Til hovedinnhold

Dette er de beste bærbare spill-PC-ene

Se hvilken bærbare datamaskin som kommer best ut i samletesten.

Selv om sola snart står på sitt høyeste og varmen lokker oss ut, er det ingen grunn til å la spillhobbyen ligge brakk helt til høsten. Enten go-været holder og det er skyggeflekken på terrassen som frister, eller den norske sommeren atter skulle slå til med regnskyll og temperaturer nede på 10-tallet, kan du med den rette spillbærbare more deg hvor enn det skulle være.

Selv om du ikke får like mye spillytelse per krone med en spillbærbar som med en fullblods PC, har disse maskinene noen uslåelige fordeler. Den mest åpenbare ligger i ordet, den er bærbar – eller i det minste slepbar – noe som gjør at du enkelt kan ta den med til venner eller på sommereferie.

For de godt etablerte er det nok også en fordel at den kan klappes sammen og pakkes vekk når den ikke er i bruk. Dette gjør den langt mer plassvennlig enn en stasjonær datamaskin som gjerne beslaglegger halve arbeidsrommet.

Fokuset ved en typisk spillbærbar er naturlig nok rå ytelse. Ved siden av en god prosessor legges det stor vekt på grafikkløsningen, som tross alt skal drive de nyeste og mest krevende spillene som kommer fremover På grunn av de spreke komponentene egner spillbærbare seg dessuten godt til andre krevende oppgaver, som videoredigering og 3D-modellering.

Hardware.no har testet alle de heteste spillbærbare og trillet terningen, slik at du kan gjøre det beste kjøpet.

Alienware 18

Alienware 18. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Utenomjordisk ytelse for en utenomjordisk pris

Alienware er viden kjent for å gi den aller råeste ytelsen du kan oppdrive. Dessverre koster det å være kar, for produsenten krever også ganske rå priser for å levere deg ytelseskongen. Med sin 18-tommers-modell gjør de intet unntak, og selv om du får spillgrafikk fra det doble skjermkortet, som klart er i en egen liga, er det ikke bare prisen du må gå på kompromiss med om du vil sikre deg den råsete ytelsen.

Vi snakker nemlig om en voksen bærbar. Hele 6,8 kilogram med ren stål og plast må du regne med å drasse med deg om du ikke har et fast tilholdssted til den, og du får den neppe ned i sekken du allerede har.

Om du mener den fantastiske ytelsen i seg selv kan forsvare litt ryggvondt, må du likevel på et tidspunkt være forberedt på å gå av skaftet av den evinnelige og øredøvende viften som prøver å kjøle de ivrige kraftkomponentene dens.

Alienwares utenomjordiske spillmonster er aller best på spill, men når hvilke som helst av de andre faktorene som ogå er viktig for spillopplevelsen legges til, innser vi at andre maskiner er mye bedre skapt for et liv på landjorda enn Alienware 18. Den tekniske utviklingen går rett og slett så fort at du betaler ut av hvitøyet for noe som langt lettere maskiner klarer for halve prisen om bare et års tid.

Les den fulle omtalen av Alienware 18 »
Finn billigste pris for Alienware 18 her »

MSI GT70

MSI GT70. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Kaotisk byggesett

MSI GT70 er splitter ny og leverer derfor god ytelse i alt som kan krype og gå av spill. På tross av dette synes vi maskinen fremstår som testens svakeste på mange av de andre områdene.

Byggkvaliteten er helt ok, men MSI har mikset mange materialer, noe som får maskinen til å fremstå som et byggesett. Mange detaljer forsøker videre å overstråle hverandre, og det hjelper ikke på totalinntrykket som blir litt kaotisk.

Med en vifte som stadig byr opp til dans både bråker den og oppnår høye temperaturer under spilling. God lyd, godt tastatur og lang batteritid hjelper dermed lite når konkurransen er så hard som den er.

Se hele testen av MSI GT70 »
Finn billigste pris for MSI GT70 »

Multicom Xishan W230S

Multicom Xishan W230S. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

For den prisbevisste med maur i rompa

I en verden overlesset av store, tunge og voldsomme artsfrender finner Multicom på at de skal lage en spillbærbar som faktisk er bærbar. Selv om dette går på bekostning av at skjermen krymper fra bransjestandarden på 17 tommer og ned til 13 tommer, samt at du må se langt etter et optisk drev, ønsker vi Xishan W230S velkommen til verden.

En noe svakere spillytelse får du om du sammenligner med de store beistene, men dens fordeler kan i mange tilfeller langt på vei gjøre bot for dette. Noen eksempeler er vekten, som havner på rett i overkant av to kilo, den gode batteritiden, og det faktum at skjermen har skikkelig spreke farger og god innsynsvinkel.

Samtlige nye storspill glir unna selv på de mest krevende innstillingene, du må bare regne med å se andre spillbærbare gjøre det enda litt bedre. Dette kan du likefullt ha råd til, for prisen for denne portable herligheten er veldig god.

Selve utførelsen er kjedelig og anonym, og maskinen mangler den solide byggkvaliteten vi helst skulle ønsket oss. Dette er likefullt maskinen for deg som vil ha mest for pengene og som titt og ofte er på reisefot med spillabstinenser.

PS: Xishan W230S leveres uten operativsystemet Windows som standard, men kan leveres med dette for et tillegg i prisen.

Les mer om Multicom Xishan W230 »
Finn billigste pris for Xishan W230S »

Toshiba Qosmio X70

Toshiba Qosmio X70. Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Hardware.no

Et godt kompromiss

Om du synes Multicoms Xishan blir litt for spe, og Asus’ G750 litt vel klumpete med sin utvidede kjøleløsning, da kan du ha funnet den gylne middelvei i Toshibas Qosmio-serie. Årets modell, X70, leverer solid grafikk i nye spill og holder seg også på matta når det kommer til ulyder fra viften. Med sine 3,4 kilogram er dette også testens minste spillbærbare utrustet med en 17-tommer skjerm.

Skjermen er reflektiv, noe som gir god kontrast og spreke farger, men gjør den noe utsatt for reflekser. Noe lyslekkasje fra kantene av skjermen kommer du dessverre heller ikke utenom.

Mens du spiller kan hendene dine hvile på slitesterkt anodisert aluminium, og maskinen byr ellers på stilige detaljer i krom. Selve tastaturet har god demping og et rødt baklys som tar seg godt ut i mørket.

Hele testen av Toshibas Qosmio finner du her »
Finn billigste pris for Toshiba Qosmio »

Asus G750

Rå ytelse og ro i sjelen

Det er ingen tvil om hvem som er testen vinner. Asus har med sin G750 klart kunststykket å sette sammen kraftige komponenter – som sikrer deg god grafikk i alle spill – med en holdbar og kul design. Karosseriet er laget i anodisert aluminium, som er en proff spiller verdig.

Visst er den et lite beist når det kommer til vekt og størrelse, men den overdimensjonerte kjøleløsningen som stikker litt ut bak på maskinen er også den som redder dagen, eller i alle fall ørene dine, fra å falle av når du presser maskinen til sitt ytterste. Selv om det er full trøkk på innsiden har Asus-maskinen alltid en ro over seg, noe vi ikke ser så ofte i dette segmentet.

Tastaturet er godt og det samme er den store pekeplaten. Skjermen er lyssterk og har flotte skarpe farger. Det er alltid anbefalt å spille med et skikkelig headset, men lyden fra maskinen er aldeles ikke så værst – med et eget basselement for litt ekstra trykk.

Les alt om testvinneren Asus G750 »
Finn billigste pris for Asus G750 her »

Alienware 18MSI GT70Multicom Xishan W230SToshiba Qosmio X70Asus G750
Spillytelse10 av 109 av 108 av 108 av 109 av 10
Bildekvalitet6 av 106 av 107 av 106 av 106 av 10
Støynivå2 av 103 av 104 av 106 av 108 av 10
Portabilitet1 av 104 av 107 av 105 av 103 av 10
PrisSvært høySvært høyHøySvært høySvært høy

Unngå å gi datamaskinen din solstikk i sommervarmen med disse avkjølende tipsene »

Les også
Spinnvill spillmaskin fra Alienware
Les også
Slipper skjerm for «ambisiøse» spillere
annonse