Til hovedinnhold
Samletest10 nettbrett under lupen

Så ulike er nettbrettene

Vi har testet ti av dem. Sjekk hvilket som er best.

Plass 10 til 5

Å sammenligne nettbrett blir litt som å sammenligne epler og pærer, eller i dette tilfellet, iOS, Windows og Android. Brettene har til dels svært ulike egenskaper. Det hjelper lite om testvinneren er en råsterk sportsbil, om det du trenger er en rimelig stasjonsvogn.

Les også: Dette er de smarteste smartmobilene

Noen av brettene i vår sammenligning har store skjermer og tastatur, mens andre får plass i en jakkelomme. Større skjerm og tastatur trekker opp, men fører også til at prisen blir høyere, noe som trekker ned. Denne gangen har vi imidlertid vektet skjerm, teknologi og brukervennlighet høyere enn pris.

Før du bestemmer deg for hvilket brett som passer deg best, bør du lese nøye igjennom testen av hvert enkelt nettbrett. Merk også at dette ikke er en uttømmende liste.

Oversikten over alle nettbrettene vi har testet finner du her.

I vår oppstilling har vi tatt utgangspunkt i følgende kriterier:

• Brukervennlighet
• Skjerm
• Design
• Byggekvalitet
• Funksjonalitet
• Teknologi
• Ytelse
• Batterikapasitet
• Underholdningsfunksjoner
• Minne
• Pris

Det har gitt oss følgende liste:

#10 Acer Iconia B1-A71

Acer Iconia B1 A71Foto: Produsentfoto

Acer Iconia B1-A71 er et svært billig nettbrett. Men skjermen er langt dårligere enn på noe annet brett i denne testen. Maskinvaren er også svak, i tillegg til at brettet føles simpelt. Har du en smartmobil fra før, er dette knapt et brett det er verdt å bruke penger på. Har du ingen smartmobil og dårlig råd, er det likevel en rimelig inngangsbillett til Android, og helt ubrukelig er brettet tross alt ikke.

Les hele testen av Acer Iconia B1 A71

Finn beste pris på Acer Iconia B1 A71

#9 Nexus 7 16GB (Asus)

Nexus 7.Foto: Produsentfoto

Dette er et referansebrett for Google, og har relativt god maskinvare. Men skjermen er på 7 tommer, og du kan ikke bruke minnekort i Nexus 7. Vi synes brettet blir dyrt i forhold til hva du får for pengene, selv om det har en del gode egenskaper.

Les hele testen av Nexus 7

Finn beste pris på Nexus 7

#8 Archos 101 XS

Archos 101 XSFoto: Produsentfoto

Dette brettet leveres med et tastatur, noe som gjør det enklere å bruke for den som skriver mye. Men byggekvaliteten er simpel, og ytelsesmessig er brettet ikke helt på topp. Tastaturet inneholder ikke noe ekstra batteri, men trekker strøm fra nettbrettet. Vi synes også det er litt dumt at bokstaven "Å" ikke finnes på tastaturet, men må hentes via en funksjonstast.

Les hele testen av Archos 101 XS

Finn beste pris på Archos 101 XS

#7 Anderson ADT 1.0

Andersson ADT 1.0Foto: Produsentfoto

Dette er et såkalt OEM-brett, hvilket betyr at det er produsert på bestilling fra en norsk distributør som så har satt navnet sitt på brettet. Det betyr at merket nok er ukjent for de fleste, og at brettet kan finnes i andre markeder under andre navn. Men brettet blir ikke dårligere av den grunn, og skal du ha et nettbrett med 7 tommer skjerm er dette antakelig det beste du kan få i denne priosklassen. Byggekvaliteten er god, og skjermen fungerer utmerket. Kameraet er imidlertid lite å glede seg over.

Les hele testen av Anderson ADT 1.0

Finn beste pris på Anderson ADT 1.0

#6 Asus Padfone 2

Asus Padfone 2.Foto: Produsentfoto

Dette er det mest spesielle nettbrettet i testen. Egentlig er brettet bare en ekstra stor skjerm til Asus-mobilen din. Konseptet er litt underlig, og vi vet ikek om vi blir helt fortrolige med at vi ikke kan bruke mobil og nettbrett side om side. Løsningen er heller ikke særlig billig. Den største fordelen er at arbeidet du gjør på brettet naturlig nok blir lagret på mobilen.

Les hele testen av Asus Padfone 2

Finn beste pris på Asus Padfone 2

neste side kan du se hvilke nettbrett som gjør det best i vår sammenlikning

Topp 5-brettene

#5 Apple iPad Mini 16 GB

Apple iPad Mini.Foto: Produsentfoto

Svært mange har et forhold til Apple iPad. Etter at iPad Mini kom på markedet har populariteten bare fortsatt å øke. Her får du et komplett nettbrett med tilgang til alle appene i App Store, i et nettbrett med lav vekt og hendig størrelse. Men innmaten er ikke like rask som på storebror, og Apple Mini har heller ikke retina-skjerm.

Les hele testen av iPad Mini

Finn beste pris på iPad Mini

#4 Microsoft Surface RT 32GB

Microsoft Surface RT.Foto: Produsentfoto

Skal du bruke nettbrettet som et alternativ til en bærbar PC, er det ikke noe nettbrett som egner seg bedre enn Microsoft Surface RT. Her får du komplett Office-pakke, tastatur og et brukergrensesnitt som er det samme som på en vanlig PC med Windows 8.

Men en vanlig PC er det ikke, og selv om det finnes mange gode apper også til Windows RT, vil du oppdage at mange av de mest populære appene for iPad og Android mangler på denne plattformen. Du kan heller ikke kjøre vanlige PC-programmer som ikke er skrevet om til RT-plattformen.

Les hele testen av Microsoft Surface RT

Finn beste pris på Microsoft Surface RT

#3 Apple iPad 4. generasjon

iPad 4. generasjonFoto: Produsentfoto

Apple iPad trenger neppe noen omfattende introduksjon. For mange er dette det eneste virkelige nettbrettet, alt annet er kopier. Utvalget av apper er enormt, og 4. generasjon av iPad har også fått kraftigere maskinvare. Skjermen er fantastisk, og brukergrensesnittet er enkelt, selv om Apple etter hvert har lagt til enkelte nye funksjoner som du kanskje ikke umiddelbart finner frem til.

Les hele testen av Apple iPad 4.generasjon

Finn beste pris på Apple iPad 4.generasjon

#2 Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung Galaxy Note 10.1.Foto: Produsentfoto

Med sin avanserte skjermpenn og flere unike egenskaper lå Samsung Galaxy Note 10.1 lenge på toppen av våre lister. Brettet er det eneste som kjører applikasjoner i to vinduer samtidig. Er du i det kreative hjørnet er dette brettet for deg. Her får du også med en full kontorpakke, og god programvare for fotoredigering.

Les hele testen av Samsung Galaxy Note 10.1

Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 10.1

#1 Sony Xperia Tablet Z

Sony Xperia Tablet Z.Foto: Produsentfoto

Sony klatrer helt til topps på vår test, med Xperia Tablet Z. Knallgod skjerm, lav vekt og en spennende design er her kobinert med det ypperste av maskinvare. Høyere skjermoppløsning enn de andre Android-brettene, bra kamera og "alt" av teknologi trekker opp. I tillegg er det vanntett, så du kan bruke det i regnvær ute, eller på kjøkkenbenken uten å være redd for søl.

Les hele testen av Sony Xperia Tablet Z

Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z

Vil du være sikker på å ikke gå glipp av lignende tester? Lik oss på Facebook!

annonse