Tek.no

Samletest

Dette er de ti beste smartmobilene akkurat nå

Er din neste mobiltelefon blant disse?

16 Juni 2014 06:00

De beste mobilene

Vi i Amobil tester et stort antall mobiltelefoner og nettbrett i løpet av ett år, og nå har vi gjort det enda enklere å finne det beste kjøpet. Testoversikten er nemlig blitt enda bedre og mer oversiktlig.

Som mange av våre lesere allerede har fått med seg, byttet vi for en tid tilbake til en ny karakterskala som går fra 1-10. Men vi rangerer også alle mobiltelefoner og nettbrett vi tester innbyrdes, slik at vi kan gi deg en oversikt over hvilke produkter som er det beste kjøpet akkurat nå. For eksempel har både mobiltelefonene Sony Xperia Z2 og HTC One M8 fått toppkarakteren 10 av 10 poeng. Hvilken er det aller, aller beste kjøpet? Svaret finner du ved å besøke testoversikten for mobiltelefoner og sortere etter «Beste kjøp».

Disse mobiltelefonene mener vi er de beste kjøpene akkurat nå. Klikk på Prisguide-lenken for å se hvor du får kjøpt dem billigst, og for å sette opp prisvarsling.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

10. Samsung Galaxy S5

Samsungs nye toppmodell er en heftig telefon som er utstyrt med mye av det meste. Men med en ganske heftig prislapp hadde vi forventet enda mer. Likevel, dette er en god toppmodell.

Galaxy S5 er vanntett, har god byggekvalitet, og den er godt utstyrt. I de fleste tilfeller er telefonen lynrask, men enkelte tregheter innimellom trekker ned totalinntrykket.

Les testen av Samsung Galaxy S5 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy S5 i Prisguide »

Foto: LG

9. LG Nexus 5

Helt fra starten har Google samarbeidet med ulike mobilprodusenter for å lage referansemodeller med Android. Nexus 5 er foreløpig siste av disse, og er produsert av LG. Med Nexus 5 er du sikret å alltid ha siste Android-versjon, og du får en forholdsvis kompakt telefon med det meste av ny teknologi. Telefonen har god skjerm, den er rask, og den har et bra kamera.

Les testen av LG Nexus 5 her »
Finn beste pris på LG Nexus 5 i Prisguide »

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

8. Nokia Lumia 1520

Med Lumia 1520 har Nokia endelig levert Windows-mobilen vi har ventet på – nemlig en skikkelig brettmobil med stor skjerm og heftige spesifikasjoner. En sekstommers skjerm er kanskje i største laget for noen, men foretrekker du en stor mobil så er dette ett av de beste valgene nå. At telefonen har et skikkelig bra kamera, er heller ingen ulempe.

Les testen av Nokia Lumia 1520 her »
Finn beste pris på Nokia Lumia 1520 i Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

7. Samsung Galaxy Note 3

Den nyeste utgaven av Samsung Galaxy Note er nok en gang tynnere, lettere og betydelig raskere enn forgjengeren. Skjermen er større med høyere oppløsning – 5,7 tommer og Full HD. Kameraet er også kraftig oppgradert.

Note 3 har funksjoner ingen konkurrenter kan vise maken til. Da sikter vi først og fremst til alt du kan gjøre med den spesielle pennen som følger med. Men telefonen kan også styres med gester i luften, talekommandoer, og i noen tilfeller sågar med blikket ditt.

Les testen av Samsung Galaxy Note 3 »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 3 i Prisguide »

Foto: Shutterstock/150697043, Apple

6. Apple iPhone 5S

Apples iPhone 5S kom i fjor høst, men er fortsatt en svært god mobiltelefon hvis du foretrekker en telefon som har forholdsvis liten skjerm og vil at telefonen skal være veldig enkel å bruke. iPhone 5S har pen design, god byggekvalitet og en svært god skjerm. Den har også markedets beste fingeravtrykkssensor. Men før du kjøper bør du ta en runde med deg selv og vurdere om du heller vil vente på iPhone 6 som kommer til høsten.

Les testen av iPhone 5S her »
Finn beste pris på iPhone 5S i Prisguide »

Les også