Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Gaming

SamletestBillige tastaturer - Stor samletest

Gode tastaturer trenger ikke å koste mye

Vi har samletestet 11 billige, bakbelyste tastaturer – dette er de du burde velge.

Tastaturer kommer i mange ulike utforminger.
Torstein Norum Bugge, Tek.no
Torstein Norum Bugge

Det finnes mange ulike arbeidsplasser der ute, men felles for mange av dem er at de innebærer en betydelig mengde hamring på et tastatur. Og da er det viktig å ha et godt verktøy å utføre jobben på.

I disse dager er det blitt mer og mer vanlig at tastaturer har bakbelysning, så det å kjøpe et tastatur uten dette er mer eller mindre unødvendig. Det er rett og slett et offer du ikke er nødt til å gjøre i 2020, uansett hvor lavt ned i pris du vil gå. Samletesten vi serverer i dag er et knakende godt eksempel på dét, for her har vi testet til sammen 11 ulike tastaturer under tusenlappen.

I skrivende stund selges billigste modell i testen for 119 kroner, mens den dyreste går for fortsatt nokså rimelige 799 kroner. Spennet er altså nokså stort, men samtidig er alle modellene her relativt sammenlignbare. De er enklere i utformingen enn dyrere modeller, men flere av dem peker seg likevel ut som svært gode kjøp. Enkelte produsenter vet ganske enkelt å kutte der det smerter minst, og beholde funksjonalitet som du før måtte skuet langt oppover prisstigen for å få øye på.

ProductDeltaco GAM-042Mission SG GGK 1.5Deltaco GAM-021Cougar VantarLogitech G213 ProdigyHavit HV-KB391LMission SG GGK 2.5Corsair Gaming K55 RGBDeltaco GAM-028 (Nordic)Mission SG GGK 3.1 (Nordic)SteelSeries Apex 3 (Nordic)
annonsePris160,--242,-449,-599,-239,--649,-519,--890,-
BrytertypeMembranMembranMembranMembran, lavprofilMembranMembranMekanisk (Outemu Red)MembranMekanisk (Outemu Red)Mekanisk (Kailh Red)Membran
Høydejustering/HåndleddsstøtteNei/Nei?/Ja (integrert)Ja/NeiJa/NeiJa/Ja (integrert)Ja/NeiJa/NeiJa/JaJa/NeiJa/JaJa/Ja (magnetisk)
Dimensjoner42,3 x 17,5 x 2,0 cm47,2 x 18,9 x 3,4 cm43,5 x 13,5 x ? cm44,5 x 13,2 x 2 cm45,2 x 21,8 x 3,3 cm45,3 x 18,5 x 4,2 cmIkke oppgitt48 x 16,6 x 3,5 cm44 x 14 x 3,3 cm44 x 19,5 x 4,7 cm44,5 x 15,2 x 3,9 cm
Vekt850 gram770 gram981 g600 g1000 gram1327 gramIkke oppgitt822 g1200 gIkke oppgitt816 gram
Kabel150 cm, tekstiltrukket180 cm, gummi180 cm, gummi160 cm, tekstiltrukket180 cm, tekstilkledd180 cm, tekstilkleddIkke oppgitt200 cm, gummi175 cm, tekstilkleddIkke oppgittTekstil
BelysningStatiske fargesonerÉn sone, blåÉn sone, oransjeJa, fem sonerFem sonerFem sonerStatisk lys per tast i fem ulike fargerTre sonerIndividuelt per tastStatisk blått lysTi soner
MultimedieknapperByttKrysse avByttByttKrysse avByttByttJa + fem makroknapperByttJa, volumhjulJa, volumhjul
ProgramvareByttByttByttByttKrysse avByttByttKrysse avKrysse avByttKrysse av

De ulike tastaturene har veldig ulike håndleddsstillinger, som kan være en viktig faktor litt avhengig av hvilke behov og hvor store hender du har. Enkelte av tastaturene har håndleddsstøtte, og vil følgelig gi en mindre anstrengt og mer behagelig håndleddsstilling.

I bildesammenligningen under kan du dra for å se hvor ulike håndleddsstillingene er mellom de ulike modellene. Ta med i betraktningen at undertegnede har herrehender i størrelse «small», så kan du få en noenlunde anelse om hvordan dine egne labber vil ta seg ut også:

Slik har vi vurdert tastaturene

Produsenter av billige tastaturer har gjerne kuttet på ulike områder for å få ned prisen, og vi kan derfor ikke stille like høye krav til dem som vi har gjort i tidligere tastaturtester.

Eksempelvis har vi tidligere hatt mulighet for bytte til andre type taster som et vurderingskriterie, noe vi går bort ifra her. Dette er noe du rett og slett overhodet ikke kan forvente fra et billig tastatur. Her får du tastene som kommer i pakka, og det er det. Makroknapper er også stort sett noe du kan se langt etter, og kun et fåtall har programvare for styring av belysningen. De øvrige har enten statisk belysning eller styring direkte på tastaturet.

Mye av dette er uansett unødvendige frynsegoder mange nok ikke ville tenkt mye over. Ettersom det for billige tastaturer ofte er helt grunnleggende ting som avgjør om et produkt er godt eller ikke, vil vi fokusere mest på dette.

Dette er kriteriene våre når vi vurderer tastaturene i denne testen:

 • Komfort: Hvor gode er tastaturene å bruke? Har de håndleddsstøtte? Kan de høydejusteres? Hvor mange tilpasningsmuligheter har man? Hvordan er tastene å bruke? Får man vondt over tid, er noen taster vanskelige å nå?
 • Skrivehastigheten: Her bruker vi en skrivetest på nettsiden typingtest.com, og vi skrev testsetningen tre ganger på det samme tastaturet og benyttet det høyeste rapporterte resultatet fra hvert tastatur. Vi benyttet også den samme testen tre ganger på tastaturet undertegnede vanligvis skriver på (Corsair K95 Platinum RGB), for å ha et sammenligningsgrunnlag (72 wpm).
 • Materialer og design: Mange billige tastaturer skorter på materialer og byggekvalitet, og dette kan gå ut over alt fra holdbarhet, utseende, opplevd kvalitet og komfort. Ledningen kan også bli slitt eller være i veien.
 • Frynsegoder: Vi skal gi frynsegodene en liten plass her også. Her lemper vi alt fra lys til ekstra taster til multimediestyring inn, samt tilkoblingsmuligheter og ledningskvalitet og -lengde.

Så, med disse kriteriene på plass og et par uker med møysommelig testing unnagjort: er noen av disse tastaturene vinnere?

Deltaco GAM-028 – Knallbra mekanisk tastatur på billigsalg

Hvis du er ute etter et billig tastatur med alt du trenger for så vel spilling som skriving, har du kommet til riktig sted og riktig produkt.

GAM-028 fra Deltaco er et mekanisk tastatur, noe som for mange vil være et veldig stort pluss i denne prisklassen. Tastaturet er også behagelig å taste på, og har en layout som ikke avviker stort fra «normal» tastelayout. Men enda viktigere: tastenes stabilitet er meget god. Dette gjelder også på mellomromstasten, som ofte er stabilitetsmessig dårlig på billige tastaturer. Så må det også nevnes at det er en svak metallisk gjenklang i nettopp mellomromstasten, men også at dette er et gjennomgående tema for billige tastaturer.

Og dette er langt fra den verste synderen.

De mekaniske tastene er av Outemu Red-typen, som etterligner de mer kjente Cherry MX Red-tastene. Disse, og andre lineære taster, er ofte foretrukket for spilling, og tastene her er da også utmerkede til nettopp dette. Du får god kontroll på aktueringspunktet og kraften du må bruke for å trykke ned tastene.

Tastaturet er bygget utelukkende i plast, men føles samtidig veldig solid. Det er knapt mulig å bøye på, og blant de desidert tyngste og mest stabile i testen. Så skulle vi gjerne sett litt metall her og der, selvsagt, men vi aksepterer gladelig litt mer plast for de gode tastene her. Tastaturet ser også nokså nøytralt ut, så plasten er ikke noe stort problem.

Nøytraliteten forsvinner imidlertid raskt når lyset skrus på, spesielt om du setter det til regnbuemodus. Her får du nemlig individuelt bakbelyste taster, og egen programvare til å styre det hele. Programvaren er ikke den peneste vi har sett, men den er voldsomt funksjonell.

Ledningen er tekstilkledd og USB-pluggen nokså kompakt. Høydejustering er også på plass her, med utslagbare bein. Det vi savner på dette tastaturet er egentlig multimedieknapper og en håndleddsstøtte. Det førstnevnte kan du imidlertid alltids styre via funksjonsknappene, og det siste kan du kjøpe nokså billig.

Gitt prisen på tastaturet ville vi helt klart kjøpt dette tastaturet og slengt med en billig håndleddsstøtte, heller enn å gå for ett av de andre i testen med medfølgende støtte. Her får du både bedre taster til både skriving og spilling, og den beste belysningen i testen. Og til prisen er det rett og slett et veldig godt kjøp.

Deltaco GAM-028
8.5
Meget bra
Best i test

Deltaco GAM-028

8.5
Meget bra
sitatSolid belysning, solid byggekvalitet og mekaniske taster. Kjøp denne og en billig håndleddsstøtte.

Fordeler

 • +
  Behagelig mekanisk tasteopplevelse
 • +
  Individuelt styrt belysning med intuitiv programvare
 • +
  Svært solid byggekvalitet
 • +
  Tekstilkledd kabel med kompakt USB-klump
 • +
  Fungerer godt til både spilling og skriving
 • +
  Veldig billig til mekaniske tastatur å være

Ting å tenke på

 • Noe metallisk gjenklang i mellomromstasten og Enter-tasten
 • Håndleddsstøtte må kjøpes separat
 • Ingen multimedieknapper

Logitech G213 Prodigy – Solid med frynsegoder i et godt tastatur

Logitech G213 Prodigy inntar annenplassen her, med en svært solid totalopplevelse til en veldig hyggelig prislapp på rundt fire hundrelapper. For de hundrelappene får du et tastatur med integrert håndleddsstøtte, bunnsolid multimedieløsning og den desidert mest kompakte USB-pluggen i testen. Kabelen er også tekstilkledd, og plastkvaliteten er jevnt over god.

Høydejustering er også på plass, så du kan justere ergonomien etter eget forgodtbefinnende. Det er god avstand mellom tastene, som også har et mekanisk-aktig preg i nedtrykket. De føles rett og slett litt mekaniske ut, selv om det altså er membran som befinner seg på bunnen her. Det gjorde det også godt å spille med.

Tastene er dessuten langt fra så ulne og lite responsive som på et par av de andre tastaturene i testen. Alt i alt er det vanskelig å klage på hverken spille- eller tasteopplevelsen her, gitt prislappen.

Tastene har riktignok ikke individuell belysning, men styres i soner via Logitechs knallgode programvare. Lyset er godt spredt, og gir et behagelig og godt inntrykk. Du får også et par forhåndsprogrammerte lysprogrammer, som fungerer godt.

Logitech G213 Prodigy er rett og slett det nærmeste du kommer en «komplett» pakke, der du ikke må kjøpe hverken håndleddsstøtte eller styre med multimediestyring via andre fremgangsmåter. Så får du altså ikke mekaniske taster, men til prisen ville vi ikke forventet det heller. Det gjør forøvrig også tastaturet mer stille i bruk, noe som kan være en fordel for mange.

En klar anbefaling!

Logitech G213 Prodigy
8
Meget bra
Anbefalt

Logitech G213 Prodigy

8
Meget bra
sitatTotalt sett en god og rimelig allroundløsning, om du ikke trenger mekaniske taster.

Fordeler

 • +
  Solid belysning og programvare
 • +
  Godt utvalg av multimediaknapper
 • +
  Integrert håndleddsstøtte
 • +
  Tekstilkledd kabel, veldig liten USB-plugg
 • +
  Et bedre membrantastatur enn mange andre i testen

Ting å tenke på

 • Håndleddsstøtten kan ikke tas av
 • Byggekvaliteten og materialvalgene kunne vært bedre

Mission SG GGK 2.5 – Grell belysning, men ellers knallbra til spilling

Okay, okay – bildene av Mission SG GGK 2.5 lyver ikke. Dette er et tastatur der fargene på tastene er statiske og ikke kan endres, så med lyset på ser tastaturet rett og slett ganske fælt ut. Det hjelper heller ikke at fargevalget er tilsynelatende tilfeldig og kraftige signalfarger dominerer spekteret. Men belysningen, ja, den er der. Og den ser både litt «gaming»-aktig ut og hjelper til med å finne tastene i mørket.

I godt lys trenger du jo heller ikke ha det på, og uten lyset på ser Mission SG GGK 2.5 med ett rimelig stilig ut. Dette er et såkalt «tenkeyless»-tastatur, der de numeriske tastene er fjernet. Dét gjør tastaturet eksepsjonelt kompakt, og ekstra velegnet til spilling. Det er nemlig langt lettere å posisjonere tastaturet på en optimal måte for skytespill som Fortnite og CS: GO med en tenkeyless-variant enn med en fullstørrelsevariant.

Dét gjør Mission SG GGK 2.5 til et veldig unikt produkt: du får et mekanisk tenkeyless-tastatur som også ser stilig ut uten lyset på for under fem hundrelapper (i skrivende stund). Si fra hvis du finner en annen sånn kombo, for det har ikke vi klart.

Det hjelper også at tastaturet er velbygget, har en topplate i metall og er godt å taste på. Det er svak metallisk gjenklang i mellomromstasten ved hard tasting, men det er det altså mange i denne prisklassen som har. Høydejustering er også på plass, men håndleddsstøtte må du eventuelt ordne selv.

Multimedieknapper mangler også, men dét er heller ikke å forvente på tenkeyless-tastatur av noe slag, så det kan vi egentlig ikke klage på. Alt i alt: vil du ha et mekanisk tastatur til gaming for så lite penger som mulig, vel, så er dette en mildt sagt het kandidat.

Mission SG GGK 2.5
7.5
Bra
Anbefalt

Mission SG GGK 2.5

7.5
Bra
sitatMekaniske taster og tenkeyless er en sjelden kombinasjon - spesielt i denne prisklassen.

Fordeler

 • +
  Kompakt tenkeyless-tastatur
 • +
  Gode mekaniske taster, best til å spille på i testen
 • +
  Svært godt konstruert, solid og tung
 • +
  Topplate i metall, hever inntrykket
 • +
  Billig

Ting å tenke på

 • Fargene kan ikke endres på
 • Ingen numpad
 • Ingen håndleddsstøtte

Steelseries Apex 3 – Høy kvalitet og knallbra utførelse, men stiv pris

Steelseries Apex 3 er selskapets billigste tastatur, men ettersom Steelseries er kjent som en premium-produsent betyr dette at Apex 3 i denne sammenhengen er nokså dyr. Faktisk aller dyrest, med en prislapp på hele 799 kroner (skrik!). Ikke veldig mye, men mye i en test der de fleste tastaturene legger seg nærmere 3–400-kronersmerket.

Så føles da også Apex 3 konstruksjonsmessig langt dyrere enn mange av de andre i testen. Kvaliteten på finishen er merkbart høyere enn nær samtlige andre, og spesielt den magnetiske håndleddsstøtten står frem som en finesse de andre bare kan se langt etter.

Og for all del, Apex 3 er et godt membrantastatur. Av membrantastaturene er dette det tastaturet som ligger nærmest den mekaniske opplevelsen, uten at det er sammenlignbart med ekte mekaniske taster, selvsagt. Håndleddsstøtten er utvilsomt den beste og mest solide i testen, og festes med to kraftige magneter.

Dette løfter både ergonomien og helhetsinntrykket kraftig, og den myke, gummierte overflaten på håndleddsstøtten er uten tvil den mest skånsomme i testen. Du får også høydejustering her, hvilket er veldig bra, og ingen av tastene har ulyder eller ustabilitet. Rett og slett en innertier på ergonomi. Også til spill fungerer det godt, selv om vi gjerne skulle sett at innslaget var noe mer forutsigbart og taktilt. Men den opplevelsen må du altså til et mekanisk tastatur for å få.

Belysningen er også jevn og god, og styres gjennom Steelseries’ utmerkede programvare. Den styres imidlertid ikke per tast, men i tre soner. Ingen krise, men det trekker litt ned. Derimot trekker den smarte kabelguiden under kraftig opp, for den gjør det lettere å posisjonere tastaturet pent.

Apex 3 har også et eget volumhjul i metall, og den desidert mest raffinerte multimedieløsningen i testen. Noen av de ubrukte knappene som Insert, Home, Page Up etc. kan dessuten brukes som makroknapper, hvilket er et smart valg. Apex 3 er et godt tastatur, men til prisen synes vi det blir litt for lite ekstra sett mot testvinnerne.

SteelSeries Apex 3
7.5
Bra

SteelSeries Apex 3

7.5
Bra
sitatApex 3 er en bunnsolid løsning, men prishoppet er ikke verdt det.

Fordeler

 • +
  Solid membrantastaturopplevelse, best av membranene i testen
 • +
  Premium-følelse på hånddleddsstøtten, magnetisk feste
 • +
  Bunnsolid multimedieløsning, volumhjul i metall
 • +
  Svært ergonomisk god
 • +
  Smart kabelguide på undersiden
 • +
  God belysning og programvare

Ting å tenke på

 • Dyr
 • Vridningsstabiliteten og materialbruken kunne vært bedre
 • Ikke mekanisk
 • Ikke individuelt styrt RGB-belysning

Deltaco GAM-042 – Mer tastatur per krone får du ikke

Deltaco GAM-042 er det billigste tastaturet i testen, og slår ingen av de andre tastaturene i testen på noe annet enn nettopp dét. Det er superbillig, med en prislapp på rett over hundre kroner. Og til den prisen er det veldig mye tastatur for pengene.

Selv om utformingen unektelig ser veldig «gaming» ut, er faktisk topplaten av metall. Dette gir tastaturet en byggekvalitet og opplevd kvalitet langt over det prisen skulle tilsi. Det er også bakbelysning her, men du kan ikke styre fargene. Det er statisk regnbue her, eller ingenting. Men du kan altså skru det av eller på. Og for å være ærlige: til prisen er det allerede langt mer enn du kan forvente.

Membrantastene er langt fra de beste vi har testet, men de er heller ikke de verste. De duger helt okay til både spilling og skriving, selv om det siste definitivt er mindre ønskelig her enn det første. Tastaturet har også en lav profil, så om du er vant til høye taster kan det være en læringskurve her. Kabelen er tekstilkledd, noe vi ikke forventet, men USB-pluggen bygger mye ut fra inngangen den puttes i. Den passer eksempelvis ikke i undertegnedes stasjonære kabinett.

Uansett: det er ingen særlige frynsegoder å snakke om her, ergonomien kunne vært bedre og skriveopplevelsen har forbedringspotensial. Men til prisen er dette et fabelaktig kjøp, spesielt om du bare skal ha et tastatur med bakbelysning og ikke stiller store krav ellers.

Deltaco GAM-042
7
Bra

Deltaco GAM-042

7
Bra
sitatUslåelig verdi til prisen, om du kan leve med designet.

Fordeler

 • +
  Topplate i metall, solid byggekvalitet
 • +
  Vanvittig billig
 • +
  Ålreit belysning
 • +
  Tekstilkledd kabel, men lang USB-plugg
 • +
  Overraskende ålreite membrantaster

Ting å tenke på

 • Belysningen er statisk, og kan kun skrus av og på
 • Designet er ikke spesielt nøytralt
 • Ingen høydejustering

Cougar Vantar – Lekkert lavprofiltastatur

Cougar Vantar er det eneste skikkelige lavprofiltastaturet i testen, og har dermed en annen eleganse og potensial til å se okay ut på en kontorplass enn de andre i testen. Dette tastaturet krever da også tilvenning, ettersom tastene har ganske lang avstand mellom hverandre og kort vandring. Her kan du fort bli overivrig og bomme på tastene om du er for rask, spesielt om du er vant til et mekanisk tastatur slik som undertegnede er.

Tastaturet i seg selv er imidlertid behagelig å taste på om du liker membrantastatur med lav profil, slik som Apples tastaturer. Du får også høydejustering her, og på grunn av den lave profilen trenger du da egentlig ikke noen håndleddsstøtte.

Materialbruken her er utelukkende plast, men byggekvaliteten er fortsatt høyere enn flere av de metalltoppede tastaturene vi har sett på tidligere i testen. Sømmene er umulige å se, og kvaliteten virker jevnt over høyere i finishen. Plastkvaliteten er også bedre, og ser mindre «fet» ut. Tekstilkledd kabel, helt fri for klumper både inn mot tastaturet og ved USB-pluggen. Pluggen er imidlertid litt lang, og kan få problemer enkelte steder (men den ser også solid ut, med ekstra gummipolstring ved ledningen).

Belysningen her er også veldig god. Den er jevn, fargene skifter i myke overganger og du kan skifte hastighet på skiftingen. Det er ikke belysning per tast, men du kan velge mellom en lang mengde ulike lysmodi. Dette er ikke videre intuitivt siden det ikke er merket på tastaturet, men det blir meget enkelt om du bare leser manualen. Da åpner det seg et helt vell av fargevalg, inkludert ensfargede alternativer. Lysstyrken kan justeres i fire nivåer og skrus av.

Likevel sliter vi litt med å anbefale tastaturet, bare fordi det nok vil kreve en del tilvenning og de mekaniske alternativene i testen ligger så nære i pris. Men Vantar er ikke noe dårlig produkt.

Cougar Vantar
7
Bra

Cougar Vantar

7
Bra
sitatVil du ha lavprofiltaster er dette et solid valg. Men ellers finnes det bedre alternativ.

Fordeler

 • +
  Billig
 • +
  Lavprofiltaster (for den som liker det)
 • +
  Solid belysning, MYE farger
 • +
  Lekkert design, god plastkvalitet
 • +
  Tekstilkledd kabel

Ting å tenke på

 • En del fleks i konstruksjonen
 • Kort vandring og avstanden mellom tastene krever tilvenning
 • Ikke like god ergonomi som på enkelte andre

Corsair Gaming K55 RGB – Faller gjennom på kvalitet, taster og pris

Corsair Gaming K55 RGB er nokså komfortabelt å taste på, men det er et veldig tydelig membrantastatur med veldig utydelig nedslag og mye motstand. Dette egner seg rett og slett ganske dårlig for spilling, ettersom tastene er såpass diffuse.

Undertegnede hadde i utgangspunktet nokså høye forventninger til dette tastaturet ettersom det var en reelt sett billigere variant av tastaturet som allerede brukes jevnlig hjemme, men ... nei. Dette er en nokså skuffende og utilfredsstillende opplevelse, både til skriving og til spilling. Stabiliteten er imidlertid god og det er ingen ulyder å spore noen steder. Tastaturet er også stille i bruk.

Håndleddsstøtten er god og gummiert, men festene er veldig skjøre. Vi brakk nesten det ene festet under testen, etter et forsøk på å få av støtten igjen. Slikt er et dårlig tegn for varighet på et produkt.

Vridningsstabiliteten er heller ikke spesielt god. Det er brukt utelukkende plast i konstruksjonen, og det både ser og føles billig ut. Det brukes også blank plast øverst, som kommer til å se veldig skitten ut veldig fort med både støv, fingermerker og annen smuss. USB-pluggen er også stor, og ledningen er både tykk og av gummi, og følgelig ikke veldig enkel å plassere riktig.

På plussiden får du fem makrotaster her, noe som er et stort pluss. Corsair pøser også på med multimedieknapper, men ikke noe volumhjul som på sine dyrere modeller. Lysmodiene er veldig gode, med god spredning av lyset og myke overganger. Du kan sette lyset til ensfarget eller bruke en lang rekke ulike modi, og alt styres gjennom Corsairs programvare.

Totalt sett er imidlertid tastekvaliteten og byggekvaliteten for lav til prisen.

Corsair Gaming K55 RGB
6.5
Helt greit

Corsair Gaming K55 RGB

6.5
Helt greit
sitatHelt ålreit, men til prisen får du langt bedre tastatur.

Fordeler

 • +
  God belysning med programvare
 • +
  Dedikerte makrotaster, svært nyttig
 • +
  Nokså rimelig
 • +
  Håndleddsstøtte

Ting å tenke på

 • Laber materialkvalitet og byggekvalitet
 • Litt småkjipe membrantaster, utydelig aktuering
 • Håndleddsstøttens feste er veldig sårbart for å ødelegges
 • Tykk og regjerlig ledning av gummi

Mission SG GGK 3.1 – Mekanisk, men mangler på pris og belysning

Mission SG GGK 3.1 er det dyreste og mest avanserte av Mission-tastaturene i testen, men likevel synes vi ikke det når helt opp. Til tross for at det altså er helmekanisk. La oss forklare hvorfor.

Tastene er komfortable å taste på, med god vandring og en tydelig mekanisk lyd. Det er imidlertid langt mer mekanisk gjenklang i mellomromstasten her enn i de andre mekaniske tastaturene i testen, og tasteopplevelsen er ikke merkbart bedre her enn i de andre. Det følger dog med håndleddsstøtte, og dette løfter opplevelsen et par hakk. Tastaturet fungerer godt til å spille på, ingenting å klage på her – og høydejustering er inkludert.

Hele toppen er gjort i anodisert aluminium, med blankfreste detaljer her og der. Det ser litt glorete ut akkurat disse punktene, men det er jo ikke negativt heller. Konstruksjonen er veldig solid, med nær ingen vridning eller fleks i chassiset.

Det følger også med noen ekstra taster i boksen, samt verktøy for å fjerne tastene. Det er også et eget scrollehjul for lyd, og en knapp for å slå av all lyd. Funksjonstastene fungerer som multimedieknapper, ingenting fancy her. Fancy er heller ikke baklyset, for det er alltid blått. Men det er der, og det er nøytralt.

Til prisen bør du imidlertid heller se til testvinneren, som med en håndleddsstøtte koster omtrent det samme som Mission SG GGK 3.1, og totalt sett gir en bedre opplevelse.

Mission SG GGK 3.1
6
Helt greit

Mission SG GGK 3.1

6
Helt greit
sitatEt solid mekanisk tastatur med multimedieløsning, men er ikke prismessig konkurransedyktig.

Fordeler

 • +
  Mekaniske taster. behagelig til spilling
 • +
  Håndleddsstøtte er inkludert
 • +
  Ekstra taster er inkludert
 • +
  Ser ganske nøytralt og pent ut

Ting å tenke på

 • Ikke veldig billig
 • Kun blått baklys
 • Mellomromstasten har en irriterende gjenklang

Havit HV-KB391L – Skranglete og høylytt, men ganske ålreit på noen områder

Dette tastaturet er ikke det mest komfortable å taste på, og ja, det er et membrantastatur selv om det forsøker å lyve på seg at det er mekanisk. Tastene er litt skranglete og også litt høylytte, og spesielt mellomromstasten, tilbaketasten og Enter-tasten lider av dårlig stabilitet.

Det fungerer godt nok til spilling, men selv her ville vi ønsket litt bedre stabilitet. Det er også vanskelig å si nøyaktig hvor du får aktuering, for tastene har ganske mye motstand. Til skriving fungerer det greit, men dette er et tastatur der du definitivt ønsker å ha en håndleddsstøtte – og det er altså ikke inkludert. Høydejustering er dog på plass, men avhjelper bare litt.

Topplaten er av metall, men plastdetaljer rundt om gir et unødvendig billig uttrykk. Tastaturet knirker og har ikke spesielt god vridningsstabilitet. Det føles billig, rett og slett. USB-pluggen er også nokså lang med en klump nære den, så den kan være vanskelig å få til å passe overalt.

Lyset er heller ikke det beste vi har sett. Det er ganske svakt, og selv om du kan skifte mellom en mengde ulike farger er dette i soner og ikke per tast. Lyset er ujevnt, og gir ikke noe videre godt inntrykk. Kort sagt: se andre steder enn til dette tastaturet.

Havit HV-KB391L
6
Helt greit

Havit HV-KB391L

6
Helt greit
sitatSvak belysning, laber byggekvalitet og ustabile taster trekker ned et ellers ålreit mekanisk tastatur.

Fordeler

 • +
  Mekaniske taster
 • +
  Belysning som kan styres enkelt på tastaturet
 • +
  Topplate av metall
 • +
  Ganske billig

Ting å tenke på

 • Ustabile og skranglete taster, ikke så veldig behagelig til spilling eller skriving
 • Ingen håndleddsstøtte
 • Dårlig vridningsstabilitet, føles billig bygget
 • Lyset er ikke spesielt sterkt

Deltaco GAM-021 – Småkjipe materialer og taster, og ser veldig gamingrettet ut

GAM-021 er et membrantastatur som forsøker å late som om det er et mekanisk tastatur, og det fungerer nokså greit. Det merkes utvilsomt at nedslaget er mer avdempet og mindre tydelig, så du får definitivt hverken den mekaniske følelsen eller lyden heller. Tastaturet er heller ikke det aller mest behagelige å skrive på, rett og slett fordi det er litt utydelig i nedslaget.

Vi bommet mer her enn på andre tastatur. Samtidig er det også mer stabilt enn en del andre tastatur i testen, noe som kan hjelpe. Det er nok mulig å venne seg til.

Verre er det å venne seg til ledningen, som er tykk, av gummi og notorisk uregjerlig. Den er også plassert ut på høyre side og avhengig av hvordan pulten din er organisert kan det være upraktisk (som for undertegnede). Topplaten her er nok en gang av metall, mens alt annet er av plast.

Designet er det i seg selv ingenting galt med; det ser ålreit ut, faktisk. Det oransje lyset ser litt «gaming»-aktig ut, men det er faktisk også nokså levbart og ikke skrikende. Ja, så kan du jo også skru det av. Tastaturet er imidlertid litt oransje uansett, fordi plasten under tastene er oransje i seg selv. Så nøytralt blir det aldri. Tastaturet er billig, og det reflekteres i totalopplevelsen. Vi ville sett forbi dette om vi var ute etter et billig tastatur.

Deltaco GAM-021
5
Middelmådig

Deltaco GAM-021

5
Middelmådig
sitatEt ganske billig tastatur som også føles litt for billig på omtrent alle områder.

Fordeler

 • +
  God byggekvalitet
 • +
  Nokså billig
 • +
  Topplate av metall

Ting å tenke på

 • Statisk oransje farge, også uten lys på
 • Tastene er kjipe å skrive på
 • Avdempet og utydelig nedslag
 • Ingen multimedieløsning eller håndleddsstøtte

Mission SG GGK 1.5 – Et skikkelig kjipt produkt, rett og slett

Dette er det dårligste tastaturet i testen, så enkelt er det. Tastene er ikke veldig behagelige å taste på og det er kort avstand mellom dem. De føles veldig billige og har et grumsete og ganske utydelig nedslag. Skrivehastigheten vi kom opp til er det imidlertid lite å si på, men så skal det også sies at undertegnede skriver jevnt over raskere på flate tastaturer enn på mekaniske tastaturer (selv om sistnevnte føles bedre).

Det betyr ikke at Mission SG GGK 1.5 er mer komfortabelt å taste på, for vandringen og flyten i tastingen blir mer anstrengt både på grunn av håndleddsstillingen og en mer statisk posisjon. Til spilling er ikke tastaturet noe særlig heller, for du har liten forutsetning for å vite hvor nedslaget er og tastene er ikke tydelig separert. Vi spilte betydelig dårligere i Fortnite med dette enn vårt standardtastatur, og hadde til og med et par utfordringer i det langt roligere World of Warcraft: Classic.

På byggekvalitetsfronten er dette blant de desidert minst raffinerte i testen. Det er mye vridning i konstruksjonen, og tastaturet bøyes lett i midten om du taster hardt.

Det er dog tydelige og dedikerte multimedieknapper her. Dette er veldig nyttig, og vi liker det – men det redder ikke opplevelsen. Belysningen er også så som så. Den er kun blå, og styringssystemet er blant det minst intuitive vi har vært borti.

Vi greide ved en feiltagelse å sette lyset til pulserende, og greide ikke å sette det tilbake til vanlig modus uten å sjekke manualen. Du får tre styrker, men belysningen er ikke spesielt sterk uansett. Ledningen, ja den er spinkel og ikke tekstilkledd.

Styr unna, ville vært vårt klare råd.

Mission SG GGK 1.5
3
Dårlig

Mission SG GGK 1.5

3
Dårlig
sitatFøles bare billig og kjip på alle tenkelige punkter.

Fordeler

 • +
  Nokså nøytral bakbelysning
 • +
  Solid utvalg multimediataster
 • +
  Billig

Ting å tenke på

 • Veldig dårlig byggekvalitet, føles superbillig
 • Lysstyringen er vanskelig å forstå seg på
 • Lyset er kun blått
 • Tastene er grumsete og vanskelige å skille fra hverandre
 • Egner seg hverken til skriving eller spilling

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

8.5 / 10Deltaco GAM-028
Deltaco GAM-028
8 / 10Logitech G213 Prodigy
Logitech G213 Prodigy
7.5 / 10SteelSeries Apex 3
SteelSeries Apex 3
7 / 10Deltaco GAM-042
Deltaco GAM-042
7 / 10Cougar Vantar
Cougar Vantar
6.5 / 10Corsair Gaming K55 RGB
Corsair Gaming K55 RGB
6 / 10Havit HV-KB391L
Havit HV-KB391L
5 / 10Deltaco GAM-021
Deltaco GAM-021
annonse