Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestPowerbank: Her er de fem beste

Dette er de 5 beste nødladerne vi har testet

Vi har testet trillebårlass med ladere – her finner du gullkornene og de beste kjøpene.

Torstein Norum Buge, Tek.no/montasje
Torstein Norum Bugge
mer

Nødladere er noe de aller fleste av oss har bruk for innimellom. Kanskje litt mindre i disse tider siden vi stort sett er mer hjemme enn før, men skal du ut på tur eller overnatte utendørs eller i det hele tatt bevege deg ut av huset i mer enn 5–6 timer? Vel, da blir en nødlader brått mer aktuelt.

I skrivende stund teller lista hele 73 (!) ulike modeller, spredt utover tre ulike samletester. Disse kan du sjekke ut via lenkene under:

I denne saken er det ingen nye testede nødladere, men vi vil holde den oppdatert med våre topp 5 beste nødladere vi til enhver tid har testet, slik at du ikke trenger å lete gjennom alle de 73 ulike laderne for å finne ut hvilken du burde kjøpe.

Laderne er ikke organisert etter noen spesifikk rekkefølge, og utfyller alle sin unike nisje pris- og funksjonalitetsmessig. Så velg etter omhu, og eget behov. Med dét sagt: her er de beste nødladerne vi noensinne har testet!

Andersson PD/QC 3.0

Torstein Norum Buge, Tek.no
  • Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)
  • Målt kapasitet: 52,9 Wh (71,49 prosent)

Her får du, vel, alt vi forventer av en nødlader. Andersson Powerbank 20 000 PD/QC 3.0 (puh!) står seg svært godt kapasitetsmessig, med 71,49 prosent av det produsenten oppgir. Dette er nest mest av alle nødladere vi har testet, og PD/QC 3.0 er også den tredje mest gunstige laderen på Wh per krone med kun 6,15 kroner betalt for hver Wh strøm du får. Dette er hele to kroner under forgjengeren, og bringer oss over på det virkelig store momentet her: prisen.

NetOnNet, eneste leverandør, priser PD/QC 3.0 svært aggressivt. 399 kroner må du ut med for denne laderen, og da får du kort og godt alt du trenger – blant annet et godt portutvalg. To store USB A-utganger er på plass, begge med QuickCharge 3.0-støtte (men ikke samtidig), samt én USB Type-C-utgang med støtte for hurtiglading og Power Delivery på 18W. Pass-through støttes også, via Micro-USB-inngangen. Dermed kan du lade opp PD/QC 3.0 samtidig som du for eksempel lader opp hodetelefonen din eller lignende. Skal du lade en MacBook, for eksempel, kan du imidlertid ikke lade samtidig. Litt synd, men samtidig er det neppe mange som faktisk trenger dette ofte.

Du kan også lade flere ting samtidig, men hastigheten da vil nok neppe være like høy som ellers – men det er mulig. Lader du kun én dings skal det imidlertid gå sabla fort. Power Delivery muliggjør imidlertid lading av de fleste Windows-laptoper med USB Type-C-lader, hvilket jo er flott. Det gir deg også hurtiglading til iPhone.

Laderen er for øvrig gjort i metall, og føles svært solid. En liten skjerm på forsiden gir deg også nøyaktig informasjon om gjenværende kapasitet, og formfaktoren er litt mer lommevennlig enn PRB 3.5. Alt i alt er det nær ingenting vi savner her, og til 399 kroner er det et uslåelig produkt.

Andersson PD/QC 3.0
10
Fantastisk
Best i test

Andersson PD/QC 3.0

10
Fantastisk
sitatEn vanvittig prestasjon å presse så mye produkt inn i så lav pris.

Fordeler

  • +
    USB Type-C
  • +
    Power Delivery-støtte
  • +
    Hurtiglading
  • +
    Passthrough-støtte for mindre dingser
  • +
    Høy målt kapasitet
  • +
    Lav pris

Andersson PRB 3.5

Torstein Norum Buge, Tek.no
  • Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)
  • Målt kapasitet: 53,98 Wh (72,95 prosent)

Andersson PRB 3.5 er en lader som kan krysse av for det aller meste vi ser etter i en nødlader. Her får du både lav vekt, lav pris og høy kapasitet i en svært gjennomtenkt pakke. Rosafargen kunne vi kanskje spart oss for, men den finnes heldigvis i både sort og gullfarge også – det er kun testmodellen vår som lever i rosa helikopter-land.

Med dét sagt, så er fargen den desidert minst viktige delen av en nødlader. Det viktigste er lademulighetene, og her er det full jackpot. Andersson PRB 3.5 er både en av laderne vi har testet med aller høyest kapasitet, med lavest pris sett opp mot kapasiteten og med lavest vekt sett opp mot kapasiteten. Da er det ikke mye å klage over.

Portutvalget skuffer heller ikke. To store USB A-utganger, hvorav en med QuickCharge 3.0-støtte og en med 2,4A ut, og en USB Type-C-utgang med støtte for hurtiglading gir plenty med muligheter, samtidig som en Micro-USB-inngang sørger for rask opplading igjen. Ja, også får du Pass Through-lading og mulighet for å lade opp datamaskiner som MacBook-er via USB Type-C-porten.

Andersson PRB 3.5
10
Fantastisk
Best i test

Andersson PRB 3.5

10
Fantastisk
sitatBedre lader til lavere pris får du ikke, så enkelt er det!

Fordeler

  • +
    Lav vekt
  • +
    Lav pris
  • +
    Høyest kapasitet av alle testede ladere
  • +
    Godt portutvalg med QuickCharge 3.0
  • +
    Pass Through-lading for lading av datamaskiner

Ting å tenke på

  • Unngå rosafargen...?

Clas Ohlson 38–8456 USB-C 10050mAh

  • Oppgitt kapasitet: 36,18 Wh (10 050 mAh)
  • Målt kapasitet: 23,07 Wh (63,76 prosent)

Clas Ohlson gjør svært mye riktig med sin lille nødlader, med 10 050 mAh kapasitet og minimalistisk design. Du finner tre ting på den ene flate kortsiden: én USB-A-inngang, én USB Type-C-inngang og en knapp. Knappen aktiverer ladingen. Type-C-inngangen fungerer både til opplading av laderen og av telefoner, samt faktisk også datamaskiner. Gitt den beskjedne størrelsen på laderen trodde vi helt ærlig ikke det siste skulle være mulig. Hurtiglading har inngangen også, noe USB-A-inngangen overraskende nok også er blitt begunstiget med. Dermed sitter du med totalt 6 A effekt her, 3 A + 3 A.

Laderen i seg selv er liten og kompakt, og får enkelt plass i en lomme eller liten veske. Den er også gjort i metall på alle kanter, og føles tung og solid i hånden. Kapasitetsmessig utmerker den seg ikke nødvendigvis, med knapt 63,76 prosent av oppgitt kapasitet. Kun 23,07 av oppgitte 37 Wh høres ganske trist ut, men igjen: Dette er ikke unikt. Det er et slags kollektivt bedrag, ser det ut til.

Dét til side: Clas Ohlsons 10050 mAh store, moderne lader er et veldig godt kompromiss mellom størrelse og funksjonalitet, og prisen er heller ikke avskrekkende. Et godt kjøp!

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh
8
Meget bra
Anbefalt

Clas Ohlson 38-8456 USB-C 10050mAh

8
Meget bra
sitatClas Ohlsons USB-C lader er et godt, moderne og kompakt alternativ.

Fordeler

  • +
    Svært kompakt kropp, pent design
  • +
    USB Type-C
  • +
    Hurtiglading (Quickcharge 3.0)
  • +
    Høy effekt

Ting å tenke på

  • Finnes alternativer med høyere kapasitet til lavere pris

Deltaco PB-832/833

  • Oppgitt kapasitet: 74 Wh (20 000 mAh)
  • Målt kapasitet: 50,21 Wh (67,85 prosent)

Deltaco har lenge skåret høyt i våre tester, og denne er ikke noe unntak. PB-832 (som også kommer i sølv og heter PB-833) koster rett over 350 kroner og gir deg alt du får i Andersson-laderen som vant testen den ble testet i, foruten Power Delivery-støtte. Samtidig får du også noe igjen, i form av en Lightning-inngang. Dette betyr at du kan velge om du vil lade opp nødladeren med Micro-USB, Lightning eller USB Type-C. Kort sagt: Har du en telefon, vel, så har du også en lader som passer her.

For iPhone-eiere kan denne dermed friste. Den har også et ytre design som burde friste, med matt, solid metall og en slank og tiltalende utforming. I front finner du alle de tre nevnte ladeinngangene, samt to USB A-porter med hurtigladestøtte. USB Type-C-porten kan selvfølgelig også brukes til utlading, og vil eksempelvis kunne lade opp en MacBook (men IKKE en del Windows-maskiner).

Deltaco PB-832 ligger dessuten svært godt til i både vekt- og krone-per-wattimer-kategoriene, så vidt over Andersson-laderen. Prisen er som nevnt lavere, mens kapasiteten er tilsvarende på papiret. Målingene våre viser imidlertid at den reelle kapasiteten fra Andersson-laderen er såpass mye høyere at den utkonkurrerer Deltaco i dette aspektet, selv når vi tar den lavere prisen på PB-832 i betraktning. Dette er uansett en veldig god nødlader som burde vurderes sterkt.

Deltaco PB-832/833
8.5
Meget bra
Anbefalt

Deltaco PB-832/833

8.5
Meget bra
sitatEt svært godt alternativ til lav pris, om du ikke trenger Power Delivery.

Fordeler

  • +
    USB Type-C
  • +
    Slank og lekker utforming
  • +
    Hurtiglading
  • +
    Passthrough
  • +
    Lav pris

Ting å tenke på

  • Støtter ikke Power Delivery

Zendure ZDPX6PD (X6 Power Bank)

Zendure X6.
Torstein Norum Bugge, Tek.no

Vi har allerede testet dusinvis av ladere med 20.100 mAh, og med en oppladingsprosent på 65,93 prosent skiller ikke X6 seg særlig ut. Dette er et godt stykke under de høyeste tallene vi har sett, på 73 prosent, men heller ikke veldig lavt. Midt på treet, altså.

I realiteten har det ikke voldsomt mye å si, ettersom X6 uansett ikke konkurrerer på mAh per krone. Der Zendures lader briljerer er på funksjonaliteten, og for å starte med det mest åpenbare: den har fem utganger. Dette er det mer eller mindre ingenting annet vi har testet som har, og du kan hurtiglade to enheter samtidig som alle portene er i bruk. Ja, også er det pass through her, selvfølgelig.

Apropos hurtiglading: gjennom USB Type-C-utgangen får du 45 W PD-lading, langt mer enn de 18 W som er vanlig på de fleste PD-ladere. Og minst like viktig: X6 lades også opp med 45 W effekt om du har en lader som kan dytte dette inn. Kapasiteten vises på en LED-skjerm i front. En «X» indikerer «low power»-modus, og en «H» indikerer hub-modus.

Førstnevnte er altså til enheter som krever lavere strømføring, mens sistnevnte er både så rasende enkel og så rasende genial at vi ikke skjønner at ingen har tenkt på det før: laptopen din lades og får ekstra USB-porter samtidig. To av X6 sine USB-A-porter vil nå fungere til dataoverføring, og til spesielt Apple sine USB Type-C-befengte MacBook-er er dette helt fortreffelig. Dette er rett og slett en liten innovasjon fra Zendures side.

X6 koster litt, men du verden som den leverer. Og for dét kan den trygt anbefales.

Zendure X6PD
9
Imponerende
Anbefalt

Zendure X6PD

9
Imponerende
sitatEn funksjonalitetspakke du ikke får noen andre steder.

Fordeler

  • +
    Lader raskt (med 45W PD) og har mange utganger
  • +
    Kan gi laptopen din USB-innganger
  • +
    Godt vekt/kapasitetstall
  • +
    Velbygget og robust design
  • +
    Kan fungere som backup for kritiske systemer

Ting å tenke på

  • Dyr
  • Litt stor og klumpete
  • Kunne hatt bedre prosentvis kapasitet

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

10 / 10Andersson PD/QC 3.0
Andersson PD/QC 3.0
annonse