Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestDe beste trådløse gamingheadsettene

Vi har testet 7 trådløse spillhodetelefoner

Og funnet to supergode budsjettvalg.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Det er ikke lenge siden vi fant de beste kablede spillhodetelefonene rundt tusenlappen. Nå har vi oppdatert samletesten vår av trådløse gamingheadset, til glede for alle som vil være litt mer «frie og franke» når de spiller.

Om du har vært innom testen vår før, har vi nå oppdatert den med SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless, samt Corsairs HS80. Altså én funksjonskraftpakke, og én (spoiler!) skikkelig budsjettvinner med testens beste mikrofon.

NB: Alle hodetelefonene er testet på PC, men mange fungerer på, eller har alternativer for, konsoller som Playstation og Xbox, eller Switch med kabel.

Disse headsettene er testet

ModellSteelSeries Arctis Nova Pro WirelessEpos Sennheiser GSP 670Astro Gaming A50 Gen 4Razer Nari UltimateCorsair Virtuoso RGB WirelessLogitech G935 LightsyncCorsair HS80 Wireless
annonsePris374824692488.75199998914491589
Pris ved test3750,-3350,-2650,-1950,-1700,-1500,-1200,-
TypeLukketLukketÅpentDelvis lukketDelvis lukketDelvis lukketÅpent
Vekt340 gram403 gram364 gram440 gram392 gram373 gram369 gram
KonstruksjonPlast med metallbøylePlast med metallbøylePlastPlast med metallbøyleMetall med plastdetaljerPlast med metallbøylePlast med metalldetaljer
Bøyle og puterBøyle: Stoffbånd. Puter: KunstskinnBøyle: Stoff/minneskum. Puter: Kunstskinn/stoffBøyle: Stoff/minneskum. Puter: StoffBøyle: Stoff/skum. Puter: Kunstskinn/stoffBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: KunstskinnBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: KunstskinnBøyle: Stoffbånd. Puter: Stoff
Plass til øret (HxBxD)56 x 42 x 23 mm76 x 46 x 31 mm52 x 40 x 24 mm67 x 56 x 26 mm58 x 58 x 21 mm72 x 50 x 24 mm58 x 41 x 28 mm
Oppgitt brukstidInntil 22 timerInntil 20 timerInntil 15 timerInntil 20 timer (8 med lys + Hypersense)Inntil 20 timerInntil 12 timerInntil 20 timer
LadingBasestasjon, USB-CMicro-USBBasestasjon, Micro-USBMicro-USBUSB-CMicro-USBUSB-C
Utskiftbart batteriKrysse avByttByttByttByttKrysse avBytt
TilkoblingRF-basestasjon, blåtannSuperkompakt RF-sender, blåtannRF-basestasjonSuperkompakt RF-senderStor RF-senderStor RF-senderStor RF-sender
Element, frekvensområde (trådløst)40 mm, 10 - 22.000 HzUkjent, 10 - 23.000 Hz40 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz50 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz
MikrofontypeUttrekkbarVippes opp for dempingVippes opp for dempingUttrekkbarAvtakbarVippes opp for dempingVippes opp for demping
Mikrofon med justerbar støyfiltreringKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avByttKrysse avJa*
Aktiv støykanselleringKrysse avByttByttByttByttByttBytt
RGB-lysByttByttByttKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
ProgramvareSteelSeries GG, Sonar AudioSennheiser Gaming SuiteAstro Command CenterRazer SynapseCorsair iCueLogitech G HubCorsair iCue
Passer/finnes også forPC, PS, Switch (egen versjon for Xbox)PC, PSPC, PS (egen versjon for Xbox)PC, PS, Xbox, SwitchPC, PSPC, PS, Xbox, SwitchPC, PS

Spesifikasjonene alene gir ikke særlig grunnlag for å bestemme seg for hodetelefoner. De må brukes, og for å se hvordan vi har vurdert dem finner du kriteriene og oppsummeringene våre rett nedenfor.

I tillegg har vi selvsagt vurdert prisen, men merk at vi ikke har testet den oppgitte batteritiden.

Ting som er felles for alle testdeltagerne er at de har øreputer som legger seg rundt øret, har automatisk strømsparefunksjon, støtter simulert 7.1 surroundlyd og kommer med programvare som gir ulike justeringsmuligheter for lyden.

Styrker og svakheter ved headsettene

ModellLydkvalitetMikrofonkvalitetMikrofonstøyfiltreringKomfortKonstruksjonBetjeningLydlekkasjeProgramvare
Astro Gaming A50 Gen 4
Epos Sennheiser GSP 670
Corsair HS80 Wireless
Logitech G935 Lightsync
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
Razer Nari Ultimate
Corsair Virtuoso RGB Wireless

Tips: Utvid tabellen ved å trykke på fullskjermsymbolet oppe til høyre for å få bedre oversikt og lese delvurderingene våre.

Best i test: Astro A50 Gen 4 - En åpen toppmodell

For en opplevelse Astro A50 Gen 4 leverer! Lyden er krystallklar, dynamisk og helt uten overaktiv brumlebass enkelte andre hodetelefoner rettet mot spillere har. Faktisk måtte vi sjekke en ekstra gang at A50 er beregnet på spillere, for lydprofilen har mye mer til felles med det som tilbys for Hi-Fi-entusiaster.

Det er gode nyheter for deg, for da har du plutselig et hodesett som er like herlig å bruke enten du skal spille, se film, «chatte», lytte til musikk eller bare ha videomøte med jobben.

Vi fant at de forhåndslagrede «EQ»-ene i programvaren alle hadde sine klare bruksområder, og så ikke behovet for å justere mer selv. På høyre klokke kan du justere chat-volumet, aktivere Dolby- eller stereo-lyd, og skifte mellom favoritt-EQ-innstillinger. Kjekt om du ikke vil inn og rote i programvaren mens du spiller.

I Astro Command Center er det lett å justere hvor mye av din egen stemme klokkene skal spille av (sidetone), samt sørge for at de du snakker med ikke bare plukker opp tunge pustelyder, men stemmen din. I tillegg får du flere valg for filtrering av omgivelsesstøy fra mikrofonen. Den gjør for øvrig overbevisende opptak, og fjerner mye av støyen fra tastaturet mens du snakker uten å endre stemmen din særlig.

Strømsparefunksjonen er dessuten genial. A50 merker det når du ikke har dem på hodet, og går i hvilemodus. Plukk dem opp igjen og de slår seg på umiddelbart. En egen basestasjon virker kanskje bare fordyrende, men det er veldig kjekt å ha et sted hvor klokkene kan hvile og lades når det ikke er i bruk. Her holdes de på plass med magneter.

Vi har sansen for det minimalistisk og litt røffe designet til A50. Det er bygget i plast, og deler har fått en slags gummiering som gjør det mykt å ta på – selv om det kan få noen fettmerker her og der.

A50 er gode å bære i flere timer av gangen takket være tykk stoffpolstring under bøylen og myke stofføreputer. Om vi skal pirke veldig kunne polstringen nok vært litt bredere. Du kan bytte både denne – i en bredere – og putene – i syntetisk lær som gjør dem «lukkede» – men da gjennom et dyrt oppgraderingssett.

Hva med ulemper? Vel, har du skikkelig voksne ører eller hode er dette kanskje ikke hodetelefonene du kjøper. Det hadde heller ikke skadet med litt metall i hodebøylen.

A50 er jo også helt «åpent». Undertegnede foretrekker dette, og spiller du alene er ikke dette noe problem der den åpne profilen både bidrar til at du ikke blir klam rundt ørene, kan høre din egen stemme når du snakker og ting som skjer rundt deg. Men andre kan jo foretrekke at spillyden holder seg inne i klokkene og andres mas på utsiden. Da er Sennheisers GSP 670 et godt, men riktig nok også dyrere alternativ med en enda bedre mikrofon.

Astro Gaming A50 Gen 4 PS4/5 og PC
9
Imponerende
Best i test

Astro Gaming A50 Gen 4 PS4/5 og PC

9
Imponerende
sitatFantastisk lyd, god på stemmer, komfortabelt og åpent - testers personlige favoritt.

Fordeler

 • +
  Fantastisk klar og dynamisk lyd med Hi-Fi-vibber
 • +
  Lett og komfortabelt
 • +
  God og funksjonell mikrofon
 • +
  Dokkingen gjør det lett å lade
 • +
  Åpen profil hindrer svette ører
 • +
  Lett tilgjengelig justering av chat-volum
 • +
  Stilig design

Ting å tenke på

 • GSP 670 har mer bass og enda bedre mikrofon
 • Basestasjonen er ikke like portabel som en USB-dongel
 • Lekker lyd
 • Polstringen i bøylen kunne vært bredere
 • Ikke for veldig store hoder/ører

Anbefalt: Epos Sennheiser GSP 670 - En «lukket» toppmodell

Sennheiser er kjent for god og høyoppløst lyd for et kresent publikum. Med deres spillorienterte GSP 670 trykker de mye hardere på «bass-pedalen» enn de pleier, og lykkes svært godt. Ellers er lydbildet både klart og engasjerende gjennom hele spekteret, fra høyfrekvente til nevnte dype toner.

Disse klokkene gir noe av den beste lyden i testen, men om du har en forkjærlighet for action-filmer eller liker å «kjenne» hvert pistolskudd i spill, er det Sennheisers alternativ du vil bli gladest i. Sennheisers klokker er også passivt dempet gjennom kraftige skinnputer som sitter tett og kan presse mer mot ørene, fremfor det mer åpne Astro A50 med mer jevnt trykk mot ørene. Foretrekker du det éne fremfor det andre av disse, og har budsjettet på plass, har du funnet headsettet ditt. Så enkelt er det.

I «EQ»-en til Sennheiser Gaming Suite kan du også gjøre endringer på forskjellige profiler slik at lyden dyttes enda et steg på veien mot perfeksjon for deg. Profilene skifter du mellom med en knapp på hodesettet. Ellers kan du justere støyfiltreringen til mikrofonen – som reduserer tastaturstøy best i testen – hvor godt du skal høre din egen stemme gjennom klokkene («sidetone») og hvilket lydnivå mikrofonen skal plukke opp stemmen din ved.

Mikrofonen er god, og plukker opp og stemmen din slik at den kan reproduseres naturlig med god dynamikk og «sjel».

På hodesettet finner du et stort og solid volumhjul med behagelig motstand i seg. En svakhet er at hodetelefonene slås av når volumet når null prosent, og du gis ingen fysisk indikasjon på når dette skjer. Et mindre hjul styrer chat-volumet, og ellers kan du faktisk pare opp mot en blåtann-enhet herfra slik at du kan svare på telefonsamtaler mens du spiller eller lytte til musikk fra mobilen.

GSP 670 er litt tunge, men har en bred og godt polstret hodebøyle, samt store, dype og myke skinnøreputer som gjør det veldig behagelig å spille med lenge av gangen likevel. Er du bekymret for om Astro A50 vil passe, er dette en «backup» som ikke slår feil.

Samtidig må du være klar over at GSP 670 har et mye svakere tilkoblingssignal enn alle andre i testen. For å frembringe hakking er det nok å forme hendene under hver av klokkene hvor mottageren sitter, selv om vi bare befinner oss en liten meter unna senderen. Normal ikke noe problem, men det kan bli det om du spaserer mer enn fem-seks meter unna eller har på deg noe som blokkerer den frie «sikten» til klokkene.

Det er kronglete å oppdatere fastvare på hodesettet, ettersom du må gjøre det individuelt for hodesett, programvare og RF-sender. Vi måtte forsøke tre ganger før vi lyktes, og det er jo ikke spesielt heldig.

Når det er sagt leverer Sennheiser hodetelefonene med mest engasjerende lyd i testen og den beste mikrofonen. Alle de viktigste funksjonene er på plass, komforten er god og passformen for alle. Om du sliter med å bestemme deg for dette eller Astro A50 er hovedforskjellene at Sennheisers har mer punch i bassen, passer større hoder, er kraftig passivt støydempet og ikke for deg som ofte beveger deg langt fra maskinen med hodetelefonene på. Prisforskjellen har også økt en god del etter at vi publiserte testen første gang i 2020, noe som gir headsettet en hakket lavere karakter ved oppdateringen i september 2022.

8.5
Meget bra
sitatEngasjerende lyd, god mikrofon, passiv støydemping, og super komfort.

Fordeler

 • +
  Herlig dynamisk og engasjerende lyd med "punch"
 • +
  God mikrofon med super støyfiltrering
 • +
  Kan kobles til mobiltelefon med blåtann
 • +
  Høy bærekomfort - uansett hodeform og størrelse på ører
 • +
  Fokusert og tydelig betjening
 • +
  Lett tilgjengelig justering av chat-volum
 • +
  Testens beste passive støydemping
 • +
  Superkompakt RF-sender

Ting å tenke på

 • Kort rekkevidde
 • Kan slås av ved uhell
 • Ikke for deg som liker å høre det som skjer rundt deg (i den virkelige verden)
 • Tungvint å oppdatere fastvare
 • Noe tungt og kan klemme rundt ørene
 • Dyrt

Godt kjøp: Corsair HS80 - Testens beste mikrofon

Corsair HS80 imponerer oss. Sammen med Logitechs G935 Lightsync er disse helt ypperlige budsjettvalg.

Med et justerbart og bredt stoffbånd, samt god plass til ørene i dybden, er HS80 et av de mest komfortable i testen. Vi måtte bare justere litt på det en gang i timen og vi vente oss raskt til at det presser noe mer mot hodet enn enkelte andre hodetelefoner gjør.

Stoffputene er gode, og puster bra. Du må kanskje «lufte ut» av og til, men unngår å bli skikkelig klam. Siden klokkene er åpne isolerer de ikke særlig godt for inn- eller utstrålt støy, men det er en smakssak hva du liker her.

For de med stort hode kan det være at HS80 ikke passer, og det finnes absolutt headset der klokkene har plass til større ører. Generelt bør dette likevel passe de fleste.

Byggekvaliteten er helt fin, og selv om de i hovedsak er laget av plast er det tøffe detaljer i metall også. Vi testet den hvite modellen og slapp unna alt av fettmerker og støv.

Lyden blåser oss aldri av banen, men er «helt fin». Bare noe tynnere og med mindre dynamikk enn Logitechs G935. De har også mindre bass. I spill oppleves lyden som god, og du får et godt lydbilde enten du spiller med eller uten simulert surround.

Mikrofonen er den klart beste i testen og setter en ny standard for de trådløse spillhodesettene vi har testet. Den bevarer mye av dynamikken og dybden i stemmen, og gjør opptakene våre uanstrengte å lytte til. Det finnes egne «presets» om du vil gjøre stemmen klarere og mer høyfrekvent for å høres gjennom støy. Mikrofonen dempes automatisk når du skyver den opp.

Støyfiltreringen har Corsair «outsourcet» til Nvidias «RTX Voice» som bruker kunstig intelligens for å redusere støy. Det er i grunnen tilgjengelig for alle mikrofoner, men du må har et RTX-grafikkort fra Nvidia for å utnytte det effektivt. Corsair har integrert det iCue-programvaren sin, og vi lot oss imponere av resultatet. Verken støvsugeren vår, en halvmeter unna, eller det mekaniske tastaturet vårt, var mulig å høre på opptaket etter at vi slo på støyfiltreringen. Riktig nok med 95–100 prosent intensitet som også gikk utover dynamikken til stemmen vår. Heldigvis ikke for mye dog, og det skal støye veldig rundt deg før du må trikse like mye med lyden som vi gjorde. På støyfiltrering er de også best i testen.

iCue lar deg tilpasse RGB-belysningen i den lille Corsair-logoen på hver av klokkene. Du kan også justere mikrofon-volum, batterisparing og mer herfra.

Batteritiden er oppgitt til inntil 20 timer, noe som er på linje med de beste. Lading gjøres med en USB-C-kabel direkte i headsettet.

Av det som ikke var så bra merket vi oss at «sidetone» gjorde lite forskjell. Dette er heldigvis ikke et stort problem, da hodetelefonene er åpne og du egentlig ikke trenger hjelp til å regulere stemmevolumet ditt.

Corsair tilbyr bare en ganske enkel equalizer i iCue. Vil du ha avanserte tilpasningsmuligheter for lyden må du låse opp dette med Visa-kortet. Selskapet holder prisen hemmelig helt til du har gitt dem epost-adressen din. Et google-søk avslører at vi snakker om 20 dollar. Dette er en skikkelig uting. Både at funksjonalitet låses ned i utgangspunktet, og at det er vanskelig å finne kostnaden. Vi klarte oss uansett greit uten de ukjente «Pro»-funksjonene.

Som påpekt trenger du også et Nvidia RTX-grafikkort for å utnytte støyfiltreringen.

De mange positive egenskapene vil for de fleste klart veie opp for de få negative, og til prisen synes vi du får mye for pengene dine.

HS80 kan ikke riktig måle seg med lydgjengivelsen til Logitechs G935 Lightspeed, som er vårt andre budsjettvalg, men til en enda rimeligere penge og med en merkbart bedre mikrofon er de et veldig godt alternativ. Særlig om du har et RTX-grafikkort.

Corsair HS80 Wireless
8.5
Meget bra
Godt kjøp

Corsair HS80 Wireless

8.5
Meget bra
sitatMye for pengene. Komfortable, funksjonsrike og med best mikrofon i testen.

Fordeler

 • +
  Komfortable å ha på
 • +
  Testens beste mikrofon
 • +
  Pent design og god byggekvalitet
 • +
  Enkle å betjene
 • +
  Programvare med mange funksjoner
 • +
  Blir ikke så varme som andre for ørene
 • +
  Svært god støyfiltrering

Ting å tenke på

 • Må ha Nvidia RTX-grafikkort for støyfiltrering
 • Andre har mer dynamisk lyd
 • Demper ikke mye støy og lekker en del lyd
 • Sidetone er veldig svak
 • Begrenset equalizer (kan låses opp med Visa-kortet...)

Godt kjøp: Logitech G935 Lightsync - Best lyd for pengene

Sammen med Corsairs HS80 er Logitech G935 de trådløse spillhodetelefonene i testen som «gamere flest» bør kjøpe om de vil ha alle de viktigste funksjonene og god komfort uten å blakke seg. Dette er ikke best i klassen på noen områder, men helt i nærheten flere steder. Særlig på lydkvaliteten. Og prisen er mye hyggeligere enn for «testvinneren».

Først og fremst må vi skryte av lyden. For større dynamikk, oppløsning og dybde i lydbildet skal du lete godt for å finne til denne prisen. Riktig nok kan vi plassere G935 et knepp under Astro A50, GSP 670 og Arctis Nova Pro, men noe annet ville jo gitt disse trøbbel med å forsvare prisen deres. Men «psst!», for spilling merker du så godt som ingen forskjell her.

De merkbare forskjellene finner du i konstruksjonen og delvis i mikrofonen. Logitechs toppmodell har nemlig noe knirking i plastdelene som vi ikke opplevde hos de dyrere alternativene, og mens mikrofonen er god nok til stemmer, imponerer den ikke når det kommer til filtrering av bakgrunnstøy.

Ellers kan også disse bæres i timevis uten å bli sliten. Selv om du vil måtte justere bøylen litt frem og tilbake med jevne mellomrom for å avlaste. Putene gir svært god plass til ørene, og sitter tett og godt uten at de oppleves som stramme. Passformen hjelper til med å holde en del lyder fra deg inne og fra omgivelsene ute, men skinnet gjør også ørene varme etter en times tid.

Vi har sansen for at batteriet er utskiftbart og at RF-senderen kan tas med i headsettet. Vi er skeptiske til alle de programmerbare makro-knappene som sitter tett sammen på den samme «klokka» (hvem bruker disse?), men justering av chat-volum, demping og på-bryteren er i alle fall samlet i topp og bunn.

Batteritiden er oppgitt til inntil 12 timer, så regn med lading minst annenhver dag.

Samlet sett er G935 et «røverkjøp» for deg som bryr deg aller mest om lyden og komforten.

8
Meget bra
sitatMye for pengene! Omtrent matcher testvinnerne på flere områder.

Fordeler

 • +
  Svært god lydkvalitet både for musikk og spill
 • +
  Sitter bra på hodet - store, myke øreputer
 • +
  God passiv støydemping
 • +
  RF-sender får plass i headsettet
 • +
  Utskiftbart batteri
 • +
  Mikrofonen takler stemmer bra

Ting å tenke på

 • Ikke spesielt effektiv støyfiltrering på mikrofon
 • Hodebøylen kunne vært bredere
 • Noe knirkelyder i konstruksjonen
 • Forvirrende med mange nesten like knapper på samme "klokke"
 • Lav oppgitt batteritid

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless - Mest funksjoner og superlyd

Arctis Nova Pro Wireless satser på å være en skikkelig multikunstner. De frister med god trådløs lyd for PC-brukere, blåtann og aktiv støykansellering for bruk når du er hjemmefra, og praktisk mulighet for tilkobling til flere kilder, som en PC og en spillkonsoll.

Selve byggekvaliteten er veldig bra, selv om det hovedsakelig er bygget i plast. Vi liker at det ikke ser så «gaming»-aktig ut, og at mikrofonen kan skjules i den ene klokken. Da er det mer attraktivt å bruke dem på farten.

Lyden er veldig god. Nova Pro spiller klart, med god dynamikk og passe dybde. Slik blir de engasjerende å lytte til musikk med. De spiller også ganske høyt (uten EUs volumbegrensning, that is). Et mulig problem, som vil plage noen mer enn andre, er at de under noen omstendigheter suser litt på høyere volum. Likevel er dette blant klokkene med klart best lyd i testen.

I spill skaper de et veldig godt lydbilde også. Det er lett å høre hvor skritt kommer fra, og lyden er såpass dynamisk at pistolskudd er høyfrekvente, mens rakettkastere, slag og eksplosjoner «føles» tunge og slagkraftige.

Mikrofonen er ikke helt på nivå med den til Corsairs HS80, men gjør en god figur der den formidler stemmer på en ganske naturlig måte og med god styrke.

Vi brukte den nye Clearcast AI-en i programvaren for å filtrere ut støy som tastaturklimpring og støvsuging fra testopptaket vårt, og kan melde om ganske gode resultater. Omtrent 65 prosent effekt på støyfiltreringen reduserte støykildene såpass at de ikke var plagsomme lenger, og uten at det gikk særlig ut over stemmekvaliteten. For å fjerne all støy måtte vi op mot 90-95 prosent styrke, noe som ga stemmen et klart begrenset register. Så sterk støyfiltrering vil du trolig aldri får bruk for, dog.

Nova Pro gir deg svært mange justeringsmuligheter. Equalizeren er god å ha, sidetone fungerte godt, og chatmix var lett å justere via den dedikerte kontrollenheten, der du kan nå omtrent alle innstillinger fra uten å forlate spillet. Praktisk!

Kontrollenheten lar deg også skifte mellom lyden fra en konsoll eller en PC, og den lader det av de to batteriene du ikke bruker slik at du aldri går tom for strøm. Å «hot swappe» batteri er gjort på 10 sekunder. Slik har du i praksis inntil 40 timer batteri tilgjengelig, eller inntil 20 timer per batteri.

Du kan koble headsettet til telefonen din med blåtann. Enten for å høre på musikk på farten, eller for å kunne motta telefonsamtaler mens du spiller. Headsettet kan automatisk dempe spillyden når du får en samtale.

Nova Pro er et at de første spillhodesettene med aktiv støykansellering. Vi foretrakk å ha denne på, særlig fordi den ikke gir følelsen av å befinne seg i et vakuum som enkelte andre med denne funksjonen. Støykanselleringen kan ikke konkurrere med Sony eller Bose sin, men den hjelper med å fjerne omgivelsesstøy som viftesus.

Komforten vil være ekstremt «hit og miss». Ørene mine mistrives skikkelig med disse på seg, der øvre del av dem kom i klem inntil de steinharde elementene inni klokkene. De begynte å pulsere og verke etter en halvtime. Dette kunne vært løst ved å gjøre klokkene bare litt dypere, eller i det minste ha tykkere og mykere «padding» inni dem. To andre i Tek-redaksjonen, med mindre ører, hadde ikke samme problem.

En annen ting jeg reagerte på er at det står ut en liten hard «tut» i midten av hver klokke. Som en omvendt ørepropp. Om den ikke treffer midt i øret vil den konstant «poke» deg på ganske ukomfortable steder. Denne reduserer mulighetene for å justere headsettet.

Undertegnede har ikke veldig store eller utstående ører, så dette er et headset du bør prøve på deg før du kjøper, eller handle fra en nettbutikk med gode returordninger.

Som hos andre headset med skinnputer blir ørene raskere varme og klamme.

Dette er et veldig dyrt headset, og vi skulle ønske passformen og designet var mer tilgivende for flere type ører. Men, om det passer deg og du har budsjettet, er Nova Pro stappet med funksjonalitet, smarte løsninger og veldig god lyd.

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
8
Meget bra

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

8
Meget bra
sitatSpekket med funksjoner og super lyd. «Hit or miss» på komfort.

Fordeler

 • +
  Svært god lyd for musikk og i spill
 • +
  God mikrofon med god støyfiltrering
 • +
  Blåtann for mobilstøtte
 • +
  Aktiv støykansellering
 • +
  God bærekomfort
 • +
  Høy byggekvalitet og stilig design
 • +
  Smart "hub" for raske innstillinger og batterilading
 • +
  2x oppladbare batterier
 • +
  Lekker lite lyd
 • +
  Kan være koblet til to lydkilder, og mobilen

Ting å tenke på

 • Voksne ører kan klemmes mot klokkene. Komforten er "hit or miss"
 • Blir raskt klamt for ørene
 • Støykanselleringen kunne vært bedre
 • Svært dyre

Razer Nari Ultimate

Wow! Når musikken spiller på Razers Nari Ultimate vibrerer hodeskallen i takt med den.

Det viste seg at det var Razers «Hypersense», en haptisk tilbakemeldingsfunksjon, som var aktivert. Forferdelig for musikk, men faktisk veldig artig for skytespill! Denne «rumble»-funksjonen for ørene øker nemlig «kraften» i skuddene dine betraktelig, uten at du trenger høyt volum. Det føles skikkelig «bad ass» å levere et fatalt skudd med pumpehagla når du kjenner ladningen gå av.

Ellers er stereo-lyden fornøyelig nok, men Nari mangler dynamikk og er aldri spesielt spennende å lytte til. Mot testvinnerne er det et hav av forskjell.

Razer liker å vise til at Nari Ultimate støtter «THX Spatial»-lyd, som lager et 360-graders lydmiljø rundt deg og skal overgå virtuell 7.1-surround. I starten fungerte dette helt supert, men vi endte med å slå av funksjonen.

Ved volumjustering og lytting hørte vi nemlig kraftig skurring fra elementene. Dette dukket plutselig opp og kunne henge igjen lenge av gangen. Litt «googling» viser at flere med headsettet har slitt med skurring, tilsynelatende uten at dette har blitt fikset. Synderen virker å være THX Spatial-modusen, for når vi slår av denne reduseres problemer markant. Kjedelig for spill, men like greit for musikk, der modusen uansett ga flat og livløs lyd.

Mikrofonen har helt middelmådig kvalitet for tale. Vår største innsigelse er at den ikke filtrerer ut tastaturstøy overhodet. Faktisk kan funksjonen som skal redusere bakgrunnstøy få stemmen din til å høres ut som en «AI» i ferd med å gå tom for strøm.

Fra hodetelefonene er det lett å gjøre alle viktige justeringer, som chat-volum eller demping av mikrofonen. Vi liker også at det er plass til den kompakte RF-senderen i dem.

Bærekomforten er god, til tross for ganske høy vekt og voksen størrelse. Det kan gå inntil et par timer før det begynner å gnage, og da trenger du bare flytte stoffbåndet litt for å avlaste punktet som er sårt. Putene av imitert skinn har en slags kjølegel mot øret som reduserer problemet med klamhet her. Det er positivt at hodetelefonene passer både store hoder og ører godt, men hos undertegnede ble putene så store at det ble glipper med luft under øret ved kjeven. Dermed kunne mer støy slippe inn og ut.

Ut over selve bøylen av metall, putene og polstringen, er Nari konstruert av plast. Vi har ikke lyst til å miste det i bakken, men det er ganske fleksibelt. Designet på vårt eksemplar er jo rimelig glorete, men det er greit å påpeke at Nari også kommer i en sort og mer nedtonet versjon enn «Overwatch»- utgaven vi fikk låne her.

Hypersense-modusen er veldig artig i spill, bærekomforten god og prisen hyggelig nok, men en ustabil «Spatial»-modus med skurring og dårlig støyfiltrering for mikrofon trekker karakteren ned.

Razer Nari Ultimate
6
Helt greit

Razer Nari Ultimate

6
Helt greit
sitatArtig «rumble»-funksjon veier ikke opp for lyd- og mikrofonproblemene.

Fordeler

 • +
  Veldig artig «rumble»-funksjon i spill
 • +
  Komfortable å ha på - tross vekten
 • +
  Putene har avkjølende effekt
 • +
  Enkel betjening av funksjoner rett fra headsettet
 • +
  Plass til den kompakte RF-senderen i «klokka»

Ting å tenke på

 • Av og til skurring i stereo og ekstrem skurring med surround
 • Mikrofonens støyfiltrering gir deg robotstemme og fjerner lite støy
 • Nyanser i stemmen forsvinner i mikrofonen
 • Ikke spesielt raffinert byggekvalitet
 • Svak passiv støydemping
 • Store og tunge - kan skli rundt på hodet

Corsair Virtuoso SE

Corsairs «luksus»-hodetelefoner har lyd det absolutt er mulig å nikke anerkjennende med til. Den blir imidlertid noe masete på høyt volum. Til prisen leverer Logitechs G935 bedre.

Mikrofonen tar opp stemmer godt, men er ikke veldig effektiv for å filtrere ut støy fra tastaturklimpring.

Corsair får prisen for testens desidert «strammeste» og mest elegante design. Byggekvaliteten er også svært høy. Med unntak av noen få nødvendige deler av gummiert plast eller bøyle og puter i imitert skinn, er alt metall. Med diamantslipte kanter. Stilig!

Dessverre er ikke komforten spesielt god. Bøylen gir plass til store hoder, men er ganske hard og burde vært bedre polstret for å jevne ut trykket over hele hodet fremfor på et lite område. Samtidig ligger ørene presset mot innsiden av klokkene, som er hard og altså veldig grunne. Dette kan bli direkte vondt i lengden og vil være en solid «dealbreaker» for mange, for undertegnede har ikke spesielt utstående ører, altså.

Når det kommer til funksjoner savner vi justering av chat-volum veldig, men det støtter ikke klokkene hverken på hodetelefonene eller i programvaren. Programvaren, iCue, oppleves som lite intuitiv, kronglete og kranglete. Den maser konstant om fastvareoppdatering, men hodetelefonene vil bare ikke oppdateres uansett hvor mange ganger vi prøver og iCue starter installasjonen.

Slikt liker vi ikke, for fastvareoppdateringer som går feil kan faktisk ødelegge hodetelefonene permanent. I tillegg minner iCue oss stadig om at Virtuoso SE støtter «Windows Spatial»-lyd. Selv om undertegnede tidlig ga uttrykk for at den beskjeden var mottatt. Det hjelper ikke at programvaren veier inn på over 700 megabyte, heller.

Plusspoeng gis for å være testens eneste med USB-C-lading, men når det og et flott ytre er alt Virtuoso virkelig kan skryte av i forhold til de andre i testen hjelper det ikke stort. Heller ikke at vi alltid smiler aller bredest når vi tar disse av oss.

Corsair Virtuoso RGB Wireless
5.5
Middelmådig

Corsair Virtuoso RGB Wireless

5.5
Middelmådig
sitatVelbygget og superelegant, men direkte vondt å ha på.

Fordeler

 • +
  Svært solid bygget i metall
 • +
  Flott design
 • +
  God lyd
 • +
  Mikrofonen plukker opp stemmer bra

Ting å tenke på

 • Hard hodebøyle som gnager
 • Ørene presser mot innsiden av de grunne klokkene
 • Svak støyfiltrering på mikrofon
 • Virker tunge
 • Ingen justering av chat-volum
 • Funksjonsfattig programvare som sliter med fastvareoppdateringer

Utgåtte modeller

Utgåtte modeller

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Astro Gaming A50 Gen 4 PS4/5 og PC
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Epos Sennheiser GSP 670
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Corsair HS80 Wireless
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Logitech G935 Lightsync
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Razer Nari Ultimate
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Corsair Virtuoso RGB Wireless
annonse