SamletestHåndholdte støvsugere (2020)

Vår nye håndholdte støvsuger-favoritt kan både støvsuge og vaske

Seks splitter nye støvsugere har vært testet på ris, tepper og parkett. Et par av dem kan både støvsuge og vaske gulvet.

Oppdatert oktober 2020 med Roborock Mace H6.

Pollensesongen er godt i gang og for de av oss med rennende nese, kløende hals og sandpapir i øynene er det nå enda viktigere enn før å være nøye med rengjøringen innendørs.

I denne testen har vi testet seks av de nyeste tråd- og poseløse støvsugerne på markedet. I tillegg har vi tatt med Dyson V11, som vi har testet tidligere.

Sist gang vi gjorde en samletest av støvsugere var det Bosch med sin «Bosch Unlimited» som stakk av med seieren. Modellen kom med to avtakbare batterier, noe som sørget for tilnærmet ubegrenset batteritid. I tillegg var støvsugeren både kraftig og behagelig i bruk.

Enkelte av støvsugerne kan både støvsuge og vaske. Her modellen fra Roidmi.

Batteritid, sugekraft og ergonomi er med andre ord de kanskje viktigste egenskapene til en god støvsuger. I tillegg skader det heller ikke om det følger med munnstykker som takler ulike utfordringer som nedstøvede lister eller tepper fulle av katte- eller hundehår.

Fuktig innovasjon

Tråd- og poseløse støvsugere har eksistert på forbrukermarkedet en god stund nå. På den tiden har modellene fått sterkere sugeevne, bedre batteritid og smartere og bedre utformede munnstykker. Samtidig er det sjelden at det kommer helt nye innovative løsninger.

Derfor er det forfriskende å konstatere at to av modellene vi har testet denne gangen skiller seg ut med en ny funksjon, nemlig egen vaskemodus. Å kunne både vaske og støvsuge i samme slengen høres jo perfekt ut for badet eller parketten. På papiret virker det som en strålende ide, men vi er nysgjerrige på om dette faktisk fungerer i praksis.

Dette er støvsugerne vi har testet:

ProductDyson V11 Absolute Extra ProMiele Triflex HX1 ProPhilips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149Xiaomi Roidmi RS60 ProRyobi One+ R18SV7Samsung Jet 90 MultiRoboRock Mace H6
annonsePris8633 NOK8587 NOK5999 NOK-2599 NOK6349 NOK3990 NOK
Pris testet8.490 kroner10.193 kr6.995 kroner7.199 kroner veiledende (kommer i Q4)2.399 kr (uten batteri)6.995 kr3549 kroner
Type batteriIntegrert Li-Ion2 stk avtakbare Li-IonIntegrert Li-IonIntegrert Li-IonAvtakbar Li-Ion (medfølger ikke)1 stk avtakbar Li-IonLi-Po
Bruksinnstillinger2-i-13-i-12-i-1 + vaskemulighet2-i-12-i-12-i-12-i-1
Trinnvis styrke3 trinn3 trinn3 trinn3 trinn2 trinn3 trinn3 trinn
Munnstykker7 stk4 stk5 stk5 stk3 stk4 stk5 stk
LED-lysByttKrysse avKrysse avJa (med sensor)Krysse avByttBytt
LadestativLadestasjon (solgt separat) og VeggstativVeggstativ, men kan stå av seg selv. Dobbel ladingVeggstativVeggstativVeggstativLadestativ, dobbel ladingVeggstativ
Vekt total/håndholdt3.050 gram/ikke veid3.690/2.090 gram2.770/1.570 gram2.780/1.650 gram3.300/2.210 gram2.750/1.610 gram2.480/1.430

Oppsummert

Denne gangen ble det et jevnt kappløp mellom fire veldig gode modeller, og det er åpenbart at det generelle nivået på håndholdte støvsugermodeller har økt siden sist vi testet. Ved forrige test var det som nevnt Bosch med sin Bosch Unlimited-modell som vant.

To avtagbare batterier og mulighet for hurtiglading ga suveren batteritid. Modellen var veldig behagelig i bruk, men dessverre kom den med litt få munnstykker – der ingen av dem føltes som den perfekte match mot dyrehår.

Det er store forskjeller i hvor lavt man kommer med støvsugerne. Foran Philips, bak Miele.

Testvinneren denne gangen hadde eget munnstykke dedikert til dyrehår. Den var minst like komfortabel i bruk og batteritiden, selv om den kun har ett integrert batteri, var svært god. Vi ser med andre ord testvinneren denne gang som bedre enn testvinneren forrige gang. Når det er sagt så er Bosch sin støvsuger en veldig god modell som man nå får til en svært god pris.

I tabellen under har vi tatt med Bosch Unlimited, men verdt å merke seg er at ris-testen for den og Dyson V11 er gjort med et annet teppe, så disse tallene er ikke direkte sammenliknbare.

ProductBosch UnlimitedDyson V11 Absolute Extra ProMiele Triflex HX1 ProPhilips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149Roidmi RS60Ryobi One+ R18SV7Samsung Jet 90 MultiRoboRock Mace H6
annonsePris-8633 NOK8587 NOK5999 NOK-2599 NOK6349 NOK3990 NOK
Batteritid maks/min15/45 min (to batterier medfølger)15/80 min18/36 min (to batterier medfølger)28/76 min11/89 min18/41 min10/45 min11/80 min
Volum58 dB76 dB64 dB66 dB74 dB75 dB (ekstra skarp)69 dB64 dB
God på hårMiddelsSvært godGodSvært godMiddelsSvakGodGod
ErgonomiSvært godGodMiddelsSvært godSvært godSvakSvært godSvært god
Størrelse støvbeholder/ utforming0,4 liter/god0,76 liter/svært god0,5 liter/middels0,6 liter/svært god0,55 liter/dårlig0,5 liter/svært god0,5 liter/svært god0,4 liter/god
Opptak ris i gram94/100*99/100*98/10093/10082/10090/10098/10092/100

I denne samletesten var det store prisforskjeller mellom modellene. For Mieles Triflex HX1 Pro må man i skrivende stund ut med over ti tusen kroner. Det er testens dyreste modell, med nesten dobbel så høy pris som den rimeligste Philips-støvsugeren. Vi var imponert over Mieles modell, men den var i overkant stor og tung.

En annen modell vi også var imponert over var Samsung Jet 90. Samsung leverer en jevnt over solid modell som det var en fryd å støvsuge med. Men der Samsung var god, var Philips ofte enda bedre.

Vi tror nok at vaskemodusen er en innovasjon det kommer til å være ulike meninger om. Det er ikke like effektivt som å støvsuge og vaske separat, men vi tipper at resultatet er cirka 90 prosent sammenlignet med støvsuging og full vask etterpå. Og tidsbruken, ja den halverer du. Er det godt nok? Vi synes det - i alle fall til vedlikeholdsvasken innimellom.

Men, det er ikke på grunn av vaskemodusen at Philips Max Aqua stikker av med seieren. Det er fordi det er den mest gjennomførte støvsugermodellen vi testet.

Vi er veldig imponerte over hvor gjennomtenkt Philips-modellen er. Den er utformet på en måte som gjør at man kommer helt ned langs gulvet og kan støvsuge under lave sofaer eller senger. Den har den best utformede støvbeholderen og har de beste munnstykkene for dyrehår. Batteritiden, den nest beste i testen, var på godt over en time. Modellen var ikke best på vår test med ris på teppe, men ser man på helheten så var det Philips som var best i denne omgangen.

Philips 8000 Series SpeedPro Max Aqua

Philips Max Aqua forsøker å gi et tilfredsstillende svar på et typisk problem: skal man støvsuge, vaske, eller begge deler?

Denne modellen kommer nemlig med eget munnstykke som gjør at man kan vaske og støvsuge samtidig. Det høres litt ut som en gimmick, men vi ble faktisk positivt overrasket.

Vi gikk over et flisbelagt baderom, men dette systemet fungerer like fint på parketten. Dette er ikke en optimal løsning og man kommer ikke så lett til i hjørner, men man opplever faktisk at man får gjort to jobber samtidig, og det er uten tvil en god følelse.

Systemet er dessuten veldig enkelt å bruke. Man fyller bare på med vann og litt vaskemiddel i en beholder på selve munnstykket og trykker på en liten knott med foten for å frigjøre vann.

I tillegg til eget vaskemunnstykke kommer Philips Max Aqua også med fugemunnstykke, børste, slangeforlenger, og ikke minst miniturbobørste til bruk på sofa eller tepper med mye dyrehår. Denne fungerer utmerket og er et uvurderlig hjelpemiddel om man har kjæledyr av den pelsete sorten.

I det hele tatt er vi veldig imponert over denne modellen fra Philips. I tillegg til å ha testens beste batteritid er støvsugeren utrolig behagelig å støvsuge med. Med sin lave vekt er den ideell som håndstøvsuger. Det er dessuten enkelt å komme til under lave møbler som seng eller sofa. På designfronten er Philips rett og slett et lite hestehode foran de andre modellene i denne testen.

Vaskemodusen til Philips fungerer rimelig godt.

Det eneste vi kan sette fingeren på er utformingen av hovedmunnstykket - det fungerer som en drøm på parketten, men lugget litt på de tykkeste teppene. Med sine 93/100 gram er den absolutt god, men ikke best i test på opptak av ris. Vi opplever allikevel at denne modellen fra Philips er den aller beste i testen. Den er kjempebehagelig å støvsuge med, det følger med en rekke munnstykker (blant annet til hår), den har et behagelig støynivå, man kommer til over alt og batteritiden er suveren.

PS! Om du ikke trenger vaskemodusen og kan klare deg med et par munnstykker mindre finnes også modellen XC8043 til det som i skrivende stund er 1.200 kroner mindre. Vi har også hatt den inne i forbindelse med denne testen, og kan skrive under på at den for de fleste bruksområder er akkurat like god.

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149
9
Imponerende
Best i test

Philips SpeedPro Max Aqua 8000 XC8149

sitat"En utrolig behagelig støvsuger med egen vaskemodus"

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig behagelig i bruk
 • Krysse av
  Lav vekt
 • Krysse av
  Suveren batteritid
 • Krysse av
  Veldig god på dyrehår
 • Krysse av
  Egen vaskemodus
 • Krysse av
  Mange munnstykker

Ting å tenke på

 • Bytt
  Hovedmunnstykket kunne ha vært enda bedre
 • Bytt
  God, men ikke best på sugekraft

Samsung Jet 90 Multi

Samsung Jet 90 Multi er et produkt man blir glad av å pakke opp og sette sammen. Modellen har robuste (men allikevel lette) deler som klikker på plass sømløst. Vi legger dessuten merke til at Jet 90 er den eneste støvsugeren i testen med justerbart rør. Det er hendig hvis man ikke er så høy og også praktisk hvis man skal rydde vekk støvsugeren.

Samsungs tilbehørspakke.

Vi lar oss også imponere over sugekraften på denne modellen. I vår test med ris på teppe klarte den hele 98/100 gram. Det er delt bestenotering med Mieles modell. Samsungs modell kommer med rull på hovedmunnstykket (noe som også er typisk på både Dyson og Roidmi-modeller). Det fungerer fint og er spesielt praktisk på parketten. På teppe fungerer det også godt, selv om vi gjerne skulle hatt en annen type munnstykke til dette.

Samsung Jet VS90 har i likhet med støvsugerne fra Philips turbobørste for å støvsuge tepper eller sofa med mye dyrehår. Børsten fungerer godt, men er dessverre ikke like imponerende som Philips sin variant. Mens Philips fjernet rubb og stubb av hår, sliter dessverre Samsung Jet 90 med de vanskeligste hårtustene. Støvbeholderen har god størrelse, og utformingen på den er veldig smart.

Alt i alt er Samsung sin Jet 90 en skikkelig god støvsuger med noen mindre irritasjonsmomenter. Batteritiden på 45 min er godkjent, men vi kunne godt tenkt oss at det fulgte med et ekstra batteri – spesielt siden det følger med ladestativ der man kan lade to batterier samtidig.

Samsung Jet 90 Multi
8.5
Meget bra
Anbefalt

Samsung Jet 90 Multi

sitat"En kraftfull støvsuger som det er behagelig å støvsuge med."

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig god sugekraft
 • Krysse av
  Robust, men lett
 • Krysse av
  Smart støvbeholder
 • Krysse av
  Ladestativ med dobbel lading
 • Krysse av
  God på dyrehår

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kommer kun med ett batteri
 • Bytt
  Litt få munnstykker

Dyson V11 Absolute Extra Pro

For litt over et år siden testet vi Dyson V11 Absolute (sjekk side 2 i denne testen). Nå fases denne ut til fordel for Dyson V11 Absolute Extra, som også kommer som Pro-modell med ekstra batteri (pluss lader) og ladestasjon. Begge de nye modellene kommer med avtakbart batteri, noe vi ser som en uforbeholden forbedring: lettere å lade og mulighet for å skifte ut batteriet på sikt. 

Ladestasjonen som følger med er av solid byggekvalitet og ser overraskende flott ut, så hvis du først velger å ha støvsugeren din på utstilling, så er dette ikke noe dårlig valg. Om man faktisk har behov for ladestasjon blir et annet spørsmål, spesielt når batteriet kan tas av og lades separat som her.

I batteritesten klokket modellen in på 80 min i Eco-mode og 15 min på maks kraft. På en del støvsugere vi har testet er Eco-mode til å bli flau av, men her er modusen faktisk såpass kraftfull at den holdt mål til det aller meste. I ris-testen vår der vi strør 100 gram ris utover ett teppe klarte Dyson 99 gram på Eco-mode og her var det ikke mange riskorn som lå igjen!

Men, for å jekke ned halleluja-stemningen noe, så er vi pent nødt til å komme med et par – også tidligere omtalte – innvendinger. Dyson fortsetter her tradisjonen med knapp som må holdes inne mens man støvsuger. Ja, det er absolutt noen fordeler med dette – som for eksempel at det er batterisparende. Men hvorfor ikke gjøre det valgfritt? Nylig testet vi RoboRock Mace H6. Den har et design som minner om Dyson, og har samme type på-knapp. Forskjellen er at knappen kan låses i på-posisjon, noe som er perfekt for lange økter.

Et annet designvalg som vi kanskje stusser litt over er plasseringen av motor, støvkammer og håndtak. Det gjør at det er vanskelig å komme til under lave møbler som sofa og seng. Det må sies at Dyson ikke er verst i klassen, men de er definitivt ikke best heller. Vi forsøkte oss blant annet på en sofa som ruver ca. 15 cm over bakken og slet med å få støvsuget helt inne ved listen. For noen vil det også være negativt at støvsugeren ikke kommer med led-lys. Når det er sagt så slår denne modellen fra Dyson alt annet vi har testet på ren sugekraft.

Dyson V11 Absolute Extra Pro Gold
8.5
Meget bra
Anbefalt

Dyson V11 Absolute Extra Pro Gold

sitat"En fantastisk støvsuger, men ikke fri for feil"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært god sugeevne
 • Krysse av
  Svært god batteritid
 • Krysse av
  To stk batterier
 • Krysse av
  Svært god på det aller meste - både hår, støv, tepper og parkett
 • Krysse av
  Hendig LED-display

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kommer ikke til under lave møbler
 • Bytt
  Må holde inne knappen når man støvsuger
 • Bytt
  Litt tung ved håndholdt bruk
 • Bytt
  Ikke lys

Roborock Mace H6

De fleste kjenner kinesiske RoboRock som en produsent av robotstøvsugere. I vår seneste samletest av disse selvkjørende krabatene kåret vi RoboRocks S6 MAXV til vinner og utropte den til «Den beste robotstøvsugeren vi noen gang har testet». Forventningene til RoboRock Mace H6 var med andre ord satt høyt.

Førsteinntrykket av RoboRock Mace H6 er svært så god. Modellen har et stilig design som ligger tett opptil det ikoniske designet til støvsugerne fra Dyson. Vi har tidligere skrevet om irritasjonen over at man på Dysons modeller må holde inne på-knappen for å støvsuge. Det kan spare batteri på kortere økter, men er slitsomt i lengden. På Roborocks modell er dette valgfritt ved at man kan låse knappen fast. Smart!

I batteritesten klarte Mace 80 minutter i ECO-mode og 11 minutter når vi satte den på full guffe. Det er godkjent, selv om vi kanskje kunne ønske at den kunne gå noe lenger på maks kraft. Selv om ECO-mode er en god ide på papiret var vi litt skuffet over sugekraften. Det er først når man setter den på maks at støvsugeren virkelig får vist potensialet sitt. I vår «ris-test» (der vi strør 100 gram ris utover et teppe) klarte den 92 gram på ECO, noe som er helt på det jevne (her må det også nevnes at støvsugeren går over i «boost»-modus på teppe). Når vi kjører på med maks kraft derimot farer det meste opp.

Andre ting å sette fingeren på er at vi savnet et eget munnstykke til dyrehår. Nå må det sies at hovedmunnstykket fungerte ganske godt på hår, så det var ikke et stort savn, men har du husdyr kan det være noe å ta med i vurderingen. I tillegg synes vi at støvbeholderen var i minste laget, men samtidig var enkel å tømme. Når det er sagt så fungerer det aller meste ellers svært så godt. Verdt å nevne seg er at RoboRock Mace er den letteste modellen i testen, og derfor veldig behagelig å støvsuge for eksempel sofaen med. Vi likte også OLED-displayet som blant annet viser gjenværende batteritid.

Alt i alt er Roborock Mace en god støvsuger til en veldig hyggelig pris. Her får du mye for pengene og derfor får modellen en «Godt kjøp»-anbefaling av oss.

PS: For de spesielt interesserte kan det opplyses at denne modellen er testens eneste med såkalt Li-Po batteri. I praksis har ikke dette så mye å si (Li-Po minner mye om Li-Ion), men begge teknologier har sine fordeler og ulemper.

Roborock Mace H6
8
Meget bra
Godt kjøp

Roborock Mace H6

sitat"En jevnt over god støvsuger til en svært behagelig pris"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært god pris
 • Krysse av
  Laveste vekt i testen
 • Krysse av
  Behagelig i bruk
 • Krysse av
  God sugekraft
 • Krysse av
  God allrounder

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke best på dyrehår
 • Bytt
  Ikke best sugekraft
 • Bytt
  Kort batteritid på maks kraft

Miele Triflex HX1 Pro

Miele er mest kjent for sine hvitevarer, og kanskje spesielt sine vaskemaskiner. På støvsugermarkedet har de en rekke modeller, men de fleste er standard modeller med ledning. Miele Triflex HX1 Pro er en toppmodell av det pose- og trådløse slaget. Den er også testens dyreste med en pris på over 10.000 kr i skrivende stund.

Førsteinntrykket når vi setter sammen støvsugeren er at dette er en stor og robust støvsugermodell (med en vekt på nesten 3.7 kg er modellen den tyngste i testen) der delene sitter svært godt i hverandre ved montering. Kanskje for godt, for ved demontering sliter vi med å trekke delene fra hverandre. Monteringen oppleves intuitiv, men vi er ikke imponert over støvbeholder-løsningen. Første gang vi skulle tømme deiset avfallet rett i gulvet. Beholderen klikker heller ikke så godt på plass.

Som eneste støvsuger i testen kan denne modellen settes sammen i tre ulike konfigurasjoner (såkalt 3 i 1): med motor-delen høyt plassert, lavt plassert eller som håndholdt variant. Setter man motordelen lavt vil også støvsugeren føles lettere i bruk og armen belastes mindre. Det setter vi pris på. Denne konfigurasjonen gjør også at støvsugeren kan stå av seg selv på gulvet. Samtidig kunne vi ønske at motordelen uavhengig av konfigurasjon var plassert på oversiden slik at vi lettere kunne kommet til under lave møbler.

Den største innvendingen mot Miele må (i tillegg til at modellen er den den tyngste og største i testen) være batteritiden. Vi setter pris på at det medfølger et ekstra batteri, men når batteritiden på laveste hastighet går tom etter 35 minutter (batteri nr. 2 varte kun i 32 min), så er det i korteste laget selv om man kan alternere mellom to batterier. Det følger også med en ekstra batterilader, så om man lader både med denne og direkte i støvsugeren får man ladet to batterier samtidig. Det hjelper absolutt! Men her er det også veldig viktig å nevne at denne Miele-modellen oppleves veldig kraftfull, og det vil naturligvis ha sammenheng med hvor lenge batteriet varer.

Støvsugeren har altså en veldig sterk sugekraft (sammen med Samsung sin modell best i test), og har en rekke munnstykker som passer til det meste. Modellen kommer ikke med et dedikert munnstykke til dyrehår (som Philips og Roidmi gjør), men har et eget munnstykke til sofa/tekstil som fungerer godt, om ikke ideelt.

Støvsugeren er tung, også som håndholdt, og man blir fort sliten i armen. Alt i alt er denne modellen fra Miele en god støvsuger med masse tilbehør men som dessverre er noe tung i bruk.

Miele Triflex HX1 Pro
8
Meget bra

Miele Triflex HX1 Pro

sitat"En stor, tung og kraftig støvsuger"

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig god sugekraft
 • Krysse av
  Kommer med to batterier og to ladere
 • Krysse av
  Robust 3-i-1-konfigurasjon

Ting å tenke på

 • Bytt
  Tung og stor
 • Bytt
  Tung å bruke som håndholdt
 • Bytt
  Vanskelig å komme til under sofa/seng
 • Bytt
  Dyr!

Roidmi RS60 Pro

Førsteinntrykket når vi pakker ut støvsugeren fra Roidmi er svært så bra. Modellen minner nesten om et Apple-produkt med munnstykkene pent dandert i hver sine små esker. Her finnes det munnstykker til det meste – enten man skal støvsuge sofa, tepper eller hva det måtte være.

Roidmi RS60 (kalt NEX 2 Pro i hjemmemarkedet Kina) fremstår på en måte som får deg til å ønske at den skal være bra. Modellen er slank og pen, den har OLED-skjerm, en rekke munnstykker til all slags bruk, og kan dessuten kobles til en app via Bluetooth. Her kan man blant annet sjekke batteritid og status på filter. Det er fint nok, men kanskje ikke kjempenødvendig.

Mye tilbehør til Roidmi-støvsugeren.

Det meste stemmer med denne modellen, unntatt det viktigste – nemlig sugekraften. Støvsugeren hadde det laveste opptaket av ris og det er veldig merkbart at sugekraften ikke er av det sterkeste slaget, heller ikke når man setter den på full effekt. Her blir det liggende både hår og støv igjen i hjørnene.

Med unntak av støvbeholderen, der vi måtte bruke en kniv for å få ut restene, er Roidmi RS60 et gjennomtenkt og godt designet produkt - altså et greit kjøp hvis man har behov for en allsidig støvsuger. Den har en utrolig batteritid på nesten en og en halv time (men kun 11 min på høyeste effekt) og en rekke munnstykker – blant annet eget munnstykke for vasking og støvsuging samtidig. Siden kluten er mye mindre og sugekraften svakere fungerer det ikke like godt som på Philips sin Max Aqua, men man har nå i hvert fall muligheten.

Roidmi RS60 er en stilig, allsidig og lett støvsuger som dessverre ikke er kraftig nok til å nå helt opp i denne testen. Den er også dyrere enn man kanskje forventer, med en veiledende pris på over 7.000 kroner når den lanseres i fjerde kvartal.

Xiaomi Roidmi RS60 Pro
6.5
Helt greit

Xiaomi Roidmi RS60 Pro

sitat"Ser fantastisk ut, men i bruk er den dessverre litt skuffende"

Fordeler

 • Krysse av
  Slankt og flott design
 • Krysse av
  Suveren batteritid
 • Krysse av
  Lett å bruke, har egen app

Ting å tenke på

 • Bytt
  Svak sugekraft
 • Bytt
  Irriterende støvbeholder

Ryobi One + R18SV7

Du har sikkert sett dem. De grønn-gule elektriske verktøyene er ikke å ta feil av. Det japanske selskapet Ryobi har alt fra motorsager og gressklippere til skrutrekkere i sortimentet sitt – alle drevet av de avtakbare Ryobi-batteriene. Fordelen med dette «One»-systemet er at man kan bruke de samme batteriene til alt du har fra Ryobi. Hvis du skal kjøpe dem løst koster de rundt 1.000 - 1.200 kroner stykket.

Førsteinntrykket av Ryobi One + er at støvsugeren minner mer om et hageredskap enn en støvsuger til innendørs bruk. Designet er definitivt av det litt røffe slaget. Ikke noe galt i det, men til deg som gjerne vil at støvsugeren din skal være et designobjekt pent dandert ved siden av sofaen – du er herved advart.

Lydvolumet er også røft: Denne støvsugeren snakker med «utestemme». Volumet ble målt til 75 desibel, noe som ikke er ekstremt i seg selv, men kvaliteten på lyden er høy og skarp. Av samtlige støvsugere i testen hadde denne definitivt den mest plagsomme lyden.

Med et inntak på 90/100 gram ris vil vi si at sugekraften absolutt er godkjent (nå skal det sies at på vårt testeksemplar slo dessverre ikke motoren på munnstykket seg på ved bruk på laveste hastighet, men kun når vi kjørte på maks). Samtidig føles den bedre på parketten enn på teppet, der den var ganske hardhendt.

Det motoriserte hovedmunnstykket er dessuten lite fleksibelt og ganske smalt. De medfølgende munnstykkene (et fuge- og et børstestykke) fungerer greit nok, men vi savner et munnstykke til å støvsuge sofa eller seng med. Det var også vanskelig å komme til under sofaen siden motordelen på støvsugeren er plassert under skaftet.

Batteritiden, som vi målte til 41 minutter i vanlig modus og 18 på maks, er godkjent. Vi brukte et 5.0 Ah batteri, og her vil batteritiden naturligvis variere med kapasiteten på batteriet. Nå skal det sies at støvsugeren, og spesielt motordelen, allerede er ganske tung, så her må det gjøres en avveining mellom batteri- og muskelkraft. Med et 5.0 Ah-batteri veide den som håndholdt rundt 2,2 kilo, noe som er rimelig tungt. Her blir man fort sliten i armen.

Merk at hverken batteri eller lader følger med i pakken, men må kjøpes separat, men dette er altså en i utgangspunktet rimelig støvsuger - og om du har Ryobi-utstyr fra før klarer du deg sannsynligvis uten.

Ryobi One+ R18SV7
6
Helt greit

Ryobi One+ R18SV7

sitat"En rimelig støvsuger med høyt støyvolum og svak ergonomi"

Fordeler

 • Krysse av
  Rimelig pris
 • Krysse av
  God sugekraft
 • Krysse av
  Om du har Ryobi-batterier fra før kan du bruke dem til støvsugeren også

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke så behagelig å bruke
 • Bytt
  Lager veldig høy lyd
 • Bytt
  Ikke god på hår
 • Bytt
  Vanskelig å komme til under sofa/seng
 • Bytt
  Om du ikke har Ryobi-batterier fra før må du ha det i tillegg