Samletest

Høyt nivå, men en klar vinner i vår test av bluetooth-høyttalere

Ti typiske park- og strandhøyttalere har fått kjørt seg i vår test. Nivået er generelt høyt.

Bluetooth-høyttalere kan være så mangt. Alt fra bitte små klosser som knapt leverer bedre lyd enn mobiltelefonen din til svære tårn av noen høyttalere som er best egnet til å stå på ett sted og ikke flyttes.

I denne testen har vi tatt for oss det mest vanlige segmentet, med høyttalere i størrelsen fra omtrent en liten ølboks og oppover. Det er helt sikkert mange flere vi kunne hatt med enn de ti vi har valgt ut, men ett sted måtte vi sette grensen for å unngå at det ble for mange.

Park, strand og hjemme

Vi har forsøkt å holde oss til typiske park- og strandhøyttalere som tåler en støyt og helst en liten regnskur, men som ikke er større enn at du får plass til dem i vesken eller sekken – kanskje med ett unntak.

Siden høyttalerne varierer såpass i både størrelse og pris kårer vi heller ikke best i test på vanlig vis, men forsøker å plukke ut de beste i et par størrelseskategorier og eventuelt fremheve dem som måtte ha andre, ikke så åpenbare kvaliteter.

Lydkvalitet teller aller mest, maksvolum teller litt, og så tar vi selvfølgelig hensyn til ting som design, pris, batteritid, brukervennlighet og eventuelle ekstrafunksjoner. Vi har også testet blåtann-rekkevidden, men her skiller det såpass lite at vi kun nevner det om det er noe unormalt å melde.

Dette er høyttalerne vi har hatt med i testen:

ProductBang & Olufsen BeoSound A1 (2nd Gen)Bang & Olufsen Beosound ExploreBose Soundlink Revolve IIBose SoundLink Revolve+ IIJBL Charge 5JBL Xtreme 3Sonos RoamSony SRS-XB33Ultimate Ears UE Boom 3Ultimate Ears UE Megaboom 3
annonsePris2445 NOK1988 NOK2190 NOK2990 NOK1778 NOK3145 NOK1978 NOK1188 NOK1226 NOK1673 NOK
Cirkapris når testet2350 kr1999 kr2200 kr3000 kr1800 kr3300 kr1800 kr1200 kr1100 kr1800 kr
Dimensjoner13,3 x 13,3 x 4,6 cm8,1 x 8,1 x 12,4 cm8,2 x 8,2 x 15,2 cm10,5 x 10,5 x 18,4 cm22,3 x 9,4 x 9,7 cm29,9 x 13,4 x 13,6 cm6,2 x 6,0 x 16,8 cm24,6 x 10,6 x 9,7 cm7,3 x 7,3 x 18,4 cm8,7 x 8,7 x 22,5 cm
Vekt560 gram637 gram660 gram900 gram960 gram1970 gram430 gram1100 gram608 gram925 gram
IP-ratingIP67IP67IP55IP55IP67IP67IP67IP67IP67IP67
Batteritid (oppgitt)18 timer27 timer13 timer17 timer20 timer15 timer10 timer24 timer15 timer20 timer
LadeportUSB-CUSB-CMikro-USBMikro-USBUSB-CUSB-CUSB-CUSB-CMikro-USBMikro-USB
TaleassistentKrysse avByttKrysse avKrysse avByttByttJa (men ikke i bluetooth-modus)ByttByttBytt
AnnetKan pares for stereo.Kan pares for stereo.Aux. Kan pares for stereo.Aux. Kan pares for stereo.USB-A-ladeport. JBL PartyBoost.USB-A-ladeport. Aux. JBL PartyBoostWifi. Kan grupperes med andre Sonos-høyttalere. AirPlay 2. Trådløs ladingUSB-A-ladeport. Party Connect. Lys som blinker i takt med musikken.PartyUp; Kan pares med andre UE-høyttalere.PartyUp; Kan pares med andre UE-høyttalere.

Prisene skiller altså fra like over tusenlappen til noe over 3000 kroner, med hovedvekt et sted omtrent midt mellom. Jevnt over må vi si at nivået er høyt, og at du ikke trår veldig feil nærmest uansett hvilken av høyttalerne du velger.

Felles for alle høyttalerne er også at de er vannresistente, selv om de to Bose-høyttalerne «bare» har IPX5-sertifisering. Her betyr IPX7 at høyttaleren skal kunne senkes i inntil én meter vann i 30 minutter, mens IPX5 betyr at den tåler vannsprut, men ikke senking i vann.

En del har også mulighet for å lade andre enheter fra det innebygde batteriet, ved at de har en ekstra USB-A-port. JBL Xtreme kan i tillegg både føre strøm inn og ut via sin USB-C-port, så der har du mange muligheter. Bose og Ultimate Ears sverger fortsatt til mikro-USB.

Anbefalingen for folk flest: JBL Charge 5

Det beste kompromisset mellom lyd, størrelse, funksjonalitet og pris synes vi det er JBL som leverer. Den er litt større enn de minste høyttalerne i testutvalget, men du får til gjengjeld en fyldig, engasjerende og ikke minst ganske bassrik lyd som svært få av de andre klarer å levere.

Tilfeldigvis var det også slik at dette var høyttaleren vi først begynte å lytte til i testutvalget, og alle høyttalerne som kom etter ble rett og slett en liten nedtur på hver sin måte.

JBL har lagt inn en tilfredsstillende liten ekstra dytt i bunnen av registeret her, og det merkes godt både utendørs og innendørs – de fleste av de øvrige låter rett og slett litt veike sammenlignet med både denne og storebror Xtreme 3.

Om vi skal pirke på noe lydmessig, er det at diskanten i noen tilfeller kan oppleves som litt skarp, at enkelte andre har noe mer raffinert vokalgjengivelse og at den tilhørende appen ikke har noen innebygget equaliser-mulighet som kan endre på lyden. I motsetning til en del av de andre får du heller ikke lyd i 360 grader.

Lyden fra Charge 5 bærer godt utendørs, og i testutvalget er det bare storebror Xtreme som kan by på større lydtrykk. Samtidig er ikke forskjellen dem imellom så stor som man kanskje skulle forvente ut fra størrelsesforskjellen.

Designet på testhøyttaleren vår i svart er nok veldig langt fra spennende, men de eksponerte basselementene tilfører i alle fall noe, og du får selvfølgelig også tak i høyttaleren i en rekke andre farger.

Batteritiden er oppgitt til solide 20 timer på vanlig lyttevolum, og i testperioden har vi også opplevd batteritiden som utmerket. Om du spiller på maks vil du åpenbart ikke kunne spille så lenge, men det gjelder for alle høyttalerne. Høyttaleren lader ellers med USB-C og fungerer som en stor nødlader for andre enheter via en USB-A-port skjult bak en gummiflapp på baksiden.

Jo mer vi lyttet på de øvrige høyttalerne i testen, jo tydeligere ble det at Charge 5 ville komme ut på topp. Dette er en utmerket bluetooth-høyttaler, og til prisen på rundt 1800 kroner får du en høyttaler som fungerer like godt både inne og ute. Anbefalt!

JBL Charge 5
9
Imponerende
Best i test

JBL Charge 5

sitat"JBLs Charge 5 er rett og slett en utmerket bluetooth-høyttaler"

Fordeler

 • Krysse av
  Både bass, diskant og mellomtone i massevis.
 • Krysse av
  Spiller høyt.
 • Krysse av
  God batteritid, nødladerfunksjon
 • Krysse av
  IP67-rating: Tåler å bli senket i vann
 • Krysse av
  Fortsatt relativt kompakt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe skarp diskant ved høyt volum
 • Bytt
  Ikke 360-graders lyd
 • Bytt
  De eksponerte basselementene kan kanskje være utsatte for støt?

Den beste av de små: Sonos Roam

Vi har tidligere testet Sonos Roam med godt resultat her på Tek.no, men nå har vi altså tatt for oss den minste Sonosen primært som en bluetooth-høyttaler, og så er wifi-funksjonen og Sonos-integrasjonen for bonus å regne.

Inntrykket om at dette er en ekstremt vellåtende høyttaler sett opp mot størrelsen gjelder fortsatt. Lyden er svært velbalansert, fyldig og låter større enn et par av de andre minihøyttalerne her.

Sonosen låter åpnere enn Bose og mindre metallisk enn B & O Beosound Explore, men når kanskje ikke helt opp til JBL Charge 5 når det er snakk om avspilling utendørs. Samtidig er Charge 5 mer enn dobbelt så stor i volum, så sammenligningen er åpenbart ikke helt rettferdig.

Roam har god kontroll selv om det skjer mye i lydbildet, og diskanten er fint avstemt og behagelig å lytte til. Volumet er omtrent som forventet fra en høyttaler på denne størrelsen, og fungerer nok bedre til koselytting i små grupper i parken enn å fylle en hel sandvolleyballbane med lyd, for eksempel.

10 timers batteritid er ikke all verden, og du får ingen form for lading av andre enheter, men Roam kan i alle fall lade trådløst på enhver Qi-lader. Automatisk romkorrigering er kjekt å ha og høyttaleren er såpass kompakt at den nesten passer inn i enhver liten veske. Den bytter dessuten automatisk mellom wifi og bluetooth om du kommer utenfor wifi-rekkevidde.

Totalt sett er Sonos Roam også en utmerket bluetooth-høyttaler som dobler som smarthøyttaler hjemme. Den bokser bare i en litt annen vektklasse enn JBL-høyttaleren over. Vi trekker en liten halv karakter fra testen vi gjorde tidligere på grunn av at batteritiden kan bli litt knapp for utendørsbruk med høyt volum.

Sonos Roam
8.5
Meget bra
Anbefalt

Sonos Roam

sitat"Flott lyd i veldig kompakt format fra Sonos"

Fordeler

 • Krysse av
  Svært pen lyd til størrelsen
 • Krysse av
  Veldig kompakt og portabel
 • Krysse av
  Kan brukes både med bluetooth og wifi
 • Krysse av
  Automatisk romkorrigering
 • Krysse av
  IP67-rating

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke den aller beste batteritiden
 • Bytt
  Bygget i plast, noen av konkurrentene føles mer solide ut
 • Bytt
  Noe begrenset maksvolum til utendørsbruk

Rimelig og god: Sony SRS-XB33

Sonys bluetooth-høyttalere har stort sett fått svært gode kritikker her på Tek.no, men etter å ha lyttet til XB33 en stund var vi nærmest klare til å gi den en soleklar jumboplassering. Live-modusen høyttaleren bruker som standard er rett og slett ikke god. Den behandler lyden så mye at resultatet nesten er ugjenkjennelig, og enkelte låter som er tungt produsert fra før kommer ut låtende fullstendig maltraktert etter å ha blitt kjørt gjennom Sonys algoritmer.

Heldigvis kan den skrus av, og da kommer kvalitetene i Sony-høyttaleren endelig frem. Lyden den leverer er pen, om enn ikke med like dyp og pumpende bass og like stort lydbilde som testvinneren fra JBL. Sony er hakket mer nøkterne i fremtoningen, til tross for at standardmodusen her egentlig heter «Xtra Bass», som også er opphavet til XB-navnet. JBL-en er rett og slett gøyere å lytte til, både inne og ute.

Samtidig er også prisen på Sony-høyttaleren blant de laveste i testen, og vi har sett denne så lavt som 990 kroner i tiden før testen ble publisert. Det er et godt kjøp.

Med på kjøpet får du også Sonys sedvanlige partyfunksjoner, som at lys i fronten av høyttaleren blinker i takt med musikken og at du kan pare opp en haug med høyttalere i ett system. Lysene kan du heldigvis skru av med en knapp på baksiden eller i Sonys tilhørende app. Du får også mulighet for å lade andre enheter med en USB-A-port, og vi liker at du har en egen knapp (riktignok gjemt bak gummiflappen bak) som kan brukes til å få høyttaleren til å fortelle deg hvor mye batteri den har igjen.

En egen «stamina»-modus som i praksis reduserer bassgjengivelsen noe kan også brukes til å skvise ut noen flere timer av batteriet, skulle du være i en skvis. Totalt sett er Sonyen absolutt god, men JBL vinner på grunn to ting som er viktige ute: bass og volum.

Sony SRS-XB33
8
Meget bra
Godt kjøp

Sony SRS-XB33

sitat"Rimelig og solid fra Sony"

Fordeler

 • Krysse av
  Dynamisk og velbalansert lyd
 • Krysse av
  God batteritid
 • Krysse av
  Kan lade andre enheter
 • Krysse av
  Lys som blinker i takt med musikken (kan skrus av)
 • Krysse av
  IP67-sertifisert
 • Krysse av
  Relativt lav pris

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke veldig spennende design
 • Bytt
  Live-lydmodusen er ikke god
 • Bytt
  De eksponerte basselementene kan kanskje være utsatte for støt?
 • Bytt
  Ikke like gøy å lytte til som JBL Charge 5

En god mellomting: Bang & Olufsen Beosound A1

Danskene i Bang & Olufsen pleier å være svært gode på trådløs lyd, og Beosound A1 er intet unntak. Den lille pucken av en høyttaler spiller langt mer raffinert enn hva man kanskje skulle tro ved å kaste et blikk på den, og den kan vel omtrent kalles den eneste høyttaleren i testen som har et litt mer interessant design.

A1 (2nd Generation, som den egentlig heter) plasserer seg et sted mellom JBL Charge 5 og Sonos Roam lydmessig. Den er fyldigere og mer dynamisk enn Sonos Roam, men har ikke helt den samme punchen i bassen som det Charge 5 har.

Roam har nok også ørlite skarpere diskant og det er andre som låter noe mer åpent enn A1, men helhetsinntrykket fra dansken er likevel utmerket. Maksvolumet er litt høyere enn Roam, men et godt stykke unna JBL-høyttaleren.

Ellers er de gummierte knappene lette å bruke, og resten av høyttaleren er bygget i aluminium, noe som gjør at den føles solid og flott. Den lille bærehempen er praktisk, og IP67-sertifisering gjør jo at du for eksempel kan bruke den i dusjen. Det er kjekt, men altså ikke noe som skiller A1 fra så veldig mange av de andre utover bæreløkka.

Om du liker designet kan B & O-høyttaleren absolutt være verdt å sjekke ut. Men utover det er det kanskje ikke voldsomt mye som gjør den verdt å betale mer for enn de øvrige – mest fordi de er såpass gode, ikke fordi B & O-en er veldig underlegen.

Bang & Olufsen BeoSound A1 (2nd Gen)
8
Meget bra
Anbefalt

Bang & Olufsen BeoSound A1 (2nd Gen)

Fordeler

 • Krysse av
  Fyldig, velbalansert og ganske raffinert lyd
 • Krysse av
  Kompakt og portabel, bærehempa er praktisk
 • Krysse av
  Føles solid
 • Krysse av
  God batteritid

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe dyr, andre høyttalere gir mer for pengene
 • Bytt
  Lydbildet kunne vært litt luftigere

Stor og kraftig: JBL Xtreme 3

JBLs Xtreme 3 er den soleklart største av høyttalerne i denne testen, og leveres med egen solid bærestropp i esken. Det gjør de knappe to kiloene litt mer håndterlige, men dette er neppe høyttaleren du slenger ned i sekken før du drar i parken.

Utseendemessig ser den ut som en forvokst Charge, og det er dermed ikke overraskende at det vi får servert lydmessig også minner sterkt om lillebroren. Xtreme låter bare litt større, spiller litt høyere og har rett og slett enda litt mer pondus. Også her er diskanten noe skarp, men Xtreme er ikke like fremoverlent i diskanten som lillebror, og det gir et bedre totalinntrykk. Den beholder også kontrollen godt helt opp til maks volum.

Samtidig hadde vi kanskje forventet at Xtreme spilte enda litt høyere enn den gjør, for forskjellen fra Charge er ikke så stor som størrelsesforskjellen skulle tilsi. Samtidig begrenser JBL maksvolumet litt når du bruker høyttaleren på ren batteridrift, så du kan jekke opp volumet enda et lite hakk om du har tilgang til en stikkontakt. Uansett bør dette være høyt nok og mer enn det for de fleste bruksområder.

Xtreme legger ellers til 3,5 mm-inngang, og her kan du dessuten bruke USB-C-porten både for strøm inn og ut. I tillegg har du altså en USB-A-port for å lade andre enheter, så du bør være godt forsynt.

Som for Charge kan du også pare Xtreme med andre JBL-høyttalere, enten som et stereopar eller hvor alle spiller den samme lyden. Det setter du enkelt opp i JBL-appen.

Totalt sett er nok Xtreme 3 for dem med litt større behov enn hva Charge 5 kan løse, men vi synes kanskje ikke du får så mye mer lyd enn hva både doblet vekt og doblet pris skulle tilsi. Likevel absolutt en god høyttaler for deg som ikke bryr deg like mye om størrelse og vekt.

JBL Xtreme 3
8
Meget bra

JBL Xtreme 3

sitat"Kraftig lyd i stor og røff høyttaler"

Fordeler

 • Krysse av
  Kraftig, fyldig og engasjerende lyd
 • Krysse av
  Solid bærestropp følger med
 • Krysse av
  IP67-sertifisering: Kan senkes i vann
 • Krysse av
  Spiller høyt
 • Krysse av
  Nødladerfunksjon

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke 360-graders lyd
 • Bytt
  De eksponerte basselementene kan kanskje være utsatte for støt?
 • Bytt
  Charge 5 vil nok være et bedre valg for flere
 • Bytt
  Du får ikke maks volum på batteri

Litt dyr for hva du får: Bose Revolve+ II

Bose har med sine wifi-høyttalere i flere omganger bevist at de kan lage god lyd i kompakt format, og det gjelder også for bluetooth-modellen Revolve+ II.

Den leverer varm, behagelig og fyldig lyd i typisk Bose-stil, men både Revolve+ II og lillebror Revolve II kan også oppleves som at diskant og mellomtone er litt mer bortgjemt enn de strengt tatt behøver å være.

Innendørs gir det engasjerende lyd som er komfortabelt å lytte til, mens begge Bose-høyttalerne fort blir litt lavmælte utendørs. Der er problemet enda litt større for den minste høyttaleren av de to, i alle fall om vi snakker om evnen til å spille høyt og få lyden til å bære langt.

Likevel: Dette er god lyd, men både lydsignatur og design kan kanskje tyde på at Bose har sett for seg at disse i hovedsak skal brukes inne. Designmessig er nok dette også de to høyttalerne, sammen med Beosound A1, som egner seg best til å plassere i moderne interiører. Aluminiumskroppen er riktignok ganske mottagelig for riper, noe vi behørig fikk demonstrert da vi pakket høyttalerne i kofferten i løpet av testperioden.

Revolve-høyttalerne er også «bare» IP55-sertifiserte, så alle de øvrige høyttalerne i testen har bedre vannsikring, og mikro-USB føles noe gammeldags for lading. Du får heller ingen nødladerfunksjon, slik enkelte av de andre kan skilte med.

Likevel: Grunnen til at vi ikke rangerer denne høyere er i hovedsak prisen. For 3000 kroner får du ikke noe annet enn eventuelt designet her som kan forsvare prisforskjellen fra en Charge 5 eller en Sony XB33. Og det synes vi nok ikke helt er nok.

Bose SoundLink Revolve+ II
7.5
Bra

Bose SoundLink Revolve+ II

sitat"Bose leverer godt, men tar seg også godt betalt"

Fordeler

 • Krysse av
  Varm, behagelig og dynamisk lyd
 • Krysse av
  Ganske pent design
 • Krysse av
  3,5 mm-inngang
 • Krysse av
  Veldig behagelige knapper på toppen

Ting å tenke på

 • Bytt
  Aluminiumen ripes ganske lett opp
 • Bytt
  Noe innelukket diskant
 • Bytt
  Mikro-USB til lading
 • Bytt
  "Kun" IP55-sertifisering
 • Bytt
  Noe kostbar

God inne, litt mindre god ute: Bose SoundLink Revolve II

Boses mindre Revolve-høyttaler er nærmere konkurrentene prismessig, med en veiledende pris på 2190 kroner. Den er også betydelig mer kompakt enn den større Revolve+, og leverer i så måte ganske imponerende lyd ut fra størrelsen. Revolve II har fyldig, engasjerende og dynamisk lyd med en noe avrundet diskant som gjør at du kan spille høyt uten at det blir slitsomt å lytte til. Bose kan som nevnt sin hjemmelyd, men også denne blir litt lavmælt ute.

Den litt innelukkede diskanten er som nevnt behagelig innendørs, men så fort lydbølgene får flyte fritt ute blir denne litt veik i fremtoningen. Av alle høyttalerne i testen var det denne som opplevdes mest forsiktig ute, til tross for at volumet ble skrudd helt opp til maks. Lyden Revolve II produserer bærer rett og slett ikke så godt, og det kan være verdt å ha i bakhodet om du har planlagt å bruke høyttaleren mye ute og vil ha volumressurser.

Revolve II og Revolve+ II låter i det hele tatt ikke veldig ulikt, og vi er faktisk av den oppfatning at lillebror i noen tilfeller er den som låter best ved normalt lyttevolum. Den større versjonen har mer bass, men det gjør også at den tilbakeholdne diskanten risikerer å drukne enda mer enn den gjør på Revolve II. Storebror har imidlertid mer volum å by på, og batteritiden er litt bedre.

Akkurat som for plussversjonen føles det litt gammeldags med mikro-USB, og du får heller ingen ladeport for å kunne lade mobilen fra høyttaleren, for eksempel. At den «bare» har IP55-sertifisering er også verdt å notere, selv om det for praktiske formål nok ikke har så mye å si.

Knappene til Bose er dem vi liker best av alle, med et behagelig dypt klikk som gir veldig god feedback til fingrene, og vi liker også at stemmen i Bose-høyttaleren forteller deg hvilken enhet som er tilkoblet, akkurat slik det er for Boses hodetelefoner. Små detaljer, men det er brukervennlig.

Om du i hovedsak skal bruke høyttaleren inne er det lite i veien for å velge Boses minste Revolve heller. Da trenger du neppe mer volum enn den leverer, og nødladerfunksjon er heller ikke så viktig, men samtidig kan du kanskje like godt velge en wifi-høyttaler med enda bedre lyd – som Sonos One? De fleste øvrige får mer for pengene andre steder.

Bose Soundlink Revolve II
7.5
Bra

Bose Soundlink Revolve II

sitat"Boses minste er god inne, men litt lavmælt ute"

Fordeler

 • Krysse av
  Fyldig, behagelig lyd
 • Krysse av
  Ganske pent design, kompakt høyttaler
 • Krysse av
  Veldig behagelige knapper
 • Krysse av
  3,5 mm-inngang

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt innelukket diskant
 • Bytt
  Lyden bærer dårlig ute
 • Bytt
  Aluminiumen er mottakelig for riper
 • Bytt
  "Kun" IP55-rating

Hadde den bare gått litt dypere: UE Boom 3

Ultimate Ears’ små Boom-høyttalere var nærmest synonymt med bluetooth-høyttalere i kategoriens spede begynnelse, og utmerket seg med kurant lyd i kompakt formfaktor og spreke fargekombinasjoner. I siste versjon – som allerede er rukket å bli tre år gammel – har Boom nærmet seg storebror Megaboom i størrelse, men den ligger i skrivende stund godt under i pris, og det gjør at vi synes den blir et noe bedre kjøp.

Begge to har imidlertid det samme problemet, som er at dypbass nærmest er tilnærmet fraværende. UE-høyttalerne kutter av litt for tidlig, og skviser det som skal være bass inn i mellomtoneområdet. Boom kompenserer riktignok en god del ved å ha en ganske fremoverlent og pen diskant, men det blir likevel en klar kvalitetsforskjell fra mange av høyttalerne over. Boom blir litt blikkboksaktig sammenlignet med dem.

En liten fordel ved Boom-lyden er at den bærer ålreit utendørs, så den sliter ikke like mye med det samme problemet som Bose gjør, og lyden kastes i alle retninger, så du er ikke like avhengig av å finne «sweet spot» foran høyttaleren.

Ellers er det ikke så mye å melde. Du får «bare» mikro-USB til lading, og Boom kan ikke brukes som nødlader for andre enheter. Du kan imidlertid pare opp et utall ulike Boom-høyttalere, slik at du kan ha fest i parken om du møter noen andre med en maken en (eller en Megaboom eller Wonderboom, for den del).

Den største fordelen ved Boom 3 er at den etter hvert er blitt ganske rimelig, men det er også Sony XB33 – som er en mye bedre høyttaler.

Ultimate Ears UE Boom 3
7
Bra

Ultimate Ears UE Boom 3

Fordeler

 • Krysse av
  Ganske åpen og veloppløst diskant
 • Krysse av
  IP67-sertifisering
 • Krysse av
  Kompakt og portabel
 • Krysse av
  360-graders lyd
 • Krysse av
  Kan pares med andre UE-høyttalere

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kutter av for tidlig i bassområdet
 • Bytt
  Mikro-USB til lading
 • Bytt
  Ingen nødladerfunksjon
 • Bytt
  Noe begrenset bluetooth-rekkevidde

En gammel, ålreit traver: UE Megaboom 3

Megaboom er den nest største av de fire høyttalerne i Boom-serien, og må etter hvert sies å begynne å dra litt på årene. Også den ble sist oppdatert for tre år siden, og det merkes blant annet ved at ladingen gjøres med mikro-USB i stedet for USB-C, som de fleste moderne høyttalere har.

Megaboom har et ganske luftig lydbilde med skarp og veloppløst diskant, men som vi påpekte første gang vi testet den: Den går rett og slett ikke dypt nok i bassen til at resultatet blir på høyde med testvinneren.

Dypbass låter mer som dyp mellomtone her, og det gjør at lyden fremstår litt for veikt mot de beste. Det sagt, så er denne «mangelen» mer merkbar innendørs enn utendørs, hvor det uansett er vanskelig for slike små høyttalere å produsere dypbass.

Sammenlignet med lillebror Boom 3 har Megaboom likevel noe mer bassfylde og også en mer fyldig og raffinert mellomtone, så resultatet blir noe bedre, selv om den også koster en god del mer enn lillebror. En fordel Boom-høyttalerne har mot en del av konkurrentene er at de produserer lyd i 360 grader, altså kan du sette høyttaleren midt i parkfølget, og så vil alle høre omtrent den samme lyden.

Likevel: Når de koster omtrent det samme er det ingen tvil hos oss om at vi hadde valgt JBL Charge 5 over Megaboom. Og om du først vil ha en UE-høyttaler kan du nesten like godt velge den billigste av dem.

Ultimate Ears UE Megaboom 3
7
Bra

Ultimate Ears UE Megaboom 3

sitat"Megaboom er helt ålreit, men hadde hatt veldig godt av litt dypere bass"

Fordeler

 • Krysse av
  Relativt luftig og veloppløst lyd
 • Krysse av
  IP67-sertifisering
 • Krysse av
  Kan pares med et nærmest uendelig antall andre UE-høyttalere

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler en del i bassområdet
 • Bytt
  Mikro-USB til lading
 • Bytt
  Sprekker litt opp på maks volum
 • Bytt
  Ingen nødladerfunksjon
 • Bytt
  Noe begrenset bluetooth-rekkevidde

B&O Beosound Explore: Robust, kompakt og ganske vellåtende

Om du synes Sonos Roam fremstår som litt plastaktig, kan det hende det er denne modellen fra B & O du bør se på. Størrelsesmessig er den omtrent som et litt stort drikkekrus, men designet peker mer i retning av bålkaffe og villmark enn kaffe latte i parken.

Beosound Explore både ser ut og føles robust, og vekten på 637 gram vitner også om at det er lite plast involvert. Denne tåler garantert en trøkk, selv om vi kanskje mistenker at aluminiumen også her kan være noe utsatt for skraper og merker. IP67-sertifisering gjør at du kan miste den i elven uten at den skal ta skade av det, og inntrykket sementeres av at det følger med en solid karabinkrok som du kan henge høyttaleren i.

Også Explore låter fint til størrelsen, men den er hakket mer metallisk og blikkboksaktig enn både søstermodellen Beosound A1 og nevnte Sonos Roam. Når du kommer opp mot 70–80 prosent volum blir det tydelig at bassressursene her er ganske begrensede, og resultatet blir litt lite fyldig sett opp mot konkurrentene.

Når det er sagt, så har Beosound Explore dypere bass enn UE Boom 3, og diskantgjengivelsen er også ganske pen – i alle fall inntil du når et visst volumnivå. En fordel dansken har er at batteritiden skal være betydelig bedre enn for eksempel hos Sonos, så om det er en høyttaler til helgeturen på fjellet du er ute etter, så er nok dette et bedre valg av den enkle årsak.

Totalt sett blir det likevel litt for veikt til å nå helt opp i denne omgang. Til 2000 kroner blir også prisen litt stiv.

Bang & Olufsen Beosound Explore
7
Bra

Bang & Olufsen Beosound Explore

sitat"Stilig og røff design, men litt veik lyd fra B&O"

Fordeler

 • Krysse av
  Ganske pen og velbalansert lyd
 • Krysse av
  Føles veldig solid bygget
 • Krysse av
  Karabinkrok følger med
 • Krysse av
  God batteritid

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noe veik bass på høyt volum
 • Bytt
  Ingen nødladerfunksjon
 • Bytt
  Ganske kostbar til å være en liten bluetooth-høyttaler

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse