Til hovedinnhold

Vi kårer Norges beste nettbrett

Her er nettbrettene som duger til både nytte og underholdning.

Ti heftige nettbrett

Amobil tester nettbrett og mobiltelefoner etter hvert som de kommer på markedet. Dette er en oversikt over de ti heftigste brettene på markedet nå, utarbeidet for TV 2 hjelper deg.

På grunn av ulik vekting av egenskaper kan terningkastene hos TV 2 avvike noe fra resultatene på Amobil.no. Et nettbrett som har fått høy karakter på grunn av at det er mye for pengene i sin klasse, kan komme dårligere ut i denne sammenligningen fordi vi i denne oversikten har fokusert på hvilke nettbrett som er best totalt sett. Før du velger hvilket nettbrett som passer for deg, er det viktig at du leser testen av hver enkelt modell.

Les også: Her er de perfekte mobilene å gi til jul

Hvilket brett som er det rette for deg er til syvende og sist avhengig av hva du vil bruke brettet til, og hvilke krav du stiler til de ulike egenskapene ved brettet.

10. plass:
Google Nexus 7

Pris: Fra ca. 2000 kroner (kun Wi-Fi)

Om pris er det viktigste kriteriet vil denne krype fra bunn til topp på lista. Brettet har også kraftig maskinvare, og en god, om enn noe liten, skjerm. Men minnet er begrenset til maksimalt 16 GB, og det kan ikke utvides med minnekort. Nexus 7 har bare et enkelt frontkamera for videosamtaler.

Et rimelig nettbrett med rask maskinvare og skarp skjerm.

Mangler kamera og har ikke HDMI-utgang. Mindre skjerm enn konkurrentene. Støtter ikke SIM-kort for mobilt Internett, og har begrenset minne som ikke kan utvides.

Les hele testen av Google Nexus 7
Finn laveste pris på Google Nexus 7

9. plass:
Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE

Pris: Fra ca. 4200 kroner (Wi-Fi og 3G/LTE)

Her er det raskeste nettbrettet målt i tilkoblingshastighet mot mobilt Internett. Samsung Galaxy Tab 8.9 har nemlig innbygget LTE, og kan i teorien surfe like raskt på mobilt internett, som du kan med en hjemme-PC koblet til et moderne fibernett.

Men skjermen er noe mindre enn på konkurrentenes brett, og her er ikke støtte for minnekort.

Lynraskt mobilt Internett i byer der LTE er bygget ut. Lett og solid. God skjerm. Sikkerhetsløsninger er inkludert.

Ikke blant de råeste i prosessorkraft. Ikke port for minnekort. Ikke HDMI-utgang.

Les hele testen av Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE
Finn laveste pris på Samsung Galaxy Tab 8.9 LTE

8. plass:
Toshiba AT300

Pris: Fra ca 4700 kroner (kun Wi-Fi)

Oppdatert (23.11.12): Toshiba melder at deres AT-300 nå selges for 2990 kroner. De mener dette er en god pris for et nettbrett som har Tegra3, og som nå er oppdatert til Android 4.1 (Jelly Bean). Der er vi ikke uenige med Toshiba.

Toshiba AT300 er kort fortalt et nettbrett med 10,1 tommer skjerm, Android 4 og Nvidias firekjerneprosessor Tegra 3. Den kan lese SD-kort, som er den vanligste type minnekort i kameraer. Kortleseren leser også MicroSD-kort, forutsatt at du har en adapter.

Men prisen er stiv, ikke minst med tanke på at den mangler SIM-kort.

God kontorpakke, støtte for SD-kort, god formatstøtte for video, bra batterikapasitet.

Dyrere enn tilsvarende konkurrenter. Litt kjedelig design med mye plast. Noen tregheter i menyene. Den største og styggeste ladekontakten på markedet.

Les hele testen av Toshiba AT300
Finn laveste pris på Toshiba AT300

7. plass:
Acer Iconia Tab A510

Pris: Fra ca 3000 kroner (kun Wi-Fi)

Acer Iconia A510 er en svært god underholdningsmaskin. God lyd i både de innebygde stereohøyttalerne og når du kobler til eget lydutstyr til minijack-utgangen, gjør den godt egnet til musikklytting. Den gromme lyden kommer også til sin rett når du ser film. Også skjermen er velegnet til filmtitting. Men vi savner en del funksjonalitet for profffbrukere.

Meget god batterikapasitet. Kraftig prosessor. Svært god lyd. Bra pris

Svak på kontorfunksjoner. Svakt kamera. Ikke SIM-kort. Litt svak skjerm.

Les hele testen av Acer Iconia Tab A510
Finn laveste pris på Acer Iconia Tab A510

6. plass:
Sony Xperia Tablet S

Pris: Fra ca 4500 kroner med Wi-Fi og 3G

Dette brettet har en egenskap vi savner på de øvrige. Det er nemlig bygget for å tåle en vannsprut. Designen er også spesiell, da brettet har en flik som er brettet rundt fra front til bakside, omtrent som et magasin som er brettet. Dette gjør brettet litt tykkere på den ene siden, og holder du brettet i denne kanten vil det føles lettere enn det i realiteten er, fordi resten av brettet er så tynt og lett.

Kraftig prosessor, god skjerm, også i dagslys. Tåler vannsprut, og har en spennende design som skiller seg ut. Brettet har også innbygget infrarødt lys, så du kan bruke det som fjernkontroll. Tar standard SD-kort.

Svak støtte for videoformat. Krever adapter for HDMI. Litt treg oppstart fra dvale. Øreplugger følger ikke med.

Les hele testen av Sony Xperia Tablet S
Finn laveste pris på Sony Xperia Tablet S

Gå til neste side for å se vinnerne av testen!

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av tester og nyheter om nye mobiltelefoner?
Lik oss på Facebook, så holder vi deg oppdatert!

Heftige nettbrett - vinnerne

5. plass:
Asus Transformer Pad Infinity TF700

Pris: Fra 4300 kroner (kun Wi-Fi). Ca. 5600 kroner med tastatur

Det finnes knapt noe stiligere nettbrett enn Asus TF700. Chassiset er i metall, og brettet er bare 0,85 cm tykt. Brettet har høyere skjermoppløsning enn noe annet nettbrett med 10,1 tommer skjerm. Prosessoren er svært rask, og brettet har en rekke tilkoblingsmuligheter. Brette støtter også mye tilleggsutstyr.

Høy skjermoppløsning, bra design, tastaturdokk, god spillgrafikk

Mangler 3G-støtte i versjonen som selges i Norge.

Les hele testen av Asus Transformer Pad Infinity TF700
Finn laveste pris på Asus Transformer Pad Infinity TF700

4. plass:
iPad 3./4. generasjon

Pris: Fra 4890 kroner med Wi-Fi og 3G (4.gen)

Dette er markedets raskeste nettbrett målt i ytelse, Svært god skjermoppløsning og god grafikk gjør den til en heftig spillmaskin.

Brukergrensesnittet er enkelt, og det finnes knapt en oppgave man ikke kan få løst ved å laste ned en applikasjon fra App Stores enorme utvalg. Byggekvaliteten er god, og batteriet holder til mange timers aktiv bruk.

Enkel å bruke, rikt utvalg av apper, lynrask prosessor, svært god skjerm, god grafikk, god byggekvallitet.

Høy vekt, høy pris, og begrensede muligheter for individuell tilpasning. Støtter ikke minnekort.

Les hele testen av iPad 4. generasjon
Finn laveste pris på iPad 4. generasjon

3. plass:
Samsung Ative Tab

Pris: Fra 5200 kroner(kun Wi-Fi)

Ative Tab ser ut som og betjenes som en fullverdig PC med Windows 8. Du kan riktig nok ikke kjøre vanlige PC-programmer på den, men grensesnittet er det samme, brettet er lynraskt, og det har støtte for en mengde ekstrautstyr via USB. Office-pakke følger med.

Raske og gode menyer, god støtte for tilbehør, god skjerm, HDMI-utgang, standard USB-tilkobling og mange nyttige apper. Gir en PC-liknende brukeropplevelse. Støtter minnekort og kan brukes i samspill med Xbox 360.

Enkelte deler av brukergrensesnittet er lite fingervennlig. Få apper. Høy pris. Mangler norske menyer, men norsk ordliste og norsk tastatur er på plass. Støtter ikke GSM/3G.

Les hele testen av Samsung Ative Tab

2. plass:
Apple iPad mini

Pris: Fra ca 3600 kroner med Wi-Fi og 3G

Dette nettbrettet er skreddersydd for å kunne holdes i én hånd og betjenes med den andre. Den har alle funksjonene du finner på den store iPad-en, i en tynnere og lettere pakke, og med en skjerm som er stor nok til de aller fleste typer bruk.

Fullverdig iPad i kompakt størrelse. Lett å ta med, lett å bruke og med mange gode funksjoner. Bra batterikapasitet og brukbart kamera.

Ikke støtte for minnekort. Begrensede muligheter for egne tilpasninger av grensesnittet. Wi-Fi-versjonen mangler GPS-funksjonalitet.

Les hele testen av Apple iPad mini
Finn laveste pris på Apple iPad Mini

1. plass:
Samsung Galaxy Note 10.1

Pris: Fra 4500 kroner med Wi-Fi og 3G

Det meste er på plass i Samsungs nyeste nettbrett med 10,1-tommers skjerm og operativsystemet Android. Dette er det første brettet som lar deg kjøre to vinduer på skjermen samtidig. I tillegg kommer det med en penn, som gjør at du kan skrive og tegne med høy presisjon, i tillegg til at pennen gir brettet en del ekstrafunksjoner.

Gode funksjoner, god formatstøtte og rikelig med lagringsplass både på brettet og i skytjenester.

Høy pris og svakt kamera. Skjermen kunne også vært mer høyoppløst.

Les hele testen av Samsung Galaxy Note 10.1
Finn laveste pris på Samsung Galaxy Note 10.1

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av tester og nyheter om nye mobiltelefoner?
Lik oss på Facebook, så holder vi deg oppdatert!

annonse