Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestApples Mac-er

Vi har testet alle – slik kjøper du riktig Mac

Vi setter fjorårets ulike Apple-maskiner opp mot hverandre.

Introduksjon

Det er en kjensgjerning at når du først har slått leir skal det svært mye til for å dra deg ut av komfortsonen, ut på vandring, og over til motsatt leir. Slik er det særlig innenfor de to datamaskinleirene, og personer med en forkjærlighet for Apple er intet unntak. Spørsmålet du som Apple-fan stiller deg er derfor aldri hvilken datamaskin du skal kjøpe deg, men hvilken Mac som fortjener å bli din nye følgevenn.

iMac gir deg alt du trenger: kraftige komponenter, skjerm, mus, tastatur og høyttalere i ett.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Apples datamaskinutvalg er delt opp i to: bærbare- og stasjonære. Deres bærbare er kjent under MacBook-navnet og teller tre serier, med MacBook Air som inngangspunkt, MacBook Pro som mellommann, samt de nye MacBook Pro Retina i toppen.

På det stasjonære markedet er Apple representert ved to vidt forskjellige serier, nemlig den vesle og skjermløse Mac Mini, og alt-i-ett-løsningen iMac med datakomponentene bygget inn i skjermen.

Det vanskelige valget

Det er dessverre ikke slik at hver Mac er enestående på alle punkter. Hver serie har sine sterke sider og funksjoner, mens de av og til kan komme til kort på andre.

Før du drar på Mac-jakt har du ofte noen bestemte forutsetninger og behov du ønsker å oppfylle. Du har for eksempel gjerne en formening om du trenger å ha med deg datamaskinen rundt, eller like gjerne kunne boltet den fast på kontorpulten din. Om du tenker på en ny stasjonær Mac, bryr du deg utvilsomt mest om egenskaper som rå maskinkraft, skjerm og tilkoblingsporter. For bærbare vekter du kanskje derimot faktorer som vekt, batteritid, støy og byggkvalitet i mye større grad.

Vi har derfor satt oss ned med hver eneste av Apples nye maskiner og lett etter de sterke og svake sidene deres. Dette håper vi kan hjelpe deg et stykke på vei med å finne akkurat den Mac-maskinen som passer deg og dine behov aller best.

I tabellen nedenfor kan du se hvilke modeller Apple tilbyr, hva som er deres sterke side, og hvilken modeller vi har testet hos oss i år. Merk at der hvor spesifikasjonene for vår testmaskin er oppgitt til «Lav» eller «Middels», kan du selv oppgradere maskinvaren for et tillegg i prisen slik at favorittmaskinen din i noen tilfeller faktisk kan yte nesten like godt som en – i våre tester – langt sterkere maskin.

MacBook

Apples bærbare MacBook-serie har nytt stor suksess de siste årene, noe som ikke er særlig rart når vi ser på hvordan de også har gjort det i våre tester. Både MacBook Air og MacBook Pro Retina 13 fikk vår varmeste anbefaling, og Retina-utgaven med 15-tommer skjerm hadde flere positive enn negative sider.

MacBook Air i 11- og 13-tommerutgave.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

MacBook Air er Apples tynneste og ikke minst rimeligste bærbare datamaskin. Etter denne på stigen følger MacBook Pro, men denne modellen er i ferd med å fases ut til fordel for Retina-utgavene med høyoppløste skjermer. Ikke bare er den dødsdømt, men den er heller ikke oppdatert siden 2012 og er helt klart til å styre langt unna med sin snurredisk og annen utdaterte maskinvare.

Det store spørsmålet for deg som har bestemt at en bærbar Apple-maskin er det du aller helst vil ha, blir derfor om du skal holde deg til den rimeligere MacBook Air eller om du burde ta steget opp til den mer potente MacBook Pro Retina.

Lettvekteren Air er med sin startvekt på 1080 gram myntet på de aller travleste av oss, og deg som setter portabilitet fremfor alt annet. Likevel skal du ikke kimse av tiltrekningskraften til Pro Retina, der den til tross for noen hundre ekstra gram, lett frister med sin høyoppløste skjerm og kraftigere komponenter.

Om du vil koble til en del utstyr, som eksterne harddisker, mus og tastatur og lignende, må du ikke minst forsikre deg om at din utvalgte har nok av de riktige portene du trenger. Porter har naturligvis Pro Retina mer plass til enn Air, som ikke engang har plass til en HDMI-port – som er nødvendig om du skal koble til en ekstern skjerm over noe annet enn Thunderbolt-porten dens.

Skjerm

Air-serien kommer i to modeller, hver med skjermstørrelse på 11 eller 13 tommer. Spesielt 11-tommeren er mobiliteten selv, og kan i noen tilfeller få plass på innerlommen av frakken din. Den forskjellen du likevel aller først vil legge merke til når du sammenligner Air mot Pro Retina – i tillegg til den tydelige vekt- og størrelsesforskjellen – er kvaliteten på skjermen.

Du vet hva du får med Apples Proff-bærbare.

Siden Air er en rimeligere maskin har den foreløpig ikke fått den fantastiske høyoppløste Retina-skjermen som storebror sjarmerer flere i senk med. Retina-skjermen har en oppløsning på mellom 2560 x 1600 og 2880 x 1800 for henholdsvis 13- og 15-tommermodellen, mens Air kommer mer til kort med oppløsninger på 1366 x 768 og 1440 x 900 fordelt på 11- og 13-tommermodellene. Dette betyr at mens du på en MacBook Pro Retina skal ha falkeblikk for å klare å skille individuelle piksler fra hverandre, lettere kan single dem ut på lillebroren.

Høy oppløsning er det dog ikke alle som trenger, og litt avhengig av hvor trente øyne du har for slikt (Ekstra), kan Airs oppløsning holde i lange baner for deg. Likevel må du, når du skal velge MacBook, huske på at Air heller ikke har IPS-teknologien i sin skjerm, men heller den dårligere TFT-varianten. Dette vil si at innsynsvinklen blir dårligere fra sidene og at fargene heller ikke fremstår like sprakende og livlige som hos Retina-modellene.

Det er dog ikke slik at du får mer skjermareal å boltre deg på bare på grunn av den høyere skjermoppløsningen til Retina-skjermen. OS X oppskalerer nemlig alle elementer til hva som omtrent tilsvarer det du får på skjermer med 1280 x 800 piksler.

Du kan skalere opp bildet til det ser ut som 1440 x 900 eller 1680 x 1050 piksler, men de originale pikslene får du ikke full glede av i form av plassutnyttelse. Dette er en restriksjon Apple har pålagt deg av den enkle grunn at det fortsatt skal være mulig for deg å tyde skriften på skjermen, uten at de trenger å legge ved en lupe med hver Pro Retina de selger. De mange pikslene som dekker skjermen på Pro Retina gjør likevel underverker for bildet, og når du først har gått Retina er det vanskelig å jobbe på en lavoppløst skjerm igjen.

11-tommervarianten av Air har av en eller annen grunn fått 16:9-formatet, i stedet for det sedvanlige 16:10-formatet som Apple ellers benytter. Dette gjør at du får mindre arbeidsplass i høyden, noe ikke alle vil være særlig glade for.

Noe du også må ta med i betraktningen er lysstyrke på skjermen. Om du skal bruke den bærbare MacBooken din mest innendørs holder Airs lysstyrke på 242 - 313 nits til å gi deg et godt bilde. Om du derimot skal bruke den noe utendørs, eller i et kontorlandskap som er utsatt for motlys og refleksjoner, er det Pro Retina du burde se nærmere på. Til tross for at også denne modellen har en skjerm som er utsatt for reflekser, klarer den seg relativt bra når lysstyrken skrus opp mot de støttede 350 nits.

Maskinvare

En del av grunnen til at Air foreløpig har måttet se langt etter en mer høyoppløst skjerm kan i tillegg til kostnader også skylder maskinvare. Det å drive mange millioner ekstra piksler koster krefter, og både grafikkkort og prosessor må være av den hvassere sorten for å gi en silkemyk opplevelse med skjermelementer i høy oppløsning.

Aldri før har selve spesifikasjonene hatt mindre å si for den jevne datamaskinbruker. Dette synes for eksempel ved at enkle programmer laster omtrent like raskt på det som er svært ulikt priset maskinvare.

Derfor må du stille deg spørsmål om du skal gå for fristelsen det alltid er å velge maskinen med det høyere tallet bak prosessornavnet, eller om MacBook Airs tokjernede i5 prosessor på 1,3 Ghz vil gjøre nytten for deg og vel så det. Er du bare på jakt etter en digital skrivemaskin, eller kjenner deg selv såpass godt at du tør innrømme at du fremfor alt kommer til å bruke mest tid på å utforske diverse Internettsider, vil du i alle fall ikke møte noen stengte dører med maskinvaren i Air.

Skal du derimot bedrive litt av hvert som videoredigering, veksle av med noen 3D-spill, og rett og slett ikke bryr deg om den lille ekstra vekten, burde du selvsagt vurdere Pro Retina. Denne gjør unna de mest intensive jobbene i et langt raskere tempo enn Air, og er slik sett også noe mer fremtidssikret om du planlegger å ha MacBooken din lenge.

Som vi ser av vår maskinvaretest, Handbrake, er det klasseforskjell mellom de to MacBook-seriene. Der Pro Retina 13 gjør unna filmkonvertering av en times lang HD-video på 18 minutter, bruker Air 24 minutter på samme oppgave. Tydelig blir det også at du, om du er på jakt etter en skikkelig kraftig bærbar, må opp både i skjermstørrelse og pris. Da er det nemlig kun Apples bærbare 15-tommer som gjelder.

Batteritid

Batteritid er viktig når du skal vurdere MacBook, men ikke alle trenger å la dette veie aller tyngst selv om de også planlegger å ta den med ut av hjemmet av og til. Mange har til tross for at de kjøper en datamaskin med oppgitte ni timer batteritid, nemlig som fast morgenrituale å plugge den inn i laderen som det aller første de gjør når de ankommer jobb eller skole om morgenen. Om muligheten for lading er tilstede på de plassene du oftest skal ha med deg den portable assistenten din, kan du altså fint velge en modell som bare kan skryte på seg eksempelvis syv timer batteridrift.

Dette er likevel ikke noen reell problemstilling du som vurderer en ny MacBook trenger å bry deg om. Mens den kraftige Pro Retina leverer mellom syv og åtte timer om du ser på 13- og 15-tommerutgaven, trumfer Air dette med sine fantastiske åtte og en halv time for modellen på 13 tommer.

Batterikongen Air på 13 tommer trekker altså det sterkeste strået blant de protable MacBook-ene, men uansett hvilken du velger kan du altså stole på at den er med deg helt fra morgenmøtet og til du klapper den sammen på ettermiddagen.

Støy og temperatur

Apples MacBook-er er uansett utgave svært kompakte av seg, med liten plass til ventilasjon. Dette har ført til at Apple har måtte innovere og tenke nytt på området. I sine nye modeller har de derfor gått for en løsning hvor kun én vifte tar seg av uttransporteringen av varmluften. Dette merkes når maskinene må jobbe svært hardt, og både Air og Pro Retina bråker på grensen til å kreve hørselvern når krevende 3D-applikajoner er i sving.

Alle MacBook-ene er likevel muse stille når du ikke kjører beintøffe oppgaver på de. Videotitting og Internettsurfing foregår til og med helt uten at viften beveger seg.

Mens MacBook Air-modellene er aller kjøligst til vanlig med 26 grader, stiger temperaturen til området 43 – 44 grader når de jobber hardt. Blant modellene med Retina-skjerm stopper også gradestokken i omtrent dette området, men 13-tommeren viser gode takter med en noe mer effektiv kjøling under hardt press enn de andre. Varme blir uansett aldri noe problem med noen av dem.

Mac Mini og iMac

Om du ikke trenger å flytte med deg maskinen din, og har en fin plass hvor den kan stå i fred, får du selvsagt mer maskinkraft for pengene dine med en stasjonær maskin enn hva Apples bærbare kan by på.

Apples stasjonære Mac-er er historisk sett benyttet i stor skala innen kreative og profesjonelle yrker. Det siste tiåret har dog utbredelsen nærmest eksplodert i forbrukermarkedet. Dette skal nok det stadig moderne og klassiske designet ha sin del av æren for, da mange som ikke kunne drømme om å ha en grå PC-boks mellom sine fire vegger, på 2000-tallet begynte å sette av selveste hedersplassen i stuen til Apples ikoniske maskiner.

Der hvor selskapets bærbare er lette å forveksle, skulle det være en enkel jobb å skille Apples to ulike stasjonære fra hverandre, og du gjetter nok hvem som er hvem bare på navnet.

Liten

Mac Mini er en ulv i fåreklær. Den lille maskinen står nemlig ikke tilbake på ytelse.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Mac Mini klassifiseres som en stasjonær, men vi er nesten fristet til å opprette en ny hybrid-klasse bare for den. Kabinettet som huser alle komponentene er nemlig så lite at en bærbar datamaskin blir stor til sammenligning. Vi snakker tross alt om en tass som ikke rager mer enn 3,6 centimeter over bordplaten og er knappe 20 centimeter i lengde- og bredderetning.

Den beskjedne størrelsen og nøytrale stilen gjør Mac Mini til en enkel maskin å ha med å gjøre, som finner seg til rette i de fleste omgivelser. Den kan nesten sees på som en portabel arbeidsstasjon. Du kan for eksempel sette opp like oppsett med skjerm, tastatur og mus hjemme hos deg selv og på hytta, og ta kun med deg minien frem og tilbake. Det er ikke mye som slår komforten ved å ha en stor skjerm og skikkelig mus og tastatur der du skal jobbe effektivt.

Hele tanken bak Mac Mini er likevel ikke at den skal være lett å ta med seg, men at den skal være et godt alternativ for deg som lukter på å bli Mac-bruker for første gang eller ikke er interesserte i å bla opp de ekstra tusenlappene som en større iMac koster. Enten det er fordi du ikke trenger den ekstra ytelsen, eller fordi du allerede har tilbehøret du trenger.

Den lille klossen kommer i to hovedkonfigurasjoner med mulighet til individuell tilpassning ut over dette. Prosessor-, minne-, og diskoppgradreringsvalgene merkes dog godt på lommeboka om du vil heve ytelsen, og vårt testeksemplar kostet nesten det dobbelte av grunnmodellen. Da er det godt at du enkelt kan spare penger ved å bytte minne selv.

Eller stor

Dette er den stilrene 27-tommeren av Apples iMac. Mus og tastatur følger med. Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

iMac er den strake motsetning til Mac Mini og gir deg alt du trenger i én enhet, ved hjelp av bare én kabel. Enten du velger 21- eller 27-tommeren får du en arbeidshest med en solid prosessor, og til og med skikkelig grafikk om du åpner lommeboka litt ekstra for 27-tommeren. Da kan du spille de aller fleste nye spill på den, selv med ganske høye innstillinger.

Å kjøpe datamaskinen slik du vil ha den er spesielt viktig med iMac, da det eneste du selv kan oppgradere senere er minne og lagringsløsning, og da bare for 27-tommeren.

En riktig konfigurert iMac, i vår mening 27-tommeren med dedikert grafikkkort, vil være et trygt valg for de som skal jobber mye i tyngre applikasjoner som Photoshop og videoredigeringsprogrammer, eller bare er på jakt etter den aller beste brukeropplevelsen Apple har å by på. Ved å investere noen tusen kroner ekstra, får du en superallsidig maskin som kan brukes til alt.

God brukeropplevelse er som kjent også noe de fleste er svært interesserte i når de først skal bruke godt over ti store lapper på en datamaskin. Den store og klare skjermen med oppløsningen 2650 x 1440 piksler er perfekt tilpasset OS X og dagens databruk, til tross for at den ikke er like høyoppløst som Retina-skjermene Apple bruker på enkelte av sine bærbare.

Alle portene er skjult bak maskinen, og strømkabelen er den eneste du trenger å koble til for å komme i gang. Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Med maskinen følger både mus og tastatur, så når du har pakket ut esken og plugget inn strømkabelen er du klar til å jobbe.

iMac støtter også den nye overføringsteknologien Thunderbolt 2, som ventes å bli mer utbredt den nærmeste tiden. Med denne kan du koble til ekstra skjermer og sende filer lynraskt frem og tilbake til eksterne harddisker som støtter teknologien.

Valgets kval

Vi likte begge Apples stasjonære maskiner når vi testet dem, og der vi trakk frem den lave profilen og det brede bruksområdet til Mac Mini, hadde vi virkelig sansen for brukervenneligheten og kraften iMac-en disket opp med.

Mac Mini er en fullverdig PC, selv om den strengt tatt ikke kan måle seg med en fullblods arbeidsstasjon. For å få plass og holde strømforbruket nede, har Apple brukt komponenter vi vanligvis finner i bærbare datamaskiner. Prosessor, minne og harddisker er av den mobile typen, og grafikkløsningen er integrert i prosessoren. Likevel, om du tror at Mac Minis størrelse hemmer den på noen måte, må tro om igjen. Med riktig konfigurering kan den faktisk nesten matche ytelsen til en godt utstyrt iMac. Bare se på hvordan den nesten tok rotta på storebroren i vår prosessorintensive filmkonverteringtest, Handbrake.

Selvsagt kommer den til kort på enkelte punkter, og det er på grafikkfronten du merker best hvor Apple har spart for å holde størrelse og pris nede.

Grafikk er nemlig ikke noe Mac Mini utmerker seg på, og poengsummen i 3DMark forteller at du bør ha aller størst sansen for 5 – 6 år gamle spill om du kjøper den for slik underholdning. Sammenlignet med en del bærbare er ikke resultatet så galt, men selv Apples rimeligste bærbare kan overgå 3D-prestasjonene dens.

Apple Mac Mini er for deg som vil ha en stasjonær datamaskin som gjør de fleste jobber uten å mukke, på minimalt med plass. Spillere, mekkere, selvbyggere og ungkarer vil kunne få mer ut av sparepengene ved å plukke et lite kabinett og bygge sin egen PC, men så var det jo dette med stil og størrelse da.

iMac er også en allsidig datamaskin, men krabber du litt oppover på konfigurasjonsstigen kan du faktisk også finne frem spilllysten med 27-tommeren. Lite slår heller det faktum at du kjøper en totalpakke med alt du trenger for å komme i gang og på elegant vis unngår alt som minner om kabelsalat.

Slik velger du rett Mac

Apple har en forholdsvis liten portefølje av produkter, som er delt inn i bærbare og stasjonære maskiner. I bærbarserien er MacBook Air liten og alltid klar, mens MacBook Pro Retina er et godt kompromiss mellom portabilitet og kraft. Der de bærbare er lett å ta feil av, er derimot selskapets stasjonære maskiner rake motsetninger når det gjelder utseende. iMac gir deg alt du trenger for å komme igang i en pakke, med både skjerm, tastatur og mus, mens Mac Mini lar deg velge ditt eget tilbehør og tar en brøkdel av plassen.

Vi har testet alle Mac-seriene, og under oppsummerer vi deres sterke og svake sider, samtidig som vi gir vår anbefaling til deg som sitter på gjerdet og lurer på hvilken modell du bør entre Eple-verdenen med.

MacBook Air

MacBook Air. Foto: Apple

MacBook Air er fjærlett og kan bli med på tur når det måtte være. Utgaven på 13 tommer gir seg heller ikke før du gjør det, med sin imponerende batteritid på minst åtte og en halv time.

I sin klasse parkerer den dessuten konkurrentene i 3D-applikasjoner og spill, og selv om vi ikke vil anbefale maskinen om dette er dens primære oppgave kan det være verdt å vite at du kan fyre igang noe litt mer avansert enn bondesjakk på den.

Kraften spruter ikke når du starter maskinen, men samtidig er det ikke én eneste hverdagsoppgave vi har hivd på den som den ikke har tatt med knusende ro. I MacBook Air finner du en seiglivet sekretær som alltid er klar for nye oppgaver, og selv om skjermen heller ikke er av den høyoppløste sorten vil du neppe rynke pannen av bildet den gir deg.

Passer for: Deg som stadig er på farten og ikke trenger superkraften til MacBook Pro Retina. Med godt batteri kan du bevege deg utenfor allfarvei og stikkontakter, men pass på at den har tilkoblingskontakter nok til utstyret ditt.

MacBook Pro Retina

Pro Retina kommer i to varianter, en på 13 tommer og en på 15 tommer. Det er likevel ikke bare skjermstørrelsen som er forskjellig. Mens tilkoblingsporter og utseende er identisk, skjuler nemlig 15-tommeren en hvassere prosessor som setter fart på både arbeidsoppgaver og spill, samt mer minne. Dette kommer dog ikke helt uten kompromiss, og 15-tommeren leverer en time lavere batteritid enn 13-tommeren, som holder koken i syv timer før den takker for seg.

MacBook Pro Retina tar med seg mye av portabiliteten til Air, men pakker samtidig med seg både mer kraft og ikke minst de høyoppløste Retina-skjermene. På en Retina-skjerm kan du ikke skjelne enkeltpikslene som utgjør bildet, noe som gjør opplevelsen av å stirre inn i skjermen hele dagen mye mer behagelig.

Passer for: Deg som setter ytelse og en behagelig skjerm i førersetet når du er på farten. Du bruker maskinen til mer enn enkel Internettsurfing og notater, og koser deg kanskje med et spill nå og da.

iMac

Med en iMac er du klar for arbeid eller underholdning på sekunder. Koble til strømkabelen, sett batteri i tastaturet og musen, og start.

Selve maskinen har en elegant design som får skjermen til å virke mye tynnere enn den egentlig er. Bildekvaliteten er på topp, og selv om den høyoppløste Retina-skjermen ikke har kommet til Apples stasjonære alt-i-ett-maskin ennå, vil du ikke bli skuffet. Muligheter for alt fra heftig filmredigering, grafisk arbeid, og selv spill – som iMac tradisjonelt ikke har syntes særlig om – er godt tilstede.

Standardkonfigurasjonen kan oppgraderes med en ennå hvassere prosessor, et beist av et grafikkkort og enda mer minne for deg som liker å ha flere baller i lufta samtidig. Lagringsplass står det heller ikke på, men for de aller fleste kan vi anbefale å oppgradere til Apples FusionDrive, som kombinerer SSD-ens hastighet med snurrediskens lagringskapasitet.

iMac finnes i en 21- og en 27-tommers utgave, der størstemann har mer potent maskinvare og lar deg oppgradere minne selv.

Passer for: Deg som setter store krav til ytelse og har sansen for fullintegrerte løsninger. Stasjonære iMac har også langt flere tilkoblingsporter for eksternt utstyr, som skjermer via Thunderbolt 2 og eksterne harddisker over raske USB 3.0.

Mac mini

Mac Mini. Foto: Apple

For de som ser etter en inngang til Mac-verdenen er også Mini-en en rimelig billett til den fulle Apple-opplevelsen. Mac Mini er for deg som har tilbehøret fra før. Hvorfor skal du kjøpe en fullintegrert løsning som iMac når du mye rimeligere kan koble denne lille boksen til skjermen du allerede har?

Mac Mini er nærmest lydløs, kan oppgraderes kraftig, og vil for de fleste fullt ut erstatte en større stasjonær datamaskin – om du ikke har tenkt til å spille nye 3D-spill da. Uten skikkelig grafikkkort er det nemlig pek-og-klikk-eventyr og eldre retrotittler som gjelder her.

Passer for: Deg som kan avse en 20 cm x 20 cm stor flekk på skrivebordet og ikke har behov for portabiliteten til en bærbar, eller ønsker kjøre de nyeste spillene.

Alle Mac-er leveres med Apples egne operativsystem OS X:
Den nyeste versjonen byr på mange forbedringer »

Les også
– 12-tommers MacBook Air går snart i produksjon
Les også
Snart vil MacBooker kanskje lades med solenergi
Les også
Apple MacBook Pro Retina 13 (Sen 2013): – En innertier
Les også
Apple iMac 27" 2013: Apples stilfulle stasjonære er blitt enda bedre
Les også
MacBook Pro Retina 15 (Sen 2013): Endelig har MacBook Pro fått Intels nyeste prosessor
Les også
Apple MacBook Air 2013: Helt lik utenpå, mye bedre inni
Les også
Apple Mac mini: Apples mini-PC gjør det meste
annonse