Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestDen beste airfryeren (over 2000 kr) 2022

Hard konkurranse om å være den beste airfryeren

Jo, man kan faktisk få en bedre airfryer hvis man går opp i pris.

David Johansen Auby, Tek.no

Etter å ha testet en rekke modeller i vår tidligere publiserte samletest av rimelige airfryere satt vi igjen med en følelse av at dette er en type kjøkkenmaskin man ikke behøver å bruke all verdens av penger på. En airfryer er tross alt en ganske enkel maskin: en mini-ovn med varmluftsfunksjon. Testvinneren fra forrige runde – Xiaomi Mi Smart Airfryer – for eksempel er en ganske så billig modell som i skrivende stund ligger ute til rundt 1000 kroner.

Så hva forventet vi egentlig av disse premiummodellene til rundt 2000 kr eller høyere? For å være ærlig så vi for oss forskjønnede utgaver i en slags «pimp my airfryer»-stil, kanskje med noe bedre brukervennlighet, kapasitet eller konstruksjonskvalitet. Konklusjonen skrev seg nesten selv tenkte vi: «Derfor trenger du ikke bruke mer enn en 1000-lapp på airfryer». Så feil kunne vi ta.

Denne gangen testet vi også en modell med steam-funksjon.
David Johansen Auby, Tek.no

Flere av modellene vi har hatt inne til test denne gangen kan nemlig skilte med funksjonalitet som gjør dem til mer enn «bare en airfryer». For går man opp en prisklasse eller to finner man plutselig funksjoner som virkelig gjør kokkeleringen og airfryer-bruken mye mer allsidig.

Hvilke modeller vi har hatt inne i denne omgang kan du se under:

-
ProductOBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EUPhilips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20Cosori dehydrator/airfryer CP158-AF-DEUTristar FR-6970 Double Basket AirfryerElectrolux Explore 6 airfryer E6AF16STOnemoon OA9
annonsePris2490245036992390229917911995
Pris ved test2990 kr2495 kr3699 kr2690 kr2299 kr1999 kr1995 kr
TypeAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryerAirfryer
Effekt1900W2400W2225W1700W1800W1800W1500W
Kapasitet6,5 liter7,6 liter1,4 kg5,5 liter9 liter5,4 liter10 liter
Antall sonerEnkeltsoneDobbelsoneEnkeltsoneEnkeltsoneEnkeltsone, dobbel kurvEnkeltsoneEnkeltsone
FunksjonalitetFrityr og steamFrityrFrityrFrityrFrityrFrityrFrityr og dehydrator
Høyde/omkrets40/112 cm29/107 cm31/109 cm29,5/103 cm31/134 cm33,5/104 cm117/36 cm
Temperatur80-200 grader40-240 grader40-200 grader75-205 grader80-200 grader80-200 grader30-200
Timer0-60 minutter-0-60 minutter0-60 minutter0-60 minutter0-60 minutter24 timer
DisplayVarme/gjenværende tidGjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tidVarme/gjenværende tid
Forhånds. prog7 stykker6 stykker8 stykker11 stykker8 stykker8 stykker10 stykker
Lydvolum47 db48 db51 db53 db57 db53 db54 db
LokkLukketLukketLukketLukketLukketLukketTransparent
TilbehørGrillrist-Bakeform og muffinsformerGrillsett--3 bakebrett, ovnsvott, frityrkurv, kebab-sett, rotisserie-grill.

Utmerker seg på hver sin måte

En airfryer er ikke bare en airfryer. Den kanskje viktigste konklusjonen fra denne testen er at det er mer variasjon når det kommer til funksjonalitet enn hva man kanskje skulle ha forestilt seg. Det er unektelig positivt, men det er samtidig viktig at man har det tydelig for seg hva man er ute etter. Er det viktig for deg å kunne lage all maten samtidig? Eller liker du variasjon og ønsker å for eksempel kunne steame maten og ikke bare fritere?

Det er fire modeller i denne testen som utmerker seg på hvert sitt område: Ninja Foodi Dual Zone, Philips XXL Smart Sense, OBH Nordica Easy Fry Steam og Onemoon OA9. Dette er alle gode modeller, og vi anbefaler å lese testene av hver enkelt. Vår personlige favoritt og testvinner denne gangen ble modellen fra OBH Nordica. Det er fordi den både er en god airfryer, men i tillegg en god steamer: to apparater i ett.

Etter et par uker med frityr var det deilig med litt vanndamp.
David Johansen Auby, Tek.no

Hvis man derimot ikke er opptatt av å steame maten, må vi si at modellen fra Ninja er et veldig godt valg. To varmesoner opplevdes som en «game changer» og gjorde jobben på kjøkkenet mye enklere. Her slipper man å vente på de ulike ingrediensene og man slipper styret med å holde maten varm underveis. Alt kan lages samtidig med litt planlegging. Vel verdt pengene spør du oss.

På Ninja kunne vi tilberede mye mat samtidig – og det med ulik temperatur.
David Johansen Auby, Tek.no

Under kan du se en oversikt over hvor godt de ulike modellene gjorde det i vår test:

ProductBrukervennlighetAvtakbar frityrkurvAlarm for å snu matenMulighet for å sette temperaturLydnivåRengjøringAllsidighetTilberedning av pommes fritesTilberedning av grønnsakerTilberedning av fisk
OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0
Bytt
Bytt
Krysse av
Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU
Bytt
Bytt
Krysse av
Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20
Krysse av
Krysse av
Krysse av
Cosori dehydrator/airfryer CP158-AF-DEU
Krysse av
Krysse av
Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer
Bytt
Krysse av
Krysse av
Electrolux Explore 6 airfryer E6AF16ST
Krysse av
Bytt
Krysse av
Onemoon OA9
Bytt
Krysse av

Best i test: OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0

De fleste airfryerne som vi har testet fungerer omtrent på samme måte: man legger maten i en kurv, velger tid og temperatur før man setter den i gang. Når det så dukker opp en maskin med en helt ny funksjon – og når den funksjonen faktisk fungerer som et skudd – ja, da er det grunn til å feire.

OBH Nordicas Easy Fry Steam+ airfryer kommer nettopp med en sånn funksjon: nemlig steaming. Steam-funksjonen fungerer ved at man fyller vann på en egen liten vanntank som man så fester til maskinen. Til slutt velger man steam-funksjonen og tiden man ønsker å steame. Temperaturen settes automatisk på 100 grader. Så er det bare å vente på at maten gjør seg klar. Vanntanken er på 1,1 liter og skal holde til rundt 85 minutters bruk.

Nå er det sikkert noen som tenker «men jeg kjøper jo ikke en airfryer for å dampkoke, jeg kjøper den for å fritere!». Og ja, det er en god innvending. Men tro oss, etter noen dager (eller uker) med fritert mat smaker det himmelsk med litt variasjon. Vi dampet torsk og brokkoli og syntes at både fisk og grønnsaker fikk en fantastisk god konsistens. I tillegg til dette har maskinen også grillfunksjon, og det følger med en grillrist i god kvalitet.

Det eneste vi har å innvende med steam-funksjonen er at maskinen slipper ut ganske så mye damp på baksiden. Så her er det greit å tenke på hvor man plasserer airfryeren, slik at den for eksempel ikke slipper ut damp rett under en stikkontakt. På vårt litt eldre kjøkken var det en utfordring, men dette kommer selvfølgelig helt an på utformingen på ditt eget kjøkken. Dette er ikke noe vi trekker for (dampen må jo ut et sted), men likevel verdt å merke seg.

Med mye vanndamp er det lurt å tenke seg om hvor man plasserer airfryeren fra OBH Nordica.
David Johansen Auby, Tek.no

Også uten steam-funksjon vil vi si at denne modellen fra OBH klarer seg mer enn godt. Bollevolumet på 6,5 liter er veldig bra og maskinen har testens laveste lydvolum. Det er ikke enorme forskjeller her, men når vi laget mat med denne modellen hørte vi kun en lav behagelig summelyd i bakgrunnen. Pipelydene ved menyvalg derimot kunne med fordel vært satt enda litt lavere.

Det eneste vi egentlig har å innvende er at modellen ikke har avtagbar frityrkurv og at den ikke kan gå lavere enn 80 grader. Dette er med andre ord ikke en maskin man kan tørke mat på lav temperatur med. Det finnes også airfryere med enda mer behagelig menysystem – som for eksempel Philips XXL Smart Sense eller testvinneren Xiaomi Mi fra billig-kategorien. Ellers er OBH Nordica Easy Fry Steam+ en fantastisk god airfryer. Med steam-funksjon fungerer den dessuten som to maskiner i én – og da blir prisen heller ikke så verst.

OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0
9
Imponerende
Best i test

OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0

9
Imponerende
sitatEn veldig allsidig airfryer med fantastisk god steam-funksjon.

Fordeler

 • +
  Veldig allsidig. Både frityr, steam og grill.
 • +
  Mye ekstrautstyr
 • +
  Behagelig i bruk
 • +
  Testens mest stillegående

Ting å tenke på

 • Tar litt mye plass, spesielt i høyden.
 • Ikke alarm for å snu maten
 • Ikke avtakbar frityrkurv
 • Snevert temperaturspenn på 80-200 grader

Nesten best: Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU

«Skulle hatt enda en maskin!», er noe man fort begynner å tenke etter å ha laget en del mat i airfryer. Å tilberede retter med ingredienser som krever ulik tid og temperatur kan nemlig være en utfordring. I prisklassen over 2000 kroner finner man imidlertid noen modeller med to kurver og/eller to varmesoner. Det er i utgangspunktet en kjempegod idé, men vår erfaring etter å nå ha testet to maskiner med denne funksjonaliteten er at det er stor forskjell på hva dette i praksis betyr. Tristars modell Fr-6970 som også er med i denne testen har også to kurver man kan plassere maten i, men den har ikke to separate varmesoner – noe som gjorde at man i begge kurver var nødt til å tilberede mat med samme steketemperatur. Nå skal det sies at modellen heter «Double Basket» og ikke «Dual Zone», men det er lett å la seg forvirre.

Når vi derfor pakket ut denne airfryeren fra Ninja forventet vi at den skulle fungere på samme måte. Men nei, dette er noe helt annet! Ninja Foodi Dual Zone har nemlig to separate varmesoner, og i praksis fungerer den som to små enkeltstående airfryere som kan brukes helt uavhengig av hverandre. Airfryeren har dessuten en kombinert kapasitet på hele 7,6 liter, så her er det muligheter for å lage mye mat av gangen.

Ninja har to varmesoner som gjør at man kan tilberede mat på ulik temperatur samtidig.
David Johansen Auby, Tek.no

De to sonene fungerer altså helt individuelt. Ja, man kan faktisk ta ut den ene skuffen mens maskinen tilbereder mat i den andre. Det gir total kontroll på ikke bare tid, men også temperatur. Vi testet også om varmen fra den ene sonen påvirket den andre, og det vil vi ikke si at den gjorde i noen større grad. Ja, det blir lunkent, men det har ikke noe å si på resultatet av maten.

På touch-displayet har man en sync-knapp og en match-knapp der «sync» gjør at maten ferdigstilles samtidig, mens «match» automatisk likestiller de to sonene så man kan tilberede dobbel mengde mat som krever samme tid og temperatur. La oss si at man for eksempel skal tilberede brokkoli på 160 grader i 5 minutter i det ene kammeret, og pommes frites på 200 grader i 15 minutter i det andre. Da plotter man bare inn tid og temperatur på sone 1 først og så på sone 2 etterpå. Dermed trykker man på sync og så gjør maskinen resten av jobben. Det eneste vi irriterer oss over er at airfryeren ikke gir noe signal på at man må snu eller riste maten. Når man i tillegg bruker flere soner kan det bli mye å holde styr på, så det er spesielt synd at det ikke finnes på denne modellen.

To soner som kan stilles inn hver for seg.
David Johansen Auby, Tek.no

Uansett, denne airfryeren fra Ninja er perfekt for deg som elsker å kokkelere og som er opptatt av å tilberede mye forskjellig mat – samtidig. I motsetning til de fleste andre modeller krever den litt prøving og feiling, og at man holder tungen rett i munn når man plotter inn instruksjonene, men etter et par ganger så tenker man ikke noe mer over det. Brukervennligheten er i det hele tatt veldig god. Signallydene er lave og menysystemet er enkelt å forstå. Det er også verdt å nevne at Ninja har det største spennet innen temperatur vi har vært borti i våre tester. Her kan man faktisk tilberede maten på mellom 40–240 grader. Perfekt til å både tine eller sjokk-fritere hvis man skulle ønske det.

I skrivende stund koster faktisk Ninja Foodi Dual Zone rett i underkant av 2500 kr. Det er utrolig nok mindre enn modellen fra Cosori. Mens man på Cosori fikk mindre for pengene enn hva man betaler for, er denne modellen svært lavt priset i forhold til det man får. Et godt kjøp med andre ord.

Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU
9
Imponerende
Godt kjøp

Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU

9
Imponerende
sitatTo varmesoner gjør at det er en fryd å lage mat med denne airfryeren fra Ninja

Fordeler

 • +
  Har to varmesoner, noe som gjør matlagingen mye enklere.
 • +
  Kjempegod brukervennlighet.
 • +
  Testens beste varmespenn (40-240 grader)
 • +
  Veldig mye for pengene
 • +
  Stort bollevolum på til sammen 7,6 liter

Ting å tenke på

 • Ikke avtakbar frityrkurv
 • Ikke alarm for å snu maten

Onemoon OA9

OneMoon OA9 er en airfryer som virkelig skiller seg ut i mengden. Mens de aller fleste modeller forsøker å etterligne en standard frityrgryte, minner denne mer om en slags mini-ovn. Den kommer også med både stekebrett, grillspyd, samt egen ovnsvott.

Med sin olivengrønne farge og unike oppsyn er det også en modell som vi tror kan vekke begeistring for de med sans for design. Noen vil nok synes at den ser litt «husmoraktig» ut, men vi digger det retro utseendet!

Den spesielle ovnsformen gjør ikke bare at maskinen ser kul ut, men er også et smart designvalg som gjør at kapasiteten – i sammenligning med de andre modellene – utvides betraktelig. At man kan legge maten lagvis gjør rett og slett at man kan fritere mer av gangen. Samtidig la vi merke til at maten i toppetasjen ble raskere ferdig enn i etasjene under. Det er for så vidt ikke så overraskende siden varmeelementene er plassert i taket, men det gjør at man må rokere på brettene med jevne mellomrom hvis man tilbereder en større porsjon. Det gjelder også hvis man skal tørke mat, da maten som er plassert øverst tørker fortere. Uansett er det positivt at man faktisk kan tørke mat i denne, og det er kun to andre modeller i testen som har denne funksjonaliteten.

Ellers er det ingenting å utsette på brukervennligheten. Her er det enkelt å sette program og menyen er intuitiv. Vi savner kanskje muligheten for å sette temperatur og tid helt uavhengig av programmene, men det blir bare småplukk. Her må man først sette et program, så eventuelt endre på tid og varme, og det er veldig enkelt når man først vender seg til det. Vi hadde også satt pris på om det var alarm for å snu maten halvveis.

Selv om designet på OneMoon OA9 er radikalt annerledes enn på de andre modellene, er teknologien som tas i bruk her akkurat den samme. Dette er en varmluftsovn i miniatyr, og fungerer deretter. Her kan man gjøres nesten det samme som i en vanlig ovn, bare i mindre skala. Maskinen har også noen fordeler over en vanlig ovn ved at man ikke trenger å varme den opp i forkant og at maten får en raskere stekeskorpe.

Modellen kommer med mye tilleggsutstyr som blant annet kebab-sett og rotisserie-grill. Vi har kun testet grunnfunksjonaliteten, men her er det mange muligheter hvis man ønsker å være kreativ på kjøkkenet.

Onemoon OA9 AirFryer 10L 1500W
9
Imponerende
Anbefalt

Onemoon OA9 AirFryer 10L 1500W

9
Imponerende
sitatEn litt annerledes airfryer med stekebrett

Fordeler

 • +
  Stor kapasitet
 • +
  Godt resultat på maten
 • +
  Stort spenn i varmekapasitet (30-200 grader)
 • +
  Perfekt til å tine eller tørke mat med
 • +
  Stilig design - skiller seg ut
 • +
  Mye ekstrautstyr

Ting å tenke på

 • Ikke alarmfunksjon for å snu/omrokere maten
 • Steker litt ujevnt, må passe på underveis
 • Tar ganske mye plass

Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20 med bakeform

Philips XXL Smart Sense er den mest behagelige airfryeren vi noensinne har testet. Det er også den dyreste. På denne modellen har Phillips nemlig luket vekk alle de typiske irritasjonene man så ofte finner: her er det enkelt å trekke inn og ut skuffen – ja, den er til og med festet til en skinne! Lydvarslene er tydelige, men likevel avdempet. Og brukervennligheten er ivaretatt på beste måte. Her kan man velge tid, temperatur eller program ved å trykke på touch-skjermen eller bruke navigeringshjulet. Det er intuitivt og veldig vanskelig å misforstå. Med andre ord: En airfryer man blir glad i å lage mat med. Men er prisen verdt det?

For Philips XXL Smart Sense er tross alt «bare» en airfryer. Den har ikke dobbelt kammer som på for eksempel modellen fra Ninja eller Tristar. Den har heller ikke innovative funksjoner som steaming som man finner på testvinner OBH Nordica Easy Fry. Nei, det er en vanlig airfryer – bare en veldig god og romslig en.

Denne modellen kommer riktig nok med bakeform og muffinsformer. Vi forsøkte å bake muffins, noe som ble sånn passe vellykket. Om det er bakeegenskapene eller airfryeren som sviktet er usikkert, men vi tipper på førstnevnte. Likevel stusser vi over at maskinen ikke har et eget program for baking. Her kan man selv finne ut av tid og temperatur.

Det er også verdt å nevne at denne modellen har noen interessante funksjoner som vi ikke har funnet på noen annen maskin. Den første er en såkalt «fettfjerningsteknologi» som visstnok skal separere ut fettet fra maten. Fettfjerningen foregår ved at maskinen har en spesielt designet bunn som lar fettet lettere renne unna. Greit nok. Men så blir spørsmålet om dette i det hele tatt er noen god idé. For det første er det gjerne fettet som gir maten smak. For det andre er det ikke alt fett som er usunt, og friterer man for eksempel et stykke fisk så vil man jo gjerne ha i seg de sunne fettsyrene også. Nå skal det sies at vi ikke merket noen forskjell på den maten vi tilberedte i denne maskinen kontra de andre, så det spiller uansett liten rolle.

Airfryeren er designet slik at fettet lettere skal renne unna. Vi merket lite forskjell på maten og ser heller ikke helt poenget med funksjonen.
David Johansen Auby, Tek.no

En annen funksjon er smart-sensing funksjonen som stiller inn tid og temperatur automatisk. Her legges maten i kurven før maskinen så beregner temperatur og tid. Vi forsøkte med først med pommes frites, så med brokkoli. Med potetene fungerte det helt utmerket! Her stilte maskinen seg først inn på 160 grader før den etter hvert økte til 180. Det er ikke noe de fleste av oss ville funnet på å gjøre på egen hånd, og det ga et veldig godt resultat. Så var det brokkoliens tur. Her ønsket maskinen å fritere brokkolien på 160 grader i 32 minutter, noe som utvilsomt ville ha forkullet de grønne bukettene. Men, som vi etter hvert forstod var dette en feil fra vår side. Programmet fungerer nemlig kun til ferske eller frosne pommes frites, kyllinglår, en hel kylling eller fisk. En smart funksjon med andre ord, men pass på så man bruker egnet mat.

Hvis du er typen som blir irritert av dårlig brukervennlighet, høye pipelyder eller slapt design – og som i tillegg kun ønsker en standard airfryer – så er dette modellen for deg. Men du må også være villig til å betale for det.

PS: Philips XXL Smart Sense kommer også i sort farge og uten bakeform. I skrivende stund er den priset rundt 600 kr lavere enn modellen vi testet. Modellen heter Philips XXL Smart Sense HD9867/90.

Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20
8.5
Meget bra
Anbefalt

Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20

8.5
Meget bra
sitatVeldig behagelig i bruk, men det koster.

Fordeler

 • +
  Kjempegod brukervennlighet
 • +
  Lavt lydnivå
 • +
  Pent design og god byggekvalitet
 • +
  Har skinne som holder igjen skuffen
 • +
  Avtagbar frityrkurv
 • +
  Stort temperaturspenn på 40-200 grader
 • +
  Kommer med bake- og muffinsformer

Ting å tenke på

 • Har bakeform, men ikke eget bakeprogram (kan settes selv)
 • Ganske dyr

Tristar Fr-6970 Double Basket Airfryer

En airfryer med to kurver! Vi var begeistret da vi pakket ut denne modellen fra Tristar. En typisk utfordring når man lager mat med en airfryer er nemlig at det ikke alltid passer så godt å legge ulike ingredienser i samme kurv – brokkoli og pommes frites for eksempel fungerer dårlig både fordi de må tilberedes med ulik temperatur og ikke like lenge. Med to kurver er problemet løst – trodde vi i hvert fall.

Ved nærmere ettersyn ble vi imidlertid skuffet. De to kurvene viser seg nemlig å være tilkoblet samme varmesone. Så selv om airfryeren altså har to kurver, må man tilberede maten med samme temperatur. Her er det lett å bli lurt av navnet. «Dobbel» burde jo bety at man kan bruke de to kurvene til å tilberede mat med ulike varmeinnstillinger. Vi har også en annen airfryer med to kurver med i testen, nemlig Ninja Foodi Dual Zone. Den har også to kurver, men også to varmesoner, noe som gjør den helt overlegen å tilberede mat med sammenlignet med denne modellen.

Plass til to kurver – som dessverre er plassert i samme varmesone.
David Johansen Auby, Tek.no

Når det er sagt så er ikke Tristar sine doble kurver helt ubrukelige. I motsetning til airfryere med én stor kurv, kan man her tilberede ingrediensene hver for seg. Det er verdifullt hvis man har ingredienser man helst ikke vil at skal komme i berøring av hverandre. Men de ulike ingrediensene må altså tilberedes på samme temperatur – med de kompromissene det innebærer.

Maskinen fungerer ved at man først legger den maten som tar lengst tid å lage i den første kurven. Så stiller man inn de tidene man ønsker på både kurv 1 og kurv 2. Temperaturen – som vi har vært inne på – må settes likt for hele maskinen. Til slutt velger man «sync»-funksjonen. Så setter man i gang maskinen på vanlig vis, og etter hvert gir den så fra seg et lydsignal for at kan man skal legge inn maten i kurv 2. Prosessen blir altså ikke helautomatisert som på airfryeren fra Ninja, men det fungerer likevel helt greit.

Modellen vinner på å ha veldig intuitive og enkle menyer. Det er alltid fint å ha, spesielt når man tar i bruk to kurver. I tillegg har den mute-funksjon som slår av alle lyder – inkludert for tastevalg. Tusen takk Tristar! Dette skulle vi likt å se på flere modeller. Tristar Fr-6970 er en airfryer som viste seg å være mindre avansert enn først antatt. Likevel er det en modell som fungerer helt fint til sitt bruk.

Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer
6.5
Helt greit

Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer

6.5
Helt greit
sitatDobbelt skuff og stor kapasitet, men all maten må tilberedes på samme temperatur.

Fordeler

 • +
  Dobbel skuff og stor kapasitet
 • +
  Behagelig lydnivå. All lyd kan slås av
 • +
  Har alarm for å snu maten

Ting å tenke på

 • Kun én varmesone
 • Ikke avtakbar frityrkurv
 • Ganske høyt lydvolum ved bruk
 • Snevert temperaturspenn på 80-200 grader

Electrolux Explore 6 airfryer E6AF16ST

I prisklassen på rundt 2000 kr og oppover finner man airfryere som grovt sett kan plasseres i to kategorier: de som åpenbart er bedre enn gjennomsnittet med funksjoner som dobbel sone eller steam, og de modellene som minner om billigvarianter – bare litt bedre og med litt penere design. Denne airfryeren fra Electrolux tilhører sistnevnte kategori. Likevel er det en god og romslig airfryer som er behagelig i bruk. Men vi ser ingen grunn til å bruke pengene på denne modellen når man tross alt finner minst like gode modeller til halvparten av prisen.

Å ta i bruk Explore 6 fra Electrolux er likevel enkelt og behagelig. Den har lave usjenerende signallyder og avtagbar frityrkurv som gjør det lettere å få maten over på tallerkenen. Vi setter også pris på at det er mulig å kveile opp ledningen bak på maskinen. Modellen har dessverre ingen alarm midtveis. Vi tilberedte som vanlig fish and chips og brokkoli med ost. Resultatet var det ingen ting å utsette på, så denne modellen er absolutt et trygt alternativ.

Alt i alt er Electrolux Explore 6 ganske så gjennomsnittlig. Den har et godt bollevolum på 5,4 liter og den fungerer helt fint. Som veldig mange andre modeller har den også en rekke ferdigdefinerte programmer. Likevel, når man først skal bruke 2000 kr eller mer på en airfryer ville vi nok gått for en annen modell.

6
Helt greit

Electrolux Explore 6 airfryer E6AF16ST

6
Helt greit
sitatEn gjennomsnittlig airfryer til litt høy pris

Fordeler

 • +
  Fungerer helt fint til det den skal
 • +
  Behagelig lydnivå
 • +
  Har avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Snevert temperaturspenn på 800-200 grader
 • Ikke alarm for å snu maten

Cosori dehydrator/airfryer CP158-AF-DEU

«Den mest kjente av de, Cosori heter den vel», er gjerne svaret hvis man spør noen om de har kjennskap til airfryere. For mange er nemlig merket blitt synonymt med airfryere. Cosori Premium airfryer ble dessuten kåret til årets kjøkkenprodukt i 2022 av fagbladet Elektronikkbransjen. Så det er en seriøs aktør i airfryer-markedet vi har å gjøre med her. Derfor må det sies at vi hadde høye forventninger da vi pakket ut denne bestselgeren fra Cosori til test. For hva kunne gjøre nettopp denne airfryeren så unik sammenlignet med andre?

Lite, viste det seg. Cosori CP158 er nemlig en ganske så anonym og gjennomsnittlig airfryer som fungerer helt fint til det den skal – nemlig å luftfritere mat. Her finner man ingen ekstrafunksjonalitet eller annet spesielt som gjør at den skiller seg fra mengden. Jo, man får med såkalt grillsett og kapasiteten på 5,5 liter er god, men dette er ikke akkurat unikt. Langt rimelige airfryere har like god eller bedre kapasitet.

Skuffen på Cosori var knotete å få på plass. Dette føltes som en billig-maskin til altfor høy pris.
David Johansen Auby, Tek.no

Underveis av vår test av rimelige airfryere, forsto vi raskt at de var små forskjeller som skilte mange av modellene. Det betyr at man enkelt kan finne en airfryer som «får jobben gjort» til en relativt billig penge. Testvinneren fra Xiaomi er et godt eksempel på det. Den utmerket seg i tillegg med en smart app og muligheten for å tørke mat med en temperatur ned mot 40 grader. Det kan man ikke på Cosoris modell som har et temperaturspenn på 75–205 grader.

Men som nevnt, Cosori leverer en airfryer som fungerer helt fint. Designmessig er den i tillegg ganske lekker. Det er ikke fordi den er bygget i et annet materiale (her er det plast som gjelder), men fordi plasten har en fin teksturering. Det gjør at den både ser bedre ut enn mange andre modeller og at den ikke er like mottagelig for fettflekker.

Teksturen på Cosori gjør at den er lite mottagelig for fettflekker.
David Johansen Auby, Tek.no

På funksjonssiden derimot er Cosori like irriterende i bruk som veldig mange andre modeller. Her er typiske problemer med høye pipelyder og en skuff som er veldig hard å få igjen. Det motsatte av hva vi opplevde med testens mest behagelige modell Philips XXL Smart Sense. Det er en modell som koster noe mer, men som er utrolig mye bedre. På pluss-siden har Cosori avtagbar frityrkurv og den er relativt liten i fysisk størrelse i forhold til kapasiteten.

Vi hadde forventet noe mer fra Cosori. Og til denne prisen må vi si at dette var en skuffelse. Man kan få minst like gode modeller til langt hyggeligere pris. Cosori leverer en helt grei maskin, men en pris på rundt 2700 kr er den minst dobbelt så dyr som den burde være.

6
Helt greit
sitatEn helt grei airfryer som koster altfor mye.

Fordeler

 • +
  Fungerer fint til det den skal
 • +
  Fint design, overflatetekstur som gjør at man ikke avsetter fettflekker
 • +
  Har avtakbar frityrkurv

Ting å tenke på

 • Overpriset. Lite for pengene
 • Høye pipelyder ved bruk
 • Ikke den beste allsidigheten. Har temperaturspenn på 75-205 grader.

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0
OBH Nordica Easy Fry Steam+ airfryer FW2018S0
Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU
Ninja Foodi Dual Zone airfryer AF300EU
Onemoon OA9 AirFryer 10L 1500W
Onemoon OA9 AirFryer 10L 1500W
Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20
Philips XXL Smart Sense Airfryer HD9870/20
Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer
Tristar FR-6970 Double Basket Airfryer
Electrolux Explore 6 airfryer E6AF16ST
Cosori dehydrator/airfryer CP158-AF-DEU
Cosori dehydrator/airfryer CP158-AF-DEU
annonse