Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBeste hodelykter (2022)

Vi har funnet den beste hodelykten

I prisklassen 1000 – 2500 kroner.

Vi kan påstå at vi kjenner en skogsti, et islagt vann eller en skiløype «bedre enn vår egen bukselomme» så mye vi bare vil. Men så fort solen går ned blir den bukselommen straks like oversiktlig som en gjennomsnittlig tenårings ryggsekk.

For å finne veien ut av den kaotiske ryggsekken er du prisgitt en god hodelykt, som helst skal passe akkurat til dine behov.

For det er en vesensforskjell mellom hva ulike typer turer krever av en hodelykt. Hvis du løper på delvis opplyst sti, kreves kun det lille ekstra. En skøytetur på kveldstid på sin side, fordrer å kunne se langt nok fremover til å unngå å måtte teste isens tykkelse ved hjelp av egen kroppsvekt.

Likeledes, går du tur i særdeles ulendt terreng, som også gjerne er ganske ukjent, bør du sørge for å ha høyest mulig lysstyrke som brer seg godt utover. Skal du på ski? Vel, du trenger godt lys, men det er mer krevende å få lyst opp mørklagte røtter enn hvitlagt snøterreng hvor skyggene naturlig blir tydeligere.

Generelt kan vi si at ingen av hodelyktene i denne testen er dårlige. Likevel er det noen som utmerker seg ekstra positivt, mens andre har blitt retestet flere ganger fordi vi ikke kunne forstå at de kunne skuffe oss slik.

Disse hodelyktene er med i testen:

 • Olight H37W
 • Olight H27E
 • LedLenser H7R Signature
 • LedLenser H15 Core
 • Moonlight Bright as Day 2000
 • Moonlight Bright as Day 1300
 • Moonlight Bright as Day 800
 • Nitecore HC65 V2
 • Silva Trail Speed 5x
 • Lars Monsen Bymarka Allround 1000

Vi har flere hodelykttester på lur. Denne testen tar for seg hodelykter i prisklassen (ca.) 1000 – 2500 kroner. Vi følger opp med en test i prisklassen (ca.) 500 – 1000 kroner straks.

Testkriterier

Uavhengig prisklasse er det en rekke kriterier vi vurderer før sluttkarakteren gis:

 • Lysstyrke: Vi tester selvsagt lysstyrken, som helt klar vekter høyt hos oss. Men det er ikke alltid slik at høyest lysstyrke plasserer lykten på toppen. For det er andre kriterier lyktene også må oppfylle.
 • Brukervennlighet: Slik som hvor enkle de faktisk er å bruke. Det hjelper fint lite hvor bra lyset egentlig er hvis du må dobbelttrykke, nei, hvordan var dette her, hurtigtrykke, nei, «Ole?! Kan du ta på hodelykten min, jeg fryser på fingrene og ser ingenting!».
  Det enkle er ofte det beste. Ikke gi oss tusen innstillinger som er vanskelig å behandle når det er kaldt og mørkt.
 • Batteritid: At den lyser som en engel og er skikkelig enkel å bruke er vel og bra, men det hjelper jo ikke hvis batteriet går tomt så fort du har ankommet mørkesonen. Så må vi selv utvise noe skjønn med tanke på hvor lenge man kan forvente at en lykt skal klare «full guffe» som innstilling. Men de bør holde ut litt i alle fall.
 • Ladetype: Batteriet må selvsagt også lades opp på forhånd. Dette er ikke det viktigste kriteriet, men det hjelper på humøret om den kan lades opp ved hjelp av en av de hundre USB-C-laderne, eller til nøds mikro-USBene, som vi uansett allerede har liggende. Kabler forsvinner. Og kommer lykten med en proprietærlader, ja, da kan du banne på at den blir borte vekk akkurat den dagen du trenger den.
 • Verdi for pengene: I flere tilfeller handler det også vel så mye om hvor mye lys du får for pengene. Vi er ikke interessert i å betale i dyre dommer for noe som ikke innfrir, og det er neppe du heller.

Slik har vi testet

Lysstyrken måles ved å sette opp et lerret med målelinjer (det er 40 cm mellom hver av de mindre målepunktene), hvor vi kan se hvilken form og styrke lyset har. Hodelyktene festet på et isopor-hode for mest mulig riktig posisjon. Deretter måler vi lyset ved hjelp av en lysmåler som står midt i krysset av mållinjene to meter unna hodelykten.

Lysmåleren måler lux fremfor lumen, hvilket vil si at den ikke måler mengden lys som skilles ut fra lyskilden (lumen), men mengden lys som treffer en flate (lux). Det vil derfor være en forskjell mellom oppgitt lumen og målt lux. Det bør også regnes med noe variasjon i målingene våre, altså at selv ved måling på 500 lux, vil det riktige svaret ligge et sted mellom 490–510 lux.

Begge stativene står i samme høyde, og alle lyktene blir festet på det samme punktet. Selv om flere lykter har mulighet for både skarpsyn og bredt, valgte vi å måle lysstyrken med utgangspunkt i deres mest intense lys. Så ser vi hvor mye lysstyrke de ulike styrkemodusene gir, som du kan se i resultatene nedenfor.

Lystest mot lerret

Trykk og dra på bildet for å se forskjellen. Velg modell fra rullgardinsmenyene.

Lystesten mot lerret kan kun fortelle oss så mye. Men de må også testet i et par andre, mer praktiske målinger.

For den ene testen har vi plassert en person med refleksjakke 20 meter unna hodelyktene. Kameraet er plassert like ved hodelykten, med samme lukkertid og blender. Den reflekskledde (og forfrosne) personen sto også på samme sted i bildetakingsperioden.

Bildene under er kun beskåret og ikke justert på noen som helst annen måte.

Trykk og dra på bildet for å se forskjellen. Velg modell fra rullgardinsmenyene.

Vi ønsket også å se hvor mye farger og omgivelser de ulike hodelyktene fanger opp. Derfor plasserte vi isoporhodet ca. 25 meter unna en graffitimalt vegg. Bildene er tatt på likt vis og resultatene kan du se i billedgalleriet nedenfor.

Lystest mot fargerik vegg

Trykk og dra på bildet for å se forskjellen. Velg modell fra rullgardinsmenyene.

Det tas selvsagt forbehold om at bildene aldri vil kunne presist gjengi faktisk opplevelse, ei heller presise mål for lysets bredde. Men de vil til gjengjeld kunne gi en indikasjon på både bredde og styrke.

Vi vurderer også hodelyktenes batteritid. For å gjøre dette har vi ladet dem helt opp og satt dem på full styrke. Det er satt opp et kamera foran lyktene, som registrerer hver minste endring og gir oss nøyaktige tidspunkt for når hodelyktene har slått seg av. Merk at de fleste lyktene bare vil gi maksimalt med lys over en kortere periode før de dimmer ned så lykten ikke skal bli for varm. Samtidig er noen flinkere til å «spare» strøm enn andre. Nitecore for eksempel vil dimme ned kontinuerlig for å holde liv i lyset lengst mulig.

Silva Trail Speed 5XLars Monsen Bymarka Allround 1000 HodelyktMoonlight Bright as Day 800Moonlight Bright as Day 1300Moonlight Mountain Gear Bright As Day 2000Olight H37WOlight H27ELedLenser H7R SignatureLED Lenser H15R CoreNiteCore HC65 V2
annonsePris1580-1148199524992499149920991599899
Maksimal lysmengde oppgitt (lumen)1200 lm1000 lm800 lm1300 lm2000 lm2500 lm1500 lm1200 lm2500 lm1750 lm.
Maksimal lysmengde målt (lux)1300 lux530 lux802 lux1052 lux2048 lux2850 lux2162 lux1684 lux1499 lux1545 lux
Minste lysmengde målt (lux)130 lux29 lux21 lux27 lux70 lux25 lux5 lux27 lux11 lux420 lux
Produktvekt oppgitt215 g--256 g298 g301 g251 g255 g380 g62.7 g
Batteritid fra høyeste styrke til den slår seg av (flere justerer seg ned i styrke for å holde ut lengst)ca. 9,5 tca. 2 tca. 4,5 tca. 7 tca. 5 tca. 5 tca. 4 tca. 5 tca. 3,5 tca. 12 t +
BatteriladerinngangUSB-CProprietærladerUSB-CUSB-CUSB-CUSB-CUSB-CProprietærladerProprietærladerUSB-C

Best i test: Olight H37W

Vinneren i denne testen er også blant de dyreste. Men til prisen får du en lykt som overgår de andre i lysstyrke med ganske god margin, og som har et stort nok batteri til at lyset vil vare lenge – forutsatt at du ikke kjører sterkeste styrke konstant. Da tar det kun noen timer før lyset ryker.

Lykten er dessuten fenomenalt enkel å bruke. På dens høyre side er en skruknapp du trykker inn, som slår den av og på. Hurtigtrykk et par ganger for å finne de tre ulike modusene, henholdsvis «nærlys», konsentrert «fjernlys» eller begge i kombinasjon. Skrur du på den justerer du lysstyrken.

Batteriet passer best i lommen eller festet til buksen.

Et lite minus er at batteriet som følger med er såpass stort at du bør unngå å feste det i selve hodelykten. Da blir løsningen ganske tung over tid. Men det følger med nok kabel til at du fint kan ha batteriet i sekken eller lommen (se bildene).

Ellers er lykten komfortabel å ha på seg, og du kan fint feste den til en hjelm.

Olight har dessuten det samme kabelsystemet på flere av sine lykter, slik at du fint kan kjøpe ved et mindre batteri om du vil ha en lettere løsning for kortere turer.

Lykten blir steike varm om du bruker den på full effekt. «Hot» tips: ikke legg den rett i sekken uten å dra ut ledningen til batteriet, med mindre du skal bruke de nye svidde hullene som unnskyldning for nyinnkjøp av sekk.

Men bortsett fra dette er Olight en knallgod lykt som er både praktisk og allsidig. Skitur, sykkeltur, gåtur eller skøytetur i høy hastighet? Ingen problem, Olight stiller opp med lys til alt du måtte ønske. Bare husk å ikke kjøre flombelysning mer enn et par timer, for da blir det fort mørkt.

Olight H37W
8.5
Meget bra
Best i test

Olight H37W

sitatMye lys og svært intuitive funksjoner

Fordeler

 • +
  Skruknapp for justering av lysstyrke
 • +
  Kan justere mellom fjern- og nærlys
 • +
  Testens beste på lysstyrke
 • +
  Behagelig på hodet
 • +
  God batteritid
 • +
  Veksler mellom tre ulike dioder

Ting å tenke på

 • Ganske stort batteri som bør pakkes i lommen
 • Blir grådig varm - ikke legg den rett i sekken

Mye for pengene: LedLenser H7R Signature

To av lyktene i denne testen gjør seg fortjent til «Mye for pengene». Og den første av dem er denne modellen fra LED Lenser.

Dette er en lykt som har noe de fleste andre ikke har, nemlig masse reflekser i hodebåndet. «SÅ viktig er vel ikke det», tenker du. Helt til du går deg vill i mørket og batteriet sier takk for seg og noen prøver finne deg. Eller du spaserer langs en vanligvis ikke-trafikkert vei som selvsagt ble trafikkert akkurat i dag. Reflekser er som sykkelhjelmen for syklister: billig sikkerhet.

Dette er selvsagt ikke det viktigste med lykten, men en fin bonus. Av mer vesentlige kvaliteter er at du får en skikkelig god og kompakt lykt med et kraftig hvitt lys, som enkelt lar seg justere.

Lysstyrken justeres med en tilsvarende knappeløsning som Olight bruker. Bare vær obs på at det er en lite forsinkelse fra du trykker på knappen, til lykten slår seg av eller på. Du skrur opp og ned på lysstyrken ved å skru på knappen, og vrir på selve lykten for å skifte mellom nærlys og fjernlys. Men du kan altså ikke bruke begge mulighetene samtidig, slik Olight kan.

Lykten er komfortabel å ha på seg, og siden du har en stropp over toppen av hodet også, egner den seg godt til å tre over en hjelm eller lue.

Det er verdt å merke seg at lykten kommer med en proprietærlader. Her hadde en standard USB-kontakt vært å foretrekke.

Likevel er dette en meget gjennomført hodelykt som gjør seg fortjent til en pallplassering i vår test.

LedLenser H7R Signature
8
Meget bra
Godt kjøp

LedLenser H7R Signature

Fordeler

 • +
  Kommer med refleks rundt hele lykten
 • +
  Høy lysstyrke
 • +
  Skruknapp for å justere lysstyrke
 • +
  Kan justere mellom fjern - og nærlys
 • +
  Behagelig å ha på

Ting å tenke på

 • Bruker proprietærlader
 • Bruker tid på å oppfatte at du har trykket på knappen

Mye for pengene: Olight H27E

Den andre modellen som gir deg mye for pengene er en mindre pristung modell fra Olight. Dette er på mange måter lillesøsteren til testvinneren, hvor du får én diode mindre og et smalere og mer kompakt batteri.

Men det står ikke på lysstyrken av den grunn, den er faktisk nest best i vår lysstyrketest. I likhet med testvinneren H37W gir også denne modellen deg en kombinasjon av enten fjernlys, nærlys eller begge deler samtidig. Kombinert med et vesentlig mer praktisk batteri, som henger bak på hodet, gjør det den til en veldig allsidig lykt.

Styrkejusteringen er den samme som på testvinneren, og lykten har ellers den samme, gode komforten som gir flere timer med bruk uten de store anstrengelsene.

Også med denne skal du være påpasselig med å koble fra batteriet før du legger lykten fra deg i sekken for å unngå at den spontant våkner og svir seg ut av sekken.

Alt i alt er dette en lykt som gir mye for pengene.

Olight H27E
8
Meget bra
Godt kjøp

Olight H27E

sitatMye lys for pengene og veldig enkel å bruke

Fordeler

 • +
  Skruknapp for justering av lysstyrke
 • +
  Kan justere mellom fjern- og nærlys
 • +
  Bra lysstyrke
 • +
  Behagelig på hodet
 • +
  Veksler mellom to ulike dioder

Ting å tenke på

 • Blir grådig varm - ikke legg den rett i sekken

Anbefalt: Moonlight Bright as Day 2000

I løpet av testen har vi skrudd av og på hodelykter så mange ganger at man skulle tro vi hadde lært å ikke se inn i lykten når vi tar dem på. Det har vi enda ikke lært, men derfor kan vi også gi denne lykten prisen «herrefred, jeg kommer ikke til å kunne se noe på en uke.»

Det høres kanskje ikke utelukkende positivt ut, men det sterke lyset fra den norskproduserte lykten Moonlight Bright as Day 2000 er det ingenting feil med.

Dette er en kraftig lykt for deg som ønsker mye og konsentrert lys som lyser sterkt og bredt samtidig. For i motsetning til Olight og LedLenser har ikke Moonlight noen justeringsmuligheter i form av fjernlys eller nærlys.

Lykten har totalt fire nivåer med lysstyrke å velge blant, og alle justeringene – inkludert å slå den av og på – gjøres fra en knapp på toppen av lykten. Justeringene er enkle å forstå, lykten er lett i vekt og sitter behagelig på hodet.

I tillegg kommer den med en smart funksjon i form av GoPro-feste. Det betyr at denne lykten kan festes på alt utstyr du måtte ha GoPro-fester på. Genialt? Genialt.

Av små, kan hende nesten ubetydelige, minus er kabelen som stikker ut av batteriet. Den er nemlig så tykk og lite fleksibel at den slynger unødvendig langt ut fra hodet, og ser ut som man skal koble seg til Matrix.

Sci-fi-film eller ei, det er en helt utmerket lykt for dem som krever bredt og sterkt lys.

Moonlight Mountain Gear Bright As Day 2000
8
Meget bra
Anbefalt

Moonlight Mountain Gear Bright As Day 2000

sitatKjempegodt lys, sitter behagelig og enkel å bruke

Fordeler

 • +
  Behagelig på hodet
 • +
  Enkle funksjoner
 • +
  Lyser svært godt

Ting å tenke på

 • Kan ikke variere mellom fjern- og nærlys
 • Tjukk ledning som stikker ut av hodet

LedLenser H15 Core

H15 Core er nok et godt produkt fra LedLenser.

Den har et godt og enkelt håndterbart hodebånd, som gjør at lykten er behagelig å ha på hodet over tid.

Lyktens funksjoner er lik H7R Signature, hvor du slår av og på lykten med et enkelt trykk, og skrur på den samme knappen for å justere styrken.

Også denne modellen lar deg velge mellom en konsentrert lysstråle eller en bredere variant, ved å skru på selve lykten. Du kan heller ikke med denne velge begge deler. Lysstyrken i denne lykten er også god, men ble målt til noe dårligere enn H7R Signature.

H15 Core har også en mer nedtonet «fashion-statement» enn sin refleks-tunge bror, H7R Signature, hvilket gjør den mindre synlig generelt.

Men utover dette er de to lyktene relativt like, med noen få detaljer som i favør H7R Signature. Med det sagt, du kommer neppe til å angre på kjøpet av denne lykten. Det er, tross alt, en god lykt.

LED Lenser H15R Core
8
Meget bra

LED Lenser H15R Core

sitatEn solid lykt som er behagelig på.

Fordeler

 • +
  Behagelig å ha på
 • +
  Kan justere mellom fjern - og nærlys
 • +
  Skruknapp for å justere lysstyrke

Ting å tenke på

 • Bruker proprietærlader
 • Bruker tid på å oppfatte at du har trykket på knappen

Moonlight Bright as Day 1300

Alle Moonlight-lyktene vi har inne til test er nesten identiske. Nesten. Det er hovedsakelig lysstyrken som skiller dem.

Moonlight Bright as Day 1300 er med andre ord en veldig godt lykt, men rimeligere i pris fordi lysstyrken er lavere.

Og det er i all hovedsak den store skilnaden. Lykten skal angivelig klare rundt 1300 lumen, men ifølge være målinger klarer den ikke helt det – og er samtidig betydelig svakere enn sin storebror.

Den har derimot den samme gode bærekomforten og er like enkel å betjene. Du kan ikke justere hvor bredt lykten skal lyse, men den har fire nivåer med lysstyrke.

Også denne modellen har den samme innfestningen som storebror, hvilket betyr at du har muligheten til å bruke den på utstyr du har med et GoPro-feste på.

Alt i alt er dette en god hodelykt, som nok gjør seg godt på de aller fleste turer hvor det ikke er helt kritisk med veldig sterkt lys.

Moonlight Bright as Day 1300
7.5
Bra

Moonlight Bright as Day 1300

sitatBra med lys, god komfort og enkle løsninger

Fordeler

 • +
  Behagelig på hodet
 • +
  Enkle funksjoner
 • +
  Godt og bredt lys

Ting å tenke på

 • Kan ikke variere mellom fjern- og nærlys
 • Tjukk ledning som stikker ut av hodet

Nitecore HC65 V2

Denne lykten fra Nitecore er blant de billigere og mer kompakte modellene i denne klassen. I motsetning til de fleste deltagerne i denne prisklassen, har ikke Nitecore et ekstra batteri festet i bakhodet. Batteriet sitter bak selve lykten, og er således mindre enn de øvrige deltagerne i denne testen.

Men den er langt fra noen svekling av den grunn.

Snarere tvert imot. Målingene våre viser at den på maks effekt er helt der oppe og terger på seg de dyrere alternativene. I tillegg selvjusterer den sitt eget lys slik at batteriet holder leeeeenge.

Men den holder seg ikke på det sterkeste nivået særlig lenge.

Og akkurat dét er i noen tilfeller fryktelig irriterende. For hvis du er ute på skøytetur på isen sent på kvelden, så trenger du godt lys hele perioden du er der. Da trenger vi det lyset akkurat nå, ikke at den holder ut i hundre timer.

Men så er det likevel noen turer hvor det er det mest praktiske. Når du ikke har anledning til å drive å fikle med lysstyrken fordi du må holde deg i bevegelse i skogen. Da er det en trygghet å vite at denne lykten sørger for at du har lys, lenge. Det er kanskje ikke supersterkt etter 12 timer, men noe lys er det.

Derimot holdt begge testjournalistene på å få spader av innstillingsmulighetene til denne lykten. Du må nesten belage deg på å saumfare bruksanvisningen før turen, fremfor å stå i iskulden og prøve å finne ut av «hvordan fikk vi på det røde nødlyset da? Og er den på fullt nå? Nei? Søren».

Kort fortalt: Hvor mye styrke du skal ha, med nær- eller langlys eller rødt nødlys, justeres ved en og samme knapp. Du må kjøre en kombinasjon av å holde inne lenge og dobbelttrykke. Her kunne de fint laget en enklere løsning.

Utenom den litt kronglete betjeningen er dette en god hodelykt på mange områder. Den har godt med lysstyrke, og gir deg mest mulig ut av batteriet automatisk uten at du trenger å tenke over det.

NiteCore HC65 V2
7
Bra

NiteCore HC65 V2

sitatVeldig lett og enkel lykt som funker til det meste

Fordeler

 • +
  Justerer lysstyrken selv for å holde på batteriet
 • +
  Mye lykt for prisen
 • +
  Veldig nett og kompakt lykt
 • +
  Har nødlys

Ting å tenke på

 • Umulig å overkjøre selvjusteringen av lysstyrken
 • Klønete innstillinger

Silva Trail Speed 5x

Silva sin Trail Speed 5x er en hendig liten sak. Den er slank i form, gir et godt lys, og er enkel å tre på hodet.

Den har derimot ikke en tredje festestropp som går over toppen av hodet. Det gjør at den kan være litt mer utfordrende å feste på en hjelm, men den redder seg litt inn på at det er en klebrig overflate på innsiden av stroppen.

Selve lyset er kraftig og det er ingen problemer å justere mellom de ulike modusene. Her trenger du kun trykke på knappen, og lykten slår seg på med maks effekt fra første trykk.

Det følger med en batterikasse som festes bakerst. Lysstyrken er slettes ikke dårlig, men den er likevel ikke så kraftig som flere av de andre modellene som er med i testen.

Det gjør den ikke dårlig av den grunn, for den er en god og velfungerende hodelykt som passer godt for deg som vil ha en helt enkel løsning.

Silva Trail Speed 5X
7
Bra

Silva Trail Speed 5X

sitatEn lykt som er veldig enkel å bruke

Fordeler

 • +
  Smalt og enkelt design
 • +
  Har klister på innsiden av hodebåndet
 • +
  Godt med lys

Ting å tenke på

 • Har ikke ekstra bånd over hodet

Moonlight Bright as Day 800

Dette er den minste modellen fra Moonlight-modellene i testen. Og i forhold til prisen blir den nok litt sped, sammenlignet med flere av de andre kandidatene i testen.

For lysstyrken er kun midt på treet, om vi i tillegg sammenligner hva denne koster mot for eksempel LED Lenser H7R Signature eller Olight H27E.

Den har mange av de samme kvalitetene til de øvrige Moonlight-modellene. Den er komfortabel på hodet i timevis, den er enkel å behandle og kommer med et GoPro-feste som gjør den til en flerbrukslykt.

Batteriet er noe svakere enn sine søsken, men den holder likevel ut i timevis. Alt i alt, en god lykt, men du får mer for pengene hvis du går litt opp i pris.

Moonlight Mountain Gear Bright As Day 800
7
Bra

Moonlight Mountain Gear Bright As Day 800

sitatLiten og nett lykt som gir det lyset den lover

Fordeler

 • +
  Behagelig på hodet
 • +
  Greit med lys
 • +
  Enkle funksjoner

Ting å tenke på

 • Du får mye mer lykt for pengene noen prisklasser opp
 • Tjukk ledning som stikker ut av hodet
 • Kan ikke variere mellom fjern- og nærlys

Lars Monsen Bymarka Allround 1000

Vi måtte teste både en, to og fem ganger for å forsikre oss om at vi ikke tok feil når vi sier at «dette er ikke godt nok».

Ikke at lykten egentlig er dårlig, den er god på mange måter, men vi forventer mer når folkehelten Lars Monsen setter navnet sitt på den. Helt spesifikt, vi forventer at hodelykten har den lysstyrken det oppgis at den har, vi vil ha et batteri som holder koken og vi vil ikke betale i dyre dommer for å ikke få det den lover.

Denne lykten gir bare fra seg 1/6-del av lyset som testvinneren, og koster likevel nesten to tusen kroner. Det blir for svakt i dette selskapet.

Og det er synd, for den er ordentlig behagelig å ha på hodet, faktisk har den testens mest solide strammestropper. De er noe klønete å fikse på, men når den først er justert riktig sitter den som en drøm.

Det er også flere smarte løsninger for hvordan du fester kabelen mellom lykten og batteriet.

Selve lykten er også robust, og åpenbart laget for å tåle en del. Det er enkelt å justere lystyrke og hvilken modus du ønsker deg–én skruknapp, helt utmerket–og en lysring rundt knappen som indikerer hvor mye batteri du har igjen.

Men den leverer da altså kortest batteritid, lavest lysstyrke, og en pris som ikke står i stil med hva den tilbyr.

Lars Monsen Bymarka Allround 1000 Hodelykt
6
Helt greit

Lars Monsen Bymarka Allround 1000 Hodelykt

sitatLover mye, men gir lite

Fordeler

 • +
  Sitter skikkelig behagelig på hodet
 • +
  Praktiske løsninger for batteriet og ledningene
 • +
  Enkle lysstyrke-justeringer

Ting å tenke på

 • Dårligst lysstyrke
 • Koster en del sett i forhold til hva den gir
 • Klønete å stille inn hodebåndet
 • Dårlig batteritid

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse