Samletest

En av disse har høyest kapasitet av alle ladere vi har testet

Vi har testet 6 ulike nødladere som kan lade mobilen din trådløst.

Om du har lest tester her på Tek de siste åra har du kanskje fått med deg at vi har testet et helt lite busslass med nødladere. Hele 73 ulike modeller, for å være presis – spredt utover disse fire testene:

Samtlige av disse laderne har imidlertid én ting til felles: Alle har krevd at du kobler til enheten du vil lade med en ladekabel.

Nå har det imidlertid dukket opp en ny kategori av nødladere, hvor den ene langsiden har støtte for trådløs lading.

I dag ser vi nærmere på seks nødladere med innebygget trådløs lading, som altså lar deg lade opp ting ved at du bare legger enheten på toppen av laderen. Samtlige laderne bruker Qi-standarden, som mer eller mindre rubbel og bit av dingser kan lades trådløst er kompatible med.

Eksempler kan være mobilen din, smartklokka di eller de trådløse øreproppene dine. Slikt begynner det å bli mye av etter hvert, og dermed kan jo også behovet for trådløs lading på farta begynne å melde seg. Markedet for trådløse nødladere er riktig nok ganske smalt, men det begynner i det minste å bli en viss konkurranse også i dette markedet.

Dette er de seks modellene vi har hatt på testbenken de siste ukene:

ProductAndersson PRB 2.2 WirelessDeltaco PB-Q1000Deltaco PB-Q1001Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000mAhMophie Charge Stream Powerstation XLTrust Primo Wireless Charging Powerbank 20000
annonsePris-213 NOK279 NOK369 NOK489 NOK295 NOK
Oppgitt mAh10.000 mAh5000 mAh10.000 mAh10.000 mAh10.000 mAh20.000 mAh
Volt3,7V3,7V3,7V3,7V3,8V3,7V
Oppgitt Wh37 Wh18,5 Wh37 Wh37 Wh38 Wh74 Wh
Lading inn/utUSB-A 1A + USB-A 2A + 5W Qi-laderUSB-A 2A + Micro-USB 2A (inn) + 5W Qi-laderUSB-A 3A/18W + USB-C 18W (inn/ut) + Micro-USB 18W (inn) + 10W Qi-laderUSB-A 2,4A + USB-C 3A/18W (inn/ut) + 10W Qi-laderUSB-A 2,4A + USB-C 3A/18W (inn/ut) + 5W Qi-laderUSB-A 2,4A + USB-C 3A/18W (inn/ut) + Micro-USB 2A (inn) + 5W Qi-lader
Pass through/Power DeliveryNei/NeiNei/NeiNei/JaNei/JaNei/JaNei/Ja
USB Type-CByttByttKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
HurtigladingByttByttKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
Vekt215 gram122 gram327 gram307 gram239 gram457 grarm

I motsetning til våre andre nødladertester har vi altså ikke hatt noe spesielt fokus på kapasitet her. Laderne rangerer mellom 5.000 og 20.000 mAh, og det vil følgelig ikke være helt rettferdig å sammenligne dem direkte ettersom det er en betydelig forskjell på å drasse rundt drøyt en halv kilo nødlader og en lader du kan stappe i bukselomme. Men igjen: dette markedet er ganske smalt.

Lade trådløst – hva er poenget?

Slik fungerer trådløse nødladere.

Så, hvordan fungerer trådløse nødladere? Akkurat som vanlige trådløse ladere – du legger telefonen eller dingsen du vil lade på laderen, og – vips! - du er i gang med å lade. I motsetning til stasjonære ladere kan det imidlertid fort hende at du vil flytte på deg mens du lader med en nødlader, og derfor sliter vi litt med å forstå poenget med veldig store, trådløse nødladere.

Trust leverer en relativt svær lader, og i daglig bruk er det et strev å drasse den rundt og samtidig få noe ladet opp trådløst. Det skal ikke veldig mye bevegelse til for at trådløs lading ikke fungerer heller, sånn generelt.

Deltaco har laget en sugekopplader som kan festes på mobilen din.

Det fremstår som mer logisk at trådløse ladere er noe mer kompakte i undertegnedes øyne, og noenlunde mobilformede – slik at du kan holde dem med en mobil oppå og bruke mobilen uten altfor store komplikasjoner.

Inntil videre kan du jo alltids kable mobilen til laderen, men da kunne du jo også kjøpt en helt vanlig (og billigere/bedre) lader uten trådløs lading. Slik vi ser det er trådløse nødladere foreløpig først og fremst for deg som har flere trådløse dinger i livet ditt, som ørepropper, smartklokke og telefon – og bruker slik lading aktivt. For om du ikke , så er sjansen også stor for at du heller ikke vil bruke trådløst over kablet av både praktiske og funksjonelle grunner (les: effekt).

Uansett: foruten disse generelle betraktningene har vi testet laderne omtrent som «vanlige» nødladere, og det betyr blant annet gjentatte målinger utført over flere uker. Vil du lese om hele prosessen vår, kan du ta en tur til denne testen.

Slik tester vi nødladere.

Vi kan imidlertid kort si at vi benytter to hovedverktøy for å vurdere nødladerne korrekt:

 • Digital måling – Vi benytter små USB-målere som plugges mellom nødladeren og en resistor (motstand), som trekker nøyaktig 1A (ampere) og omgjør energien til varme. Målingene gjøres tre ganger, og tallene du ser her er gjennomsnittet
 • Automatisert tallsjekk/utregning – Vi benytter egenskrevet Python-kode for utregning av dataene, for å sikre at ikke menneskelige feil påvirker resultatene. Koden finner du i en repository på Github.

Vi har altså ingen spesifikk måte å lade ut nødladerne trådløst, men det burde i teorien ikke ha noe å si for tallene våre. Vi anser derfor metoden som gyldig også her. Målingene har innflytelse på vår vurdering av nødladerne, og nederst i saken vil du kunne se informative grafer med tall fra alle laderne sammenlignet med andre, tidligere testede ladere.

Men nå: la oss se hvilke ladere som pekte seg ut som best!

Deltaco PB-Q1001 – Best i test, og best noensinne på ladetall

Deltaco PB-Q1001.

Den desidert beste laderen i testen er Deltacos PB-Q1001. Dette er det flere grunner til, men først og fremst er det kombinasjonen av alle grunnene som gjør at den peker seg spesielt ut. Laderen er både velbygget, har flust med ut- og innganger, har høy effekt og en hyggelig prislapp.

Ja, også har den en helt ekstremt høy målt kapasitet, med 76,58 prosent av kapasiteten oppgitt av produsenten. Dette høres kanskje ikke veldig imponerende ut, men når vi har i mente at de aller færreste nødladere i det hele tatt krysser 70-tallet er det en svært god prestasjon. Ja, desidert best av alle nødladerne vi noensinne har testet, faktisk.

I tillegg får du både USB Type-C, PD-lading, hurtiglading og 10W trådløs lading – samt en LED-skjerm som viser kapasiteten. Du kan også velge om du vil lade den opp med Micro-USB eller USB Type-C, og utsiden på laderen er gummiert og fin.

Rett og slett nesten ingenting å utsette, foruten at vi gjerne skulle sett en ekstra USB Type-C-port og mulighet for pass-through-lading. Men i og med at ingen av de andre laderne i testen kan by på dette heller kan vi ikke trekke Deltaco noe særlig for dette.

Laderen er også kompakt og lett å frakte med seg, også mens man bruker en telefon. Gummieringen hjelper til med å holde telefonen på plass på ladeplata under bruk også.

Deltaco PB-Q1001
9
Imponerende
Best i test

Deltaco PB-Q1001

sitat"Full pakke på nesten alle områder - og svært god kapasitet."

Fordeler

 • Krysse av
  Godt utvalg av porter, to valg for opplading
 • Krysse av
  Hurtiglading og PD-støtte
 • Krysse av
  USB Type-C
 • Krysse av
  Fin byggekvalitet, innebygget LED-skjerm
 • Krysse av
  10W trådløs lading
 • Krysse av
  Lav pris, ekstremt gode ladetall

Ting å tenke på

 • Bytt
  Blir fort fettete på enden
 • Bytt
  Kunne hatt pass through

Xiaomi Mi Wireless – En god lader, men litt stor

Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000.

På en god andreplass finner vi Xiaomis nødlader, med en kapasitet på 10.000 mAh – akkurat som Deltacos PB-Q1001. Og nettopp Deltacos lader er Xiaomis store problem, for den gjør omtrent akkurat det samme som denne – bare bedre.

Nå er riktig nok Xiaomis lader bygget bedre, med enda kraftigere gummiering og metallkropp, men den er også både tyngre og større og dermed mer uhåndterlig. Samtidig er kapasiteten altså lik, og de målte tallene et par hakk lavere (men fortsatt relativt gode).

Du får kun USB Type-C for opplading, noe som i og for seg er greit, men til prisen skulle vi gjerne sett enda en slik port – eller i alle fall en Micro-USB-port i tillegg slik som Deltaco PB-Q1001 har.

Den trådløse ladingen foregår på 10W, og er altså relativt hurtig.

Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000mAh
7.5
Bra

Xiaomi Mi Wireless Power Bank 10000mAh

sitat"Gjør det samme som Deltaco, men med lavere kapasitet og minus en ladeinngang."

Fordeler

 • Krysse av
  Svært god byggekvalitet, gummiering og metall
 • Krysse av
  Høy ladeeffekt, 10W trådløs lading
 • Krysse av
  PD-lading og hurtiglading
 • Krysse av
  Relativt gode ladetall
 • Krysse av
  USB Type-C

Ting å tenke på

 • Bytt
  Litt klumpete og stor
 • Bytt
  Kun én inngang for opplading
 • Bytt
  Høy vekt

Deltaco PB-Q1000 – Unikt og bra konsept, men veldig nisjepreget

Deltaco PB-Q1000.

Deltacos andre lader i denne testen er noe helt unikt – en veldig, veldig kompakt nødlader på 5.000 mAh med en rekke små sugekopper på baksiden. Tanken er altså at du skal feste laderen på baksiden av en telefon, og dermed kan lade trådløst uten å måtte bekymre deg for at laderen og telefonen skal forrykkes ut av posisjon så ladingen stanser opp.

Sugekoppene er kraftige nok til å holde mobilen oppe på egen hånd.

Konseptet er kult, og fungerer som en slags kvasi-Apple-MagSafe-løsning for de av oss som enda ikke har både nyeste generasjon iPhone og de magnetiske, trådløse laderne du kan bruke med disse telefonene (les: de aller fleste av oss).

Laderen selv har Micro-USB for opplading og en ekstra USB-A-port. Vi skulle gjerne sett USB Type-C her, og også gjerne 10W trådløs lading. Men akk, her får du hurtiglading hverken trådløst eller kablet.

Prisen er relativt hyggelig, og ladetallene innafor (om enn noe lave). Vi liker laderen, men kapasiteten og funksjonaliteten gjør at vi synes det blir litt vel nisjepreget foreløpig. Men om du tror dette er løsningen for deg, så kan det absolutt være verdt å prøve.

Deltaco PB-Q1000
7
Bra

Deltaco PB-Q1000

sitat"Kult konsept og god utførelse, men laget for en smal nisje."

Fordeler

 • Krysse av
  Liten og nett, kjekt med sugekopper
 • Krysse av
  Unikt konsept, gjør trådløs lading lettere
 • Krysse av
  Okay ladetall
 • Krysse av
  God byggekvalitet, gummiert

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lav effekt på alle utganger
 • Bytt
  Ingen USB Type-C
 • Bytt
  Lav kapasitet
 • Bytt
  Kun 5W trådløs lading

Mophie Charge Stream – All right, men litt skuffende

Mophie Charge Stream Powerstation Wireless XL.

Mophie har laget en lader som gjør stort sett det vi vil at en moderne nødlader skal gjøre. Den hurtiglader, den har PD-støtte og den har USB Type-C. Likevel kan vi altså ikke anbefale den, og igjen er det denne «totalpakka» som tipper vekta i disfavør av Mophie.

Joda, laderen er grei nok den, og i et vakuum er den sikkert knallbra. Men sammenlignet med Deltacos PB-Q1001 blir det fort litt mindre lystig, for Mophies lader har både færre ut- og innganger, høyere vekt, mer klumpete design og betydelig lavere ladetall.

Du får altså mindre for pengene dine, og det synes vi er litt kinkig – spesielt når den trådløse ladingen heller ikke foregår raskere enn 5W. Da hjelper det lite at laderen er velbygget og godt gummiert, for i det store bildet er det mer for en bonus å regne – og Mophie feiler på de grunnleggende tingene.

Mophie Charge Stream Powerstation XL
6.5
Helt greit

Mophie Charge Stream Powerstation XL

sitat"Høyere pris enn konkurrentene, men totalt sett god."

Fordeler

 • Krysse av
  USB Type-C
 • Krysse av
  Høy effekt på pluggene
 • Krysse av
  God byggekvalitet
 • Krysse av
  PD-lading og hurtiglading

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kun 5W på trådløs lading
 • Bytt
  Mer klumpete, vanskeligere i bruk
 • Bytt
  Høy pris
 • Bytt
  Få innganger/utganger
 • Bytt
  Lave ladetall

Trust Primo Wireless – Stor og tung, helt grei ellers

Trust Primo Wireless Charging Powerbank 20.000 mAh.

Trust Primo Wireless Charging Powerbank 20.000 mAh er en stor lader med et veldig langt navn. Nødladeren har en kapasitet på hele 20.000 mAh, og til prisen er det faktisk ganske hyggelig. Ladetallene er riktig nok ikke de mest imponerende vi har sett, men heller ikke forferdelige.

Det mest forferdelige med denne laderen er at den veier nesten et halvt kilo, og rett og slett er upraktisk i bruk. Vi kan ikke se for oss at noen i praksis vil kunne drasse denne rundt og samtidig lade noe trådløst på den på farta – den er både for tung og uhåndterlig. Det hjelper heller ikke at den totalt mangler gummiering, og heller ikke lader med mer enn 5W trådløst. Størrelsen og prisen tatt i betraktning er spesielt det siste svært skuffende.

Den har både USB Type-C og Micro-USB for opplading, og også en USB-A-port. Men det veier ikke opp for at det totalt sett er en litt skuffende totalpakke du får i hende her.

Trust Primo Wireless Charging Powerbank 20000
6
Helt greit

Trust Primo Wireless Charging Powerbank 20000

sitat"For stor til å brukes til trådløs lading på farta, og ellers helt grei - men ikke imponerende."

Fordeler

 • Krysse av
  Greit priset for 20.000 mAh
 • Krysse av
  PD-lading og hurtiglading
 • Krysse av
  USB Type-C
 • Krysse av
  Både Micro-USB og USB Type-C

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lave ladetall
 • Bytt
  Stor og tung, vanskelig å bruke på farta
 • Bytt
  Kun 5W trådløs lading

Andersson PRB 2.2 Wireless – Teknologisk utdatert, men billig

Andersson PRB 2.2.

Helt til sist finner vi Anderssons nødlader. Andersson har tidligere hatt mange testvinnere her hos oss, så vi er skuffet over at denne laderen ikke gjør det bedre – men den er rett og slett ganske middelmådig. Prisen er riktig nok hyggelig, men teknologisk sett er laderen utdatert og skuffende.

Du får ingen USB Type-C-porter her, og de utgangene som er å finne her kan ikke lade noe som helst spesielt fort. Heller ikke den trådløse ladingen er særlig imponerende, med 5W effekt – og ladetallene viser skuffende 61,98 prosent av oppgitt kapasitet.

Det hjelper heller ikke at laderen er den desidert dårligst byggede i testen, med blank og ripeutsatt plast rund baut. Ikke overraskende er overflaten også for en solid fettmerkemagnet å regne.

Skal du først ha trådløs nødlader, er det nok ikke denne du skal ha. Men den har lommelyktfunksjon da. Akkurat som de aller fleste mobiltelefoner.

Andersson PRB 2.2 Wireless
5.5
Middelmådig

Andersson PRB 2.2 Wireless

sitat"Litt for "basic" i utførelsen, både på design og funksjonalitet."

Fordeler

 • Krysse av
  Kan lades opp med både Lightning og Micro-USB
 • Krysse av
  Relativt billig
 • Krysse av
  Lommelykt

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lav effekt på alle utgangene
 • Bytt
  Kun 5W trådløs lading
 • Bytt
  Ikke veldig imponerende ladetall
 • Bytt
  Blir veldig fettete veldig fort
 • Bytt
  Ingen USB Type-C
 • Bytt
  Kun 5W trådløs lading

Målinger fra de trådløse nødladerne

Målt kapasitet:

Prosent av lovet kapasitet:

Gram per Wh + kroner per Wh:

Les også
Stor variasjon i hvor raskt du lader iPhone 12 med MagSafe

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse