Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste robotstøvsuger 2023

Vi har funnet den aller beste robotstøvsugeren på markedet

Nå oppdatert med en ny testvinner!

Flere modeller har nå dokkingstasjoner som gjør «alt». Her er flere av de mest spennende utfordrerne i 2022.
Niklas Plikk, Tek.no
Niklas Plikk
mer

Det er nå over syv år siden vi testet vår første robotstøvsuger, og vi har testet langt over 30 ulike modeller i denne testen. Og du verden så mye som har skjedd siden vi først begynte å teste disse.

Fra å være et litt halvdårlig produkt nesten ingen gadd å investere i – de var dyre og de fleste av dem var ganske vimsete – har de nå blitt så smarte, kraftige og nyttige at vi vanskelig kan se for oss hverdagen uten. Når du først har blitt vant til å komme hjem til rene gulv hver eneste gang du har vært ute, er det vanskelig å gå tilbake.

Robotstøvsugere har rett og slett gått fra å være et nisjeprodukt for de late, til å være en dings vi anbefaler til de aller fleste.

Vi har gjennomført flere forskjellige tester av robotstøvsugere nå, og dette er samlesaken for alle testene. Denne høsten har vi testet ytterligere seks modeller, som du vil se resultatene til nedenfor. Det inkluderer en splitter ny testvinner.

Oppdatert juni 2023 med flere nye modeller. En rekke karakterer er justert for å ta høyde for endringer i markedet og nye priser. Testkriteriene og spesifikasjoner finner du nå i bunnen av artikkelen.

Utfordrerne fra 2021.
Niklas Plikk, Tek.no

Slik ble testresultatene:

9.5
Roborock S8 Pro Ultra
Bytt
9
Roborock S7 MaxV Ultra
Bytt
9
Dreame L10s Ultra
Bytt
9
Roborock S8+
Bytt
9
RoboRock S7
Bytt
8
Dreame Z10pro
Bytt
7.5
Roborock Q7 Max +
Bytt
7.5
Ecovacs Deebot X1 Omni
Bytt
7.5
Ecovacs Deebot T10 Plus
Bytt
8
iRobot Roomba j7+
Bytt
7
Ecovacs Deebot Ozmo T9 AIVI
Bytt
7
Dreame D10 Plus
Bytt
6.5
Neato Botvac D10
Bytt
6.5
iRobot Roomba i7+ 7558
Bytt
5.5
Samsung JetBot 90 AI+
Bytt

Generelt kan vi si at det ikke var noen robotstøvsugere som gjorde det dårlig i denne testen. Utviklingen har kommet såpass langt at de fleste klarer å navigere relativt smertefritt rundt i huset, og de plukker opp relativt mye av smusset på gulvet. Men forskjeller er det definitivt, og det er et stort steg fra testens vinner til testens taper, både i funksjonalitet, navigasjon og generell bruk.

Best i test: Roborock S8 Pro Ultra

Roborock S8 Pro Ultra er den beste robotstøvsugeren du finner, og det kommer ikke som noen overraskelse. Fjorårets S7 MaxV Ultra var allerede et stykke foran konkurrentene, og S8 Pro Ultra gjør det samme, bare litt bedre.

Men for første gang på flere år har det ikke vært noe stort steg i utviklingen fra Roborock. Ja, årets modell er bedre, og en håndfull nye funksjoner har kommet til, men i praksis er det bare nyanseforskjeller.

De allerede gode børstene har blitt erstattet med to nye gummiruller som sies å være bedre egnet for dyrehår, og de kan også løftes opp nå, hvis du bare vil moppe gulvet. Moppen har blitt forbedret og skrubber raskere og nå i doble soner. Maskinen har fått enda bedre sugekraft, og dockingstasjonen en egen varmluftstørker for at moppen skal bli tørr fortere.

Det er dét. I hvert fall av «større» ting. Vi legger merke til en rekke småjusteringer på designet som vi liker. Som at dokkingstasjonen fortsatt er like lett å bruke og tømme/fylle, men ser betydelig bedre ut ettersom de store «bøttene» nå er mer skjult. De er også enklere å tømme og fylle, takket være en litt justert åpningsmekanisme.

Men det viktigste er jo fortsatt vaskeresultatene.

Og de er fortsatt helt strålende, akkurat som i fjor. Roborock S8 Pro Ultra gjør det best på både vanlig gulv og på tepper, og med enda større sugekraft har den blitt enda bedre på å plukke opp hver eneste lille partikkel fra tepper.

De nye rullene deler mye av designet til de svært gode rullene vi har sett fra iRobot i årevis, og skal også være ekstra gode på dyrehår. Med en katt i testhjemmet kan vi bekrefte at den ikke hadde noe problem på denne fronten. Lange hundehår går også smertefritt, men vil kreve litt mer vedlikehold av børstene under. Dette har faktisk blitt betydelig lettere å fjerne i S8 Pro Ultra, fordi begge endestykkene på børstene kan tas helt av. Det kommer til å spare deg for mye tid i lengden.

Det faktum at den løfter moppen når den kommer til tepper er fortsatt en ekstremt nyttig funksjon. Løfte-moppe-trikset er de imidlertid ikke lenger alene om, og både Dreame og iRobot har nå hver sine måter å utføre den samme bragden på.

Den allerede strålende moppen er også forbedret, og skrubber lynraskt fra side til side for å få med seg alt smuss. Nytt i årets modell er at det er nå to «skrubbesoner» på moppen, som i praksis bare gjør den effektive delen av moppen hakket bredere enn før. Og det funker!

På moppetesten vår - hvor vi heller ut blant annet juice, kaffe og ketchup ulike steder på og lar det tørke - kom den bedre ut enn de nærmeste konkurrentene. Det er ikke akkurat snakk om noe kvantesprang fra tidligere, men vi kan i hvert fall se at den ekstra skrubbingen gir noen merkbare, og målbare, resultater. På enkle flekker som kaffe klarer de fleste mopperobotstøvsugerne seg greit, men det er på juice-, og spesielt ketchupflekker, hvor det er lett å skille dem fra hverandre. Og her ser vi at Roborock S8 Pro Ultra trenger færre runder for å fjerne flekkene helt.

Det er også imponerende å se hvor ren moppen faktisk blir når den returnerer til dokkingstasjonen og går igjennom rensesyklusen. Kombinert med at den også nå tørkes etter at rengjøringsjobben er gjennomført, kan du være sikker på at roboten din alltid vil yte maksimalt.

Roborock S8 Pro Ultra kan nå også automatisk lære seg «problematiske» områder i hjemmet ditt, slik at den kan anbefale «no-go»-soner for deg. Dette gjorde den for eksempel ved en trapp hos oss, og en «no-go»-firkant dukket automatisk opp i kartet i appen. Kanskje litt unødvendig i dette tilfellet, da ingen robotstøvsuger noen gang har falt ned der, men kjekt å ha.

Den skal også kunne gjøre det samme hvis den oppdager at den ofte setter seg fast på ett spesifikt sted. Programvaren generelt er det beste du får, og gir deg god kontroll over alt fra timeplanlegging, kartjustering og rengjøringsinnstilling.

Med Roborock S8 Pro Ultra har selskapet nok en gang klart å vise hvorfor de fortjener førsteplassen i samletesten vår. Innovasjonstakten vi har sett de siste årene har bremset opp litt, men vi lar oss likevel imponere over både funksjonalitet, rengjøringsresultat og nå også det estetiske. Årets modell er fortsatt enorm, men i hvert fall hakket mer strømlinjeformet. Selv om vi helst hadde ønsket oss en svart variant, da.

Roborock S8 Pro Ultra
9.5
Imponerende
Best i test

Roborock S8 Pro Ultra

9.5
Imponerende

Fordeler

 • +
  Rengjør raskt og effektivt
 • +
  Enda kraftigere motor får opp alt av smuss, selv på tepper
 • +
  Oppgradert mopp som kan løftes og skrubbe doble områder
 • +
  Dokkingstasjon som tømmer, vasker og fyller på vanntanken
 • +
  Appen er smart og enkel i bruk
 • +
  Knallgod navigering du kan følge med på i sanntid
 • +
  Unngår kabler, sko og annet smårusk på gulvet
 • +
  Penere design enn forgjengeren
 • +
  Lufttørker moppen etter den er ferdig med rengjøring
 • +
  Gode ruller/børster som også kan rengjøres enkelt

Ting å tenke på

 • Ekstremt dyr
 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer
 • Mopp og vanntank er "fastmontert", slik at ingen andre modeller kan bruke samme dokkingstasjon

Anbefalt: Roborock S7 MaxV Ultra

Det er vanskelig å peke på noe vi savner ved Roborock S7 MaxV Ultra, bortsett fra en lavere pris.

Den krever nesten ikke tilsyn. Den både støvsuger og vasker gulvet ditt i ukevis før du er nødt til å fylle på litt mer vann, eller tømme skittenvannstanken. Og den gjør en fremragende jobb på begge deler. Enten det er på vanlig laminatgulv eller på kortluggede tepper får den opp det meste av smuss, og det er kun godt inntørkede flekker hvor du må ta frem kluten og gnikke litt for hånd. Dokkingstasjonen har fungert helt feilfritt, og selv om det ikke er den vakreste dingsen å ha stående fremme, er designet i hvert fall veldig praktisk.

100 prosent perfekt er den dog ikke – vi har jo alltid noe å pirke på. For selv om Roborock S7 MaxV nesten aldri trenger tilsyn, har det skjedd at den har satt seg fast i løse kabler på gulvet. Rett og slett fordi de lå rett rundt en sving, og de ble ikke oppdaget av frontkameraet. Det samme kan gjelde ting som skolisser, hvis du er uheldig.

Men det største aberet er naturligvis prisen. Det koster å overlate hele rengjøringsjobben til roboten. Dette ser vi er felles for alle robotstøvsugerne med dokkingstasjoner som gjør «alt».

Det finnes jo også en litt rimeligere variant kalt Roborock S7 MaxV Plus, hvor du bytter ut den helautomatiske dokkingstasjonen med den samme som S7+, lokalt kjent som «kaffetrakterdokken». Da må du «bare» ut med 10.000 kroner, men da går du også glipp av den superavanserte og praktiske dokken som vasker, tømmer og fikser «alt» selv.

Har du pengene er det ingen tvil om at Roborock S7 MaxV Ultra gir deg en utrolig god rengjøringsopplevelse, og ser seg kun slått av oppfølgeren S8 Pro Ultra, som har et par ekstra finesser. Spørsmålet er bare hvor mye du er villig til å betale for å «glemme» vedlikehold og la den gjøre hele jobben selv. 

Obs: Denne ble opprinnelig solotestet. Hvis du vil lese enda mer, sjekk ut den utfyllende testen av Roborock S7 MaxV Ultra her »

Roborock S7 MaxV Ultra
9
Imponerende
Anbefalt

Roborock S7 MaxV Ultra

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Rengjør raskt og effektivt
 • +
  Enormt kraftig motor får opp alt av smuss, selv på tepper
 • +
  Moppen kan løfte seg opp, og skrubber
 • +
  Dokkingstasjon som tømmer, vasker og fyller på vanntanken
 • +
  Dokkingstasjonen feilet ikke én eneste gang
 • +
  Appen er smart og enkel i bruk
 • +
  Knallgod navigering du kan følge med på i sanntid
 • +
  Unngår kabler, sko og annet smårusk på gulvet

Ting å tenke på

 • Kjempedyr
 • Sluker fortsatt kabler og smårusk hvis du har uflaks
 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer
 • «Praktisk» design, men ikke akkurat lekker

Fortsatt et godt valg: Roborock S7+

Roborock S7 byr rett og slett på en fantastisk god totalpakke. Dette var robotstøvsugeren som fikk oss til å like både dokkingstasjonen og vaskemoppen – to ting vi tidligere har ment har vært «kjekt å ha», men aldri «må ha».

Derfor var også dette modellen som tronet øverst på listen vår fra høsten 2021 til høsten 2022.

Det aller mest spennende denne robotstøvsugeren byr på, som også etterfølgeren S7 MaxV har, er den fantastiske moppen.

Kinesiske robotstøvsugere har i årevis hatt muligheten til å montere på en mopp på baksiden, slik at man kan få den til å «vaske» gulvet i tillegg til den vanlige støvsugingen. I våre tester har vi aldri lagt særlig vekt på funksjonaliteten. Delvis fordi de ikke gjør en særlig god vaskejobb – de bare drar en fuktig klut rundt på gulvet – men også fordi det er så mye styr knyttet til å faktisk bruke moppen. Man må sette opp «no go»-soner i appen for å fortelle den hvor du har tepper, for har du på en mopp og den beveger seg på et teppe, er sjansen veldig stor for at den setter seg fast. Dette gjør også at i mange situasjoner kan ikke robotstøvsugeren komme seg til store deler av huset, fordi det er et teppe i veien.

Men det var før. Roborock S7 fikser begge problemene. Den skryter nemlig av sonisk vasking, ved at moppen vibrerer med en frekvens på 50 Hz, opptil 3000 ganger i minuttet, som gjør at moppen faktisk skrubber gulvet, og ikke bare sklir over smuss og skitt. Og det funker faktisk. Av alle moppene vi har testet er dette den eneste som faktisk får vekk hele flekker fra gulvet, enten det er kaffesøl eller saft. Litt mer tyktflytende ting, som rømme, er vanskeligere, men likevel, mye bedre enn konkurrentene.

For det andre kan den løfte hele moppen opp, slik at den kan kjøre over tepper selv med moppen på. Og det er dette som virkelig hever den over konkurrentene. I praksis kan man ha på moppen hele tiden, og det er nøyaktig det vi har hatt. Dermed har du en robotstøvsuger som alltid vasker mens den støvsuger, og faktisk gjør en god jobb med begge deler. Det er det rett og slett ingen andre som kan by på.

Det andre høydepunktet til Roborock S7 er dokkingstasjonen du kan kjøpe med. Dokkingstasjoner generelt gjør det utrolig bekvemt å eie en robotstøvsuger, siden man slipper å tømme støvbeholderen manuelt – alt smusset blir sugd opp i dokkingstasjonen hver gang den har rengjort gulvet ditt. Ulempen med det hele er at de har krevd at du bruker støvposer i dokkingstasjonen. Plutselig har du en ekstra utgift du må regne med å legge ut for jevnt og trutt. Irriterende.

Roborocks dokkingstasjon er imidlertid så smart at du kan selv velge om du vil bruke støvsugerpose, eller om du vil bruke den uten. Den eneste «ulempen» med sistnevnte er at du må tømme beholderen selv, fremfor å kaste posen, men det er gjort på et par sekunder. Hundrevis av kroner spart. Vips var plutselig en dokkingstasjon også noe vi fikk sansen for.

Disse nyvinningene kommer på toppen av en allerede fantastisk robotstøvsuger. Den plukker opp smuss godt fra hardt gulv, og overraskende godt på teppe. Faktisk så godt at vi måtte gjøre testen på nytt, for vi trodde ikke på resultatene først. Men det virker som den nye gummibørsten på undersiden virkelig har gjort underverker for smussoppsamling på relativt harde tepper, som vi testet robotstøvsugerne på denne gangen. S7-en var den eneste som klarte å plukke opp 100 prosent av saltet vi strødde rundt på teppet. Faktisk bedre enn iRobot-modellene, som pleier å briljere på tepper.

Appen er smart og byr på et vell av funksjonalitet, og du kan gjøre alt fra å koble den opp til Google Home til å be den støvsuge huset i spesifikk rekkefølge. Den har også støtte for lagring av kart over flere etasjer, i tilfelle du bor i et stort hus.

Skal vi trekke fram de negative punktene er at denne, som de fleste robotstøvsugere, ikke briljerer i hjørner. Den mangler også kamera på fremsiden, slik etterfølgeren S7 MaxV har, så den unngår ikke ledninger, sandaler og husdyr-« uhell».

PS: Roborock S7 selges som separat robotstøvsuger, men også i pakke med dokkingstasjon, og heter da Roborock S7+. Prisforskjellen er på rundt 2000 kroner. Kommer i svart eller hvit.

Roborock S7+
9
Imponerende
Anbefalt

Roborock S7+

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Rengjør raskt og effektivt
 • +
  Veldig god på tepper
 • +
  Moppen kan løfte seg opp, og skrubber
 • +
  Dokkingstasjonen fungerer uten støvsugerposer
 • +
  Appen er smart og enkel i bruk
 • +
  Knallgod navigering du kan følge med på i sanntid

Ting å tenke på

 • Mangler kamera i front for å unngå ledninger o.l.

Anbefalt: Dreame L10s Ultra

Dreame ser ut til å følge direkte i Roborocks fotspor ved å gjøre seg bemerket med billige og gode modeller, før de hopper rett og til premiumsegmentet med langt dyrere (og naturligvis bedre) modeller.

Dreame L10s Ultra er helt i toppen av prissjiktet, og byr på alt man kan forvente av en topp-toppmodell i 2022. Og det er ikke lite.

Hovedattraksjonen er naturligvis den helautomatiske dokkingstasjonen som tar hånd om «alt». Den tømmer støv automatisk. Den vasker vaskebørstene automatisk og har til og med en egen såpebeholder for at vaskevannet alltid skal gi maks effekt. Etter rengjøring tømmes det møkkete vannet i en egen beholder, og en føner tørker børstene når de ikke er i bruk.

På selve roboten finner vi en oppgradert og kraftig motor, forovervendt 3D-kamera for å unngå småting på gulvet, og «naturligvis» en lidar på toppen for nærmest feilfri navigering rundt i heimen. Undersiden skiller seg imidlertid fra erkerivalene sine ved å ha en helt annen type mopp. For her er det to roterende vaskemopper fremfor én fullbreddemopp som blir dratt bortover, akkurat som vi først ble kjent med i Ecovacs Deebot X1 Omni og Dreame W10. De har imidlertid blitt bedre i L10s Ultra, ettersom de nå endelig kan løftes opp. «Og så da?», tenker du?

Jo, akkurat som med Roborocks nyeste modeller vil en mopp som kan løftes opp gjøre at du kan kjøre robotstøvsugeren i hele etasjen, både vaske gulvet og støvsuge tepper - og alt kan gjøres i samme rengjøringsrunde.

De to modellene fungerer imidlertid ikke helt likt. Der Roborock fyller opp en vanntank om bord i robotstøvsugeren som gradvis fukter moppen, har ikke Dreame-modellen dette. I stedet vaskes og fuktes de roterende moppene ved dokkingstasjonen, og robotstøvsugeren returnerer jevnlig for å vaske og fukte moppene igjen. Siden moppene nå kan løftes opp, passer støvsugeren på at den ikke drar moppen rundt på gulvet unødvendig mye, bare der den skal vaske.

Både Roborocks og Dreames tilnærming fungerer godt, men vi foretrekker Roborock-løsningen. Delvis fordi den slipper å returnere så ofte, og den virker å ha bedre kontroll på hvor fuktig moppen er. Dreame er enten hakket for tørr eller veldig fuktig, og noen ganger virket det som den ikke fuktet moppene i det hele tatt før den reiste ut på oppdrag. Dette har aldri et problem med Roborock-modellene som har vanntank om bord, og sine vibrerende mopper.

Dreames mopper falt også av ved noen tilfeller, fordi de klarte å vikle seg inn i noen løse kabler på gulvet. Moppene må for øvrig også «fønes» etter de er vasket, noe som også gjøres automatisk i dokkingstasjonen. Ulempen er bare at det lager en konstant (dog lav) lyd en god stund etter at robotstøvsugeren er ferdig. Litt plagsomt. Roborock har løst «problemet» ved å la sin litt tynnere mopp lufttørke, siden dokkingstasjonen har en liten opphøyning som lar moppen henge fritt. Enkelt og greit.

Stort sett fungerer Dreame L10s Ultra helt utmerket. Den kartlegger hele etasjen raskt og uten problemer, og i appen er det enkelt å navngi hvert rom, bestemme rekkefølge den skal rengjøre samt bestemme om den bare skal støvsuge, bare vaske eller begge deler, samt hva slags styrke den skal ha. Den har støtte for å lagre flere etasjer, selv om den naturligvis ikke kan gå i trapper selv.

På rengjøringstestene gjør den det svært godt. Som forventet får den opp både små, mellomstore og store partikler på laminatgulvet vårt, og med en kraftigere motor får den også opp det meste av saltet vi helte utover vårt relativt lave teppe. Ikke like bra som Roborock S7 MaxV og Roborock Q7, men nesten.

Vi synes også vaskemoppene gjorde det veldig godt med å få opp flekker, spesielt da vi skrudde den til maksimal fuktighet. For da klarte den seg bedre enn Ecovacs X1 Omni og ganske likt med W10, Roborock S7MaxV og den nye Ecovacs T10. Ulempen er bare at moppene ikke alltid er like fuktige, og da går også resultatene nedover.

Alt i alt er Dreame L10s Ultra en imponerende pakke. På papiret byr den på nærmest det samme som Roborock S7 MaxV Ultra, til omtrent samme pris, men i en litt mer stilren pakke. I praksis havner den imidlertid litt bak på flere punkter, selv om vi trygt kan anbefale denne til alle.

Dreame L10s Ultra
9
Imponerende
Anbefalt

Dreame L10s Ultra

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Gode rengjøringsresultater
 • +
  Moppene kan løfte seg opp
 • +
  Dokkingstasjon som gjør "alt"
 • +
  Inkluderer såpe i dokkingstasjonen
 • +
  Smart og god app
 • +
  God navigering
 • +
  Unngår kabler, sko og annet smårusk på gulvet

Ting å tenke på

 • Kjempedyr
 • Moppene kan falle av under rengjøring
 • Ingen vanntank ombord, så moppene er ikke alltid like våte
 • Tørkelyden fra dokkingstasjonen er litt plagsom

Anbefalt: Roborock S8/Roborock S8+

Roborock gjør det aldri lett for oss når de slipper nye produkter, for de slipper egentlig tre produkter hver gang, og nesten den eneste forskjellen er dokkingstasjonen. Så la oss forklare forskjellene:

 • Roborock S8 - Bare robotstøvsugeren, enkel dokkingstasjon som kan lade robotstøvsugeren
 • Roborock S8 + - Robotstøvsugeren og dokkingstasjon som kan tømme støvbeholderen automatisk
 • Roborock S8 Pro Ultra - Robotstøvsugeren og dokkingstasjon som tømme støvbeholderen automatisk og vaske moppen og fylle på nytt rent vann.

Og så er det tre andre små forskjeller:

 • Pro Ultra har støvsugerbørster som kan løftes opp. For eksempel hvis du bare vil moppe, og at børstene ellers kommer borti gulvet, kan dette være nyttig. Dette har ikke S8/S8+.
 • Pro Ultra har en oppgradert mopp, som de har kalt VibraRise 2.0. Den har to skrubbesoner på moppen, mens S8/S8+ bare har én. Kort forklart - Pro Ultra gir litt bedre mopperesultat. Men alle variantene kan løfte moppen når den kommer til et teppe, som er den aller viktigste funksjonen.
 • Både moppeenheten og vanntanken til S8 Pro Ultra er montert fast. Det dumme med dette er du ikke kan kjøpe en Roborock S8 og deretter S8 Pro Ultra-dokkingstasjonen separat, fordi de ikke vil passe sammen. Det kan du gjøre med forgjengeren S7 MaxV Ultra.

Okay, det var mye flisespikkeri. For vi kunne jo bare ha sagt «Roborock S8+ er knallgod».

Ja, det er et par småting som skiller rengjøringsresultatene fra S8 Pro Ultra. Hovedsakelig på skikkelig vanskelige flekker som inntørket ketchup, hvor S8+ krever et par ekstra runder sammenlignet med toppmodellen. Men i praksis er det ikke rengjøringsresultatene som er det merkbare, men dokkingstasjonen, og hva du må gjøre manuelt.

Dermed blir det som en hybrid som både låner litt fra den nye toppmodellen, men i praksis ligner på en oppgradert S7+, med en penere, men mindre funksjonell dokkingstasjon. Heldigvis er imidlertid et frontkamera på plass her, noe som gjør at den takler navigering utmerket, og unngår sko, sokker, kabler og andre småting på gulvet uten problem.

Roborock S8+
9
Imponerende
Anbefalt

Roborock S8+

9
Imponerende

Fordeler

 • +
  Rengjør raskt og effektivt
 • +
  Veldig god på tepper
 • +
  Moppen kan løfte seg opp, og skrubber
 • +
  Relativt kompakt dokkingstasjon
 • +
  Appen er smart og enkel i bruk
 • +
  Knallgod navigering du kan følge med på i sanntid
 • +
  Kamera på framsiden gjør en god jobb med å unngå små hindringer

Ting å tenke på

 • Krever støvsugerposer
 • Kostbar

Anbefalt: iRobot Roomba J7+

iRobot Roomba J7+ er Roombaen vi har ønsket oss i årevis. Den klarer å beholde premium-følelsen bare Roombaene har – både i form av materialvalg, innpakning, app og brukeropplevelse – uten at du må tømme hele bankkontoen for å kjøpe den. At de samtidig klarer å by på testens desidert peneste (og søteste?) dokkingstasjon, er prikken over i-en.

For dette er første gangen vi hørt flere komplimenter for utseendet til en robotstøvsuger og dokkingstasjonen dens fra opptil flere gjester. Det ser rett og slett ut som et lite designmøbel, til og med med en liten merkelapp i lær, i sterk kontrast til de andre modellene vi har hatt til test.

Men det er ikke bare designen som er lekkert – iRobot Roomba J7+ yter også veldig godt.

Dette er iRobots aller første robotstøvsuger med kamera på fremsiden, som den bruker både for å navigere seg rundt i hjemmet, men også for å unngå småting på gulvet – slik som løse ladekabler og husdyravføring. iRobot er så skråsikre på kameraet at de garanterer deg en ny robotstøvsuger hvis J7-en skulle kjøre over en liten brun kladd på gulvet. Det er det rett og slett ingen andre aktører som gjør.

Hvorvidt den fungerer bedre enn de andre modellene er vanskelig å avgjøre, for alle modellene med frontkamera klarte å unngå ledningene vi la ut for å teste funksjonen. Men at den funker kan vi i hvert fall si oss enige i.

Til tross for at J7 «bare» bruker kameraet på front til å navigere seg rundt, ikke en lidar, kommer den seg rundt i hele huset uten problemer. Den har til og med et lite lys på fremsiden for at den skal fortsatt skal klare å navigere seg rundt i mørket, noe iRobots støvsugere ikke alltid har vært så gode på. Lidar-modeller fungerer derimot like fint både om natten og dagen – uansett lysforhold.

iRobots app fortsetter å være superenkel å bruke. Enkelheten går kanskje på bekostning av noen litt mer fancy funksjoner som andre byr på – slik som sanntidsvisning av hvor robotstøvsugeren er i rommet på et kart, og muligheten til å bruke kameraet som overvåkning – men dette er ikke veldig store savn.

Ellers gjør Roomba J7 det godt på de fleste av de målbare testene våre – slik som støvsuging på hardt gulv, hjørner og også tepper. iRobots modeller pleier å gjøre det ekstra godt på tepper, takket være deres doble børster på undersiden, men i denne testen kommer faktisk Roborock S7 enda bedre ut. Det overrasket oss. Hadde vi hatt iRobots virkelige toppmodell – S9 – inne til å teste, ville den trolig gjort det best. Roomba J7 gjør uansett en veldig solid jobb generelt på rengjøringen, og kommer seg over alle husets dørterskler.

Dokkingstasjonen gjør en fremragende jobb med å tømme støvsugeren hver gang den returnerer hjem, og den kompakte og pene designen er altså ingen hindring for det praktiske.

Roomba J7 har ingen mulighet for vaskemopp, men det ser vi vanligvis ikke på som et særlig stort tap. Hadde ikke Roborock S7 eksistert hadde vi sagt at moppetilbehøret bare er «kjekt å ha», og ikke noe de fleste faktisk bruker.

iRobots to støvsugere har for øvrig testens klart dårligste batterikapasitet. Det er sjelden et problem i praksis, og samtlige modeller i testen har muligheten til å kjøre tilbake til laderen hvis de går tom for batteri midtveis, og kan fortsette rengjøringen så fort de har mer batteri. Men har du et digert hus kan det være greit å være klar over.

iRobot Roomba J7+ – altså både støvsugeren og dokkingstasjonen samlet – kostet 8990 kroner da vi testet den – altså 1000 kroner over Roborock S7 med dokkingstasjon. Prisen ser imidlertid ut til å svinge en hel del, og flere butikker har hatt Roomba J7+ til 11.000 kroner. Anbefalingen vår fordrer en pris på under 9000 kroner.

For prisen får du testens desidert lekreste pakke, og med et par veldig hendige funksjoner – og en bæsjegaranti ingen andre kan by på.

iRobot Roomba j7+
8
Meget bra
Anbefalt

iRobot Roomba j7+

8
Meget bra

Fordeler

 • +
  Både støvsugeren og dokkingstasjonen ser prima ut
 • +
  Lekker app og enkelt oppsett
 • +
  Dokkingstasjonen fungerte helt smertefritt
 • +
  Effektiv rengjøring på harde overflater
 • +
  Gode resultater på tepper
 • +
  Kom seg over terskler uten problemer
 • +
  Unngår ledninger og andre små hindringer på gulvet
 • +
  "Bæsjegaranti" - gir deg ny maskin hvis den kjører over avføring

Ting å tenke på

 • Kostbar (kostet 9000 kr da vi testet)
 • Ikke best på tepper, noe vi egentlig hadde forventet
 • Svak batterikapasitet
 • Ingen mopp
 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer

Godt kjøp: Dreame Bot Z10 Pro

Da Roborock-støvsugerne først kom på markedet var de et underselskap av Xiaomi, før de vokste seg så store at de kvittet seg helt med Xiaomi-navnet, og de flyttet støvsugerne over til sin egen app – fra Mi Home til Roborock.

Nå er det Dreame som har tatt over rollen som Xiaomis utvalgte robotstøvsugerprodusent, og som vanlig fra dette selskapet får vi både god kvalitet og hyggelige priser.

Dreame Bot Z10 Pro er nesten skapt for «Godt kjøp»-merket vårt fra sin unnfangelse.

På papiret får du nesten alt med Z10 Pro, og prislappen er på «bare» 6000 kroner, og det inkluderer altså både støvsugeren og dokkingstasjonen med automatisk tømming.

Den har kamera i front for å unngå løse kabler og «uhell» fra husdyr, mens en lidar på toppen sikrer nøyaktig navigasjon og muligheten til sanntidsovervåkning av posisjonen på kartet. Batteritiden er nesten på høyde med de beste, støvbeholderen er passe stor og børstene på undersiden er så godt som identiske med de fleste Roborocker vi har sett i årevis. Mopptilbehør medfølger, og som de fleste modeller i høyere prisklasser byr den på smart vannstyring (men ikke muligheten til å løfte opp moppen eller skrubbe, slik Roborock S7 kan).

Det er bare på de konkrete rengjøringstestene våre vi klarer å skille Dreame Bot Z10 Pro fra de aller beste støvsugerne. På hardt gulv gjør den en formidabel jobb, mens på teppet klarer den «bare» å få opp 77 prosent av saltet vi strødde utover. Robotstøvsugere er aldri maskinen du vil bruke for å dyprense teppene dine, men det er likevel et dårligere resultat enn de aller beste modellene.

Alt i alt er det lite å utsette på Dreame Z10 Pro, spesielt til den prisen.

Dreame Z10pro
8
Meget bra
Godt kjøp

Dreame Z10pro

8
Meget bra

Fordeler

 • +
  Knallgod navigering som du kan følge med på i sanntid
 • +
  Gode rengjøringsresultater
 • +
  Mopp med elektronisk vannstyring
 • +
  Mye for pengene
 • +
  God på terskler
 • +
  Dokkingstasjonen fungerer godt
 • +
  Unngår ledninger og andre små hindringer på gulvet

Ting å tenke på

 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer
 • Ikke særlig god på tepper
 • Har ikke samme gode moppeegenskaper som Roborock S7

Roborock Q7 Max+

Det er nesten overveldende mange robotstøvsugere på markedet nå, og Roborock gjorde det ikke noe lettere da de bestemte seg for å begynne å selge enda en serie med robotstøvsugere i Q-serien. Q7 Max+ er på mange måter lik Roborock S7+, men mangler et par ting, og gjør noen ting litt annerledes. Merk at plusstegnet i navnet bare betyr at en dokkingstasjon er inkludert i prisen, mens selve robotstøvsugeren er den samme som en «vanlig» Q7 Max.

Den største forskjellen fra S7 til Q7 er moppen. Q7 Max har den samme «stasjonære» moppen som vi er kjent med fra tidligere år, mens de nye og påkostede modellene fra Roborock har sin såkalte «vibrarise»-mopp. Med andre ord: Q7 Max har en mopp som bare dras bortover gulvet, mens S7 har en mopp som faktisk skrubber gulvet med vibrering, og som løfter moppen når den kommer til et teppe.

Har det mye å si? Vel, det kommer helt an på hva slags underlag du vil at robotstøvsugeren skal støvsuge. Har du tepper i hjemmet som du gjerne vil at robotstøvsugeren skal rengjøre, og et gulv du vil moppe, kommer du til å bli irritert over at du ikke kan gjøre begge på samme rengjøringsrunde med Q7 Max.

Kamera i front har ikke Roborock tatt seg råd til, og dermed har både denne og S7 samme savn. For dette har nærmest blitt standard i «high-end»-segmentet, fordi det gjør at robotstøvsugere klarer å unngå små, lave hindringer. Enten det er løse ladekabler på gulvet, sandaler, sko eller en hundebæsj. Dette klarer ikke disse, og det er rett og slett et stort savn sammenlignet med konkurrentene.

Q7 Max+ har også et ganske spesielt støvkammer. Det er nemlig kombinert med vanntanken. Dette designvalget slår oss som litt underlig, da støv og vann sjeldent er noe du vil kombinere. Vanntanken er bitte litt større enn hos S7, 350 mot 300 ml, mens støvkammeret er det samme; 470 ml. Med dokkingstasjonen vil jo støvkammeret tømmes automatisk, så det er ikke et særlig stort problem, men det virker som et underlig valg å kombinere de to delene hvis man kjøper Q7 Max separat.

Det som taler i Q7 Max’s favør er den kraftige motoren. Her snakker vi en sugekraft på 4200 Pa, det samme som vi finner i selskapets toppmodell S7 MaxV, og i teorien betydelig kraftigere enn de 2500 Pa vi finner hos S7.

Men i praksis har det ikke så mye å si, viser våre tester. Det er nemlig ikke sugekraften i seg selv som er avgjørende, men kombinasjonen med et godt børstedesign. Både med 2500 Pa og 4200 Pa har ikke Roborock-modellene noe problem med å plukke opp støv og smuss fra gulvet, og heller ikke fra tepper. Q7 gjør det marginalt dårligere på tepper enn S7, men begge to er bedre enn de andre konkurrentene.

Dokkingstasjonen har en litt annen utforming enn Roborocks andre modeller, og er denne gangen avhengig av støvsugerposer for å fungere. Dette var noe av det vi likte aller best med S7+, som klarte seg like bra uten pose. Posene koster rundt 60 kroner per stykk.

Etter å ha brukt Q7 Max+ i et par uker er det få overraskelser å nevne, men også få begeistringer. Den gjør jobben akkurat som forventet, til en akkurat forventet pris. Vi savner moppeegenskapene til S7-serien, og vi synes den kombinerte støv- og vanntanken er et ganske underlig designvalg, men langt ifra noen «dealbreakers». Er det denne som er akkurat innafor budsjettet ditt, er dette er trygt og godt valg. Men spytter du inn litt mer penger får du også noe som kan vaske gulvet langt bedre enn denne.

Roborock Q7 Max +
7.5
Bra

Roborock Q7 Max +

7.5
Bra

Fordeler

 • +
  Svært god rengjøringsresultater, spesielt på tepper
 • +
  Tømmer støv automatisk i dokkingstasjonen
 • +
  Funksjonsrik app
 • +
  Ingen problem med terskler
 • +
  Solid og god navigering
 • +
  Mopp med elektronisk vannstyring

Ting å tenke på

 • Mangler frontkamera, så den unngår ikke små hindringer
 • Ikke samme avanserte moppeegenskaper som toppmodellene
 • Dokkingstasjon krever støvsugerpose

Ecovacs Deebot X1 Omni

Lovnaden var en robotstøvsuger som fikser «alt» selv. Og på mange måter gjør Ecovacs Deebot X1 Omni akkurat dét. Den forsvinner ut fra dokkingstasjonen sin for å rengjøre hjemmet ditt på egen hånd, den returnerer jevnlig for å rengjøre moppene, og når jobben er klar tømmer den støvbeholderen selv og renser og tørker seg selv.

Alt du trenger å gjøre er å tømme skittenvannstanken i ny og ne, fylle på ferskt vann og tømme støvsugerposen de få gangene den faktisk blir full. Resten ordner maskinen selv.

Og slik er det faktisk i praksis også. Problemet er bare at rengjøringsresultatene ikke er helt så strålende som vi hadde håpet. På støvsugingen gjør den en formidabel jobb, ironisk nok også veldig godt på tepper, selv om du må ta av moppene for at den skal klare dette. Navigasjonen er også solid, og bortsett fra et par uhell klarer den stort sett å unngå både kabler, sokker og andre småting på bakken.

Men de gode vaskeresultatene uteble. Faktisk ble vi overraskende skuffet da vi utfordret den med inntørkede kaffeflekker, ketchupsøl og tørket saft. Her forble gulvet skittent, selv etter flere runder. På litt ferskere flekker, og litt vått søl på gulvet, gikk det langt bedre.

Og bortsett fra dette, og de små «uhellene» med at den satt seg fast i en terskel en gang og slukte en ledning iblant, er Ecovacs Deebot X1 Omni faktisk så «hands-off» som vi hadde håpet på.

Men når halvparten av produktet handler om moppene og rengjøring, og det også øker prisen til 12.000 kroner, må man kunne forvente bedre resultater. For det hjelper ikke at den kan vaske moppene automatisk, når moppene ikke klarer å gjøre gulvet rent.

Ecovacs Deebot X1 Omni
7.5
Bra

Ecovacs Deebot X1 Omni

7.5
Bra

Fordeler

 • +
  Gjør faktisk «alt» selv - rengjøring, tømming og fylling
 • +
  Kraftig motor ga gode rengjøringsresultater
 • +
  Relativt stillegående rensing i dokkingstasjonen
 • +
  Smart og innholdsrik app
 • +
  God til å navigere seg rundt
 • +
  Følger med ekstra våtmopper og børste for rengjøring

Ting å tenke på

 • Dyr!
 • Dokkingstasjonen er enorm
 • Ikke særlig god på mopping
 • Ikke alltid like flink til å unngå små ting på gulvet

Ecovacs Deebot T10 Plus

Vi hadde mange positive ting å si om fjorårets Ecovacs Deebot T9 Plus, og nå er etterfølgeren på plass, i form av T10 Plus.

Akkurat som forgjengeren har T10-modellen det aller meste man bør forvente av en moderne, high-end-robotstøvsuger. Det inkluderer en kraftig motor for å suge opp alt av smuss og skitt, en mopp som ikke bare dras bortover gulvet, men faktisk skrubber, samt et avansert kamerasystem i front for å sikre at den ikke sluker løse kabler, sko og andre små dingser.

Det er likevel ytterst få endringer som er gjort her sammenlignet med fjorårets T9-modell. Vi måtte rett og slett sjekke spesifikasjonsarket for å verifisere hva som faktisk hadde blitt gjort. Og her er det snakk om mikrojusteringer. Støvbeholderen har for eksempel blitt 20 milliliter mindre, fra 420 til 400, men til gjengjeld er støvposen i dokkingstasjonen nå økt fra 2,5 liter til 3,2 liter. Batteritiden er også økt fra 175 minutter til 195 minutter.

Grunn til å juble? Ikke akkurat. Men vi fortviler heller ikke, for vi likte tross alt fjorårets modell også. Vi legger umiddelbart også merke til et par feilrettinger på ting vi irriterte oss med i T9. For eksempel den underlige feilen som gjorde at appen ikke kunne vise i sanntid hvor robotstøvsugeren hadde støvsugd, med mindre man hadde appen åpen på mobilen hele tiden.

Moppen til Ecovacs er fortsatt blant de beste på markedet i ren ytelse. Med en god og fuktig mopp som faktisk skrubber ned på gulvet får den opp det meste av smuss, og det ser jo unektelig litt kulere ut når moppen nærmest danser salsa bortover gulvet med sin ristende bakende. Denne har også blitt litt bedre sammenlignet med forgjengeren, med ekstra skrubbeffekt. Men det er fortsatt et stort savn at moppen ikke kan løftes opp. For at den skal bevege seg opp på tepper må du ta av moppen, og da forsvinner litt av vitsen, synes vi. Spesielt nå som vi har fått i både pose og sekk fra Roborock i to år, burde vi kunne forvente at konkurrentene følger etter. Dreame har klart det med L10s Ultra, for eksempel.

Ecovacs har for øvrig slengt inn en «luftrenser»-modul som du setter inn når du ikke vil bruke moppen. I praksis merket vi imidlertid ingen forskjell på luften som kom ut herfra enn tidligere.

Selv om designet er så godt som identisk med fjorårets modell, klarer årets T10 terskeltesten vår med glans på første forsøk. Forgjengeren klarte det bare så vidt.

Den takler både små og store partikler godt på hardt gulv, slik de fleste dyre robotstøvsugere gjør, og på tepperengjøring burde den i teorien gjøre en god jobb, akkurat som forgjengeren. Likevel fikk vi vidt forskjellige resultat. Der forgjengeren fikk opp 80 prosent av saltet vi hadde strødd utover teppet, klarte T10 bare omtrent 60 prosent. En liten desibelmåling fortalte oss at den ikke hadde aktivert «turboeffekten», selv om vi hadde stilt inn at den skulle gjøre dette på tepper, og selv etter flere forsøk nektet den å støvsuge på maksimal styrke. Dermed ble resultatene deretter.

Vi merket også en svært irriterende høyfrekvent lyd mens T10 var aktiv, som aldri ble borte. Den var alltid tilstedeværende, selv om den ble delvis maskert av blant annet moppen under rengjøring.

På T9 klagde vi litt på ustabil navigering, der støvsugeren av og til bestemte seg for å droppe rengjøringen flere steder i huset. Akkurat denne feilen opplevde vi ikke med T10, men litt rusk i maskineriet er det fortsatt. Under vasketesten ble den nesten sittende fast i et hjørne, selv om det ikke var en eneste hindring der, og den insisterte på å vaske det samme området fire-fem ganger. Det er synd, for selve vaskeresultatene var svært gode.

Vi synes for øvrig også at det er irriterende at moppen må tas av etter hver rengjøring, for ellers vil ikke moppen tørke. Gulvet i dokkingstasjonen er nemlig helt flatt, og fjerner man ikke moppen vil det fort begynne å lukte surt.

Oppsummert synes vi T10 har rettet opp flere av de små irritasjonsmomentene vi hadde med T9, men ikke alle. I tillegg har det kommet et par nye irritasjonsmoment, som at turbomodusen ikke ville aktiveres under teppetesten, og en høyfrekvent pipelyd mens den støvsugde. Slike feil bør man slippe når man punger ut nærmere 10.000 kroner for en avansert robotstøvsuger.

Ecovacs Deebot T10 Plus
7.5
Bra

Ecovacs Deebot T10 Plus

7.5
Bra

Fordeler

 • +
  Generelt veldig gode rengjøringsresultater
 • +
  Veldig effektiv rengjøringsmopp (som skrubber!)
 • +
  Relativt kompakt og fin dokkingstasjon, som tømmer støv automatisk
 • +
  Ingen problem med terskler
 • +
  Funksjonsrik app
 • +
  Unngår kabler, sko og annet smårusk på gulvet

Ting å tenke på

 • Høyfrekvent pipelyd mens den rengjør
 • Litt ustabil navigasjon
 • Ville ikke aktivere turbomodus på teppetesten
 • Moppen må tas av manuelt etter bruk, ellers tørker den ikke

Ecovacs Deebot T9 AIVI

Ecovacs Deebot T9 AIVI byr på det meste man kan forvente av en moderne robotstøvsuger. Det inkluderer kraftig motor, framovervendt kamera for unngå små hindringer, en mopp med skrubbefunksjon, avansert kartlegging, en god app og en selvtømmende dokkingstasjon.

Men det holder ikke bare med gode spesifikasjoner, den skal jo fungere i praksis også.

Og Ecovacs DeebotT9 AIVI gjør stort sett en svært solid jobb. Den beveger seg selvsikkert og godt rundt i hjemmet, og med kameraet på fremsiden klarer den stort sett å unngå det meste av små hindringer, slik som sko og løse ledninger. Med sine relativt store sidebørster kommer den også relativt godt inn i hjørner, selv om det er flere som gjør det bedre på akkurat dette punktet.

Den takler både små og store partikler godt på hardt gulv, slik de fleste dyre robotstøvsugere gjør, og på tepperengjøring gjør den også en bedre jobb en forgjengeren. T9 har både en kraftigere motor og helt ny børstedesign sammenlignet med T8, så det er fint å se noen konkrete resultater av endringen. Børstene på undersiden ligner nå mer på de vi kjenner fra iRobot, med to gummibørster som ruller mot hverandre for å plukke opp smuss, og resulterte også i ganske like resultater som iRobot-modellene; 80 prosent av alt saltet vi helte ut på teppet ble plukket opp og havnet i støvbeholderen.

Med moppen på kan du se at den droppet å støvsuge en del av stuen, ettersom det er et stort teppe der. Det gjør også at den ikke kommer til under sofaen, fordi da må den kjøre over teppet først.
Ecovacs-appen

Den medfølgende «Pro»-moppen imponerte oss, og noe du bør dobbeltsjekke at følger med i pakken hvis du skal kjøpe denne robotstøvsugeren. For i motsetning til tradisjonelle robotstøvsugermopper drar ikke denne bare en våt klut langs gulvet mens den støvsuger, men den skrubber aktivt gulvet. Du både ser og hører hele børsten bevege seg, og den fysiske bevegelsen gjør også at den får vasket bort flere flekker og mer skitt enn andre vanlige mopper. Ulempen er selvfølgelig at den ikke vil kjøre over tepper, så har du store tepper, eller områder den ikke kommer til uten å kjøre over tepper, er moppen neppe noe du vil bruke så ofte. Til gjengjeld legger den merke til tepper automatisk, så den setter seg i hvert fall ikke fast.

Til vår store overraskelse klarte den nye og avanserte Ecovacs-roboten bare så vidt terskeltesten vår. I praksis er det en veldig enkel test: Vi setter robotstøvsugeren i et rom, og for å komme seg ut er den nødt til å komme over en terskel på drøye 1,5 centimeter. Ecovacs T9 AIVI ga tilsynelatende opp før den engang gadd å prøve. Den ville bare rengjøre det ene rommet, selv om vi kunne se på kartet at den forsto at det var utenfor døren. Akkurat da vi var i ferd med å gi opp, etter fem forsøk, kom den seg ut.

Appen byr på en rekke smarte funksjoner, og den fungerer stort sett veldig greit. Vi synes fortsatt det er rart at de har splittet ut videofunksjonene knyttet til frontkameraet som en helt separat del av appen, men kanskje er det fordi de ikke tror det er noe de fleste vil bruke. Du kan nemlig sette opp roboten til å kjøre rundt og filme hjemmet ditt, som en slags vakthund, og lagre bevegelser den oppdager.

Du kan også aktivere kameraet på støvsugeren når du vil for å se hvor den er og hva den holder på med, men i motsetning til for eksempel Roborock S6 MaxV, kan du ikke fjernstyre den nøyaktig som du vil.

Det er også små andre finurligheter vi ikke helt forstår oss på. I appen kan man for eksempel se i sanntid hvor roboten er, og hvordan den støvsuger, men linjene som viser hvor den har vært vises bare når appen har vært på. Derfor er det ikke så lett å titte innom appen og se hva den har støvsugd, mer enn de siste 10 sekundene.

Tre runder rett etter hverandre, hvor roboten bestemte seg for å droppe å rengjøre tre ulike områder.
Ecovacs-appen

Støvsugeren er generelt også litt ustabil. Noen dager bestemmer den for eksempel at den ikke gidder å støvsuge deler av stuen, tilsynelatende fordi det var en sko som blokkerte ruten den hadde planlagt. Det var masse plass utenom, men i stedet forble en tredjedel av etasjen bare ignorert.

Dokkingstasjonen fra Ecovacs selges separat, men siden vi har testet så mange robotstøvsugere med dokkingstasjon tok vi med denne i testen også. Den koster ytterligere 3500 kroner, på toppen av de drøye 5000 kronene som selve maskinen koster.

Dokkingstasjonen fungerer helt fint, og har tilsynelatende ingen problemer med å tømme støvbeholderen selv når den er stappfull av støv, hår og annet smuss. Som med de aller fleste slike dokkingstasjoner krever den imidlertid støvsugerposer (bare Roborocks dokkingstasjon kan fungere uten), så du må regne med en jevnlig kostnad her. Til gjengjeld er det ikke så ofte du må tømme den – trolig én gang i måneden, men det kommer naturlig an på hvor stort hus du har og hvor ofte den blir brukt.

Alt i alt er Ecovacs T9 AIVI er veldig god robotstøvsuger, og manglende er stort sett små. På noen punkter er den imidlertid dårligere enn forgjengeren T8, rett og slett fordi vi hadde langt færre programvareproblemer med den.

Ecovacs Deebot Ozmo T9 Aivi
7
Bra

Ecovacs Deebot Ozmo T9 Aivi

7
Bra

Fordeler

 • +
  God navigering og beveger seg selvsikkert rundt i rommet
 • +
  Gode rengjøringsresultater
 • +
  Veldig god medfølgende "Pro"-mopp som skrubber gulvet
 • +
  Dokkingstasjon med automatisk tømming kan kjøpes ekstra
 • +
  Unngår ledninger og andre små hindringer på gulvet

Ting å tenke på

 • Dyr
 • Dokkingstasjonen er også dyr - 3500 kroner
 • Litt klønete å bruke moppen, da den ikke kan løftes opp fra tepper (slik Roborock S7 kan)
 • Noen underlige småfeil med appen
 • Droppet å støvsuge deler av rommet flere ganger

Dreame D10 Plus

Vi kan gjøre dette veldig raskt og enkelt: Dreame D10 Pluser nærmest identisk med selskapets Z10 Pro, bortsett fra at Z10 Pro har flere sensorer. Prisforskjellen ser ut til å være neglisjerbar i praksis, selv om D10 Plus er ment å være et lite hakk under Z10 Pro.

Dreame D10 Plus byr nemlig på en hyggelig prislapp, en dokkingstasjon med automatisk støvtømming, vaskemopp (som ikke er særlig god) og det meste man forventer av en moderne støvsuger. Den har imidlertid ikke kamerasensorer foran, så den kommer til å sluke både løse kabler og husdyravføring med stor appetitt. Det er der Z10 Pro har sin fordel, ettersom den er utstyrt med kamerasensor foran, og avstandssensor på sidene, for å unngå små hindringer som dette.

Men ellers er spesifikasjonene nærmest identiske. Vi vil påstå Z10 Pro beveger seg rundt med hakket mer selvtillit og fart enn D10 Plus, trolig på grunn av de ekstra sensorene, men jobben får de gjort begge to. D10 Plus kommer seg enkelt og greit rundt ved hjelp av lidaren på toppen, og begge to har samme, smarte app. Ved ett tidspunkt måtte vi manuelt dra ut en diger klump av støv og hår som hadde satt seg fast i dokkingstasjonen, men ellers hadde vi ingenting å utsette på den automatiske støvtømmingen.

I rengjøringstestene gjorde den det også høvelig godt, men ikke helt på nivå med de aller beste og dyreste. Men det skal man vel heller ikke forvente når hele pakken koster under 5000 kroner.

Dreame D10 Plus gir deg mye for pengene, men Z10 Pro gir deg enda mer.

Dreame Bot D10 Plus
7
Bra

Dreame Bot D10 Plus

7
Bra

Fordeler

 • +
  God rengjøringsresultater
 • +
  Kommer seg fint over terskler
 • +
  Billig, men bare marginalt under Z10 Pro
 • +
  Har mopp med elektronisk vannstyring

Ting å tenke på

 • Ikke så god på tepper
 • Mangler frontkamera som "storebroren" Z10 Pro har
 • Dokkingstasjonen tettet seg én gang under testingen
 • Billig, men bare marginalt under Z10 Pro

iRobot Roomba i7+

Da vi hanket inn den nye Roomba J7+ til test, ble vi forespurt om vi ikke også ville teste Roomba i7+ på nytt, som vi opprinnelig testet i 2019 og ga 7,5/10. Den har nemlig stupt i pris siden den gang, og fått flere nye funksjoner via programvareoppdateringer. Vi takket ja, og tenkte det kunne være en god konkurrent til røkla.

Og for all del, det er mye godt å si om Roomba i7+. Den gjør en god rengjøringsjobb og de patenterte dobbeltbørstene på undersiden gjør det generelt ekstra godt på tepper. Appen og innpakningen generelt er utsøkt utført, og det oser «premium» av hele produktet, selv om designen kanskje henger litt etter de ferskeste modellene i 2022. Roomba i7+ var den første robotstøvsugeren på markedet med en dokkingstasjon som kunne tømme robotstøvsugeren automatisk, og det fortjener iRobot fortsatt honnør for. De tar seg også godt betalt for støvsugerposene som puttes i dokkingstasjonen, med hele 269 kroner for tre poser.

Men til 7000 kr forventer vi mer, selv om det er et godt stykke ned fra originalprisen i 2019. For 8000 kroner får du for eksempel testvinneren Roborock S7, med dokkingstasjon, som kan vaske fletta av i7+. Begge gjør det godt på hardt gulv, som de fleste, men Roborock S7 gjør det faktisk bedre på tepper. Den kan også moppe, og dokkingstasjonen trenger ikke støvsugerposer.

iRobot Roomba i7+ har også testens dårligste batteritid. Det er sjeldent et stort problem for de fleste robotstøvsugere, men Roomba-støvsugerne har en tendens til å bruke ekstra lang tid sammenlignet med de andre konkurrentene. Kombinerer du dette med lav batteritid har du en ganske irriterende kombo. For jo da, den finner veien tilbake til dokkingstasjonen midtveis i rengjøringen, men den fortsetter ikke å støvsuge før den er fulladet. Det kan ta flere timer, og det som burde vært en times rengjøringsjobb, tar mange timer for Roombaen, bare fordi den må lade midtveis. Dette var aldri tilfelle for de andre støvsugerne i testen, bare fordi de holdt ut lenger til å begynne med.

Obs i 2022: Denne fremstår som et mindre godt valg sammenlignet med flere av de mer moderne konkurrentene, og vi har justert karakteren ned til 7 fra tidligere 7,5.

iRobot Roomba i7+ 7558
6.5
Helt greit

iRobot Roomba i7+ 7558

6.5
Helt greit

Fordeler

 • +
  Betydelig billigere enn da vi testet den første gang
 • +
  Programvaren har blitt betydelig bedre, og appen er lekende lett å bruke
 • +
  Innpakning og brukeropplevelse er knallbra
 • +
  Rengjører godt på harde overflater
 • +
  Dokkingstasjonen fungerer fortsatt godt

Ting å tenke på

 • Fortsatt ikke særlig billig
 • Svakere tepperesultat enn vi hadde forventet
 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer
 • Dårligst batterikapasitet
 • Bruker lang tid på å rengjøre
 • Har ikke mopp

Neato Botvac Connected D10

Da vi for alvor begynte å teste robotstøvsugere tilbake i 2016 var Neato blant det beste du kunne kjøpe. Deres D-formede robotstøvsugere var en liten revolusjon, og de var blant de aller første som benyttet seg av lidar-navigering for å kartlegge hjemmet.

Men siden den gang har mye skjedd i robotstøvsugermarkedet, og det krever langt mer enn bare enn kraftig motor og en bred børste for å heve seg i toppen. Og her virker det rett og slett som at Neato ikke har klart å følge med den hyppige utviklingen.

Her mangler nemlig nesten alle funksjonene de andre toppmodellene kan by på. Du får hverken mopp, frontvendt kamera for å unngå hindringer, selvtømmende dokkingstasjon eller avanserte appfunksjoner. Innovasjonen Neato Botvac D10 kan by på er en kraftigere motor som er mer stillegående enn før, stort batteri og forbedret filtrering. Veiledende pris? 10.000 kroner.

Obs: Prisen er nå heldigvis langt lavere, og i skrivende stund har den falt helt ned til 4000 kroner. Det er en mer passende pris for hva du får.

I rengjøringstestene våre gjør den det godt takket være den kraftige motoren, og fullbreddebørsten de har brukt i årevis er fortsatt en god idé som fungerer bra i praksis. Den kommer godt inntil hjørner, og til å plukke smuss og partikler på både gulv og tepper gjør den en solid jobb.

Mens samtlige andre i testen har programvare som automatisk detekterer rom og lar deg finjustere hvor grensene går, har ikke Neato noe slikt. Du kan imidlertid tegne opp soner i kartet, bare med firkanter, og gi hver firkant et romnavn. Såkalte no-go-soner, hvor man vil at robotstøvsugeren skal holde seg unna, må lages som en firkant, mens med andre modeller kan man også tegne opp streker og lage litt mer fleksible løsninger.
Neato-appen

Likevel føles dette som en robotstøvsuger vi kunne testet for flere år siden, ikke en moderne robotstøvsuger som skal trenge å koste 10.000 kroner. Mangelen på nærsensorer og kameraer på fremsiden gjør for eksempel at den hele tiden er nødt til å dunke inn i vegger og hindringer for å forstå at det er en vegg der, før den snur litt på seg, dunker igjen, og fortsetter til den kan kjøre rett fremover. Den er overforsiktig i bevegelsene sine, og av og til kjører den seg vill blant stolben under kjøkkenbordet, rett og slett fordi den blir forvirret.

Den klarer dørterskeltesten vår med et nødskrik. Ikke fordi den ikke er god på terskler, men den gikk seg nesten vill på vei mot terskelen, og satt i 10 minutter under et bord og ropte «Please wait while I figure out my surroundings».

Som med alle andre roboter uten frontkamera klarer den ikke å unngå ladekabler, sko og andre små dingser vi legger ut på gulvet.

Neato skryter av at appen har blitt oppgradert, og selv om den ved første øyekast ser litt fjongere ut, er det ikke så mye å skryte av rent funksjonalitetsmessig. Du kan for eksempel ikke justere rengjøringsgrad mens den er i gang, og du må selv markere opp hvert eneste rom ved hjelp av firkanter du tegner opp.

Når det gjelder batteritiden skal Neato ha skryt for å ha veldig mye kapasitet – denne kan tilsynelatende holde på i timevis før den går tom for strøm. Men det veier ikke opp for alle de andre manglene vi har opplevd.

Konkurrentene er både smartere, billigere og bedre.

Obs i 2022: Prisen har nå falt betraktelig siden vi først testet den, og vi har dermed justert karakteren opp fra 6 til 6,5.

Neato Robotics Botvac D10
6.5
Helt greit

Neato Robotics Botvac D10

6.5
Helt greit

Fordeler

 • +
  Gode rengjøringsresultater
 • +
  Kommer godt inn i hjørner takket være D-formen
 • +
  Ser ganske fin ut
 • +
  Har falt mye i pris i 2022

Ting å tenke på

 • Har ikke mopp
 • Appen mangler haugevis av funksjoner alle andre har
 • Har ikke fremovervendte sensorer eller kamera
 • Spiser kabler og sko med glede
 • Kom bare så vidt over terskeltesten vår
 • Har ikke automatisk dokkingstasjon med tømming

Samsung JetBot 90 AI+

Samsungs robotstøvsugere har alltid skilt seg ut med ganske sprø design, og årets JetBot 90 AI+ er intet unntak. Den låner «D-formen» til Neato-støvsugerne, med en diger børste i front som dekker hele bredden, men resten av designen er veldig «Samsung». Det fremstår imidlertid som den er designet mest for å skille seg ut, fremfor at de uvanlige formene har noen praktiske fordeler.

For eksempel blir man nesten lurt til å tro at robotstøvsugeren kommer seg frem ved hjelp av belter på grunn av trekantformene på siden, men på undersiden er det «bare» hjul. På toppen er lidartårnet gjemt når støvsugeren er i dvale, men løfter seg opp så fort den skrus på.

JetBot 90 AI+ er testens desidert høyeste robotstøvsuger med sine 13,7 vertikale centimeter, noe som er et ganske stort handikap for en rengjøringsmaskin man helst vil skal komme til under sofaer og senger. Samsungs robotstøvsuger kommer seg rett og slett ikke under sofaen i stua, noe samtlige andre robotstøvsugere i testen klarer, og med mindre du har en veldig høy sofa eller seng vil det samme trolig gjelde deg.

Minst like ille var det da vi oppdaget at JetBot 90 AI+ heller ikke kommer seg over terskler særlig godt. Vi utfordret samtlige maskiner med en terskel på 1,5 centimeter, og Samsung JetBot 90 AI+ var den eneste som ikke kom seg over, selv etter åtte-ni forsøk. På Samsungs informasjonssider står det at maskinens terskelgrense er på 1,5 centimeter, så det ser for så vidt ut til å stemme, men det gjør at den skilte seg ut som soleklart dårligst i testen på dette feltet.

Bare disse to tingene – at den ikke kan støvsuge under sofaen og ikke kommer seg over mange terskler – gjør den til et dårligere robotstøvsuger enn samtlige andre modeller i testen her. Og det er synd, for det er jo flere ting den gjør godt.

Den store børsten gjør en fremragende jobb på hardt gulv, både små og store partikler slukes uten problemer, og bredden på børsten gjør også at JetBot 90 AI+ gjør det soleklart best i hjørner sammenlignet med de andre. Det overrasket oss faktisk, ettersom den ikke har noen sidebørste. Men Samsungs maskin veier opp for dette ved å heller dytte seg selv aggressivt inn i hjørner, og får virkelig med seg nesten alt av smuss.

Den myke børsten gjør imidlertid ikke en særlig god jobb på tepper. Samme problematikk kjenner vi fra håndholdte støvsugere, hvor de kommer med separate munnstykker for hardt gulv og tepper. Myke børster som Samsungen er utstyrt med er perfekt egnet for harde gulv, men klarer rett og slett ikke å rykke nok i teppefibrene til å løsne opp smusset. Resultatet ble at bare 65 prosent av de små partiklene vi fordelte ut på teppet ble tatt opp av Samsung JetBot 90 AI+. Dårligst i testen.

Den «smarte» delen av Samsungs robotstøvsuger synes vi fungerer godt. Den unngår ledninger og andre små hindringer på gulvet godt takket være det fremovervendte kameraet, og man kan også sette den opp som en et mobilt sikkerhetskamera for å se om du har hatt innbrudd mens du er borte. Koblingen mot Samsungs smarthjemsystem SmartThings er også lekende lett, som muliggjør litt mer avansert styring enn noen av de andre konkurrentene. Generelt kan man gjøre det samme på alle robotstøvsugerne, men for eksempel er det enklere å sette opp JetBot 90 AI+ til automatisk å støvsuge mens du er vekke fra huset enn det er på noen av de andre.

Dokkingstasjonen til JetBot 90 AI+ fungerer ellers akkurat som ventet, og gjør en solid jobb med å tømme robotstøvsugeren hver gang den returnerer. Også her må du kjøpe støvsugerposer, som selges for cirka 200 kroner for fem poser.

Selv om Samsung JetBot 90 AI+ gjør det strålende på hardt gulv og har en del smarte funksjoner ved seg, er det umulig å anbefale noen å kjøpe en robotstøvsuger som ikke vil komme seg over mange terskler, og under de fleste sofaer.

Og det er før vi tar den absurde prisen på 15.000 kroner med i regnestykket.

Obs i 2022: Prisen har nå falt betraktelig siden vi først testet den, og vi har dermed justert karakteren opp fra 5 til 5,5.

Samsung JetBot 90 AI+
5.5
Middelmådig

Samsung JetBot 90 AI+

5.5
Middelmådig

Fordeler

 • +
  Annerledes design
 • +
  Smart app og mange muligheter for smart planlegging
 • +
  Unngår ledninger og andre små hindringer på gulvet
 • +
  Veldig god på harde overflater
 • +
  Veldig god i hjørner
 • +
  Har falt mye i pris i 2022

Ting å tenke på

 • Altfor høy til å komme under mange sofaer og senger
 • Kommer ikke over terskler på 1,5 centimeter
 • Dårligst i testen på tepper
 • Ingen mopp
 • Dokkingstasjonen krever støvsugerposer

Hvorfor velge robotstøvsuger?

Den største fordelen med en robotstøvsuger er rett og slett at du slipper å gjøre rengjøringsjobben selv. Du trenger ikke engang å være til stede når den gjør jobben for deg.

Nesten alle toppmodellene kommer nå med en dokkingstasjon for å tømme robotstøvsugeren for støv. Noen kan også fylle automatisk på med vann, og vaske moppen selv. Roborock S7+ til venstre, Ecovacs Deebot X1 Omni til høyre.
Niklas Plikk, Tek.no

Enten kan du sette dem til å støvsuge visse tider, visse dager, eller rett og slett be dem om å støvsuge hver gang du er ute fra hjemmet. Du kan programmere dem til å støvsuge ekstra kraftig på kjøkkenet, hvor det kanskje er litt ekstra smuss og skitt, og du kan be dem holde seg unna matskålene til husdyret ditt også.

De fleste har nå også kameraer foran for å se hvor de skal kjøre, slik at de kan unngå ledninger, sandaler og til og med avføring på gulvet, i tilfelle bikkja hadde et lite uhell.

En håndfull av de nyeste modellene har også superavanserte dokkingstasjoner som ikke bare tømmer støvbeholderen i robotstøvsugeren automatisk, men også fyller på vann, vasker moppen(e) på baksiden og tømmer ut det skitne vannet i en egen beholder. Disse kan gå nesten helt av seg selv i en måned før du må fylle på vann eller tømme støvbeholderen.

Med en robotstøvsuger i hus vil gulvet støvsuges oftere enn ellers (det var i hvert fall tilfelle hos oss), noe som naturligvis gjør gulvet generelt renere. En hyggelig bivirkning av dét igjen er også at det er mindre svevestøv rundt omkring, som både er fint for astmatikere og dem med støvallergi, men også for den generelle luftkvaliteten.

De fleste toppmodellene kommer nå med mulighet for å kjøpe en dokkingstasjon som tømmer støvbeholderen i støvsugeren hver gang den returnerer. Roomba J7 avbildet, hvor dokkingstasjonen også har en egen plass for ekstrapose.
Niklas Plikk, Tek.no

Hva bør du tenke på før du kjøper robotstøvsuger?

En robotstøvsuger vil aldri kunne erstatte en vanlig støvsuger fullstendig. Det vil være steder den ikke kommer til, som trange kriker og kroker eller trappeoppganger, og de sliter med høye terskler.

Selv om de tilbyr såkalt punktrengjøring hvor du kan sette dem på et sted og den bare støvsuger i dét området, er det både raskere og mer effektivt å gjøre jobben selv med en vanlig støvsuger.

Hvis du bor i et hus med høye terskler er ikke en robotstøvsuger for deg. Det samme kan nok sies hvis du har mange etasjer, og du ikke ønsker å investere i en robotstøvsuger til hver eneste etasje. Alle robotstøvsugerne i testen støtter lagring av kart for flere etasjer, men det vil likevel kreve at du manuelt flytter støvsugeren opp og ned.

Har du en langhåret hund vil de aller, aller fleste robotstøvsugerne slite med å få unna alt hår. Selv om det kanskje kommer opp fra gulvet, blir det trolig sittende fast i børsten.

Robotstøvsugere er generelt også litt dyre, sammenlignet med tradisjonelle støvsugere.

Merk at mange av de nye robotstøvsugerne nå kommer med dokkingstasjoner som automatisk tømmer støvbeholderen automatisk. Dette er veldig praktisk, men fører også med seg en ekstra kostnad i form av støvsugerposer. Dette vil føre til en ekstra utgift på rundt 40–80 kroner per pose, som må byttes cirka annenhver måned.

Dreame har de billigste posene, mens iRobot koster mest. Det eneste unntaket er den ene dokkingstasjonen til Roborock-modellene (den som ligner på en kaffetrakter), som fungerer like fint uten pose. Dreame har for øvrig også en dokkingstasjon med eget vaskemiddel i seg, for moppen, som også koster ekstra penger.

Generell vedlikehold vil også gjelde samtlige modeller, og ting som børster og mopper vil måtte erstattes etter mye bruk.

Neato vs. cheerios – hvem vinner?
Niklas Plikk, Tek.no

Slik har vi testet

Vi har gjennomført en rekke forskjellige tester på samtlige modeller for å finne den aller beste robotstøvsugeren på markedet.

 • Sugeevne: Vi har testet oppsugningsevnen til hver robotstøvsuger på både parkettgulv og på tepper. Vi testet med både salt og ris på parkettgulv for å se hvordan de taklet små og store partikler, mens vi holdt oss til kun salt på teppegulvet. Det var tydelig at robotstøvsugere har blitt såpass gode i 2021 at samtlige fikk full score på hardt gulv, mens ingen klarte å suge opp alt saltet på teppegulvet. Her må vi trolig gå hardere til verks neste gang vi oppdaterer testmetodikken.
Samtlige robotstøvsugere fikk prøve seg på å suge opp salt strødd utover teppet. Her var det stor forskjell.
Niklas Plikk, Tek.no
 • Støvsuging av hjørner: Vi har observert hvordan de støvsuger lengst inn i hjørner, hvor de fleste robotstøvsugerne sliter med å komme helt inn.
 • Unngåelse av småting: Vi har lagt ut sammenkrøllede ladekabler på gulvet for å se om noen av robotstøvsugerne klarer å unngå dem. Fem av støvsugerne i testen skryter nemlig på seg å ha kamera i front for å unngå slike ting.
 • Terskler: Alle robotstøvsugerne fikk også kjøre over en rekke ulike terskler, hvor vi har vurdert dem alle basert på om de klarer å komme over en terskel på 1,5–1,7 centimeter. De har også støvsugd en hel etasje flere ganger for å se hvordan de navigerer generelt samt takler hindre som stoler, tepper og lister.
 • Smarthjemstøtte/app: Vi har også forsøkt å koble samtlige modeller til et smarthjemsystem, for å se om de kan fjernstyres med noe annet enn bare den medfølgende appen. Vi har også sett på hvor gode appene er.
 • Vaskeegenskaper: Flere av robotstøvsugerne kommer også med mulighet for å vaske gulvet med en mopp. Dette har generelt aldri vært et viktig punkt i støvsugertestene våre, fordi vi har ment at det er såpass klønete å bruke moppetilbehøret, spesielt hvis du har tepper i hus. Nå er det annerledes. Et par modeller har nå mopper som kan løftes opp når de kjører på tepper, slik at den kan støvsuge og vaske hele huset, alt på en gang, uten at den setter seg fast i tepper. Derfor har moppeegenskapene blitt med i vurderingen nå, og er noe av det som skiller de aller beste tydelig fra hverandre
 • Dokkingstasjon: De fleste high-end-robotstøvsugerne kommer nå med dokkingstasjon for automatisk tømming, så dette er også tatt med i vurderingen. Tre modeller har ekstra avanserte dokkingstasjoner som tar hånd om moppevasking og tømming og påfyll av vann også.

Vi har også tatt hensyn til pris. Alle robotstøvsugerne i denne testen er tross alt veldig gode, men prisene varierer en hel del – fra under 5.000 til nærmere 14.000 kroner.

Under finner du tidligere robotstøvsugere som vi har testet:

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9.5 / 10Roborock S8 Pro Ultra
Roborock S8 Pro Ultra
9 / 10Roborock S7 MaxV Ultra
Roborock S7 MaxV Ultra
9 / 10Dreame L10s Ultra
Dreame L10s Ultra
9 / 10Roborock S8+
Roborock S8+
8 / 10iRobot Roomba j7+
iRobot Roomba j7+
7.5 / 10Roborock Q7 Max +
Roborock Q7 Max +
7.5 / 10Ecovacs Deebot X1 Omni
Ecovacs Deebot X1 Omni
7.5 / 10Ecovacs Deebot T10 Plus
Ecovacs Deebot T10 Plus
7 / 10Ecovacs Deebot Ozmo T9 Aivi
Ecovacs Deebot Ozmo T9 Aivi
7 / 10Dreame Bot D10 Plus
Dreame Bot D10 Plus
6.5 / 10iRobot Roomba i7+ 7558
iRobot Roomba i7+ 7558
6.5 / 10Neato Robotics Botvac D10
Neato Robotics Botvac D10
5.5 / 10Samsung JetBot 90 AI+
Samsung JetBot 90 AI+
annonse