Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste foodprosessor 2023

Overlegen vinner: Vi har testet rimelige foodprosessorer

7 foodprosessorer kappet om seieren i vår samletest.
David Johansen Auby, Tek.no

«Er det en sånn liten kjøkkenmaskin?» er gjerne spørsmålet hvis man nevner ordet foodprosessor i en samtale. Betegnelsen «foodprosessor» har nemlig en tendens til å forvirre, selv om de fleste forstår hva det er snakk om når de får se et eksemplar.

Og det er for så vidt riktig at en foodprosessor er en slags liten kjøkkenmaskin. Samtidig fungerer den på en ganske annen måte. I motsetning til de fleste kjøkkenmaskiner kan man med en foodprosessor nemlig tilberede ulike sauser og dipper som for eksempel hummus eller pesto.

I tillegg kan man lage mindre deiger, og da gjerne smørdeiger som ikke krever så mye elting. For deiger som krever mye elting er en vanlig kjøkkenmaskin helt klart å foretrekke.

Vi har også tidligere testet kjøkkenmaskiner. Se hvilke som gjorde det best i test her.

Praktisk

En foodprosessor er i det hele tatt et av de mest allsidige kjøkkenverktøyene vi har vært borti, og derfor er den også et yndet kjøkkenapparat for de av oss som er glade i å kokkelere.

Selv om det er nyttig med en kjøkkenmaskin, kan man alltids elte en gjærdeig for hånd. Hummus eller pesto er det derimot vanskelig å få laget uten en foodprosessor.

En foodprosessor okkuperer dessuten ikke hele kjøkkenbenken, og siden den ikke er så stor er den også enklere å stue bort når den ikke er i bruk.

En foodprosessor har gjerne lavere kapasitet enn enn kjøkkenmaskin, og brukes til å lage annen type mat. Her ingrediensene til hummus.
David Johansen Auby, Tek.no

Det finnes en rekke foodprosessorer på markedet, og for å gjøre det litt enklere å velge har vi hanket inn seks modeller til under 2000 kroner. Et annet kriterium vi satt var at beholderne (også kalt bollen) måtte være på omtrent 2 liter eller mer. Det vil si at maskinene er i medium til stor størrelse. Vi har med én maskin på under 2 liter og det er modellen fra KitchenAid, som har et volum på 1,7 liter.

Under kan du se hvilke modeller vi har hatt inne til test:

ProductOBH Nordica Easy ForcePoint Smart TouchBraun PurEase FP3132Kenwood Multipro Compact FDM301SSBosch Multitalent 8Logik Foodprocessor L500FP21EKitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM
annonsePris699,-1 799,-1 199,-1 419,-1 699,-477,-1 549,-
Watt700 W1000 W800 W800 W1000 W500 W250 W
Hastighetsjustering2 hastigheter + pulsfunksjonGradvis, ulike programmer og pulsfunksjon2 hastigheter + pulsfunksjon2 hastigheter + pulsfunksjonGradvis + pulsfunksjon2 hastigheter + pulsfunksjon2 hastigheter + pulsfunksjon
Sikring i lokketKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avBytt
Lydnivå69 db73 db75 db75 db72 db73 db67 db
Oppgitt/reelt volum på beholder2,4 / 1,4 liter3,5 / 2 liter2,1 / 1,2 liter2,1 / 1,2 liter3,9 / ca. 3 liter (ikke oppgitt)2,4 / 1,6 liter1,7 / 1,3 liter
Størrelse (HxBxL)42 x 21 x 21 cm51 x 19 x 21 cm37 x 20 x 20 cm37 x 20 x 23 cm41 x 23 x 30 cm42 x 20 x 23 cm38 x 20 x 20 cm
Type bladerKombinert hakke- og elteblad, ulike kutte og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutte og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutte og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutt og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutt og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutt og riveskiver.Hakkeblad, elteblad, kutt og riveskiver.
Annet ekstrautstyr-Blendermugge og minihakkerBlendermugge, minihakkerBlendermuggeBlendermugge--

Slik testet vi

Siden foodprosessorer er perfekte til å lage dipper og smørdeiger med, har vi like gjerne gått til innkjøp av et dusin kartonger kikerter og kilovis med smør og mel.

Hensikten er selvfølgelig å lage hummus og paideig. I testingen av maskinene har vi sett på hvor enkelt det var å lage deig og dipp, om maten har fått riktig konsistens og hvor brukervennlige de ulike maskinene var.

I tillegg har vi sett på hvor stødig foodprosessorene står på benken, hvor mye plass de tar og hvor mye lyd de lager. En annen viktig faktor som vi ikke ble klar over før vi satte i gang med testingen var dette med sikkerhet under bruk.

Noe av det som skiller en foodprosessor fra for eksempel en blender eller kjøkkenmaskin er at man på en foodprosessor må håndtere veldig skarpe blader - som gjerne må tas av eller settes på avhengig av hva man skal lage. Et ublidt møte med et av disse bladene sendte faktisk undertegnede på legevakten, så her gjelder det å passe på.

Noen produsenter var flinke til å merke og pakke knivenhetene sine. Andre ikke. Denne esken lå i pakken fra Bosch.
David Johansen Auby, Tek.no

Til sist har vi sett på ekstrautstyr. Her var det store forskjeller på modellene: på noen fulgte det ikke med nesten noe som helst, på andre fulgte det med både blendermugge og nøttekvern.

Dette med ekstrautstyr skal man naturligvis ta med en klype salt fordi det er typisk at man ikke tar dette i bruk. Samtidig kan det ha en reell merverdi. At det for eksempel følger med en blendermugge er topp hvis man bare skal lage smoothie en gang iblant.

Og vinneren er...

De fleste blendere klarer å lage smoothie, og de fleste kjøkkenmaskiner klarer å elte deig. Nå har vi også fått bekreftet at de fleste - i hvert fall blant de vi har testet - klarer å lage hummus og paideig.

Vinnermaskinen gir et godt utgangspunkt for å lage for eksempel pai.
David Johansen Auby, Tek.no
Kun to av knivenhetene (hakkebladene) hadde beskyttelse: nemlig Point Smart Touch (nr. 2 fra venstre) og Bosch Multitalent 8 (nr. 5 fra venstre)
David Johansen Auby, Tek.no

Vi har ikke gitt noe «Godt kjøp» i denne omgang. Faktisk vil vi si at testvinner ikke bare var den aller beste maskinen, men også den der man får mest for pengene.

Under kan du se hvordan de ulike modellene gjorde det i test:

5.5
OBH Nordica Easy Force
Bytt
8.5
Point Smart Touch
Bytt
6.5
Braun PurEase FP3132
Bytt
6.5
Kenwood Multipro Compact FDM301SS
Bytt
6
Bosch Multitalent 8
Bytt
6
Logik Foodprocessor L500FP21E
Bytt
7
KitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM
Bytt

Best i test: Point Smart Touch

Point Smart Touch er en av modellene med mest ekstrautstyr i denne testen. Mens de fleste foodprosessorer kommer med kanskje et par ulike blader og et ekstra elteblad, følger det med både blendermugge og såkalt «minihakker» (til blant annet nøttehakking) her.

Vi har først og fremst testet basisfunksjonaliteten, men det er absolutt et pluss at maskinen kommer med såpass mye ekstra utstyr. Det gjør maskinen veldig allsidig, og lager man kun smoothie en gang i blant, så slipper man å kjøpe en egen blender bare for det. Til 1200 kroner er dette med andre ord et veldig godt kjøp.

I bruk er vi også ganske så imponerte. Beholderen er relativt stor (3,5 liter), så her kan man lage mye mat av gangen. Vi liker også det digitale displayet og den veldig nøyaktige hastighetsreguleringen.

Maskinen har også pulsfunksjon og et par ulike programmer å velge mellom. Det eneste vi trekker ned litt for er at låsemekanismen for å låse beholderen er veldig treg og hard i begynnelsen. Maskinen vibrerer litt når vi lager paideig, men har heldigvis sugekopper på basen.

Hummusen vi laget med Smart Touch fikk god konsistens og det på kort tid. Det samme må sies om paideigen. Maskinen klarer å trekke med seg det meste av massen, så her slipper man å stoppe maskinen underveis for å skrape ned langs sidene.

Hakkebladet på Point Smart Touch når helt ut til sidene, noe som gjorde den veldig god å lage hummus med.
David Johansen Auby, Tek.no

Point skal også ha poeng for sikkerheten her. Sammen med Bosch er de den eneste som har beskyttelsesdeksel på knivenheten (også kalt hakkebladet). Det er hendig til oppbevaring.

Hakkebladet har riktignok en ganske ensartet farge, noe som gjør at det i begynnelsen kan være litt vanskelig å se hvor man skal plassere fingrene for ikke å skjære seg.

Alt i alt er Point Smart Touch en veldig god og ganske rimelig foodprosessor. Her får man mye ekstrautstyr for pengene, en god maskin som takler det aller meste. Den har dessuten testens aller beste brukervennlighet. Med det stikker Point av med testens topplassering.

Point Smart Touch
8.5
Meget bra
Best i test

Point Smart Touch

8.5
Meget bra
sitatEn veldig behagelig og god foodprosessor med masse ekstrautstyr.

Fordeler

  • +
    En fryd å bruke
  • +
    Godt resultat på maten
  • +
    Masse ekstrautstyr som blendermugge og minihakker
  • +
    God sikkerhet. Beskyttelse på knivenhet.
  • +
    God pris. Mye for pengene.

Ting å tenke på

  • Kunne vært enda enklere å håndtere knivenhet
  • Vibrerer litt under bruk

KitchenAid Foodprocessor

Med et volum på kun 1,7 liter har KitchenAid den aller minste foodprosessoren i denne testen. Når det er sagt så oppleves den ikke som en mini-variant.

Vi har brukt akkurat de samme ingrediensene og mengdene som på de andre modellene, og denne fikset biffen (eller rettere sagt hummusen) på en eksemplarisk måte. Vi tror faktisk at for de aller fleste vil volumet være akkurat passe.

Her kan man lage en god porsjon dipp eller en til to paideiger. Har du en stor familie med mange sultne ungdommer, for eksempel, vil vi råde deg til å se etter en annen modell - for eksempel testvinneren fra Point.

KitchenAid har et litt annet design enn de andre foodprosessorene i testen. Her festes lokket med en hengsel istedenfor at du skrur det på plass. Det fungerer fint. En liten ulempe er at det ikke er sikring i lokket, slik at maskinen kan kjøres selv om lokket er av. Allikevel tror vi nok det skal ekstremt mye til for at det skal skje en ulykke, men det er verdt å nevne.

Modellen har også et veldig smart system for oppbevaring av deler - her kan nemlig alle deler festes i selve beholderen. Det sparer plass og gjør at man ikke står i fare for å rote bort løse deler. Også på andre områder skiller modellen seg ut.

I likhet med Braun er den for eksempel den eneste i testen med mekaniske knapper. Det har sin sjarm, men vi ville nok foretrukket et godt display og hastighetsregulering isteden. KitchenAid er for øvrig den eneste modellen i testen uten sugekopper, men det må sies at den allikevel vibrerer overraskende lite.

Vi liker modellen fra KitchenAid. Den ser bra ut og den fungerer godt. Med en prislapp på rundt 1700 kroner i skrivende stund er den allikevel kanskje i dyreste laget for mange, spesielt med tanke på at man ikke får med noe særlig ekstrautstyr her.

Men hvis du har lite skapplass på kjøkkenet eller ikke trenger å tilberede så mye mat av gangen, er den helt klart et godt alternativ.

KitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM
7
Bra

KitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM

7
Bra
sitatEn liten og god foodprosessor med smart oppbevaringssystem

Fordeler

  • +
    Tar lite plass, smart oppbevaringssystem
  • +
    Godt resultat på maten
  • +
    Vibrerer lite, selv uten sugekopper
  • +
    Pent design og god byggekvalitet

Ting å tenke på

  • Mekaniske knapper og kun 2 hastigheter
  • Litt dyr, spesielt med tanke på størrelsen
  • Ikke sikring i lokket

Kenwood Multipro Compact

Vi testet denne modellen fra Kenwood rett etter Braun PurEase og ble veldig forvirret da vi pakket opp. Er ikke dette nøyaktig den samme beholderen som på Braun?

Jo, her var det kun navnet på beholderen som var forskjellig - til og med advarselen om at maskinen ikke kjører hvis beholderen er åpen var den samme.

Også mange av de andre delene lignet på delene fra Braun, så her er det tydelig at morselskapet Delonghi Group benytter samme deler på flere av merkene sine.

Beholderne fra Kenwood og Braun var nærmest identiske.
David Johansen Auby, Tek.no

Akkurat det spiller selvfølgelig ingen stor rolle, men resultatet er jo at at maskinen fungerer stort sett likt som Braun sin. Noen forskjeller er det riktig nok. Kenwood kommer for eksempel ikke med minihakker.

Til gjengjeld har selve basen et mye flottere og moderne design. Her finner man ikke mekaniske knapper, men heller et flott justeringshjul. Begrepet justeringshjul er muligens ikke helt dekkende, da det kun er mulig å velge mellom to hastigheter. I tillegg har modellen pulsfunksjon.

Også i bruk fungerer Kenwood omtrent likt som Braun. Å lage hummus går ganske så enkelt, det samme med paideig. Den gjør jobben, intet mer, intet mindre. Det hadde vært en fordel om man kunne regulert hastigheten bedre. Det trekker også noe ned at maskinen bråker en del under bruk. I tillegg er det synd at man ikke kan fylle i og veie ingrediensene direkte i beholderen - her må man nemlig installere knivenheten før man fyller i ingrediensene.

Kenwood har i likhet med Braun laget en helt grei foodprosessor. Den er litt for liten, bråker en del under bruk og har også noen andre momenter som trekker ned. Men allikevel vil vi si at det er et trygt og godt kjøp.

Kenwood Multipro Compact FDM301SS
6.5
Helt greit

Kenwood Multipro Compact FDM301SS

6.5
Helt greit
sitatEn foodprosessor på det jevne med et flott og moderne design

Fordeler

  • +
    Flott og moderne design
  • +
    Godt resultat på hummus
  • +
    Kommer med litt ekstrautstyr, blant annet blendermugge

Ting å tenke på

  • Vanskelig å veie opp ingrediensene direkte i beholderen
  • Bråker en del under bruk, spesielt under tilberedning av paideig
  • Finnes bedre alternativer til samme pris

Braun PurEase

Noen foodprosessorer - som blant annet Point Smart Touch som også er med i denne testen - har stilige digitale displayer der man på nøyaktig vis kan stille inn hastighet eller velge program.

Braun PurEase er i den andre enden av skalaen. Her føles de mekaniske knappene som om de tilhører en kassettspiller fra det gylne 80-tallet. I og for seg ikke noe galt i det, men vi savner bedre hastighetsregulering. Her har man to hastigheter og pulsfunksjon.

Til å være en såpass enkel maskin er det derfor overraskende at det følger med så mye ekstrautstyr. Her får man alt fra blendermugge til minihakker (til å hakke nøtter eller kverne frø med). 7-i-1 står det på esken, for å understreke at denne maskinen kan brukes til det meste.

Det er mye positivt å se om Braun PurEase, men maskinen fremstår litt for enkel til å nå helt opp. Den er heller ikke den mest kraftfulle modellen. Tilberedning av hummus gikk fint, men da vi laget paideig bråket maskinen ganske kraftig, og dessuten satt det fast litt mel i bunnen av beholderen.

Det forteller at maskinen kanskje ikke er den best konstruerte. Den antagelsen fikk vi også bekreftet da vi forsøkte å måle opp ingrediensene direkte i beholderen (noe som sparer litt oppvask). På Braun PurEase var dette veldig vanskelig fordi knivenheten må settes på plass i maskinen før man fyller på med ingredienser.

Braun skal for øvrig ha ros for å komme opp med en smart løsning på bruk av knivbladet. Her sitter knivbladet fast i delen som installeres i beholderen. Dermed slipper man å håndtere kniven på egenhånd, med den risikoen det innebærer. Maskinen har også sikkerhetsmekanisme i lokket som gjør at man ikke kan skru på maskinen uten at lokket er klikket på plass.

I det hele tatt er Braun PurEase en helt grei foodprosessor med noen mangler.

Braun PurEase FP3132
6.5
Helt greit

Braun PurEase FP3132

6.5
Helt greit
sitatEn allsidig foodprosessor med masse ekstra utstyr og gammeldags design

Fordeler

  • +
    Masse ekstrautstyr som blendermugge og minihakker
  • +
    Godt resultat på hummus

Ting å tenke på

  • Vanskelig å veie opp ingrediensene direkte i beholderen
  • Bråker en del under bruk, spesielt under tilberedning av paideig
  • Gammeldags design

Logik Foodprocessor

La oss ta sikkerheten først. Hva gjelder innpakning har Logik her gjort et ulogisk valg: Her er nemlig det ufarlige og butte eltebladet pakket inn i en egen pose med sikkerhetsadvarsel.

Det veldig skarpe og langt farligere hakkebladet derimot, henger fast i et par andre deler og må klikkes løs. Det burde selvfølgelig vært omvendt.

Ellers er Logik sin foodprosessor en ganske standard, liten modell. Her følger det med lite ekstrautstyr, unntatt de vanlige rive- og raspebladene. Ønsker du å blende eller hakke mindre ingredienser som nøtter eller frø, må du se etter noe annet. Utover det synes vi Logik-maskinen er en helt grei modell.

Å lage hummus gikk relativt greit, men vi skulle gjerne sett at bladene var plassert nærmere bunnen av beholderen. Her danner det seg nemlig et lag under bladene.

I denne testen har vi imidlertid sett at det ikke er så uvanlig - og heller ikke så farlig siden det ser ut til at det er den fineste massen som legger seg nederst i beholderen - dermed blir ikke sluttresultatet noe annerledes. Men det kan tenkes å ha innvirkning på resultatet hvis man tilbereder små mengder mat av gangen.

Utover det er det ikke så mye å si om Logik. En helt standard modell uten noe særlig ekstrautstyr og der forhåndsreglene rundt sikkerhet kunne vært bedre.

Logik Foodprocessor L500FP21E
6
Helt greit

Logik Foodprocessor L500FP21E

6
Helt greit
sitatEnkel og grei i bruk. Følger med lite ekstrautstyr.

Fordeler

  • +
    Godt resultat på maten
  • +
    Enkel i bruk og mulighet for å veie ingrediensene direkte i beholder

Ting å tenke på

  • Ikke den beste sikkerheten. Kunne vært bedre pakket og merket
  • Følger med lite ekstrautstyr
  • Bladene litt for høyt plassert i beholder

Bosch Multitalent 8

Ut av pakken ser Bosch Multitalent 8 virkelig til å leve opp til navnet sitt. Denne foodprosessoren fra Bosch er med sine 3,9 liter den største i testen. I tillegg kommer den med ganske mye ekstrautstyr - som blant annet blendermugge, samt de vanlige rive- og rasperedskapene. Vi savner kanskje nøttehakker, som et par av de andre modellene kommer med.

I likhet med Point Smart Touch har den dreiebryter med gradvis justering av hastighet. Det liker vi! I tillegg har den pulsfunksjon, noe som riktignok er ganske standard på de fleste foodprosessorer. Knivbladene på hakkebladet er riflete og ser annerledes ut enn på de andre modellene. Ingenting feil med det. Vi synes imidlertid det er litt rart at hakkebladet ikke har lengre blader som kunne nådd helt ut til sidene på beholderen.

Bladene på Bosch Multitalent 8 når ikke helt ut til sidene, noe som ikke gjorde den ideell til å lage hummus.
David Johansen Auby, Tek.no

Modellen skuffer nemlig litt når det kommer til ytelse. Å lage paideig går lekende lett, men å tilberede hummus var det verre med. Jo da, hummusen får god konsistens til slutt, men det tar litt lenger tid enn på de beste modellene.

Massen skyver seg opp langs sidene på beholderen, og vi mistenker altså at det er fordi bladene ikke når helt ut til siden. Det er litt synd, egentlig, fordi man skulle tro at det er en enkel justering. Vi er også litt frustrerte over at det er vanskelig å måle opp ingredienser direkte i beholderen siden det er en smart måte å spare oppvask på.

Når det gjelder sikkerhet synes vi at Bosch har gjort jobben sin. Hakkebladet er pakket inn i en stor eske med advarsel på. Selve bladet har også et beskyttelsesdeksel man kan sette på når den ikke er i bruk. Smart! Maskinen har også sikkerhetsmekanisme i lokket.

Bosch Multitalent 8 er en foodprosessor med mye potensial, men som dessverre skuffer litt i bruk.

Bosch Multitalent 8
6
Helt greit

Bosch Multitalent 8

6
Helt greit
sitatIkke så talentfull som navnet skulle tilsi. Skuffer litt når det kommer til ytelse.

Fordeler

  • +
    Modellen med størst brukskapasitet i testen (3,9 liter)
  • +
    Har dreiebryter med gradvis justering av hastighet
  • +
    Kommer med en del ekstrautstyr, blant annet blendermugge
  • +
    Sikkerheten er veldig god, godt pakket inn og knivenhet har beskyttelsesdeksel

Ting å tenke på

  • Ikke den beste til hummus, bladenhet ikke lang nok
  • Vanskelig å veie opp ingredienser direkte i beholder
  • Skuffer generelt litt på ytelse

OBH Nordica Easy Force

Innpakning pleier ikke vanligvis å spille så stor rolle når vi tester ymse produkter, om da ikke innpakningen er spesielt god - eller som her - spesielt dårlig. Og med det mener vi ikke bare dårlig som i knotete, men potensielt farlig.

De fleste foodprosessorer kommer med et par ulike blader, da gjerne et deigblad og et såkalt hakkeblad. Hakkebladet er ekstremt skarpt og brukes når man skal hakke eller kutte noe. På denne modellen finner man kun ett blad: et kombinert hakke- og elteblad.

Det er i seg selv litt merkelig, da man gjerne ønsker å enten elte eller hakke matten. På denne modellen fra OBH var bladet like gjerne festet sammen med et par andre løse deler, og for å få delene fra hverandre måtte det litt riving og sliting til. Å rive og slite var nok ikke den beste ideen, for det sylskarpe hakkebladet ble nemlig kjørt inn i håndflata, noe som resulterte i en geysir av blod og en tur til legevakten.

Nå er det selvfølgelig viktig å ikke undervurdere undertegnedes evne til å kløne det til. Samtidig må det være lov å etterlyse mer fornuftig innpakning av skarpe gjenstander. Hakkebladet på modellen fra testvinner Point lå for eksempel separat innpakket med knivbladene godt beskyttet av hardplast.

Med åtte sting i håndflaten var undertegnede tilbake igjen dagen etter for å forsøke på ny. Men problemene stoppet ikke her. Denne gangen var det innpakningen av beholderen som var problemet. Den var festet på motordelen med et lag plast imellom. Vi forsøkte av all kraft å klikke løs beholderen til ingen nytte. Derfor måtte vi først lirke løs plasten. Etter et kvarters tid klarte vi til slutt å få løs beholderen. Låsemekanismen løsnet noe etter hvert, men de første gangene var beholderen vanskelig å få løs.

Vi sleit fælt med modellen fra OBH. Det var lite som var «Easy» med den.
David Johansen Auby, Tek.no

For å si det veldig forsiktig hadde vi ikke et spesielt godt førsteinntrykk av OBH Easy Force. Når vi til slutt fikk i gang maskinen fungerte den helt greit. Hummusen fikk en fin konsistens, selv om vi flere ganger ble nødt til å stoppe maskinen for å skyve massen ned langs siden. Å lage paideig gikk også fint, selv om det satt igjen litt mel i beholderen.

I tillegg til to hastighetsvalg har den pulsfunksjon, noe vi setter pris på. Den har også sugekopper, noe som gjør at den står relativt stabilt på kjøkkenbenken under bruk. Vi synes allikevel den er noe skranglete under bruk. Dette er en billig foodprosessor både i pris og i bruk.

OBH Nordica FO2441S0 Easy Force
5.5
Middelmådig

OBH Nordica FO2441S0 Easy Force

5.5
Middelmådig
sitatEn middels foodprosessor med under middels sikkerhet

Fordeler

  • +
    God brukervennlighet (med unntak av sikkerhet)
  • +
    Står stødig på kjøkkenbenken

Ting å tenke på

  • Ikke det beste resultatet på maten
  • Følger kun med ett kombinertblad for elting og hakking
  • Dårlig sikkerhet, knivenhet burde vært bedre pakket
  • Følger ikke med så mye ekstrautstyr
  • Veldig tungt å få løs beholder første gangen

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

8.5 / 10Point Smart Touch
Point Smart Touch
7 / 10KitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM
KitchenAid Foodprocessor 5KFP0719EBM
6.5 / 10Kenwood Multipro Compact FDM301SS
Kenwood Multipro Compact FDM301SS
6.5 / 10Braun PurEase FP3132
Braun PurEase FP3132
6 / 10Logik Foodprocessor L500FP21E
Logik Foodprocessor L500FP21E
6 / 10Bosch Multitalent 8
Bosch Multitalent 8
5.5 / 10OBH Nordica FO2441S0 Easy Force
OBH Nordica FO2441S0 Easy Force
annonse