SamletestFotokalendere

Skal du lage fotokalender, er dette stedet

Vi har testet ti fotokalendere mot hverandre.

Introduksjon

Jula kommer hvert år, og like ofte ligger det fotokalendere under et pyntet bartre i stuer over hele furet værbitt. Fotokalendere er en svært populær gave å gi bort, men det er lett å gå seg bort i jungelen av tilbydere. Hvilken skal jeg velge? Hvorfor er den ene en hundrelapp dyrere enn den andre? Og er det virkelig verdt den ekstra hundrelappen?

Det er mye å ta hensyn til når man skal vurdere og sammenligne fotokalendere. Høy pris er ikke nødvendigvis synonymt med kvalitet, og det er umulig å se ut fra nettsiden eller programvaren man bruker til å designe kalenderen sin i hvor god bildekvalitet det er på det endelige produktet. Men fortvil ikke: Akam har tatt ansvar og bestilt kalendere fra ti av de mest brukte produsentene. Vi har sammenlignet bildekvalitet og kvaliteten på kalenderne generelt (den skal tross alt vare et år!), og sett dette i sammenheng med pris og leveringstid. I tillegg har vi vurdert hvor brukervennlige og funksjonelle de ulike løsningene for design og bestilling er. Bildekvalitet og kvaliteten på produktet vil, ikke overraskende, være desidert viktigst i vurderingen av hvilken produsent vi vil anbefale deg å betro julegaveshoppingen til.


Hvis du ønsker å lese mer er det bare å bla seg videre, eller hoppe direkte til det alternativet du ønsker å lese mer om.
CEWE Fotokalender
Elitefoto
Fotovideo
Allfoto
FotoKnudsen
Preus
SmartPhoto
Photobox
Nfoto.no
FujiDirekte

Hvis du ønsker det kan du selvfølgelig hoppe rett til kåringen av etappevinnerne (mest brukervennlig programvare, mest for penga, billigst, best kvalitet på selve kalenderen, beste bildekvalitet), eller til konklusjonen hvis du vi ha en rangering av samtlige alternativer med mer inngående begrunnelse for hvorfor den ene er bedre enn den andre.
Kåring av etappevinnere
Konklusjon og rangering

Testen er gjennomført som følger: Alle kalendere er bestilt på nett, og programvaren er testet på både PC og Mac med mindre annet er spesifisert. Der programvaren ligger på nett og standardnettleserne på testmaskinene (Firefox på PCen, Safari på Macen) ikke fungerte som de skulle er andre nettlesere også testet. Vi har, så langt det er mulig, forsøkt å holde oss til samme format på kalenderne for å få mest mulig jevnt vurderingsgrunnlag. Bildene som er brukt i kalenderen ser du i bildekarusellen under. Bildene er tatt med et utvalg kameraer, fordelt fra gode og dyre systemkameraer i semiproffklassen, til mobiltelefoner og billige eller gamle kompaktkameraer.

Vi testet også de samme leverandørene i fjor, med de samme bildene, men uten at det ble noen artikkel av det. Kalendrene fra i fjor er imidlertid tatt med i vurderingen av årets kalendre, for å ha et inntrykk av kvalitet over tid.