Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestØrepropper under 500 kroner

Nå har vi testet 9 nye propper – her er dommen

...og vi kan røpe at vi har en ny favoritt blant totalt 19 modeller!

Gjennom både 2016 og 2017 har vi i Tek gjennomført omfattende samletester av hodetelefoner i nesten alle kategorier – noen med støydemping, og andre uten. Vi har også testet en mengde trådløse ørepropper, i anledning Apples noe premature annonsering av mini-jackens død.

Faktum er imidlertid at de aller, aller fleste av oss stadig har et forhold til denne gamle, men akk så nyttige utgangen. Mange av oss har heller ikke noe behov for å bruke tusenvis av kroner på slike produkter, eller for den saks skyld mer enn et par hundrelapper.

Men da må du vel også si farvel til alt som heter ålreit lyd – eller?

Vi øker grensen fra 299 til 499 kroner

Ikke helt. som vi tidligere fant ut i denne samletesten, kan du få overraskende grei lyd selv med et par propper til skarve 49 kroner. Den gang var kriteriet vårt at proppene måtte koste under 299 kroner, og ha plugg.

Nå øker vi grensen til 499 kroner, for å omfatte enda flere potensielle knallkjøp der ute. Dette er stadig en svært spiselig pris for de fleste – og det gir oss svært, svært mange produkter å ta av.

Å teste dem alle ville vært helt fullstendig umulig. Utvalget vårt er derfor langt fra uttømmende, men vi har forsøkt å hente inn noen av de mest populære produktene fra litt forskjellige leverandører.

Tror du at du uansett skal ha noe mer avansert? Da burde du gå hit med en gang:

Uten å røpe for mye kan vi vel allerede her si at kvaliteten som før er, vel, varierende. Ikke overraskende er en rekke av proppene rett ut sagt litt begredelige å lytte til, men ettersom vi befinner oss i det aller nederste prissjiktet i markedet burde ikke dét komme som et sjokk på noen.

Det som derimot er litt mer sjokkerende, er at prisen i flere tilfeller overhodet ikke svarer til kvaliteten på produktet. Dette står i motsetning til litt høyere prisklasser, og er viktig å ha i bakhodet.

Formål og testmetode

Såpass billige, kablede propper som dem vi har med i denne testen er propper som typisk vil bli benyttet som verktøy, i den forstand at de rett og slett skal utfylle et praktisk formål i hverdagen.

Det er også slik vi har brukt dem – under for eksempel jobbing, studier eller for å stenge ute støyen fra en busstur. De færreste vil kjøpe slike propper for å nyte musikken i seg selv over lengre perioder, og det er da også grunnen til at man har både dyrere og langt mer avanserte produkter.

PS: I vår nye testmal bruker vi mest plass på de beste og relativt sett mindre plass på de øvrige settene. Formålet er å gi deg minst like mye av den viktige informasjonen på langt mindre plass.

Urbanears Sumpan

Der vi i første testomgang ikke egentlig kunne påstå at noen av de ti proppene akkurat spilte veldig bra, har vi her en gledelig nyhet: Urbanears har laget billige propper som faktisk gir deg en del godlyd!

Urbanears Sumpan er uten tvil de beste proppene av de ni nye produktene vi nå har lagt til i testen, og i tillegg er byggekvaliteten og designet det kanskje beste vi har sett her.

Selve proppene er en slags hybridløsning. Proppene sitter løst i ørene på samme måte som Apples velkjente EarPods og AirPods-modeller, men har samtidig en silikonhette på fremsiden som også stikker litt ut og inn i øret. Dette gjør at proppene sitter langt bedre i ørene enn Apples løsning, samtidig som du også får noe bedre bassgjengivelse.

Hvorfor ikke flere gjør dette er vi egentlig litt usikre på. Det er et svært godt kompromiss som sannsynligvis treffer både de som liker total avsondring og de som heller vil ha propper som bare hviler i ørekroken. Designet i sin helhet er også lekkert, med matt plast, gummi og en tøykledd, robust ledning i samme farge. Ved selve pluggen er det også en festekrok du kan tre pluggen igjennom for bedre oppbevaring. Smart!

Lydmessig er de som sagt også gode, og leverer et balansert, åpent og passe detaljert lydbilde. Det er ikke et spesielt fokus på noen deler av lyden her, og kontrollen bevares selv når proppene utfordres. Dette er rett og slett unikt for Sumpan blant alle billigproppene vi har testet: ikke én gang skar de i diskanten eller grumset tydelig i bassen. Det gjør dem behagelige å høre på, og musikkopplevelsen mer forutsigbar.

Om noe, så kunne det vært noe mer bass her, men det er ikke egentlig et reelt problem. Det noen kanskje vil oppleve som et problem, er at de i likhet med andre propper uten fullverdige silikonplugger lekker en del lyd. Det lekker også en del lyd inn, om enn ikke like mye som med EarPods og Urbanista San Francisco-proppene.

Men alt i alt: for rett over 200 kroner er dette ett av dine beste alternativ hva angår billige ørepropper. Det er bedre lydkvalitet her enn i Clas Ohlson-proppene, som virkelig er ekstremt billige – og derfor synes vi også Urbanears og deres Sumpan fortjener en enda bedre karakter.

Urbanears Sumpan
9
Imponerende

Urbanears Sumpan

sitat"Ett av de beste øreproppkjøpene i denne prisklassen, med god kvalitet og balansert lyd."

Fordeler

 • Krysse av
  Kontrollert og godt lydbilde
 • Krysse av
  Hybridpropp som kan passe mange
 • Krysse av
  Skjærer aldri på diskant eller grumser i bass
 • Krysse av
  Lekkert design, tøykledd og robust kabel

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lekker noe lyd
 • Bytt
  Ofrer noe bass for å være avstemte

Urbanista San Francisco

Flere har forsøkt å kopiere Apples EarPods opp gjennom årene, med litt varierende resultat. Urbanista har gjort sin egen vri på konseptet, og med sin San Francisco-modell laget et par gummierte propper med mer eller mindre samme formfaktor. Det betyr at de ikke sitter fast i øret med silikonputer, men heller bare hektes fast rett innenfor det ytre øret. Mange, inkludert noen i redaksjonen, synes dette er en bedre og mer komfortabel løsning, men undertegnede har aldri fått slike til å sitte ordentlig.

Det forandrer imidlertid ikke det faktum at lyden er ganske bra – faktisk hakket bedre enn Apples propper. Dette skal også tillegges det faktum at de sitter bittelitt lengre inn i øregangen, slik at lyden kommer nærmere det indre øret. Gummieringen hjelper også til her.

Lyden er hakket bedre enn de billige Clas Ohlson-proppene, og gir blant annet mer detaljer og varme i vokalen – samtidig som lydspekteret ellers er en god del bedre balansert. Bassen lider imidlertid ubønnhørlig av utformingen, og er derfor uten unntak en skuffende opplevelse fordi noe av «oomph»-en mangler. Men klarer du å se bort i fra dette er det ingen tvil om at Urbanista spiller best av alle proppene i testen.

Spesielt til musikk med hovedvekt på mellomtone og diskant trives her, og kormusikk er generelt en trivelig opplevelse – i likhet med popsanger og mye annet. Men VG-lista kommer aldri til sin fulle rett her.

Utseendet er moderne og pent, og med en flat kabel slipper du kabelkaos. Også en mikrofon og en start/stopp-knapp er på plass.

Proppene koster i skrivende stund fra 199 kroner, og trives du med EarPods-formen er det absolutt et både bedre og billigere alternativ enn Apples egne propper.

Urbanista San Francisco
8
Meget bra
Anbefalt

Urbanista San Francisco

Fordeler

 • Krysse av
  Spiller balansert og fint
 • Krysse av
  Ser pene og moderne ut
 • Krysse av
  Luftig lyd
 • Krysse av
  Mer behagelige enn EarPods

Ting å tenke på

 • Bytt
  Mangler litt i bassen
 • Bytt
  Passer ikke i alles ører

Apple EarPods (3,5 mm jackplugg)

Apples EarPods-propper er velkjente, og har lenge fulgt med alle iPhone-modeller solgt på markedet. Det betyr at mange har kjennskap til disse, og heldigvis har de ikke så ille lyd. Det er en jevnt over ganske balansert lydopplevelse du får servert, med relativt god kontroll.

Det er en del mindre bass her enn hos mange andre, men det veies opp av bedre balansert og mer detaljert lyd.

Det skal imidlertid ikke legges skjul på at undertegnede ikke er en stor fan av propper som bare henger løst i ørene – og EarPods sitter heller ikke skikkelig fast i mine ører.

Men hvis dette er din type propp, er heller ikke Apples standardpropper et dårlig valg. De er relativt billige også – bare husk å kjøpe versjonen med minijack dersom du ikke har en iPhone 7 eller 7 Plus.

Apple EarPods (3,5 mm jackplugg)
7.5
Bra

Apple EarPods (3,5 mm jackplugg)

sitat"Apples ørepropper er helt kurante om du liker formfaktoren."

Fordeler

 • Krysse av
  Balansert og avstemt lyd
 • Krysse av
  God allrounder, men litt lite bass
 • Krysse av
  Fin vokal

Ting å tenke på

 • Bytt
  Sitter ikke så godt som andre
 • Bytt
  Stenger ikke ute omverdenen

Skullcandy Smokin' Buds 2

Skullcandy er et merke som ikke akkurat forbindes med Hi-Fi, og som kanskje ikke har et like sterkt premium-uttrykk som en del andre merker. Heldigvis betyr ikke dette spesielt mye i denne klassen, der du kan komme unna med mye.

Og Skullcandys Smokin' Buds 2 er et godt eksempel på dette. Nei, de er ikke spesielt pene eller veldig spradende designmessig – men lyden er bedre enn veldig mye annet. Det er ikke snakk om analytiske egenskaper, men lyden er i det minste engasjerende og passer godt til litt livlig rock- og popmusikk.

Bassen går dypt nok, men er ikke like dyp som et par andre modeller. Det gjør også proppene mindre slitsomme i lengden. Dessverre trekkes lydbildet noe ned av diskanten, som har tilløp til skjæring – spesielt ved perkusjon og lys vokal. Mellomtonen er det sterkeste her, med bassen som krydder i bunnen. Pluss også for flat kabel, og mange tilgjengelige fargevarianter.

Skullcandy Smokin' Buds 2
7
Bra

Skullcandy Smokin' Buds 2

sitat"Gode og dugelige hverdagspropper til en spiselig pris."

Fordeler

 • Krysse av
  Engasjerende lyd, fremhever riktige deler
 • Krysse av
  Mellomtone og bass har god kontroll
 • Krysse av
  God på pop og rock

Ting å tenke på

 • Bytt
  Diskanten skjærer
 • Bytt
  Går ikke like dypt i bassen som en del annet

Skullcandy Method

Skullcandy Method er et par fryktelig basstunge propper, men ikke mer enn at et skikkelig basshue kan digge det. Det er nok trykk her til formelig riste løs i øregangene, med den konsekvens at det fort også blir litt rotete i mellomtonen.

Vokal er rett og slett ikke Methods sterkeste kort, noe man hører godt på Vaia con Dios' «Heading for a Fall». Stemmer mister en del sjel, og blir dessuten regelrett overdøvet av bassen. Diskanten kan også skjære tidvis, men betydelig sjeldnere enn i et par andre modeller.

Totalt sett er det ganske god dynamikk, foruten bassen, altså. Lydbildet oppleves også som en tanke mer åpent enn hos noen av konkurrentene. Byggekvaliteten virker også god. Her er det brukt gummiert plast, og det er en av/på-knapp med mikrofon bygget inn. Kabelen er kanskje litt spinkel, dog.

Skullcandy Method
6.5
Helt greit

Skullcandy Method

sitat"For deg som ønsker mye bass, og ikke bryr deg om detaljer."

Fordeler

 • Krysse av
  Mye bass!
 • Krysse av
  God byggekvalitet, gummierte
 • Krysse av
  Knapp og mikrofon

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kan bli vel basstunge
 • Bytt
  Ikke alltid like detaljerte
 • Bytt
  Mellomtonen sliter bak bassen

Koss KSC32i

Koss KSC32i er de hittil eneste sportsproppene i denne testen, med skikkelige ørekroker. Dette gjør at proppene sitter skikkelig godt fast når de først sitter, men å få dem til å sitte i ørene kan være litt vanskelig i starten – i alle fall i undertegnedes ører.

Resten av designet er greit, men kabelen er fryktelig pinglete opp mot proppene. Husene er også av billig plast. Lydmessig snakker vi om mindre bass enn man kanskje skulle forvente av propper som sannsynligvis vil brukes mest til jogging, og vokalen er også litt tilbaketrukket.

Diskanten og den dype mellomtonen høres kanskje best, men totalt sett er det et relativt balansert lydbilde – og det er sjelden slitsomt. Det er ganske enkelt ikke imponerende, heller.

Koss KSC32i
6.5
Helt greit

Koss KSC32i

sitat"Helt greie treningspropper uten slitsom lyd – men kunne hatt mer bass."

Fordeler

 • Krysse av
  Ganske balansert lydbilde
 • Krysse av
  Gode for trening
 • Krysse av
  Sjeldent slitsom lyd – bra!

Ting å tenke på

 • Bytt
  Vanskelige å få til å sitte, krever trening
 • Bytt
  Låter innstengt

JAYS One+ earphones

Proppene som bærer det nokså omstendelige navnet Jays a-Jays One+ har den kanskje mest omfattende innpakningen vi har sett, prisen tatt i betraktning. Man skulle nesten tro innpakningen kostet mer enn proppene selv, som selges over disk for 149 kroner i skrivende stund.

a-Jays One+ har et finfint stereoperspektiv, og en absolutt akseptabel dynamikk – og trommer og diskanten er under kontroll. Også vokal og mellomtone er levelig, om enn ikke imponerende. Bassen kunne imidlertid vært bedre, og oppleves både som litt platt og tilbaketrukket.

Proppene kunne også sittet bedre i øret, og har ikke den aller beste komforten. Men kabelen er god og tykk, og hele settet virker å være testens mest robuste. Liker du designet er det ikke et direkte dårlig valg – men prisen blir litt høy.

JAYS One+ earphones
6.5
Helt greit

JAYS One+ earphones

Fordeler

 • Krysse av
  Overdriver ikke bassen
 • Krysse av
  Tykk og robust, flat kabel
 • Krysse av
  Ok vokal, ok mellomtone

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke så god komfort
 • Bytt
  Skarp diskant
 • Bytt
  Til tider litt lite bass

Senz SINEARBLACK

Senz SINEAR er propper undertegnede har hatt i ryggsekken i lengre tid, mest av alt fordi de spiller helt ålreit, ser bra ut, har et propphus i metall og er ganske billige. For 119 kroner (i skrivende stund) får du en passelig mengde bass, et passe avbalansert lydbilde og et lydbilde som føles mindre innestengt og mer åpent enn en del andre propper.

Til tider kan det imidlertid skingre noe i diskanten, og mellomtonene kan bli noe intense i perioder. Vokalen mangler også noe varme og detaljer der det trengs – ikke mest fordi detaljene ikke produseres, men fordi de grumses til.

Dynamikken kunne med andre ord vært bedre, men prisen tatt i betraktning er ikke Senz-proppene et dårlig valg. Dessuten: du får både flat kabel og start-stopp-knapp.

Senz SINEARBLACK
6
Helt greit

Senz SINEARBLACK

Fordeler

 • Krysse av
  Passe mengde bass
 • Krysse av
  Balansert lyd
 • Krysse av
  Pent utseende
 • Krysse av
  Flat kabel

Ting å tenke på

 • Bytt
  Noen ganger intens og platt vokal
 • Bytt
  Til tider manglende dynamikk
 • Bytt
  Skingrer noe i diskanten

Skullcandy JIB

Skullcandy JIB er et lite paradoks; det er en tydelig og god vokal her, men samtidig er mellomtonen også ganske rotete og ullen til tider. Detaljene i lydbildet er rett og slett litt på ville veier til tider, selv om dynamikken i spesielt roligere musikk stort sett er innafor.

Diskanten kan også skjære i toppen ved høyt volum, og bassen kan grøte seg litt til. Men det er stort sett ikke store utskeielser, hvilket også gjør proppene levelige så lenge du ikke bruker høyeste volum.

Byggekvaliteten er imidlertid så som så, med tynne, blanke plasthus og like tynn, rund kabel med et spinkelt feste. Karakteren trekkes oppover av den svært lave prisen.

Skullcandy JIB
5.5
Middelmådig

Skullcandy JIB

sitat"Greie, men ikke så mye mer."

Fordeler

 • Krysse av
  Sterk på vokal
 • Krysse av
  Greie sett opp mot mye annet

Ting å tenke på

 • Bytt
  Tidvis ullen mellomtone
 • Bytt
  Høres litt innestengte ut
 • Bytt
  Dårlig basskontroll
 • Bytt
  BIllig plastkonstruksjon

Sennheiser CX 3.0

Sennheiser er i dyrere prisklasser kjent for svært god lyd og til dels svært dyre produkter, men CX 3.00 er dessverre kun det siste.

For 400 kroner får du propper som kan bli ganske skarpe i diskanten, med det resultat at perkusjonen i eksempelvis Bernhofts «Everyone's a Stranger» blir direkte slitsom. Allikevel er lydbildet betydelig mer detaljert enn eksempelvis Skullcandy JIB sitt.

Mellomtonen mangler litt tyngde, men det gjør derimot ikke bassen. Heldigvis er det mest en egenskap, mer enn en plage. Hovedproblemet? At basstung musikk også gjerne har skarp diskant, hvilket gjør skjæringen mer fremtredende.

Med dét sagt, er lydbildet mer åpent enn hos flere konkurrenter, og byggekvaliteten god. Det er noe metall i husene, og en halvflat kabel med pent design. Proppene er behagelige å ha i ørene. Men for 400 kroner blir det rett og slett ikke nok til en god karakter.

Sennheiser CX 3.0
5
Middelmådig

Sennheiser CX 3.0

sitat"Alt for dyre, og diskanten gjør direkte vondt."

Fordeler

 • Krysse av
  Mer detaljert lydbilde enn andre
 • Krysse av
  Godt med bass
 • Krysse av
  Åpnere lyd enn en del andre
 • Krysse av
  Metall i konstruksjonen

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ganske skarp i diskanten – slitsomt
 • Bytt
  For dyre

Goji G4PLUGCR14

Goji G4 er et par fryktelig «bassige» propper, men ofte kan det være levelig. Det er ikke så ille om det ikke egentlig er masse bass i musikken, men blir svært fremtredende i basstunge sekvenser.

Vokalen fortrenges ofte til bakgrunnen, og mangler det vi helst ønsker oss: varme og detaljer. Lydbildet generelt er rett og slett ikke så veldig godt, selv om det stort sett er under kontroll.

En låt som «Samsara 2015», der bassen spiller en hovedrolle, kan være innafor, men da må du også være i overkant glad i et bassdominert lydbilde.

Designet er for øvrig sånn midt på treet, og bærer preg av å være billig. Det er en glossy finish, og mye plast. Men kabelen er flat, så det trekker opp. Prisen blir imidlertid ganske høy: hele 249 kroner.

Goji G4PLUGCR14
5
Middelmådig

Goji G4PLUGCR14

Fordeler

 • Krysse av
  Ok lydkvalitet
 • Krysse av
  Stort sett lyd under kontroll
 • Krysse av
  Ikke så innelukket som en del andre

Ting å tenke på

 • Bytt
  Kvelende mye bass
 • Bytt
  Noen ganger for fremtredende diskant
 • Bytt
  Ubalansert lyd
 • Bytt
  Glossy utseende
 • Bytt
  Ikke flat kabel

Roxcore Bullets V3

Enkelte simpelthen ELSKER bass, og er du én av dem skal du ikke se lenger enn til Roxcore Bullets V3. Undertegnede kjenner flere som eier disse, og kjøper dem igjen og igjen.

Dette er rett og slett de kanskje mest basstunge proppene vi har hørt, og til visse typer musikk passer det – som russelista eller «Genre Police».

Til all annen musikk er det imidlertid som å bruke salt istedenfor sukker i kaka – det blir rett ut sagt ganske begredelig. Kaka til side, så skingrer det også litt i diskanten, og lydbildet er (naturligvis) ikke spesielt balansert eller detaljert. Blikkboksfølelsen er absolutt tilstede.

Volumet blir HØYT! Og bassen destod mer fremtredende – samtidig som den ellers OK vokalen fortrenges til hjørnet av lydrommet. Disse proppene vurderer du kun om du er et skikkelig «basshue» (prisen er lik Urbanista-proppene).

Roxcore Bullets V3
5
Middelmådig

Roxcore Bullets V3

Fordeler

 • Krysse av
  Bass herfra og til månen
 • Krysse av
  Friske farger og design
 • Krysse av
  Passer til enkelte typer musikk
 • Krysse av
  Høyt volum

Ting å tenke på

 • Bytt
  Bass herfra og til månen
 • Bytt
  Skingrer i diskanten
 • Bytt
  Lydbildet er ubalansert
 • Bytt
  Bassen fortrenger andre registre

Iear Z-1

Der Urbanista har lykkes med å lage en forbedret versjon av Apples propper, har iEar Z1 bare rappet designet og gjort det ørlite grann verre. Utseendemessig er det ikke så ille, men takket være formen på proppene sitter de historisk dårlig i undertegnedes ører. De sperrer heller ikke ute noe av omgivelsene, og lekker lyd som en sil.

Ser vi bort i fra disse rent formfaktor-avhengige tingene, så er det ikke så fryktelig bra lyd her heller. Stereoperspektiv kan du bare glemme, og bassen høres bare som et svakt spøkelse av seg selv (igjen: takket være formen).

Blikkboksfølelse får du nok av, og vokalen er platt og udetaljert. Paul Simons «Diamonds on the soles of her shoes» mangler varme, og iblant skingrer diskanten. Kabelen er videre spinkel, og av samme type som Apples propper.

Med en pris på 199 kroner kan du glatt se bort i fra Z1, og heller velge Urbanista-proppene.

Iear Z-1
4
Svakt

Iear Z-1

Fordeler

 • Krysse av
  Formfaktor noen liker

Ting å tenke på

 • Bytt
  Ikke veldig bra lyd
 • Bytt
  Svak bass
 • Bytt
  Blikkboks-følelse
 • Bytt
  Mangler varme og detaljer
 • Bytt
  Spinkel kabel

Koss KEB25i

Koss KEB25i ser pene ut, og har behagelige silikonpropper med skumgummiputer inni. Det er metall i propphusene, men ut fra disse stikker en fryktelig spinkel, rund kabel som vi vedder på at kommer til å surre seg sammen skikkelig etterhvert og gå i stykker.

Før den rekker å gjøre det, vil proppene sannsynligvis greie å levere deg et relativt uengasjerende lydbilde en stund. Det er dog kontrollert, og diskanten skjærer kun unntaksvis i toppen.

Dessverre er det også lite bass, og ikke noe spesielt fokus noen vei. Lyden går seg bare litt... bort. Alt låter som om det er fem meter unna deg, og gir et spinkelt og lite levende uttrykk. Da hjelper det ikke at lyden stort sett er balansert og lite slitsom, når det også er kjedelig og har svak dynamikk. At prisen er ganske høy i dette selskapet hjelper heller ikke på.

Koss KEB25i
4
Svakt

Koss KEB25i

sitat"For dyre, for uengasjerende og for lite bass. Enkelt og greit."

Fordeler

 • Krysse av
  Ser pene ut, metall i konstruksjonen
 • Krysse av
  Nøytralt lydbilde

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lite engasjerende (men kontrollert) lydbilde
 • Bytt
  Alt låter som om det er langt unna
 • Bytt
  Lite bass

Iear Z-95

Er du ute etter en skjærende diskant, et ubalansert lydbilde og utydelig vokal, sier du? Vel, din søken er over – iEar Z-95 har nemlig alt sammen!

Som en ekstra bonus er det heller ikke nok bass å spore, der det faktisk skal være bass. Mellomtonen kommer i bakgrunnen de fleste steder, mens diskanten skingrer herfra og til månen.

Hadde middelalderens torturkamre hatt en iEar Z-95 tilgjengelig, ville de nok gladelig heller brukt dette enn strekkbenker. Diskanten kan gi deg både hodepine og det som verre er.

Spøk til side: proppene er generelt dårlige, og har et billig design til prisen. Dessuten stikker de langt ut av øret, og du kan risikere å få den rosa varianten. Gå heller for en av testvinnerne!

Iear Z-95
3.5
Dårlig

Iear Z-95

Fordeler

 • Krysse av
  Flat kabel

Ting å tenke på

 • Bytt
  Stygg
 • Bytt
  Hodepinefremkallende diskant
 • Bytt
  Fraværende bass
 • Bytt
  Mellomtonen fortrenges til bakgrunnen

Iear Z-20 JAM

iEar-modellene er ikke akkurat denne testens vinnere, og helt på bunnen finner vi iEar Z20 Jam. Dette er rett og slett den mest begredelige lytteopplevelsen i testen, og det eneste undertegnede kan komme på i farta som spiller verre er enkelte hodesett som har fulgt med budsjettmobiler.

Lyden er svært ubalansert, bassen og mellomtonene grøtes til og diskanten er rett ut sagt utrolig dårlig. Her skingrer og skriker det nesten uprovosert.

Vokalen mangler detaljer og varme, og høres også platt ut. På toppen av kransekaka er ikke proppene spesielt pene heller, og kabelen er spinkel. Og prisen? Tre ganger så mye som testens vinner. Her er det bare å si: styr unna!

Iear Z-20 JAM
3
Dårlig

Iear Z-20 JAM

Fordeler

 • Krysse av
  Er ørepropper, lager lyd (!)

Ting å tenke på

 • Bytt
  Sliter sterkt med detaljer og varme
 • Bytt
  Ubalansert lyd der feil deler fremheves
 • Bytt
  Utrolig dårlig diskant
 • Bytt
  Platt lytteopplevelse
 • Bytt
  Ikke spesielt pene, spinkel kabel

Koss KEB15i

Da vi testet propper forrige gang, var vi ganske sikre på at vi ikke ville få høre noe verre enn iEar Z-95 – men der motbeviste jammen meg Koss oss.

Koss KEB15i er nemlig hakket verre, og spiller ikke bare dårlig; de spiller noen ganger også direkte falskt. Situasjonen blir ikke noe bedre av at det er helt ekstreme mengder bass her, og overhodet ikke på en god måte.

Det er en svært ubalansert lydopplevelse, som blir slitsom i lengden og nesten alltid – uavhengig av typen musikk – grøtete.

Ikke blir det bedre av at de ikke er rasende billige eller spesielt pene heller. Kabelen er fryktelig spinkel, og designet ellers gjennomgående billig og i plast. Kort sagt: ikke kjøp.

Koss KEB15i
2.5
Elendig

Koss KEB15i

sitat"Skikkelig dårlig lydopplevelse på alle punkter."

Fordeler

 • Krysse av
  Mye, mye bass

Ting å tenke på

 • Bytt
  Lite og innestengt, ingenting å gå på i mellomtonen
 • Bytt
  EKSTREMT mye bass, ikke på en god måte
 • Bytt
  Låter noen ganger veldig ubalansert
 • Bytt
  Ser billige ut
 • Oppdatert 9. juni 2017: La til Skullcandy JIB, Skullcandy Method, Skullcandy Smokin' Buds 2, Koss KSC32i, Koss KEB25i, Koss KEB15i, Apple EarPods, Urbanears Sumpan og Sennheiser CX 3.00. Justerte noen karakterer.
annonse
Urbanista San Francisco In-earI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
På lager
På lager
På lager
Les også
B&O Play BeoPlay E8: BeoPlay gir oss strålende lyd, nok en gang
Les også
Sony WF-1000X: Potensielt de beste trådløse øreproppene vi har prøvd

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse