SamletestJulekort

Last opp bildene dine og lag flotte julekort

Skal du bestille kort med bilder til jul? Vi har testet hvilken leverandør du bør benytte deg av.

Vinnere

De siste årene har fotojulekort tatt stadig mer over for de tradisjonelle håndskrevne julebrevene.

Enten det er familiens kjæledyr eller oppveksten til slektas småfolk som dokumenteres, er fotojulekortene en enkel og morsom måte å sende noen en liten juleoppmerksomhet på.

Stort utvalg

Konseptet er enkelt: du laster opp bildet du vil bruke og finner en kortdesign du liker. Så bestiller du så mange kort du trenger og sender ut til venner og familie.

De fleste som tilbyr bildefremkalling, tilbyr også julekort. I tillegg kommer en rekke utenlandske aktører. Det er rett og slett fort gjort å gå seg litt bort i jungelen av tilbud.

En fotokalender er en perfekt julegave til den som har alt:
Vi har også testet fotokalendere fra seks leverandører »

Det er her Tek.no kommer inn. Vi har satt de største og mest brukte fotoprodusentene på prøve, og her får dere resultatet. Hvem er best? Hvem kan du trygt styre unna?

Vi har vurdert produsentene ut fra følgende kriterier:

  • Bildekvalitet – hvor godt gjengis bildene, er fargene riktig og trykken pen? Er alle detaljer med?
  • Generell kvalitet – hvordan er papirkvaliteten?
  • Programvare – hvor intuitiv er den å bruke? Hvor mye muligheter har du for tilpasninger? Hvor kjapt er det?
  • Utvalg – hvor mange forskjellige design tilbys og er de fine?
  • Levering – hvor lang tid tar det å få kalenderen og hva koster porto?

Slik foregikk testen

Samtlige produsenter har en nettløsning, så alle kortene er bestilt og snekret sammen på nett. Det er brukt PC med Chrome-nettleser.

Testbildet vårt kunne hatt godt av litt mer livlige farger, samt lysnes et lite hakk.

Der hvor produsentene selv tilbyr «optimalisering», har vi takket ja til dette. Tanken bak var å se hvor mye produsentene kan få ut av bilder som kanskje ikke har det beste utgangspunktet.

Her er bildet vi brukte:

Ingen katter ble skadet i fotograferingen, bare veldig, veldig fornærmet. Foto: Kjersti Stuestøl

Rangering

1. FotoKnudsen

FotoKnudsen leverer best bildekvalitet. Utvalget i kortdesign er også godt, og editoren er svært oversiktlig.

Det koster 49 kroner å få ordrer under 149 kroner sendt hjem, 110 kroner dersom ordren er på over 149 kroner. For 10 kroner per produkt tilbyr FotoKnudsen det de kaller «bildeoptimalisering». Julekortet vi bestilte koster 4.99 kroner per kort.

2. Japan Photo

Når det kommer til bildekvalitet er Japan Photo en av de beste. Bildet er et lite snev rødere enn vi liker, men utvalget av kortdesign er definitivt testens beste.

Det koster 99 kroner i porto å få ordren tilsendt, men dersom du henter ordren selv, betaler du 49 kroner i porto. Julekortet vi bestilte koster 3,99 per kort, men kan kun bestilles i pakker på 10 og 10 kort.

3. EliteFoto

EliteFoto har testens kjappeste levering og en god nettløsning for å designe kortene. Men de redigerer ikke bildene før fremkalling, så dersom bildet ditt ikke er optimalt tilpasset vil resultatet bli dårligere, slik som i vårt tilfelle.

Dersom du har en EliteFoto i nærheten, kan du slippe unna porto ved å hente bestillingen din der. For å få ordren tilsendt koster det 69 kroner. Julekortet vi bestilte koster 8.90 kroner per stykk.

4. Nfoto

Nfoto tilbyr bildeoptimalisering for 30 kroner per produkt, men vi syns resultatet er langt fra optimalt. Dette, kombinert med et litt slapt utvalg i kortdesign gjør at Nfoto ikke når lengre opp.

Nfoto oppgir at det maksimalt koster 99 kroner i porto å få ordren tilsendt, minimum 50 kroner. Kortet vi bestilte koster fra 7.99 kroner og nedover, avhengig av antall.

5. PhotoBox

Testens eneste utenlandske produsent leverer et trykt kort, ikke fremkalt. Det betyr at mye av detaljene forsvinner i bildet. Fargene er riktignok OK, men utvalget av kortdesign er katastrofalt dårlig. Dermed blir det jumboplass på PhotoBox.

Portokostnader avhenger av antall kort du bestiller, fra 29 kroner og oppover til 169 kroner. Kortet vi bestilte kostet 15 kroner per stykk, eller 109 for 10 stykker.

På de påfølgende sidene kan du lese mer om hver enkelt produsent: Hvordan nettløsningen fungerer, utvalg og bildekvalitet. Bruk navigasjonen under: