Samletest10 nettbrett under lupen

Så ulike er nettbrettene

Vi har testet ti av dem. Sjekk hvilket som er best.

Plass 10 til 5

Å sammenligne nettbrett blir litt som å sammenligne epler og pærer, eller i dette tilfellet, iOS, Windows og Android. Brettene har til dels svært ulike egenskaper. Det hjelper lite om testvinneren er en råsterk sportsbil, om det du trenger er en rimelig stasjonsvogn.

Les også: Dette er de smarteste smartmobilene

Noen av brettene i vår sammenligning har store skjermer og tastatur, mens andre får plass i en jakkelomme. Større skjerm og tastatur trekker opp, men fører også til at prisen blir høyere, noe som trekker ned. Denne gangen har vi imidlertid vektet skjerm, teknologi og brukervennlighet høyere enn pris.

Før du bestemmer deg for hvilket brett som passer deg best, bør du lese nøye igjennom testen av hvert enkelt nettbrett. Merk også at dette ikke er en uttømmende liste.

Oversikten over alle nettbrettene vi har testet finner du her.

I vår oppstilling har vi tatt utgangspunkt i følgende kriterier:

• Brukervennlighet
• Skjerm
• Design
• Byggekvalitet
• Funksjonalitet
• Teknologi
• Ytelse
• Batterikapasitet
• Underholdningsfunksjoner
• Minne
• Pris

Det har gitt oss følgende liste:

#10 Acer Iconia B1-A71

Acer Iconia B1 A71Foto: Produsentfoto

Acer Iconia B1-A71 er et svært billig nettbrett. Men skjermen er langt dårligere enn på noe annet brett i denne testen. Maskinvaren er også svak, i tillegg til at brettet føles simpelt. Har du en smartmobil fra før, er dette knapt et brett det er verdt å bruke penger på. Har du ingen smartmobil og dårlig råd, er det likevel en rimelig inngangsbillett til Android, og helt ubrukelig er brettet tross alt ikke.

Les hele testen av Acer Iconia B1 A71

Finn beste pris på Acer Iconia B1 A71

#9 Nexus 7 16GB (Asus)

Nexus 7.Foto: Produsentfoto

Dette er et referansebrett for Google, og har relativt god maskinvare. Men skjermen er på 7 tommer, og du kan ikke bruke minnekort i Nexus 7. Vi synes brettet blir dyrt i forhold til hva du får for pengene, selv om det har en del gode egenskaper.

Les hele testen av Nexus 7

Finn beste pris på Nexus 7

#8 Archos 101 XS

Archos 101 XSFoto: Produsentfoto

Dette brettet leveres med et tastatur, noe som gjør det enklere å bruke for den som skriver mye. Men byggekvaliteten er simpel, og ytelsesmessig er brettet ikke helt på topp. Tastaturet inneholder ikke noe ekstra batteri, men trekker strøm fra nettbrettet. Vi synes også det er litt dumt at bokstaven "Å" ikke finnes på tastaturet, men må hentes via en funksjonstast.

Les hele testen av Archos 101 XS

Finn beste pris på Archos 101 XS

#7 Anderson ADT 1.0

Andersson ADT 1.0Foto: Produsentfoto

Dette er et såkalt OEM-brett, hvilket betyr at det er produsert på bestilling fra en norsk distributør som så har satt navnet sitt på brettet. Det betyr at merket nok er ukjent for de fleste, og at brettet kan finnes i andre markeder under andre navn. Men brettet blir ikke dårligere av den grunn, og skal du ha et nettbrett med 7 tommer skjerm er dette antakelig det beste du kan få i denne priosklassen. Byggekvaliteten er god, og skjermen fungerer utmerket. Kameraet er imidlertid lite å glede seg over.

Les hele testen av Anderson ADT 1.0

Finn beste pris på Anderson ADT 1.0

#6 Asus Padfone 2

Asus Padfone 2.Foto: Produsentfoto

Dette er det mest spesielle nettbrettet i testen. Egentlig er brettet bare en ekstra stor skjerm til Asus-mobilen din. Konseptet er litt underlig, og vi vet ikek om vi blir helt fortrolige med at vi ikke kan bruke mobil og nettbrett side om side. Løsningen er heller ikke særlig billig. Den største fordelen er at arbeidet du gjør på brettet naturlig nok blir lagret på mobilen.

Les hele testen av Asus Padfone 2

Finn beste pris på Asus Padfone 2

neste side kan du se hvilke nettbrett som gjør det best i vår sammenlikning