Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestDe beste trådløse gamingheadsettene

Klar for feriegaming? Vi har testet 7 trådløse spillhodetelefoner

Toppmodellene har falt på rekke og rad. Bare tre står igjen som vinnere.

Oppdatert 16.07.2020: Vi har vurdert et nytt eksemplar av SteelSeries Arctis Pro og satt opp karakteren fra 6,5 av 10 til 7/10. Detaljene finner du under.

Sommeren er her med sin uutholdelig varme, mens ferien - med sine lange åpne dager - gir deg masse tid til å gjøre den du liker best. Å spille. Og kanskje er det spesielt greit å møte vennene gjennom spill og over nett akkurat denne sommeren, nå som det ikke er anbefalt å være så tett på hverandre.

Særlig om dere skal spille på lag trenger gjengen god lyd på ørene og mikrofoner som gjør kommandoene og strategiene lette å få med seg for alle. Om du er en av de mange som planlegger å legge årets ferie til CS og Fortnite, eller kanskje teste ut det nye Valorant i sommer, har vi tipsene til hva du bør putte på hodet.

Vi har nemlig samletestet syv trådløse spillhodetelefon-toppmodeller med mikrofon.

NB: Hodetelefonene er testet på PC, men mange fungerer, eller har alternative modeller, som fungerer på konsoller som PS4, Xbox One og Switch (med kabel).

ModellEpos Sennheiser GSP 670SteelSeries Arctis Pro WirelessAstro Gaming A50 Gen 4Corsair Virtuoso RGB WirelessHyperX Cloud Flight SLogitech G935 LightsyncRazer Nari Ultimate
annonsePris3 322,-2 497,-2 799,-1 690,-3 258,-1 490,-2 049,-
Pris ved test (på lager eller bekreftet)3350 kroner3300 kroner3200 kroner2100 kroner2100 kroner1750 kroner1700 kroner
TypeLukketDelvis åpenÅpenDelvis lukketDelvis lukketDelvis lukketDelvis lukket
Vekt403 gram372 gram364 gram392 gram319 gram373 gram440 gram
KonstruksjonPlast med metallbøylePlast med metallbøylePlastMetall med plastdetaljerPlast med metallbøylePlast med metallbøylePlast med metallbøyle
Bøyle og puterBøyle: Stoff/minneskum. Puter: Kunstskinn/stoffBøyle: Stoffbånd. Puter: Stoff/minneskumBøyle: Stoff/minneskum. Puter: Stoff/minneskumBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: Kunstskinn/minneskumBøyle: Kunstskinn/minneskum. Puter: Kunstskinn/minneskumBøyle: Kunstskinn/skum. Puter: Kunstskinn/minneskumBøyle: Stoff/skum. Puter: Kunstskinn/stoff/skum
Plass til øret (HxBxD)76 x 46 x 31 mm58 x 43 x 23 mm52 x 40 x 24 mm58 x 58 x 21 mm68 x 41 x 21 mm72 x 50 x 24 mm67 x 56 x 26 mm
Oppgitt brukstidInntil 20 timerInntil 20 timerInntil 15 timerInntil 20 timerInntil 30 timerInntil 12 timerInntil 20 timer (8 med lys + Hypersense)
LadingMicro-USBBasestasjon, Micro-USBBasestasjon, Micro-USBUSB-CMicro-USBMicro-USBMicro-USB
Utskiftbart batteriByttKrysse avByttByttByttKrysse avBytt
TilkoblingSuperkompakt RF-sender, blåtannRF-basestasjon, blåtannRF-basestasjonStor RF-senderStor RF-senderStor RF-senderSuperkompakt RF-sender
Element, frekvensområdeUkjent, 10 - 23.000 Hz40 mm, 10 - 40.000 Hz40 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 40.000 Hz50 mm, 10 - 22.000 Hz50 mm, 20 - 20.000 Hz50 mm, 20 - 20.000 Hz
MikrofontypeFastmontert, vippes opp for dempingFastmontert, trekkes utFastmontert, vippes opp for dempingAvtakbarAvtakbarFastmontert, vippes opp for dempingFastmontert, trekkes ut
Mikrofon med justebar støyfiltreringKrysse avByttKrysse avByttByttKrysse avKrysse av
RGB-lysByttByttByttKrysse avByttKrysse avKrysse av
ProgramvareSennheiser Gaming SuiteSteelSeries EngineAstro Command CenterCorsair iCueHyperX NgenuityLogitech G HubRazer Synapse
Passer/finnes også forPC, PS4PC, PS4PC, PS4 (egen versjon for XBO)PC, PS4PC, PS4PC, PS4, XBO, SwitchPC, PS4, XBO, Switch

Spesifikasjonene alene gir ikke særlig grunnlag for å bestemme seg for hodetelefoner. Det må brukes, og for å se hvordan vi har vurdert kandidatene finner du kriteriene og oppsummeringene våre rett nedenfor.

I tillegg har vi selvsagt vurdert prisen, men merk at vi ikke har testet den oppgitte batteritiden.

Ting som er felles for alle testdeltagerne er at de har øreputer som legger seg rundt øret, har automatisk strømsparefunksjon, støtter simulert 7.1 surroundlyd og kommer med programvare som gir ulike justeringsmuligheter for lyden.

Testdeltagerne som havnet utenfor pallen vår hadde alle noe ved seg som gjorde at vi ikke helt fant tonen sammen. Kanskje er dette ting som ikke vil plager deg like mye som oss – vi vet jo at særlig passform er ganske individuelt – og ditto hvor mye en pleier å «herje» med sitt nye headset. I så fall kommer alt vi er kritiske til frem i teksten slik at du kan vurdere om det likevel er et «ok» kjøp for deg.

ModellLydkvalitetMikrofonkvalitetMikrofonstøyfiltreringKomfortKonstruksjonBetjeningLydlekkasjeProgramvare
Epos Sennheiser GSP 670
Astro Gaming A50 Gen 4
Logitech G935 Lightsync
HyperX Cloud Flight S
SteelSeries Arctis Pro Wireless
Razer Nari Ultimate
Corsair Virtuoso RGB Wireless

Epos Sennheiser GSP 670 – Best i test «lukket» modell

Sennheiser er kjent for god og høyoppløst lyd for et kresent publikum. Med deres spillorienterte GSP 670 trykker de mye hardere på «bass-pedalen» enn de pleier, og lykkes svært godt. Ellers er lydbildet både klart og engasjerende gjennom hele spekteret, fra høyfrekvente til nevnte dype toner.

Sammen med Astro A50 gir disse klokkene best lyd i testen, men om du har en forkjærlighet for action-filmer eller liker å «kjenne» pistolskuddene i spill, er det Sennheisers alternativ du vil bli gladest i. Sennheisers klokker er også passivt dempet gjennom kraftige skinnputer som sitter tett og kan presse litt under ørene, fremfor det åpnere Astro A50 med mer jevnt trykk mot ørene. Foretrekker du det éne fremfor det andre av disse, og har budsjettet på plass, har du funnet headsettet ditt. Så enkelt er det.

I «EQ»-en til Sennheiser Gaming Suite kan du også gjøre endringer på forskjellige profiler slik at lyden dyttes enda et steg på veien mot perfeksjon for deg. Profilene skifter du mellom med en knapp på hodesettet. Ellers kan du justere støyfiltreringen til mikrofonen – som reduserer tastaturstøy best i testen – hvor godt du skal høre din egen stemme gjennom klokkene («sidetone») og hvilket lydnivå mikrofonen skal plukke opp stemmen din ved.

Mikrofonen er for øvrig best i testen, og plukker opp og stemmen din slik at den kan reproduseres naturlig med god dynamikk og «sjel».

På hodesettet finner du et stort og solid volumhjul med behagelig motstand i seg. En svakhet er at hodetelefonene slås av når volumet når null prosent, og du gis ingen fysisk indikasjon på når dette skjer. Et mindre hjul styrer chat-volumet, og ellers kan du faktisk pare opp mot en blåtann-enhet herfra slik at du kan svare på telefonsamtaler mens du spiller eller lytte til musikk fra mobilen.

GSP 670 er litt tunge, men har en bred og godt polstret hodebøyle, samt store, dype og myke skinnøreputer som gjør det veldig behagelig å spille med lenge av gangen likevel. Er du bekymret for om Astro A50 vil passe, er dette en «backup» som ikke slår feil.

Samtidig må du være klar over at GSP 670 har et mye svakere tilkoblingssignal enn alle andre i testen. For å frembringe hakking er det nok å forme hendene under hver av klokkene hvor mottageren sitter, selv om vi bare befinner oss en liten meter unna senderen. Normal ikke noe problem, men det kan bli det om du spaserer mer enn fem-seks meter unna eller har på deg noe som blokkerer den frie «sikten» til klokkene.

Det er kronglete å oppdatere fastvare på hodesettet, ettersom du må gjøre det individuelt for hodesett, programvare og RF-sender. Vi måtte forsøke tre ganger før vi lyktes, og det er jo ikke spesielt heldig.

Når det er sagt leverer Sennheiser hodetelefonene med mest engasjerende lyd i testen og den beste mikrofonen. Alle de viktigste funksjonene er på plass, komforten er god og passformen for alle. Om du sliter med å bestemme deg for dette eller Astro A50 er hovedforskjellene at Sennheisers har mer punch i bassen, passer større hoder, er kraftig passivt støydempet og ikke for deg som ofte beveger deg langt fra maskinen med hodetelefonene på.

Astro A50 Gen 4 – Best i test «åpen» modell

For en opplevelse Astro A50 Gen 4 leverer! Lyden er krystallklar, dynamisk og helt uten overaktiv brumlebass enkelte andre hodetelefoner rettet mot spillere har. Faktisk måtte vi sjekke en ekstra gang at A50 er beregnet på spillere, for lydprofilen har mye mer til felles med det som tilbys for Hi-Fi-entusiaster.

Det er gode nyheter for deg, for da har du plutselig et hodesett som er like herlig å bruke enten du skal spille, se film, «chatte», lytte til musikk eller bare ha videomøte med jobben.

Vi fant at de forhåndslagrede «EQ»-ene i programvaren alle hadde sine klare bruksområder, og så ikke behovet for å justere mer selv. På høyre klokke kan du justere chat-volumet, aktivere Dolby- eller stereo-lyd, og skifte mellom favoritt-EQ-innstillinger. Kjekt om du ikke vil inn og rote i programvaren mens du spiller.

I Astro Command Center er det lett å justere hvor mye av din egen stemme klokkene skal spille av, samt sørge for at de du snakker med ikke bare plukker opp tunge pustelyder, men stemmen din. I tillegg får du flere valg for filtrering av omgivelsesstøy fra mikrofon. Mikrofonen gjør et overbevisende opptak av egen stemme, og fjerner mye av støyen fra tastaturet mens du snakker uten å endre stemmen din særlig.

Strømsparefunksjonen er dessuten genial. A50 merker det med en gang når du ikke har dem på hodet, og går i hvilemodus. Plukk dem opp igjen og de slår seg på umiddelbart. En egen basestasjon virker kanskje bare fordyrende, men det er veldig kjekt å ha et sted hvor klokkene kan hvile og lades når det ikke er i bruk. Her holdes de på plass med magneter.

Vi har sansen for det minimalistisk og litt røffe designet til A50. Det er bygget i plast, og deler har fått en slags gummiering som gjør det mykt å ta på – selv om det kan få noen fettmerker her og der.

A50 er gode å bære i flere timer av gangen takket være tykk stoffpolstring under bøylen og myke stofføreputer. Om vi skal pirke veldig kunne polstringen nok vært litt bredere. Du kan bytte både denne – i en bredere – og putene – i syntetisk lær som gjør dem «lukkede» – men da gjennom et dyrt oppgraderingssett.

Hva med ulemper? Vel, har du skikkelig voksne ører eller hode er dette kanskje ikke hodetelefonene du kjøper uten returmulighet. Det hadde heller ikke skadet med litt metall i hodebøylen.

A50 er jo også helt «åpent». Undertegnede foretrekker dette, og spiller du alene er ikke dette noe problem der den åpne profilen både bidrar til at du ikke blir klam rundt ørene, kan høre din egen stemme når du snakker og ting som skjer rundt deg. Men andre kan jo foretrekke at spillyden holder seg inne i klokkene og andres mas på utsiden. Da er Sennheisers GSP 670 et veldig godt alternativ med en enda bedre mikrofon.

Logitech G935 Lightsync – Mest for pengene

Logitech G935 er de trådløse spillhodetelefonene i testen som «gamere flest» bør kjøpe om de vil ha alle de viktigste funksjonene, samt god lydkvalitet og komfort uten å blakke seg. Dette er ikke best i klassen på noen områder, men helt i nærheten flere steder. Og prisen er mye hyggeligere enn for de to hodetelefonene på plassene over.

Først og fremst må vi skryte av lyden. For større dynamikk, oppløsning og dybde i lydbildet skal du lete godt for å finne til denne prisen. Riktig nok kan vi plassere G935 et par knepp under Astro A50 og et knepp under Sennheisers GSP 670, men noe annet ville jo gitt disse trøbbel med å forsvare den nesten dobbelt så høye prisen deres. Men psst! For spilling merker du lite til forskjellen her.

De merkbare forskjellene finner du i konstruksjonen og delvis i mikrofonen. Logitechs toppmodell har nemlig noe knirking i plastdelene som vi ikke opplevde hos de dyrere alternativene, og mens mikrofonen er god til å plukke opp stemmer imponerer den ikke når det kommer til filtrering av tastaturstøy.

Ellers kan også disse bæres i timevis uten å bli sliten. Selv om du vil måtte justere bøylen noen centimeter frem og tilbake med jevne mellomrom for å avlaste. Putene gir svært god plass til ørene, og sitter tett og godt uten at de oppleves som stramme. Passformen hjelper til med å holde en del lyder fra deg inne og fra omgivelsene ute, men skinnet gjør også ørene varme etter en times tid.

Vi har sansen for at batteriet er utskiftbart og at RF-senderen kan tas med i headsettet. Vi er skeptiske til alle de programmerbare makro-knappene som sitter tett sammen på den samme «klokka» (hvem bruker disse?), men justering av chat-volum, demping og på-bryteren er i alle fall samlet i topp og bunn.

Batteritiden er oppgitt til inntil 12 timer, så regn med lading minst annenhver dag.

Samlet sett er uansett G935 testens desiderte «røverkjøp».

SteelSeries Arctis Pro Wireless

Oppdatering 16.07.2020: Vi har testet et nytt eksemplar. Også her hører vi tydelig mer hvit støy enn fra alle de andre hodetelefonene i testen. Dette virker dermed å være en generell svakhet ved SteelSeries toppmodell. Likevel setter vi opp karakteren fra den opprinnelige 6,5/10 til 7/10. Det skyldes at vi ved å aktivere «Volume Limiter» i programvaren fant at den nevnte hvite støyen ble redusert betraktelig slik at den kom ned på nivået til enkelte av de andre testdeltakerne. Bakgrunnssuset er der altså fremdeles, men det oppfattes ikke lenger som en «fullstendig dealbreaker» slik vi opprinnelig mente. Det negative med dette grepet at at maksimalt lyttevolum reduseres noe, men vi mener hodetelefonene uansett spiller høyt nok med volumbegrensningen på. Og andre hodetelefoner har altså enda lavere nivå av hvit støy uten å måtte fikle i innstillingene.

Opprinnelig tekst følger:

SteelSeries’ trådløse toppmodell har faktisk ganske god lydgjengivelse og lysten til å øke volumet litt ekstra er alltid her.

Dessverre lider Arctis Pro av svært hørbart sus, eller hvit støy. Både når du ikke har på lyd, og når lyden ikke er spesielt høy som i rolige og stemningsfulle partier i spill. Dette inntreffer også på andre trådløse hodetelefoner, men her er det helt umulig å overse.

Såpass med hvit støy er en «dealbreaker» for oss. Skikkelig kjipt, for sammen med svak filtrering av tastaturstøy fra mikrofonen er dette er faktisk det eneste negative vi har å si om Arctis Pro Wireless.

Ja, kanskje ut over at SteelSeries selv flere ganger har avslørt at toppmodellen deres er overpriset ved dagens prisnivå på 3.300 kroner, da. Settet har nemlig vært satt ned til godt under 2.000 kroner ved minst syv anledninger bare det siste året, og tre ganger vært så langt ned som til 1.500 kroner! Det tyder på fete marginer, det! (Uten at vi hevder dette ikke også gjelder for andre.)

Vi sier det slik at dette er et mulig greit kjøp om det kommer på tilbud igjen til rundt 2.000 kroner. Frem til da er det bare de to testvinnerne som tåler en prislapp over 3.000 kroner.

Mens du venter på tilbudet, som statistisk sett ikke er langt unna, kan vi fortelle at Arctis Pro er veldig, veldig behagelig å bære i timevis. Det er takket være den smarte stoffbøylen som sikrer jevn fordeling av trykk på hodet ditt. Putene av stoff er også supermyke og har svak støydempende effekt. Her har vi dessuten testens mest fleksible headset. Dette tåler røff behandling.

Takket være blåtann kan du bruke dette trådløst på en rekke enheter og snakke i telefonen samtidig med at du spiller.

Ekstra sans har vi dessuten for at batteriet er utskiftbart, og i pakken følger det med to! Ekstrabatteriet lader du i den lille basestasjonen som følger med, slik at du alltid har kapasitet for hånden. Skiftet gjøres på to sekunder gjennom et magnetisk lokk på høyre klokke. Nevnte basestasjon har for øvrig en OLED-skjerm og lar deg justere flere av de samme innstillingene som også er tilgjengelig gjennom programvaren eller direkte fra hodetelefonene. Vi ser ikke helt nytten av dette.

HyperX Cloud Flight S

Lyden i Cloud Flight S er ganske god og gjør jobben til både film, musikk og spill. Vi merker oss litt hvit støy, eller sus i bakgrunnen – og særlig ved moderat volum og oppover, men dette oppleves ikke som et veldig stort problem.

Mikrofonen er blant testens beste, med naturlig opptak av stemme og lite bakgrunnsus. Den kunne imidlertid vært bedre til å filtrere ut tastaturstøy, og programvaren har ingen justering av dette heller.

Apropos programvare. «Ngenuity», som den heter, krasjer konstant og førte på ett punkt til at tekst til denne testen gikk tapt. Du finner dessuten få justeringsmuligheter og ingen EQ eller mulighet for filtrering av bakgrunnstøy. Programmet er riktig nok i beta-versjon, men det er ingen unnskyldning når det er ditt eneste valg. For sikkerhets skyld undersøkte vi om vi var alene om å oppleve problemer, men som det skulle vise seg: I skrivende stund har Ngenuity-appen i Windows Store totalt 1,5 av 5 stjerner. Kun 12 prosent av brukerne har gitt appen mer enn to stjerner. Det er klar tale.

Blant det du kan justere finner du «sidetone», justering av chat-volum, aktivering av virtuell surround-lyd og tilpasning av de fire hurtigknappene på venstre øreklokke. De kan blant annet programmeres til å dempe lyden, hoppe over låter eller justere mikrofonsensitiviteten. Bare programmet nå lot oss gjennomføre valgene våre før det krasjet...

Vi liker at Cloud Flight S er kompakt og har et minimalistisk design. Byggekvaliteten er fin, og de er svært komfortable å bære lenge av gangen takket være lav vekt og god demping i hodebøylen og øreputene. Fordi putene er av imitert skinn og omslutter øret demper de lyd utenfra og innenfra, men det blir også raskt varmt der inne.

Du kan kjøpe til en QI-ladestasjon ettersom Cloud Flight S støtter trådløs lading. Denne er testet og fungerer supert, men er dyrt ekstrautstyr og derfor ikke med i vurderingen.

HyperX Cloud Flight S har god lyd, en mikrofon som tar vare på stemmen din og svært høy bærekomfort. Ekstremt ustabil programvare, noe susing og den bedre lydgjengivelsen til det rimeligere Logitech G935 bidrar likevel til å senke karakteren.

Razer Nari Ultimate

Wow! Når musikken spiller på Razers Nari Ultimate vibrerer hodeskallen i takt med den.

Det viste seg at det var Razers «Hypersense», en haptisk tilbakemeldingsfunksjon, som var aktivert. Forferdelig for musikk, men faktisk veldig artig for skytespill! Denne «rumble»-funksjonen for ørene øker nemlig «kraften» i skuddene dine betraktelig, uten at du trenger høyt volum. Det føles skikkelig «bad ass» å levere et fatalt skudd med pumpehagla når du kjenner ladningen gå av.

Ellers er stereo-lyden fornøyelig nok, men Nari mangler dynamikk og er aldri spesielt spennende å lytte til. Mot testvinnerne er det et hav av forskjell.

Razer liker å vise til at Nari Ultimate støtter «THX Spatial»-lyd, som lager et 360-graders lydmiljø rundt deg og skal overgå virtuell 7.1-surround. I starten fungerte dette helt supert, men vi endte med å slå av funksjonen.

Ved volumjustering og lytting hørte vi nemlig kraftig skurring fra elementene. Dette dukket plutselig opp og kunne henge igjen lenge av gangen. Litt «googling» viser at flere med headsettet har slitt med skurring, tilsynelatende uten at dette har blitt fikset. Synderen virker å være THX Spatial-modusen, for når vi slår av denne reduseres problemer markant. Kjedelig for spill, men like greit for musikk, der modusen uansett ga flat og livløs lyd.

Mikrofonen har helt middelmådig kvalitet for tale. Vår største innsigelse er at den ikke filtrerer ut tastaturstøy overhodet. Faktisk kan funksjonen som skal redusere bakgrunnstøy få stemmen din til å høres ut som en «AI» i ferd med å gå tom for strøm.

Fra hodetelefonene er det lett å gjøre alle viktige justeringer, som chat-volum eller demping av mikrofonen. Vi liker også at det er plass til den kompakte RF-senderen i dem.

Bærekomforten er god, til tross for ganske høy vekt og voksen størrelse. Det kan gå inntil et par timer før det begynner å gnage, og da trenger du bare flytte stoffbåndet litt for å avlaste punktet som er sårt. Putene av imitert skinn har en slags kjølegel mot øret som reduserer problemet med klamhet her. Det er positivt at hodetelefonene passer både store hoder og ører godt, men hos undertegnede ble putene så store at det ble glipper med luft under øret ved kjeven. Dermed kunne mer støy slippe inn og ut.

Ut over selve bøylen av metall, putene og polstringen, er Nari konstruert av plast. Vi har ikke lyst til å miste det i bakken, men det er ganske fleksibelt. Designet på vårt eksemplar er jo rimelig glorete, men det er greit å påpeke at Nari også kommer i en sort og mer nedtonet versjon enn «Overwatch»- utgaven vi fikk låne her.

Hypersense-modusen er veldig artig i spill, bærekomforten god og prisen hyggelig nok, men en ustabil «Spatial»-modus med skurring og dårlig støyfiltrering for mikrofon trekker karakteren ned.

Corsair Virtuoso SE

Corsairs «luksus»-hodetelefoner har lyd det absolutt er mulig å nikke anerkjennende med til. Den blir imidlertid noe masete på høyt volum. Til prisen leverer Logitechs G935 bedre.

Mikrofonen tar opp stemmer godt, men er ikke veldig effektiv for å filtrere ut støy fra tastaturklimpring.

Corsair får prisen for testens desidert «strammeste» og mest elegante design. Byggekvaliteten er også svært høy. Med unntak av noen få nødvendige deler av gummiert plast eller bøyle og puter i imitert skinn, er alt metall. Med diamantslipte kanter. Stilig!

Dessverre er ikke komforten spesielt god. Bøylen gir plass til store hoder, men er ganske hard og burde vært bedre polstret for å jevne ut trykket over hele hodet fremfor på et lite område. Samtidig ligger ørene presset mot innsiden av klokkene, som er hard og altså veldig grunne. Dette kan bli direkte vondt i lengden og vil være en solid «dealbreaker» for mange, for undertegnede har ikke spesielt utstående ører, altså.

Når det kommer til funksjoner savner vi justering av chat-volum veldig, men det støtter ikke klokkene hverken på hodetelefonene eller i programvaren. Programvaren, iCue, oppleves som lite intuitiv, kronglete og kranglete. Den maser konstant om fastvareoppdatering, men hodetelefonene vil bare ikke oppdateres uansett hvor mange ganger vi prøver og iCue starter installasjonen.

Slikt liker vi ikke, for fastvareoppdateringer som går feil kan faktisk ødelegge hodetelefonene permanent. I tillegg minner iCue oss stadig om at Virtuoso SE støtter «Windows Spatial»-lyd. Selv om undertegnede tidlig ga uttrykk for at den beskjeden var mottatt. Det hjelper ikke at programvaren veier inn på over 700 megabyte, heller.

Plusspoeng gis for å være testens eneste med USB-C-lading, men når det og et flott ytre er alt Virtuoso virkelig kan skryte av i forhold til de andre i testen hjelper det ikke stort. Heller ikke at vi alltid smiler aller bredest når vi tar disse av oss.

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse