Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestDe beste blenderne (2023)

Ekstremt jevnt i vår test av topp-blendere

Men vi hadde aldri gjettet vinneren på forhånd.

Tre av blenderne representert i vår test: Sage The Super Q, Vitamix Ascent 2300i og Blendtec Designer 625.
David Johansen Auby, Tek.no
mer

I vår test av rimelige blendere til under 1500 kr var det Wilfa Xplode Vital som stakk av med seieren. Blenderen utmerket seg ved å lage den «smootheste» smoothien i testen, og modellen kom dessuten med fem års garanti på motor.

En blender rundt 1500 kroner vil trolig være bra nok for de fleste blenderbehov, men i denne runden har vi tatt titt på de virkelige toppmodellene på markedet. Det endte opp med at vi hanket inn fem modeller med en pris på 2000 kroner og oppover.

Fra flere av disse produsentene finnes det også en rekke andre modeller, der de fleste av dem er av det dyrere slaget. Grunnen til at vi har gått for akkurat disse blenderne er at vi har forsøkt å finne modeller som balanserer pris og ytelse på en god måte.

En Vitamix-toppmodell for eksempel, koster i skrivende stund nesten 10.000 kroner. Motoren er imidlertid nøyaktig den samme som på modellen vi har testet, og det er kun materialene som er brukt og noe ekstra tilleggsutstyr som er forskjellig på de ulike modellene.

Sist oppdatert 21. juli med modellene Wilfa Power Fuel XL og Bosch VitaBoost.

5-6000 kroner som de dyreste blenderne i denne testen koster, kan høres mye ut for en blender, men det er viktig å huske på at en blender av dette kaliberet er ment å skulle vare i lang tid, og at holdbarhet på produktet dermed blir en del av prisingen.

Flere av modellene vi har testet kommer med garantier som strekker seg vesentlig lenger enn den norske forbrukerkjøpsloven. Paradoksalt nok kan det derfor være mer lønnsomt med et dyrere engangskjøp. Det er dessuten mer miljøvennlig og ofte lettere å selge brukt.

Notis: Testkriteriet om å lage majones er fjernet i oppdateringen 21. juli og testresultatene er oppdatert.

Under kan du se hvordan de ulike blenderne gjorde det i vår test.

9
Sage Appliances The Super Q
Bytt
9
Vitamix Ascent 2300i
Bytt
8
Blendtec Designer 625
Bytt
7.5
Bosch VitaBoost
Bytt
6.5
Wilfa Power Fuel XL
Bytt

Best i test: Sage The Super Q

David Johansen Auby, Tek.no

Lesere som er mer enn gjennomsnittlig interessert i blendere kjenner sikkert til både Blendtec og Vitamix. I utgangspunktet skulle også denne testen være en duell mellom nettopp disse to gigantene. Derfor er det en glede å kunne si at vi ble ekstremt positivt overrasket over Sage The Super Q. Sage leverer på det aller meste, og med en pris på rundt 5000 kroner er den heller ikke så verst priset.

Når det kommer til ren blenderkraft har det vært vanskelig å kåre en vinner mellom Vitamix og Sage. Begge blenderne har et voldsomt trykk, noe vi blant annet fikk demonstrert da vi laget nøttesmør. På to minutter gikk vi fra knasende nøtter til flytende nøttesmør. Verken på Sage eller Vitamix var det nødvendig å tilsette ekstra olje.

Vær allikevel oppmerksom på å anvende riktig teknikk og nok nøtter. Det er ikke en vanskelig prosess, men helt nødvendig for å få et godt resultat. Vi forsøkte først med for liten mengde nøtter og feil teknikk, og det endte bare med at nøttemassen skjøv seg stadig lenger opp langs kantene på beholderen.

Blenderens voldsomme kraft gjør også at man sjelden behøver å skru opp til maks. Det var ikke nødvendig hverken da vi laget knust is, smoothie eller nøttesmør. Å skru opp til maks gjør naturligvis også noe med lydnivået. Vi testet både med våre egne ører og med en desibel-måler, og på maks effekt var lydnivået såpass høyt at vi flere ganger valgte å ta på oss hørselsvern i form av et par hodetelefoner. Nå må det sies at dette gjaldt alle modellene i testen, og Sage var ikke den verste.

Både Sage og Vitamix har egenskaper som gjør den bedre enn konkurrenten, og sett opp mot hverandre blir det i sum ganske jevnt. Sage har for eksempel, i motsetning til Vitamix, ikke noen sikkerhetsmekanisme som stopper den fra å starte uten lokk. Vi synes også hastighetsinnstillingene på Sage ikke var like gode som på Vitamix: Istedenfor en gradvis økning har den «stir, mix, chop» - der disse lar bladene bevege seg støtvis istedenfor jevnt.

Sage kom med flere ferdiginstallerte programmer, men vi var ikke så begeistret over justeringshjulet.
David Johansen Auby, Tek.no

Når det er sagt så kommer Sage med mer ekstrautstyr enn Vitamix. Modellen har både egen liten «bullet»-beholder og en slikkepott. Den lille beholderen kommer med et eget lite blad, og fungerer fint for å lage smoothies i mindre porsjoner. Slikkepotten syntes vi også var veldig nyttig, spesielt for å skrape ut nøttesmør. Sage har også en rekke forhåndsinstallerte programmer inkludert vaskeprogram. Dette har ikke Vitamix A2300i (A2500i som koster rundt tusenlappen mer har dette).

Sage The Super Q kommer seirende ut av denne testen. Det er ikke fordi den er overlegen i kraft og ytelse, men fordi den er like god som Vitamix, bare med mer ekstrautstyr til en mindre penge.

NB: Vi testet også Sage The Vaq Q vakuumpumpe som kan kjøpes som tilbehør. Poenget med pumpen er å trekke ut luft fra beholderen før den kjøres slik at smoothien eller suppen får lavere oksygeninnhold.

Vi testet på flere ulike måter. Først sjekket vi vekten på 1 liter smoothie (der vi naturligvis brukte nøyaktig samme mengde og type ingredienser) med og uten pumpe. Uten pumpe veide vesken 741 gram, mens den veide 907 gram med. En ganske stor forskjell, med andre ord, noe som i hvert fall viser at pumpen virker som den skal og at smoothien ved bruk av pumpe var tettere og mer kompakt enn uten. Smaksmessig derimot må vi si at vi ikke kunne smake noen forskjell. Smoothien var riktig nok tykkere, men ikke mer smaksrik.

En blå lysring indikerer om vakuumpumpingen fungerer som den skal.
David Johansen Auby

Vi lot også de to ulike smoothiene stå én time på kjøkkenbenken uten lokk. Her la vi merke til at smoothien uten pumpe skilte seg i mye større grad enn den med. En forskjell altså, men spørsmålet her er om det har en praktisk konsekvens?

Da vi rørte blandingene sammen igjen så de ganske like ut. Det siste vi gjorde var å la de to ulike blandingene stå med lokk i kjøleskapet i ett døgn. Dagen derpå kunne vi observere at blandingene så litt forskjellig ut på overflaten, men smaken opplevdes også her helt identisk.

Konklusjonen blir at vi ser liten grunn til å anskaffe seg Sage The Vaq Q, selv om den fungerer som den skal.

Sage Appliances The Super Q
9
Imponerende
Best i test

Sage Appliances The Super Q

9
Imponerende
sitatEn utrolig god blender med mye ekstrautstyr

Fordeler

 • +
  Fantastisk kvalitet på smoothie
 • +
  Mye for pengene
 • +
  Lager veldig bra nøttesmør
 • +
  Kommer med ekstra beholder og slikkepott

Ting å tenke på

 • Hastighetsjusteringen kunne vært bedre

Anbefalt: Vitamix Ascent 2300i

David Johansen Auby, Tek.no

Blant blender-entusiaster er amerikanske Vitamix et kjent navn. Modellene regnes for å være ekstremt holdbare, men også ganske kostbare. Men Vitamix kommer i ulike prisklasser, og modellen vi har med i denne testen illustrerer at en blender fra Vitamix ikke trenger å koste det hvite ut av øyet.

Jo, modellen går for rundt 6000 kroner i skrivende stund, men her er det viktig å inkludere tidshorisonten i beregningen. Alle blendere fra Vitamix kommer med 10 års garanti, så dette er en blender du kan bruke daglig i mange år fremover. Alle blendere fra Vitamix blir dessuten levert med den samme solide motoren, så uansett hvilken prisklasse man legger seg i vil motorkraften forbli den samme.

På de ulike modellene er det kun materialbruk og noe funksjonalitet som skiller. A2500i kommer for eksempel med ferdiginstallerte programmer, og A3500i kommer i børstet stål. Vi likte den hvite finishen på A2300i, men modellen kommer også i sort.

Det første vi legger merke til når vi trekker Vitamix A2300i ut av esken er hvor solid den er bygd. Det handler ikke bare om vekt, men om følelsen den avgir både i bruk og ved forflytning. Høy vekt er dessuten ikke noe negativt trekk ved en blender. Det gjør bare at maskinen holder seg mer stabil på kjøkkenbenken, noe A2300i med sine 4,5 kg definitivt gjør. I likhet med testvinner Sage står Vitamix pålestøtt på benken uansett hvor mye vi drar på. Lydnivået er riktignok høyt, men ikke like ille som Blendtec.

Et par ord om designet: På bilder ser blenderne fra Vitamix unektelig litt gammelmodige ut. A2300i har et justeringshjul og to manuelle brytere med et design som ser ut som det ikke er endret på de siste 30 årene. I bruk, derimot, fremstår modellen og designet mye friskere enn på bilder.

Justeringshjulet er dessuten en fryd å bruke. Det er fininnstilt til den ytterste perfeksjon og gir klart den beste brukeropplevelsen i testen. Vi liker også at maskinen - som eneste i testen - ikke er mulig å starte uten at lokket er på.

Litt gammelmodig design, men vi elsket justeringshjulet på denne modellen!
David Johansen Auby, Tek.no

A2300i hadde overhodet ingen problemer med å jafse i seg alt det vi puttet i den, enten det var frossen frukt, isbiter, grønnkål eller nøtter. Smoothien fikk en ekstremt god tekstur og alt av blåbær og grønnkål ble fullstendig brutt ned - ofte uten å måtte kjøre på full effekt. Også nøttene ble omdannet til nøttesmør lekende lett.

I første omgang fikk vi det riktignok ikke til, men det viste seg at for liten mengde nøtter kombinert med dårlig teknikk var syndebukken. For å få den riktige virveleffekten måtte vi opp i 0,5 kg nøtter. Etter litt googling fant vi også en perfekt teknikk der vi brukte den medfølgende støteren til å skyve nøttemassen ned fra sidene og inn mot midten. Og vipps, på to minutter hadde vi nøttesmør med perfekt tekstur.

Den samme teknikken brukte vi dessuten på Sage The Super Q, og resultatet var forbløffende likt både når det kom til tekstur, men også tiden vi brukte. På de resterende blenderne i testen var det derimot ikke mulig å bruke denne teknikken.

Vitamix A2300i er alt i alt en utrolig kraftfull og robust blender. Noen vil kanskje savne ferdiginstallerte programmer, men mangelen på det er ingen hindring i å lage perfekte smoothies eller nøttesmør.

Vi elsker også at modellen kommer med 10 års garanti, og at den har den samme sterke motoren som de dyrere Vitamix-modellene.

Vitamix Ascent 2300i
9
Imponerende
Anbefalt

Vitamix Ascent 2300i

9
Imponerende
sitatEn fantastisk god og robust blender uten ferdiginstallerte programmer

Fordeler

 • +
  Fantastisk kvalitet på smoothie
 • +
  Lett å lage nøttesmør med
 • +
  Sensor så den ikke starter uten lokk
 • +
  Robust og står stødig på benken
 • +
  10 års garanti på motordel

Ting å tenke på

 • Høyt lydnivå
 • Har ikke programmer

Blendtec Designer 625

David Johansen Auby, Tek.no

Sammen med Vitamix regnes Blendtec som noe av det ypperste. Vi hadde derfor høye forventninger til denne modellen. Forventninger som dessverre ikke innfridde helt.

Ikke misforstå, Blendtec Designer 625 er en strålende blender. Den lager fantastiske smoothies og den har en vanvittig motorkraft. Når det er sagt, ble det utover i testen ganske tydelig at denne modellen ikke helt nådde opp i sammenligning med Vitamix og Sage. Det er det flere grunner til.

Blendtec-blenderen står ikke like stødig på benken som mange av de andre modellene. Du er nødt til å holde litt på toppen av lokket, i hvert fall når man kjører på full effekt. Med sine 3,3 kg er motorenheten den letteste i testen, og det påvirker også hvor stødig maskinen oppleves. Den har også et ganske høyt lydnivå.

Det generelle lydnivået i denne testen var høyt, men Blendtec var den verste. For de som vurderer Blendtec til profesjonell bruk finnes det for øvrig en egen modell med isolerende lyddempingskabinett - Blendtec Professional 800.

Vi var heller ikke så begeistret for blenderens touch-panel, som til tider opplevdes lite responsivt. Telleren som teller sekunder var heller ikke særlig smart, da den telte opp til 99 sekunder istedenfor å gå til 60. Små ting som dette trekker dessverre ned brukeropplevelsen.

Touch-panelet på Blendtec Designer 625 hadde en tendens til å fuske litt.
David Johansen Auby, Tek.no

Blenderen var heller ikke særlig god til å lage nøttesmør med - og den er heller ikke designet til det. Der både Sage- og Vitamix-modellene er tilnærmet runde i bunnen av beholderen, er Blendtec-blenderen nesten firkantet. Det gjorde at nøttemassen ble sittende fast i hjørnene. Dessuten kommer den ikke med tilhørende støter som kan brukes for å skyve nøttemassen ned fra sidene.

Vi klarte allikevel til slutt å lage nøttesmør, det tok bare mer tid og mer arbeid enn på Vitamix og Sage. Til Blendtecs forsvar er det riktignok meningen at man skal bruke en egen beholder (en såkalt «twister jar») for å lage mat som nøttesmør eller hummus. Samtidig, dette er ikke noe vi trengte på de to andre modellene i testen, så for de som kjøper Blendtec vil dette komme som en ekstrautgift.

Et problem på Blendtec var at nøttemassen krøp opp langs sidene uten at det fantes noen måte å skrape den ned mens maskinen var i gang.
David Johansen Auby, Tek.no

Det er i det hele tatt veldig mye bra med Blendtec Designer 625. Og selv om dette ikke er noen skjønnhetskonkurranse, må vi si at den tar seg veldig godt ut på kjøkkenbenken. Designet er både moderne og flott. Vi liker også at blenderen viser antall sykler den har blitt brukt. Det kommer godt med hvis man for eksempel skal videreselge den.

Vi liker også at blenderen har en del ferdigdefinerte programmer og at den kommer med 8 års garanti. Det er veldig bra, selv om det er 2 år mindre enn på Vitamix og Sage.

Blendtec Designer 625
8
Meget bra

Blendtec Designer 625

8
Meget bra

Fordeler

 • +
  Lager veldig gode smoothies
 • +
  Viser antall sykluser
 • +
  Har ferdiginstallerte programmer

Ting å tenke på

 • Veldig høyt lydnivå
 • Ikke like stødig på benken som de andre
 • Tungvint å lage nøttesmør (har ikke støter)
 • Touch-panel som fusker litt

Anbefalt: Bosch VitaBoost

I vår test av blendere under 1500 kroner var Bosch representert med sin VitaPower-modell. Nå er det altså VitaBoost som er i søkelyset. Til tross for lignende navn er det stor forskjell på modellene.

VitaBoost koster omtrent det dobbelte av lillebror Power, og det merkes. Ikke bare er blenderen langt sterkere i bruk, men den er også langt mer robust. Både motorenheten og beholderen gir et inntrykk av kvalitet. Det er ingen tvil om at dette er et premiumprodukt.

Vi synes allikevel høyden på blenderen er i overkant. Denne målte vi til nesten en halvmeter, og har du et eldre kjøkken med skapene plassert lavt, kan du få et problem. Det er også synd at garantien på denne blenderen kun er to år. Siden alle de andre toppmodellene har utvidet garanti, så er dette svakest i testen - selv om norsk reklamasjonstid stort sett er på fem år.

Bosch VitaBoost er en stilig og robust blender som ikke koster skjorta.
David Johansen Auby / Tek.no

Uansett, mens den rimeligere VitaPower opplevdes som en anonym og middelmådig blender, er vi altså langt mer imponert over VitaBoost. Men kan den måle seg med toppmodellene fra Sage eller Vitamix?

Nei, er det korte svaret på det. Men så koster den også langt mindre. VitaBoost er en modell som er veldig pent plassert mellom de billige og de langt dyrere modellene. Med en pris på cirka 2500 kroner får man her mye blender for pengene. Smoothien blir silkemyk, og i vår test med linfrø, klarer den å bryte ned frøene nesten i like stor grad som Vitamix.

Dette er en kraftfull modell, og den har også et lydnivå som matcher. Et tips er å ta på øretelefoner for å spare trommehinnene. Høyt lydnivå er ikke uvanlig på blendere med mye kraft, og VitaBoost er intet unntak.

VitaBoost er perfekt til smoothie, altså. Den er også perfekt til å lage supper med, og takler temperaturer opp til 80 grader - selv om det er viktig å understreke at vi anbefaler å kjøle ned ingrediensene noe før blending. Denne har for øvrig ikke sugekopper, men står fjellstøtt på kjøkkenbenken.

Når det kommer til isknusing og tilberedning av nøttesmør var vi imidlertid ikke like imponert. For mange er det ikke viktig at blenderen kan knuse is - men for noen er det det - og for dem er ikke dette riktig maskin. Nøttesmør klarer den heller ikke å lage, uansett hvor iherdig vi forsøker. Funksjonsmessig har blenderen også andre mangler - det mest iøynefallende er at den mangler tidtaker.

Heldigvis har blenderen ferdigdefinerte programmer, så mange vil nok ikke ha behov for å bruke den manuelle hastighetsjusteringen uansett. Her er det store forskjeller i preferanse. Vitamix for eksempel har ingen programmer og kun en manuell hastighetskontroll.

Skal du kun lage smoothie eller suppe vil VitaBoost være et ypperlig alternativ og med en pris på kun 2500 kroner får man her en god blender. Er man derimot ute etter en blender som kan gjøre mer avanserte saker som å lage nøttesmør, vil vi heller anbefale Sage eller Vitamix.

Bosch VitaBoost MMBH6P6B
7.5
Bra
Godt kjøp

Bosch VitaBoost MMBH6P6B

7.5
Bra
sitatIkke en optimal blender, men mye for pengene

Fordeler

 • +
  Lager en veldig god smoothie
 • +
  Bryter ned frø og kjerner på en tilfredstillende måte
 • +
  Kan blende varme ingredienser
 • +
  Står fjellstøtt på kjøkkenbenken
 • +
  Mye blender for pengene

Ting å tenke på

 • Kan ikke lage nøttesmør
 • Kun to års garanti
 • Klarer ikke knuse is på en tilfredstillende måte
 • Mangler tidtaker
 • Nesten en halvmeter høy, noe som er høyest av samtlige blendere vi har testet

Wilfa Power Fuel XL

Wilfa Power Fuel XL er en robust og flott designet blender. Den rektangulære formen - spesielt på beholderen - kan minne om Blendtec sine blendere. Ikke overraskende klarer derfor heller ikke Wilfa - i likhet med Blendtec - å lage nøttesmør.

Formen gjør at massen rett og slett ikke faller tilbake mot sentrum, og man får ikke denne virveleffekten som til slutt resulterer i riktig konsistens. Ønsker du en blender som lager nøttesmør, må du derfor lete videre.

Det visuelle førsteinntrykket på Wilfa Power Fuel XL er altså godt, men i bruk er vi ikke like imponert. Det første vi legger merke til er at lokket sitter alt for godt på. Her må man rett og slett være ganske sterk i klypene. Beholderen er imidlertid av god kvalitet og skal tåle høy varme opp tik kokepunktet. Blenderen har også sitt eget suppeprogram som ikke bare jevner suppen, men som også varmer den opp til rundt 80 grader, på åtte minutter.

Lokket på Wilfa satt litt for godt fast.
David Johansen Auby / Tek.no

Det er mye riktig med denne blenderen fra Wilfa. Den har en rekke ulike programmer, inkludert isknusing, og i motsetning til på Bosch sin VitaBoost-blender fungerer isknusingen helt eksemplarisk. Blenderen har også manuell hastighetskontroll med veldig nøyaktig og god justering. Vi setter også pris på at modellen har ti års garanti på motordelen. Det er like godt som på Sage eller Vitamix.

Med så mye positivt gående for seg, er det derfor synd å måtte si at blenderen ikke når helt opp bruksmessig sammenlignet med de andre toppmodellene. Smoothien vi lager blir glatt, men ikke så glatt som på Sage - eller Bosch sin VitaBoost-blender, for den saks skyld. Her kan man kjenne at det fremdeles er litt struktur i smoothien - sannsynligvis fra hempfrøene eller grønnkålen. Blenderen klarer ikke å bryte ingrediensene helt ned, selv om det må sies at det er små marginer det er snakk om her. For mange vil nok ikke konsistensen være noe problem.

At blenderen ikke er like effektiv som en del av de andre modellene viser seg også når vi kjører linfrø i vann. Her løses ikke frøene helt opp og blir værende igjen som en masse i silen istedenfor å renne igjennom.

Wilfa klarer ikke så godt å bryte ned frø og kjerner.
David Johansen Auby / Tek.no

I tillegg til å ikke bli helt optimalt blendet, er det også andre problemer med smoothien. Ved oppbevaring ser vi at den blir mye fortere grå og misfarget enn på flere andre modeller. Det kan tyde på at blenderen pumper mye luft inn i blandingen.

Wilfa pumper mye luft inn i smoothien, noe som fører til oksidering. Wilfa til venstre og Bosch Vitaboost til høyre.
David Johansen Auby / Tek.no

Wilfa Power Fuel XL er en stilig blender med hele ti års garanti på motordelen. Men den er ikke god nok til å rettferdiggjøre prisen på nesten 4000 kroner.

Wilfa Power Fuel XL Blender
6.5
Helt greit

Wilfa Power Fuel XL Blender

6.5
Helt greit
sitatEn helt grei blender til en alt for høy pris

Fordeler

 • +
  Fungerer greit til å lage smoothie med
 • +
  God til å knuse is
 • +
  God manuell hastighetskontroll
 • +
  10 års garanti på motordel
 • +
  Kan blende varme ingredienser

Ting å tenke på

 • Smoothien kunne vært enda glattere
 • Noe oksidering av smoothie ved oppbevaring
 • Kan ikke lage nøttesmør
 • Lokket sitter for hardt på
 • For dyr med tanke på hva man får

Ekstremt jevnt i toppen

Vi visste på forhånd at det sannsynligvis kom til å bli jevnt i denne testen. Men at det var nettopp Sage som kom til å stikke av med topplasseringen, dét hadde vi ikke gjettet på forhånd. Det må allikevel sies at det ble ekstremt jevnt i toppen. Vitamix A2300i og Sage The Super Q opplevdes omtrent like kraftige, og det var vanskelig å skille de to modellene på kvalitet.

Så hva er grunnen til at Sage gikk av med en knepen seier? Jo, den kom med en ekstra “to-go”-beholder, og den koster litt mindre. Når det gjelder beholderen er det viktig å presisere at dette ikke bare er en beholder, men en helt egen mikser som kan brukes direkte på blenderen. Skal man kjøpe en slik beholder til Vitamix eller Blendtec må man fort ut med en tusenlapp eller to.

Når det er sagt så var det sider ved Vitamix vi likte bedre enn på Sage - blant annet justeringshjulet. Samtidig, modellen fra Sage kom med ferdiginstallerte programmer og eget isknusingsprogram som mange nok vil sette pris på. Mer erfarne blendere vil nok ikke savne dette i like stor grad siden det fint er mulig å oppnå samme resultat ved manuell bruk.

“Will it blend?” - slik testet vi

ProductSage The Super Q blenderVitamix Ascent 2300iBlendtec Designer 625Bosch VitaBoostWilfa Power Fuel XL
annonsePris6 299,--5 394,-2 999,-2 490,-
Pris ved testing4995 kr6369 kr6343 kr2495 kr3600 kr
Motorkraft2400W1400W2200W1600W2000W
Kapasitet2 liter2 liter2,5 liter2 liter2 liter
Vekt på motorenhet4,7 kg4,5 kg3,3 kg3,7 kg3,4 kg
Hastighetskontroll12 trinn, justeringshjul10 trinns, justeringshjul6 trinn10 trinns, justeringshjulJusteringshjul
Pulse-funksjonKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
Avtakbar knivenhetByttByttByttByttBytt
Høyde (inkludert lokk)45,5 cm43,5 cm40 cm49 cm43 cm
Lydvolum75 db75 db78 db69 db67 db
MaterialeHardplastHardplastHardplastHardplastHardplast
Maks temperaturIkke oppgitt80 grader80 grader80 grader100 grader
Antall beholdere21111
EkstrautstyrEkstra "to go"-beholder, støter, slikkepottStøter-StøterStøter

Mange husker nok den smått absurde «Will it blend?»-serien som gikk sin seiersgang på Youtube for noen år siden. I serien tok de i bruk en Blendtec-blender til å blende alt fra mobiltelefoner til golfballer. Serien var et genialt markedsføringsstunt og gjorde sitt til at Blendtec-blenderne ble kjent for å kunne blende nærmest hva det skulle være.

I denne testen har vi ingen planer om å blende verken iPhoner eller annen elektronikk. Ren styrke er dessuten ikke den eneste indikasjonen på en god blender. Form på beholder og blader, samt byggkvalitet er minst like viktig for et godt resultat.

Så, hva mer kan man forvente av en dyrere blender i sammenligning med en rimeligere modell? Den nevnte byggekvaliteten er en viktig faktor her. Den henger også sammen med forventet levealder på produktet. Flere av blenderne i denne testen kom med utvidet garanti og testvinneren har hele 10 års motorgaranti.

En annen faktor er enda høyere makskraft. Det gjør at man potensielt sett kan lage jevnere smoothier. Det gjør også at man også kan lage mat som nøttesmør, noe blendere med svakere motor ikke klarer så godt. Det har derfor blitt del av testregimet denne gangen. Hvor godt de ulike blenderne blender har dessuten blitt dobbeltkontrollert ved å kjøre 30 gram linfrø i vann i 30 sekunder - for deretter å sjekke hvor godt frøene ble brutt ned.

Vi helte smoothiene gjennom en sil for å se hvor fint blenderne klarte å kutte ingrediensene.
David Johansen Auby

Så for å oppsummere litt. Vi har altså laget smoothie og nøttesmør i denne testen. I tillegg har vi kontrollert at modellen knuser is på en tilfredsstillende måte. Til smoothien har vi brukt frossen frukt og grønnkål siden den har blader som er vanskelig å bryte helt ned. Til nøttesmørret brukte vi en halv kilo blanding av peanøtter og mandler. Her måtte vi prøve og feile litt, og en av erfaringene vi gjorde oss i denne testen var at det var vanskelig å lage mindre porsjoner nøttesmør. Det gjaldt alle blenderne.

I tillegg til dette har vi vurdert brukervennligheten og hvor stødig blenderne oppleves på kjøkkenbenken. Også lydnivå og om blenderne kommer med noe ekstrautstyr har spilt inn i vurderingen.

Vi har ikke lagt så stor vekt på hvor mange grader beholderen tåler denne gangen, siden det uansett ikke er anbefalt å blende veldig varme ingredienser. Skal man lage en purée eller suppe, vil anbefalingen uansett være å kjøle ned ingrediensene til lunken temperatur, kjøre dem for så å varme opp suppen til ønskelig temperatur.

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10Sage Appliances The Super Q
Sage Appliances The Super Q
8 / 10Blendtec Designer 625
Blendtec Designer 625
7.5 / 10Bosch VitaBoost MMBH6P6B
Bosch VitaBoost MMBH6P6B
6.5 / 10Wilfa Power Fuel XL Blender
Wilfa Power Fuel XL Blender
annonse