Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Vi har funnet den beste spillmusen

Og endelig har vi tatt med modellene fra Logitech også!

Tre nye mus fra Logitech.

For ikke så veldig lenge siden publiserte vi forrige versjon av denne testen, da med 11 ulike modeller kablede spillmus (fortrinnsvis nokså billige). Vi fant ut mye interessant der, men det kanskje mest interessante var hvor mange av dere lesere der ute som ønsket at vi skulle hatt med mus fra Logitech.

Vel, som bestilt – vi leverer! Ikke først og fremst fordi vi følger hvert minste vink vi får i innboksen, men heller fordi Logitech virket å ha mye godt på gang på spillmusfronten. Derfor huket vi inn tre ulike modeller vi hadde tro på i prisspennet 449 til 849 kroner (i skrivende stund), og kjørte dem gjennom samme testrutine som før.

Med andre ord har vi gått grundig til verks, nettopp fordi en mus er noe du må leve med i mange år og for mange er det den fremste måten de interagerer med datamaskinen på. Både til arbeid og til spill. Og da er det viktig at du har et redskap som er både ergonomisk og deilig å bruke, for du kan rett og slett pådra deg fysiske arbeidsskader med dårlig utstyr. Det samme gjelder selvfølgelig også tastaturer, som vi nylig samletestet.

Vi har derfor brukt alle musene av og på i vår hverdag i flere uker, både for arbeid og ikke minst til det viktigste: spilling. Dette har unektelig påført undertegnede både dødsfall (virtuelt) og nok en gang massive mengder frustrasjon (ikke fullt så virtuelt), men det er den beste måten å finne ut hvilken mus som gir mest for pengene. Og ergonomisk er det helt klare – og til dels store – forskjeller på musene.

Alle musene ble også kjørt gjennom en programvare for å sjekke at sensorene fungerte som de skulle, og vi fant heller ikke nå noe uvanlig i disse testene. Så selv om det er forskjeller på sensorene i musene, er ingen av dem direkte dårlige, heller ikke Logitech sine.

Apropos sensorer; her er alle spesifikasjonene til alle de testede produktene:

-
-
-
ProductPatriot Viper V570 RGBLogitech G ProCorsair Gaming Glaive Pro RGBXtrfy M4 RGBGlorious PC Gaming Race Model OLogitech G403 HeroMSI Clutch GM50Cooler Master MM830Patriot Viper V551Logitech G203 LightsyncSteelSeries Rival 3Lenovo Legion M500Deltaco GAM-019Deltaco GAM-020
annonsePris2 572,--799,-448,-599,--498,-799,-379,--249,-410,-100,-100,-
Antall knapper136766668766776
Bevegelsesoppløsning12000 dpi16000 dpi18000 dpi16000 dpi12000 dpi16000 dpi7200 dpi2400 dpi12000 dpi8000 dpi8500 dpi16000 dpi4000 dpi3200 dpi
SensorLaser, XtremeOptisk, Logitech HeroOptiskOptisk, Optical Pixart 3389OptiskOptisk, Logitech HeroOptiskOptiskOptiskOptiskOptiskOptiskOptisk, Avago ADNS-3050Optisk
ProgramvareKrysse avKrysse avKrysse avByttKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avByttBytt
Tilpasset håndHøyreBegge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreHøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)Begge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)
Vekt (uten kabel, uten vekter)116 gram83 gram112g69 gram71 gram87,3 gram79 gram127 gram109 gram85 gram78 gram104 gram95 gram98 gram
AnnetJusterbar vekt, keramiske føtter-Utskiftbare sidepanelerEkstra lett tøyledningEkstra lett tøyledningJusterbar vekt-----Justerbar vektUtskiftbare sidepaneler-

Som du kan se er det bredt spenn i både pris og funksjonalitet her, men felles for alle musene er at de har belysning, er ment for spill og har en prislapp under 1.000 kroner. Dette er selvsagt et ganske bredt spenn, men det sørger også for at vi får dekket både billige og enkle mus og litt dyrere varianter (og forhåpentligvis finne noen uventede perler).

Slik er de å holde i

For å gi en pekepinn på de ergonomiske forutsetningene for testingen, har vi i karusellen over lagt inn bilder av undertegnedes håndstilling på alle spillmusene. Mine hender er ganske små for mannehender å være, og jeg foretrekker å holde hele håndflaten inntil PC-musa. Så ta hensyn til dette når du tolker produkttekstene for hvert produkt (det siste bildet er av Rival 650, modellen undertegnede vanligvis benytter).

Apropos: la oss rett og slett starte med de beste, og jobbe oss nedover.

 • Obs: Dette er en oppdatert test. Ha dette i mente når du leser produktteksten for tidligere testede produkter.

De beste billig-spillmusene på markedet:

XTRFY M4 RGB - BEST I TEST

M4 RGB har belysning, noe navnet jo tilsier. Belysningen er imidlertid det aller minst viktige, og den kan ikke endres eller synkroniseres heller. Men den er stilig og ganske subtil, så det kan vi tilgi den. Nei, Xtrfy ønsker ikke å fokusere på programvare her. I stedet har de sett til Glorious og andre kompetitivt laserfokuserte mus, og raffinert formelen enda et par hakk.

Med en vekt på kun 69 gram (herlig) er dette en rekordlett mus, og det merkes i bruk. Det er også en av de aller mest responsive musene vi har brukt noensinne, takket være den moderne Pixart 3389-sensoren. Selv under svært hurtig spilling og «flikking» med musa holder den seg helt dønn stabil, og sjelden har vi følt at vi har hatt så god kontroll som med denne musa i bruk. Ettersom det ikke finnes noen programvare her, styres alt av innstillinger på musa via knapper på undersiden. Her kan du velge «polling rate» via en bryter, og DPI via en knapp og en LED-indikator. Dette fungerer godt, og er forfriskende lite komplisert. Ja, også slipper du jo enda et program på maskinen din som skal spise opp ressurser.

M4 er designet kun for høyrehendte, men det er også noe av det som løfter den over flere av konkurrentene for nettopp høyrehendte. Ergonomien er super, men om du har veldig store hender kan det nok hende at musa blir noe i minste laget. Foruten dette har vi ingenting å klage over. M4 er nære det vi vil beskrive som den «ultimate» musa for FPS-spill, selv om dette nok vil bli sagt og har blitt sagt om andre produkter også. Mindre flåsete sagt: den er knallbra. Og en klar anbefaling er fortjent. Ja, du får til og med med ekstra føtter og noen fancy knapper til tastaturet ditt. Frynsegoder, altså!

Xtrfy M4 RGB
9.5
Imponerende
Best i test

Xtrfy M4 RGB

sitat"Xtrfy gjør det aller meste riktig med M4; dette er den ultimate musa for FPS-spill."

Fordeler

 • Krysse av
  Superlett og responsiv, fantastisk for FPS-spill
 • Krysse av
  Ergonomisk og god i bruk
 • Krysse av
  Lett og tilpassbar tøyledning
 • Krysse av
  Enkel å sett opp; ingen programvare
 • Krysse av
  Solid belysning og gode knapper

Ting å tenke på

 • Bytt
  Null programvare gir færre muligheter

Steelseries Rival 3

Steelseries Rival 3 er en av de billigste musene Steelseries lager, men Steelseries er en produsent som er kjent først og fremst for dyrere produkter. Det merkes også i byggekvaliteten og finishen på musa; her er sømmene mer eller mindre plettfrie, og designet sitter som støpt. Knappene er også betydelig bedre enn de billigere musene i testen, ikke minst sideknappene. De er tydelige, de er store nok til at man finner dem uten for mye tilvenning og de er taktile og har nok motstand til at de ikke aktueres uten at man ønsker det.

Som de andre musene i testen har også Rival 3 belysning, som også kan konfigureres gjennom programvaren Steelseries Engine 3. Her får du også anledning til å fininnstille profiler, justere på DPI-en og tilpasse musa på andre ulike vis. Programvareløsningen er jevnt over veldig solid, og fungerer også med andre Steelseries-produkter du måtte ha. Rival 3 er i bunn og grunn samme totalpakke som Steelseries’ langt dyrere mus (undertegnede bruker en Rival 650 til vanlig), men i en enklere innpakning. Foruten lyset er det ikke mye fjas her, og musa er både lett og nokså enkel.

Men den får så absolutt jobben gjort, og den lave vekten kombinert med den lave profilen gjør musa godt egnet for personer med litt mindre hender. Responsiviteten i spill er også merkbart bedre enn de billigere alternativene i testen. Det skal også nevnes at den teknisk sett er like egnet for både venstre- og høyrehendte, men sideknappene er altså bare egnet for høyrehendte. Med prislappen Rival 3 har nå ser vi ingen grunn til å ikke anbefale den helhjertet. Dette er en enkel men bunnsolid mus, som vi tror de fleste vil like.

SteelSeries Rival 3
9
Imponerende
Anbefalt

SteelSeries Rival 3

sitat"En bunnsolid mus til en lav prislapp? Ja takk!"

Fordeler

 • Krysse av
  Enkelt og godt design
 • Krysse av
  Lekker og subtil belysning
 • Krysse av
  Veldig mye mus for pengene
 • Krysse av
  Responsiv, gode knapper og sideknapper
 • Krysse av
  Fantastisk programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kroppen er liten; kanskje ikke den beste for store hender
 • Bytt
  Ingen ekstra knapper utover de to sideknappene

Logitech G403 Hero

Dette er en spillmus vi har hatt mye glede av å teste. I motsetning til en del andre mus vi har testet har antallet virtuelle dødsfall om noe kanskje holdt seg stabilt, kanskje til og med sunket litt, under bruk. Og det er rett og slett nokså uvanlig, for det å bytte et så essensielt dataredskap som en mus kan fort få fatale konsekvenser. Virtuelt, selvsagt. I spill vil du fort bli mektig irritert om klikk og kommandoer ikke kan gis som du er vant til, så overgangen fra en mus til en annen er ofte... fæl.

Det er ikke gjeldende her. G403 Hero var en fryd fra sekund én til, ja, skrivende stund, og hadde det ikke vært for at undertegnedes daglige sliter er trådløs og denne ikke er det kunne det fort vært dags for et bytte.

G403 Hero ser faktisk litt billigere ut enn sin billigere lillebror G203 Lightsync, først og fremst på grunn av det litt eldre designet og de glossy sideknappene. De sistnevnte knappene er da også av en helt annen kvalitet enn knappene på G203 Lightsync eller G Pro. De er store, de er lette å aktuere og betydelig bedre å bruke i spillsituasjoner. Ergonomien er også nærmest automatisk bedre her, takket være en større og bedre formet kropp for høyrehendte.

Vi liker også at du kan justere vekten ved å ta ut 10 gram fra bunnen av musen, hvilket gjør dette til en betydelig lettere spillmus enn de andre Logitech-utfordrerne her.

Helt ned i lettvekterklassene der vi finner Xtrfy M4 og Glorious Model O er vi dog ikke, så skal du ha det lettest mulig må du se til disse. Men for de aller fleste tror vi G403 Hero vil være et meget sikkert valg, og også til en nokså hyggelig pris. Det hjelper selvsagt også på at programvaren Logitech benytter er superintuitiv og moderne, mens Xtrfy ikke har noen overhodet og andre har mer rotete grensesnitt.

Ja, også er det selvsagt tilpassbar RGB-belysning å finne, samt et busslass med tilpasninger for makroknapper og spilltilpasninger. Bunnlinja er uansett denne: dette er en spillmus du helt trygt kan vurdere, for den er jevnt over knallgod.

Logitech G403 Hero
8.5
Meget bra
Anbefalt

Logitech G403 Hero

sitat"G403 Hero er et knallbra alternativ om du liker litt større mus og knapper, og vil ha en superpresis sensor."

Fordeler

 • Krysse av
  Knallbra sporing og responsivitet
 • Krysse av
  Store og lette sideknapper
 • Krysse av
  God tilbakemelding i knappene
 • Krysse av
  God ergonomi og størrelse
 • Krysse av
  Tilpassbar RGB-belysning
 • Krysse av
  Super programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ser litt billigere ut enn de to andre Logitech-musene

Cooler Master MM830

Dette er en av de mer moderne utseende musene i testen, på flere måter. Først og fremst vil vi påpeke at designet er matt og veldig subtilt, spesielt uten lysene på. Plasten som er brukt her er også en av de minst utsatte for å skape klamhet mellom hud og museoverflate over tid i testen, uten at musa blir vanskelig å holde. Plasten er nemlig ru, og kombinert med den kraftig gummierte venstresiden er det en behagelig mus å bruke.

Ja, ergonomi er ett av MM830s sterkeste kort, men med ett lite aber her. Vi mistenker nemlig at dette er en mus best egnet for noen med medium til store hender, først og fremst på grunn av sideknappene. Disse er nemlig bygget inn i selve det gummierte panelet, og på grunn av designvalget er de nokså små og har lang avstand. Dette er spesielt uvant for venstre- og høyreknappene, som for undertegnedes små herrehender var vanskelige å bruke normalt. I og med at det er fire knapper her kunne nok toppknappen og den ytterste knappen vært en løsning, ettersom disse sitter nærmere hverandre. For de fleste tror vi ikke dette vil være et stort problem, og mest av alt en tilvenningssak. At du får fire sideknapper er uansett et stort pluss, spesielt når de er såpass responsive og taktile som her.

De er også lette å sette opp via Cooler Masters programvare, og du får også avanserte makromuligheter og dedikerte spillfunksjoner knyttet til knappene. Ja, også kan du velge hva som skal vises på OLED-panelet (!) ved siden av knappene. Grafikkorttemperaturen, for eksempel. Bryterne på musa er jevnt over helt i toppsjiktet, og sensoren har større DPI-rekkevidde enn mange andre i testen. Verdt å påpeke er at musa er noe tung, så om du foretrekker fjærlette mus til FPS-spill bør du tenke over dette før kjøp. Men ellers: en knallgod mus med avansert funksjonalitet. Og langt lavere prislapp enn man skulle tenke for hele denne pakken. En klar anbefaling!

Cooler Master MM830
8.5
Meget bra
Anbefalt

Cooler Master MM830

sitat"Fantastisk på de fleste måter, og mer avansert enn de fleste. Men tenk på vekten og tilvenningen før du kjøper."

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig lekkert, minimalistisk og moderne design
 • Krysse av
  Matte og svetteresistente paneler, ergonomisk super
 • Krysse av
  Svært gode sideknapper med gummiering
 • Krysse av
  Tilpassbar OLED-skjerm, lekker belysning
 • Krysse av
  Billig
 • Krysse av
  Super programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Tung, og dermed ikke den beste for FPS-spill
 • Bytt
  Knappene kan være litt utfordrende å lære seg

Glorious PC Gaming Race Model O

«Glorious PC Master Race» er et uttrykk som på nettet er synonymt med en bevegelse av PC-entusiaster som anser seg selv som hevet over konsollspillere og (spesielt) mobilspillere. Dette er selvsagt først og fremst ment på en spøkende og humoristisk måte, men det er også noe alvor i det. Det er nemlig liten tvil om at du vil prestere enormt mye bedre i spesielt kompetitive skytespill på en PC enn på en konsoll som Xbox One eller PlayStation 4, og Glorious (selskapet) spiller på dette.

Denne musa var en av de aller første av sitt slag, med et laserfokus på vekt og ytelse i spillsituasjoner, og til FPS-titler som Fortnite, PUBG og Overwatch er dette et fantastisk valg. Knappene er superresponsive, vekten er lav og belysningen er lekker og spillorientert. Ja, også er programvaren både enkel og funksjonell. Glorious har bygget den utelukkende for å fungere for kompetitivt spill, og det betyr lite “fluff” og den viktigste funksjonaliteten i dagen. Men vi hadde store problemer med driverne til musa, som måtte installeres separat. Her var det en del knot. Model O er en av mange mus fra Glorious, og denne er designet for å fungere for både venstre- og høyrehendte.

Dog, knappene er kun egnet for høyrehendte, som så ofte er tilfellet. Byggekvaliteten er det imidlertid ingenting å utsette på, tross det hullete designet. Det vi vil trekke Model O for mest er ironisk nok at den er tilpasset både høyre- og venstrehendte. Det gjør den rett og slett noe mindre ergonomisk i bruk for høyrehendte, og trekker ned det som ellers er et steinhardt fokus på optimalisering og ytelse. Men for all del: Model O er en super mus.

Glorious PC Gaming Race Model O
7.5
Bra

Glorious PC Gaming Race Model O

sitat"Glorious Model O er en kompetitiv genistrek, men det finnes bedre alternativer"

Fordeler

 • Krysse av
  Fantastisk mus til FPS-spill
 • Krysse av
  Superlett og responsiv
 • Krysse av
  Gode brytere og sideknapper
 • Krysse av
  Fin belysning

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ergonomien lider fordi musa er ment for både høyre- og venstrehendte
 • Bytt
  Programvaren er ikke den letteste å installere; wonky
 • Bytt
  Leverer mindre enn Xtrfy M4

Logitech G203 Lightsync

G203 Lightsync har den samme kroppen som den litt dyrere Logitech G Pro, men ikke den samme sensoren. Hvilken sensor som er brukt er ikke spesifisert, så vi regner med at det er en nokså generisk type brukt i mange andre billig spillmus. Det merkes også når musa er i bruk; lift off-distansen er merkbart høyere enn for Pro, som benytter Logitechs egenutviklede Hero-sensor. Det er egentlig ganske interessant at G Pro og G203 Lightsync har den eksakt samme kroppen men ulik sensor, for det understreker forskjellene i sensorene meget godt. G203 Lightsync er på ingen måte en dårlig mus, men responsiviteten og sporingen på G Pro er merkbart bedre.

Dette er ikke noe du merker på skrivebordet, men i spillsituasjoner med flikking og raske bevegelser blir du raskt klar over at G203 Lightsync krever litt mer tillæring og ikke nødvendigvis alltid når opp til kontrollen du får hos dyrere konkurrenter. Da snakker vi om både Logitechs to andre spillmus i denne testen, samt flere av de andre vi testet i den forrige versjonen av denne testen. Men du skal altså være nokså dedikert i FPS-spill for å dra nytte av bedre sensorer enn du får her, så noe stort problem er det ikke. Mer problematisk synes i alle fall undertegnede at sideknappene for tommelen er ganske tunge å aktuere, i alle fall sammenlignet med Steelseries-musene som er i daglig bruk her. Noen vil kanskje like det, men det kan også oppleves som unødvendig tungt bare for tyngdens skyld.

Det hjelper på å ikke aktuere dem uønsket, ja, men dette har heller ikke vært et problem i mus med lettere aktuering heller. Hovedknappene følger litt i samme trenden, men her oppleves det kun meget taktilt. Du får en høylytt og god tilbakemelding i knappene. Det samme gjelder forsåvidt den sekundære knappen i scrollehjulet, men om noe er dette hjulet enda hardere å trykke ned. Kort sagt er ikke disse musene blant undertegnedes favoritter, men dette kan fort ha med smak og behag å gjøre. Uavhengig av smak og behag ser vi imidlertid få grunner til å gå for Logitechs G203 Lightsync over Steelseries Rival 3, som koster omtrent det samme men ikke har disse små irritasjonsmomentene. Begge har knallbra programvare og fullt ut tilpassbar RGB-belysning og oppsett for makroknapper og allskens spilltilpasninger. Rival 3 glir også bedre, om enn bare litt, og den er ganske mye lettere enn G203 Lightsync. Men i kampens hete kan det fort bety mer enn bare litt.

Logitech G203 Lightsync
7.5
Bra

Logitech G203 Lightsync

sitat"G203 Lightsync er en god spillmus på de fleste måter, men taper mot den ganske like Rival 3 fra Steelseries."

Fordeler

 • Krysse av
  God byggekvalitet og design
 • Krysse av
  Tilpassbart RGB-lys
 • Krysse av
  Tynn og fleksibel kabel
 • Krysse av
  Knallbra programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Sensoren er ikke så god som i Hero-musene
 • Bytt
  Knappene er litt i tyngste laget
 • Bytt
  Gliden kunne vært bedre
 • Bytt
  Vekten er litt høy

MSI Clutch GM50

Det er umiddelbart mye å like med MSI Clutch GM50. Det er en nokså kompakt og lett mus, med en komfortabel form og en gummiert side med mye friksjon. Knappene er også lette å finne og komme i gang med, om enn kanskje noe lette å trykke inn. Igjen, en smakssak og helt sikkert noe man kan venne seg til. Det er ingen ekstra knapper eller slikt her, og musa fremstår noe enkel – spesielt med tanke på prisen du må betale for musa.

Det er også her MSI har sitt største problem: dette er en god mus, men den konkurrerer i feil prisklasse. Det er rett og slett billigere mus som leverer både like mye og mer, spesielt når vi også tar med i betraktningen at belysningen her er betydelige enklere enn på flere andre i testen. Programvaren til MSI er heller ikke på nivå med konkurrentene, om enn bedre enn Viper sin. Responsiviteten, knappene og hvor lett musa glir over musematten har vi imidlertid ingenting å utsette på. Totalt sett er det imidlertid vanskelig å anbefale MSIs mus, rett og slett fordi den koster litt for mye.

MSI Clutch GM50
7
Bra

MSI Clutch GM50

sitat"En mus det er vanskelig å være misfornøyd med, men til prisen er det vanskelig å rettferdiggjøre."

Fordeler

 • Krysse av
  Ergonomisk designet, gode sideknapper
 • Krysse av
  Lett vekt
 • Krysse av
  Super til FPS-spill
 • Krysse av
  Godt gummiert side

Ting å tenke på

 • Bytt
  MSIs programvare er ikke den mest intuitive
 • Bytt
  Litt vel dyr
 • Bytt
  Ikke den beste belysningen

Logitech G Pro

Logitech G Pro har den nøyaktig samme kroppen som G203 Lightsync, men kun én sone på RGB-lyset. Når den da koster dobbelt så mye må den diske opp med mye for å gjøre opp for seg, og på papiret gjør den da også det. Her får du nemlig også Logitechs strålende Hero-sensor, som gir uovertruffen responsivitet og sporing.

Musen har god byggekvalitet og materialer vi tror vil holde seg godt over tid, men som tidligere nevnt da vi skrev om G203 Lightsync er det ting som taler i mot den. Spesielt sett opp mot den svært lignende men svært mye billigere Steelseries Rival 3.

For det første glir denne spillmusa dårligere over overflater, og for det andre er den er tyngre. Dette er to kvaliteter du helst vil unngå når du kjøper en mus som først og fremst er beregnet på kjappe og krevende FPS-spill. Ja, også var det disse knappene da. Ha i bakhodet at dette kan ha med undertegnedes smak og behag å gjøre, men aktueringen av disse er altså merkbart tyngre enn på de fleste andre spillmus vi har testet. G Pro er kort og godt en knallbra sensor fanget i en litt kjip innpakning, som deretter er priset alt for høyt. For langt mindre får du samme sensor i den langt bedre G403, for eksempel.

Logitech G Pro Hero Gaming Mouse
6.5
Helt greit

Logitech G Pro Hero Gaming Mouse

sitat"G Pro er en knallbra sensor fanget i en kropp som ikke yter den full rettferdighet."

Fordeler

 • Krysse av
  Knallbra og responsiv sensor
 • Krysse av
  Godt designet, super byggekvalitet
 • Krysse av
  Tilpassbart RGB-lys
 • Krysse av
  Tynn og fleksibel kabel
 • Krysse av
  Knallbra programvare

Ting å tenke på

 • Bytt
  Knappene er litt i tyngste laget
 • Bytt
  Gliden kunne vært bedre
 • Bytt
  Vekten er litt høy
 • Bytt
  Prisen er for høy for det du får

Patriot Viper V570 RGB

 • Obs! Har gått ut av salg. Les teksten i kontekst av opprinnelig pris/tilgjengelighet.

Viper V570 er den definitivt mest avanserte musa i testen vår. Her får du hele 13 (!) knapper å velge mellom, og alle sammen sitter langs venstresida av musa. De to standardknappene Windows gjenkjenner av seg selv (som du ikke må koble opp selv i Vipers programvare) er de to aller fremste, som er ment å aktiveres med pekefingeren. Knappene er gode og responsive, men sitter tett inntil hverandre og er ikke voldsomt enkle å skille fra hverandre.

Dette gjør tilvenningskurven stupbratt, og vi hadde ikke nubbsjans til å innarbeide alle knappene i hverken spill- eller arbeidsflyten vår i testperioden. Med dette sagt: dette er en mus definitivt mest egnet for mer saktegående MMO-spill og slikt, ikke bare fordi flere knapper er en stor fordel i slike men også fordi musa er tung. Den kommer med vekter du kan legge til, men selv uten noen vekter overhodet veier den 116 gram. Det gjør den til den ubestridt tyngste musa i testen, og gitt funksjonaliteten kan vi tilgi den noe for dette. Ergonomisk er den også god å bruke, og responsiviteten er det lite å utsette på.

Vekten spenner imidlertid bein på opplevelsen, og vi spilte vesentlig dårligere med denne i FPS-spill enn de lettere konkurrentene. Programvaren til Viper er, igjen, ikke spesielt god heller. Og det er rett og slett ganske ødeleggende for en mus som trenger såpass mye oppsett som denne. Når Viper da også skal ha nærmere en tusenlapp for produktet, vel, da må vi nesten bare forsøke å henvise leserne våre andre steder. For Viper V570 er neppe verdt det, med mindre du er veldig sikker på at det er denne du vil ha. De fleste vil ha det bedre med andre mus.

Patriot Viper V570 RGB
6.5
Helt greit

Patriot Viper V570 RGB

sitat"Vanvittig avansert og full av knapper, men også svært dyr"

Fordeler

 • Krysse av
  Følger med ekstra vekter
 • Krysse av
  Lekker belysning og unikt design
 • Krysse av
  Helt sinnsykt mange knapper og valg
 • Krysse av
  Ergonomisk utformet

Ting å tenke på

 • Bytt
  Veldig tung, selv uten vekter
 • Bytt
  Veldig dyr
 • Bytt
  Programvaren er ikke den beste
 • Bytt
  Ekstremt bratt tilvenningskurve

Patriot Viper V551

Viper V551 har en unik funksjon som gjør at den skiller seg fra de andre musene i testen: den har en toppstilt ekstraknapp ved siden av venstreknappen. Dette gjør at du i motsetning til andre mus med ekstra sideknapper kan bruke pekefingeren til å trykke på denne ekstra knappen. Om det er en fordel eller en ulempe, det vet vi neimen ikke helt. Pekefingeren er den kanskje aller viktigste fingeren i skytespill, og å måtte bruke denne til noe annet enn å, vel, skyte er ikke helt optimalt, for å si det mildt.

Dette var en av musene undertegnede brukte mest i testperioden, og selv etter flere uker med bruk av og på ble aldri toppknappen helt komfortabel å bruke til noe vettugt. En god del ganger endte også forsøkene med dobbelttrykk av både skyteknapp og ekstraknapp, med påfølgende skudd og resulterende død. En annen litt irriterende ting er at den glatte plasten og litt smale formen gjør at musa kan være vanskelig å få tak på og “glipper” når man løfter den raskt i stressende spillsituasjoner.

Ettersom det gummierte sidepanelet ikke gir like mye friksjon som en del av de andre musene hjelper det lite. Vi savner også noe på finishen av plastpanelene; det er tydelige gliper og ulikheter i sømmene her. Med alt dette sagt: musa har lekker belysning og er lett tross det heldekkende skallet. Men til prisen ser vi klart bedre alternativer her, ikke minst fra Cooler Master og Steelseries. Legg til at programvaren til Viper er tydelig mindre raffinert og vanskeligere i bruk, og det blir vanskelig å anbefale V551.

Patriot Viper V551
6
Helt greit

Patriot Viper V551

sitat"En helt grei mus med for mange skavanker til at den burde vurderes."

Fordeler

 • Krysse av
  Ekstra sideknapp for pekefingeren
 • Krysse av
  Fin belysning
 • Krysse av
  Gode sideknapper
 • Krysse av
  Pent design

Ting å tenke på

 • Bytt
  Unødvendig tung
 • Bytt
  Formen gjør at musa glipper under spilling
 • Bytt
  Ekstraknappen er vanskelig å bruke
 • Bytt
  Programvaren er ikke den beste

Deltaco GAM-020

GAM-020 har ikke det peneste designet, med plast rund baut og et ensfarget oransje lys som pulserer. Musa både ser og føles billig ut, men byggekvaliteten og ergonomien er det egentlig lite å utsette på (spesielt med tanke på prisen). Den blanke hardplasten kan bli ganske svett over tid, dog, og fordi dette er en symmetrisk mus er det ikke til å nekte for at andre mus nok er mer behagelige i bruk over tid. Knappene er dessuten kun for høyrehendte.

Apropos knapper: her får du det helt grunnleggende: rullehjulet, DPI-knapp, venstre- og høyreklikk og to sideknapper. De to sideknappene har vi en høne å plukke med. De er veldig lette å aktuere, sitter dessuten helt inntil hverandre. Ganske små er de også. Resultatet er uansett at man klikker dem inn når man ikke vil, og ofte klikker begge når man først forsøker å klikke en av dem. Ikke optimalt.

Optimalt er heller ikke DPI-situasjonen, for den kan kun styres i fastlåste trinn via en knapp på selve musa, og ikke trinnløst. Det gjør det vanskelig å finjustere sensitiviteten til ens vante sensitivitet, noe som definitivt påvirker deg i kampens hete. Totalt sett er dette en helt “okay” mus, men det er nokså store aber du må leve med så selv til prisen synes vi nok du burde se andre steder.

Deltaco GAM-020
5.5
Middelmådig

Deltaco GAM-020

sitat"Deltaco har laget en billig mus, men den har ikke mye annet som taler for den heller."

Fordeler

 • Krysse av
  Veldig billig
 • Krysse av
  Helt greie knapper, god å holde

Ting å tenke på

 • Bytt
  Billige materialer og design
 • Bytt
  Lyset er alltid oransje
 • Bytt
  Sideknappene er vanskelige å bruke
 • Bytt
  Vanskelig å justere sensitiviteten

Corsair Gaming Glaive Pro RGB

Corsair Gaming Glaive Pro RGB er ingen lettvekter, hverken i navn eller i et fysisk perspektiv. Dette er en tung mus, og vi vet ikke helt om vi synes den har noen spesielt god grunn til å være så tung. Du får nemlig ingen ekstra knapper her, kun to sideknapper, og hverken design eller byggekvalitet kan heller helt forsvare dette aberet. Ikke det at Glaive Pro RGB er en dårlige designet eller bygget mus; tvert imot.

Men til prislappen på nesten 800 kroner (i skrivende stund) er det ganske lite for ganske mye, og i og med at musa ikke har noen umiddelbart tydelige fordeler over andre mus i testen er vi ganske skeptiske. Vi synes heller ikke den er veldig ergonomisk, men her skal vi ha et kjempestort forbehold på at undertegnede har relativt sett små herrehender og at dette er en ganske kraftig mus.

Du får også med tre ulike sidepaneler, så du kan gjøre musa enda større om du skulle foretrekke dette. Belysningen er også nokså raffinert, men ikke den aller beste i testen. Dette er egentlig oppsummeringen for hele musa; den er bra, men ikke best på noe. Og når prisen da er det dobbelte av bedre konkurrenter, vel, så blir den vanskelig å anbefale. Corsairs iCue-programvare er heller ikke hverken spesielt intuitiv eller lett å bruke.

Corsair Gaming Glaive Pro RGB
5
Middelmådig

Corsair Gaming Glaive Pro RGB

sitat"For dyr og leverer for lite. Og gæli svær og tung."

Fordeler

 • Krysse av
  Godt designet og bygget; ser bra ut
 • Krysse av
  Sidepaneler som kan byttes ut
 • Krysse av
  Responsive og gode knapper, også sideknappene

Ting å tenke på

 • Bytt
  Tilbyr lite ekstra for prisen
 • Bytt
  Dyr
 • Bytt
  Unødvendig stor og tung
 • Bytt
  Ikke eksepsjonell på noen måte

Lenovo Legion M500

Lenovo har gått for et ganske utradisjonelt design på M500, med en svært skarp kurvet side. Selv for undertegnedes ganske små hender er dette en mus som ligger veldig rart i hånden, der tommelen blir skvist merkelig innover om du forsøker å følge kurven, mens fingrene på høyre side leter desperat etter et sted å være. Det kan være at dette oppleves ulikt av andre, men undertegnede tviler i og med at de fleste nok vil ha større hender heller enn mindre enn testhendene brukt her. Og da vil nok ergonomien lide enda et par hakk.

Dette er den eneste musa i testen undertegnede følte et reelt ubehag av å bruke over tid, rett og slett fordi håndstillingen over tid blir så merkelig. Den merkelige ergonomien gjør også at sideknappene er vanskelige å nå, og knappene er ikke veldig lette å finne uansett. Ser vi bort fra dette, så er det imidlertid en ålreit mus som kommer til syne.

Programvaren som følger med, Legion Accessory Central, er veldig godt designet og lett å finne frem i. Du kan selv stille inn de fem DPI-modiene til ønsket sensitivitet, du kan enkelt velge farge og modus på RGB-belysningen og du kan også kalibrere musa til ulike overflater. Byggekvaliteten er det heller ingenting å utsette på, og designet er lekkert. Men bruken? Der tror vi de fleste vil bli frustrerte, ganske raskt.

Lenovo Legion M500
5
Middelmådig

Lenovo Legion M500

sitat"En ellers god mus som har en veldig uergonomisk formfaktor."

Fordeler

 • Krysse av
  Relativt rimelig
 • Krysse av
  Godt design, god belysning
 • Krysse av
  Bra programvare
 • Krysse av
  Godt gummiert

Ting å tenke på

 • Bytt
  Veldig merkelig form
 • Bytt
  Uergonomisk; gjør vondt i bruk
 • Bytt
  Vanskelige sideknapper å nå

Deltaco GAM-019

Deltacos GAM-019 har et design som nok vil tiltale de fleste. Den er matt, den er svart og den har nokså stilig lys langs sidene. I utgangspunktet er det ingenting galt med denne musa, ja, til prisen ville vi faktisk nokså umiddelbart sagt at dette er mye spillmus for pengene. Du får sågar med ekstra sidepaneler, så du kan faktisk endre ergonomien noe. Vekten er også god, og sideknappene er atskilte og tydelige.

Så hva er egentlig galt med denne musa? Vel, den er seig. Skikkelig seig. Ikke å ta på, altså, men å bruke. Gummiføttene på denne musa skaper rett og slett langt mer friksjon enn føttene på alle de andre musene i testen, slik at du nærmest føler du sitter fast under heftige spilløkter der presisjon og hurtighet er essensielt. Vi testet dette på en rekke ulike overflater, og GAM-019 var konsekvent langt seigere enn alle de andre i testen. Ja, bare ved å ta på gummiføttene kunne vi merke dette. Da hjelper det ikke at produktet ellers er ålreit; denne musa vil helt aktivt hindre deg i å spille bra. Så, styr unna.

Deltaco GAM-019
3
Dårlig

Deltaco GAM-019

sitat"Ålreit mus, men føttene spenner fullstendig bein på kroppen."

Fordeler

 • Krysse av
  Finfint design og belysning
 • Krysse av
  God responsivitet og greie knapper
 • Krysse av
  Utbyttbare sidepaneler
 • Krysse av
  Billig

Ting å tenke på

 • Bytt
  Føttene gjør musa utrolig seig
 • Bytt
  Nesten helt ubrukelig på de fleste overflater

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse