Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBest i test: Små gassgriller

Bytt engangsgrillen med gass

Billigere i lengden og mye bedre.

En av de bedre grillene i testen: Campingaz Party Grill 400 CV.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Vi har testet åtte av de mest utbredte og rimelige parkgrillene som går på gass.

Om du som oss har brukt din andel engangsgriller vet du at det er dyrt over tid, og at det skaper søppel. Det kan være brannfarlig også, om du ikke passer på dem til lenge etter at maten er ferdig. Og det gir veldig sjelden den beste matopplevelsen.

Det trenger heldigvis ikke å være dyrt eller komplisert å få noe som er bedre på alle måter. Parkgriller som går på gass kan kjøpes fra rundt 500 kroner, og gass attåt får du fra rundt 25 kroner boksen. Og du kan grille mye på hver boks, gjerne to-tre timer eller mer.

I denne testen har vi et par store merkenavn som Weber, Thermos og Flying Culinary Circus, i tillegg til produkter fra kjedene som «har alt», som Biltema, Clas Ohlson og Europris. Felles for dem er at de er forholdsvis rimelige – nesten alle legger seg under tusenlappen, foruten Weber og Campingaz som kryper forbi halvannen tusenlapp og er dyrest i testen.

Nesten uansett hva du velger får du noe som er vesentlig bedre enn engangsgrillen. Vi tok med oss en representant for den gamle engangsgrillen som referansepunkt.

PS! Vi vet at det også er kvalitetsforskjeller på engangsgrill, men lar en «helt vanlig representant» for arten bære fanen for disse, siden målet er å finne den beste oppgraderingen, og ikke den beste engangsgrillen.

Testen er oppdatert i juni 2023.

Parkgrillene vi har vi testet

ProduktCampingaz Party Grill 400 CVCampingaz Party Grill 200 CVWeber Go Anywhere GassClas Ohlson portabel gassgrillFCC BBQ Grab`N`Grill GassGrillmann Gas BBQThermos 190 GassgrillBiltema bærbar gassgrill
annonsePris1 919,-1 099,-1 890,--849,--549,-499,-
Pris ved test:1700,-1100,-1700,-500,-850,-900,-550,-500,-
Vekt4,9 kg2,8 kg7,2 kg2,15 kg4,5 kg3,2 kg4,3 kg2,7 kg
Mål36 x 42 cm32 x 33 cm51 x 31 x 37 cm45,5 x 32,5 x 10 cm43 x 27 x 12 cm45 x 29,5 x 11 cm38 x 31 x 59 cm46 x 34,4 x 12,8 cm
Grillflateø30 cm (rund)ø30 cm (rund)41 x 26 cm35 x 28 cm34 x 25,5 cm33,5 x 26 cm42 x 28 cm34 x 28 cm
GasstilkoblingEasy ClicEasy ClicGjenger 7/16" (Primus-kobling)MSF-1AMSF-1AMSF-1AGjenger 7/16" (Primus-kobling)MSF-1A
Oppgitt effekt2 kW2 kW2,1 kW1,9 kW2,5 kW2,6 kW3,6 kW2,3 kW
Oppgitt forbruk145 g/time145 g/time153 g/time150 g/time180 g/timeIkke oppgitt233 g/time167 g/time
MonteringBen (verktøyfri), håndtakBen (verktøyfri)Håndtak og ben (verktøyfri)ByttByttByttJa, myeBytt
TransportBæreveskeByttNei (håndtak)BæreveskeKoffertBæreveskeNei (håndtak)Bæreveske
LokkKrysse avByttKrysse avByttByttByttKrysse avBytt
AnnetOppbevaring inni grillen, kan varme kjeler. Rist og plate. Wokpanne.Oppbevaring inni grillen, kan varme kjeler10 års garanti, hovedgassbryter-Utfellbare bein, stekeplateStekeplate--

Dette syntes vi om grillene

9
Campingaz Party Grill 400 CV
Bytt
9
Campingaz Party Grill 200 CV
Bytt
8.5
Weber Go Anywhere Gass
Bytt
8
Clas Ohlson portabel gassgrill
Bytt
7.5
FCC BBQ Grab`N`Grill Gass
Bytt
6.5
Grillmann Gas BBQ
Bytt
5.5
Thermos 190 Gassgrill
Bytt
1
Biltema bærbar gassgrill
Bytt

Utgangspunktet: Engangsgrillen

Vi tok med en enkel engangsgrill fra en av de store dagligvarekjedene. Den har oppfyringsark på toppen, og bruker 15–20 minutter på å bli varm. Dernest har vi en knapp halvtime på oss til å grille mens det er «optimal» varme. Dette er en av modellene med hele kull forsøksvis fordelt utover bunnen. Varmen blir langt fra jevn.

Biffen ble medium stekt – vi får jo ikke styrt varmen på noe skikkelig vis her, men resultatet ble faktisk greit. Sannsynligvis mest fordi biffen lå på optimalt sted på grillflaten. Fisken vår ble helt rå, til tross for at den lå langt inne på risten, mens pølsen vår ble kremert. Ujevn varme er stikkordet.

Selv om vi kun har kort tid på oss til å grille på en engangsgrill har vi lang tid på oss med restvarme og brannfare. Og den må ofte hjelpes med vann for å ufarliggjøres raskere.

Det finnes engangsgriller med mindre og jevnere fordelt kull, og det finnes større engangsgriller som ligner noe mer på små kulegriller i omfang. De har sine styrker, men erfaringsmessig klatrer ikke resultatet særlig langt over testens nest laveste resultat. Selv fra fjerdeplassen vår og oppover har du en vesentlig bedre grill(opplevelse).

Det er og verdt å få med seg at der du gjerne har en dryg halvtime med effektiv grilling på en engangsgrill, vil en gassboks på 450 gram gi deg tre timer brenntid på full guffe med de fleste av gassgrillene. Da trenger du kun 2–5 minutter oppvarmingstid, og det meste er ren grilltid. Du kan altså beregne veldig mange engangsgriller per gassboks i den størrelsen.

Best i test: Campingaz Party Grill 400 CV

Campingaz Party Grill 400 CV.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Ved årets oppdatering av testen valgte vi å legge til Campingaz Party Grill 400 CV. Grunnen er at den er på størrelse med Party Grill 200 CV, som imponerte i fjor – men her får du et lokk, som blir til wok når du snur det.

Du får altså fire grunnfunksjoner i ett her; steking på en medfølgende stekeplate, vanlig grilling på rist, baking eller ovnssteking under lokk – og altså woking.

Du får den samme voldsomme effekten som i Party Grill 200 CV. Det er også enkelt å regulere varmen.

En støpejernsplate kan snus avhengig av om du vil ha flat stekeflate, eller riller. Wok-lokket fungerer også helt utmerket. Det skal ha slippbelegg uten at det egentlig føles helt sånn når vi tar på det, men ingenting satt fast da vi brukte det – wok er dog oftest en ting man gjør med en del olje, høy temperatur og korte steketider.

Det irriterte litt at det må verktøy til for å skru på håndtakene. De blir også lett varme under grilling med lokk. Håndtakene er såpass tett til grillen at du kan svi deg på den også hvis du er uheldig. For deg som bytter den gamle engangsgrillen er dette også en tyngre løsning enn Campingaz Party Grill 200 CV – så trenger du ikke de ekstra funksjonene er både vekt og pris en ulempe her.

Enkelte har meldt at «ikke-standard» gassbokser er et problem; CV-boksene føres av færre butikker enn den vanlige «Primus-koblingen» – men både Thansen, Jula, Skittfiske og en rekke sport og fritidsbutikker fører Campingaz, så for alt unntatt «nødhandling» på bensinstasjon er ikke gassen vanskelig å få tak i.

Men når alt kommer til alt er Party Grill 400 CV et forbløffende komplett kjøkken til parken. Hvorfor ikke bake noen poteter, før du svir opp en biff som du lar hvile mens du freser noen grønnsaker til? Denne grillen er et lite unikum.

Campingaz Party Grill 400 CV
9
Imponerende
Best i test

Campingaz Party Grill 400 CV

9
Imponerende
sitatParkgrillen som blir til et helt kjøkken.

Fordeler

 • +
  Beina får plass inni, og de minste gassbeholderne også
 • +
  Massevis av varme
 • +
  Fettoppsamler er lett å gjøre ren
 • +
  Kan brukes som kokeapparat
 • +
  Lokket lager ovnsrom du kan bake i
 • +
  Lokket blir til wok som fungerer godt
 • +
  Støpejernspanne med eller uten riller (snu)
 • +
  Lett å ta av og på beina
 • +
  Bæreveske følger med

Ting å tenke på

 • Blant de tyngre i testen
 • Større å bære på enn Party Grill 200
 • Montering av håndtak krever verktøy
 • Lett å brenne seg på lokkets håndtak
 • Bruker Campingaz sine egne bokser
 • Mindre grillflate enn resten

Anbefalt: Campingaz Party Grill 200 CV

Campingaz Party Grill 200 CV.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Campingaz Party Grill 200 CV vant i fjor, så etter at vi ble nysgjerrige på Party Grill 400 CV fra samme selskap har den med nød og neppe mistet førsteplassen. Men hvis du ikke har behov for stekeovn til potet eller større kjøttstykker, og heller ikke woker på tur, er dette det beste valget, og mot Party Grill 400 CV sparer den deg for både penger og litt vekt.

De tre beina kan skrus på med noen få omdreininger, eller oppbevares nede i skåla som utgjør hoveddelen av Campingaz Party Grill 200 CV.

Campingaz-grillene var testens store overraskelse. For en slik futt som disse kan diske opp med hadde vi ikke forventet. Den oppgis bare å ha 2 kW effekt, men det litt mindre stekearealet gjør kanskje sitt til at den oppleves bjørnesterk når biffen legges på. Her blir det stekeskorpe og perfekt blodig biff på få minutter.

Også fisken fikk en liten stekeskorpe inni aluminiumsfolien der den lå og koste seg sammen med litt rømme og salt.

En teflondekket jernplate sørger for å fordele varmen perfekt utover hele grillarealet, og hullene som slipper fett ned i grillen leder det til en smultringformet «fettgrav» slik at det ikke søles utover. Fyller du lit vann her før du griller blir rengjøring enda enklere.

Grillen blir svært raskt varm, og kjøles fort ned igjen. Det tok et par forsøk å bli venner med piezotenneren. Det mistenker vi har med det voldsomme gasstrykket brenneren slipper gjennom å gjøre. Med litt lavere trykk fyrte vi opp på et blunk. Grillen har ikke lokk for større kjøttstykker eller mer avansert grilling, men til alt som er «flatt» og skal svis litt på hver side er denne prima. Og etterpå veier den bare 2,8 kilo pluss gass, og koser seg fint oppi sekken eller bæres enkelt under armen.

At det er en helt vanlig rundtbrennende gassbrenner som står oppi betyr at du også kan sette en kjele på denne og koke kaffe.

Campingaz Party Grill 200 CV
9
Imponerende
Anbefalt

Campingaz Party Grill 200 CV

9
Imponerende
sitatGir rå varme og supert resultat. Morsom og ukomplisert å grille på.

Fordeler

 • +
  Lett og kompakt å bære
 • +
  Er sin egen utstyrsbeholder med plass til bein under medfølgende lokk
 • +
  Massevis av varme
 • +
  Fettoppsamler er lett å gjøre ren
 • +
  Kan brukes som kokeapparat
 • +
  Lett å ta av og på beina

Ting å tenke på

 • Litt upraktisk geometri når sekken skal pakkes
 • Mindre grillflate enn resten
 • Bruker Campingaz sine egne bokser

Anbefalt: Weber Go Anywhere

Weber Go Anywhere.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Testens dyreste doning kommer fra grillstorheten Weber. Her får du både grill og lokk i emaljert, tykt metall. Du trenger bare å sette på håndtaket og skruknotten på regulatoren selv, noe som skjer uten bruk av verktøy. Du er altså klar i en håndvending.

Siden denne grillen har litt «heft» tar det litt tid før du er klar til å grille. Den minner på mange måter om en litt nedskalert versjon av Webers Q-serie. Når du først har varme i den holder den bra på varmen, og denne gjorde det lett å få en god grillskorpe på kjøttet. Så nærme en fullblods gassgrill som du kommer her er dette den klart mest allsidige grillen i testen, selv om du bør bruke termometer hvis du skal til med steika, for det har den ikke i lokket slik flere i Q-serien har.

Grillen er også enkel å betjene.

Her er det kjapt å skru på gassen, og kun et lite øyeblikk det freser gass fra tilkoblingen før det er tett. En hovedkran øker inntrykket av gjennomført og trygg grilling. Alt er meget solid skrudd sammen.

De finfine beina lar grillen stå stødig, og de kan låses sammen. Etter bruk vippes bare beina rundt igjen og låser lokket på plass. Dermed kan grillen bæres etter håndtaket i lokket. Den er merkbart tyngre enn de andre i testen, men for campingferie eller grilling ved sjøen er denne super. Bare beregn litt ekstra tid for at det tykkere emaljerte skroget dens skal kjøle seg ned igjen etter grillingen før du stapper den i bilen.

Vi liker ikke at denne grillen ikke har en skikkelig fettoppsamler. I stedet er hele bunnen av grillen en skål som samler dryppfett. Nedi der er både brenner og andre saker godt skrudd fast, så det er en nokså omfattende oppgave å få Webern helt rein.

Weber Go Anywhere Gass
8.5
Meget bra
Anbefalt

Weber Go Anywhere Gass

8.5
Meget bra
sitatEn "voksen miniatyrgrill" som er super for campingferien.

Fordeler

 • +
  Kan bli veldig varm og holde på varmen
 • +
  Solid regulator og hovedkran
 • +
  Praktiske bein som holder lokket når du transporterer den
 • +
  Kvalitetsprodukt fra innerst til ytterst
 • +
  Lite montering nødvendig
 • +
  Eneste i testen med god gevinst av lokk - kan grille større ting

Ting å tenke på

 • Tung
 • Dyr
 • Ingen egen fettoppsamler

Godt kjøp: Clas Ohlson Portabel Gassgrill

Clas Ohlson Portabel Gassgrill.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Clas Ohlson går «head to head» mot grillen fra Biltema, som er en identisk priset og åpen type, altså uten lokk.

Og sjelden har vi sett et produkt som er så overlegent en konkurrent til samme pris. «Clas-grillen» vinner ikke bare på absolutt alle punkter mot rivalen, men står seg også som en god og enkel grill som gir mye for pengene isolert sett.

Grillen krever i praksis ingen montering og kommer klar for aksjon. Det er lett å sette i gasspatron som får plass i et eget rom i grillen. Denne festes også skikkelig, og det er aldri tvil om den er på plass eller ikke. Når gassbeholderen er på plass vises det tydelig med et lite «flagg» som indikerer at grillen er «ladet» og klar. En løsning som ser litt pussig ut, men som også er en nyttig sikkerhetsfunksjon.

Å tenne den er så enkelt som å vri på en bryter, og det er lett å regulere varme.

Vi satte den på full effekt, og under 10 minutter senere freste det skikkelig da vi la på maten. Varmen holdt seg stabil under grillingen. Pølser og laks var klare på under 10 minutter, mens biff og burger så supre ut etter ca. 12 minutter.

Enda høyere varme kunne nok gitt biff og burger enda mer stekeskorpe, men vi er ganske fornøyde med den vi fikk. Og det viktigste er jo at maten blir grillet her, ikke kokt!

Maten er lett å håndtere og ligger stabilt på grillristen som er svakt senket ned så ikke maten sklir av. Den er ganske solid og lett å gjøre ren med skrape. Fettoppsamleren under er lett å gjøre ren, og enda enklere om du husker å fylle den med litt vann før du starter.

Grillen tar ikke stor plass, er veldig lett og avkjøles raskt etter bruk. Det er dermed ikke noe problem å bære den noen hundre meter i den medfølgende bærevesken.

Clas Ohlson portabel gassgrill
8
Meget bra
Godt kjøp

Clas Ohlson portabel gassgrill

8
Meget bra
sitatUkomplisert, billig og enkel å lykkes med. Mye for pengene!

Fordeler

 • +
  Testens letteste og kompakt størrelse
 • +
  Svært rimelig
 • +
  Gassboksen låses på plass
 • +
  Nok varme
 • +
  Bæreveske inkludert
 • +
  Stor grilleflate som er greit festet

Ting å tenke på

 • Lett og litt raklete konstruksjon
 • Ikke like mye krefter som testens to beste
 • Sårbar for vind

FCC BBQ Grab ’n’ Grill

Flying Culinary Circus BBQ Grab ’n’ Grill.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Grillen fra FCC er den mest påkostede «flatgrillen» i selskapet. Men den har sine fordeler også.

For det første har den 6–7 centimeter lange bein som løfter den opp fra underlaget hvis det er ujevnt, som på svaberg, eller om det er høyt gress. Den ser også mye tøffere ut, og har generelt bedre byggekvalitet enn de lignende alternativene.

Du får en låsemekanisme for gasspatronen, slik at den er lett å feste og aldri står i fare for å falle av. Det er forholdsvis lett å tenne opp FCC-grillen, men vi la merke til at første forsøk ledet til at kun den ene av to brennerområder tente skikkelig. Derfor ble også bare halve grillen varm. Følg med litt ekstra under bruk, altså.

Når den først fyrer blir den imidlertid varm nok, og selv om dette ikke er en «overskuddsgrill» på temperatur, slik Campingaz og Weber er, lager den fin stekeskorpe og har god kontroll på ulike råvarer.

Vi liker at du får med en emaljert stekeplate, slik at du kan lage sveler om du vil. En koffert i solid hardplast følger dessuten med, noe som er superpraktisk for transport. Selve låsemekanismene på den kofferten kunne likevel vært bedre.

Her er det pluss i boka for dryppbrett for fettet som enkelt kan tas ut og rengjøres, og dessuten har den den beste konstruksjonen på selve stekeristen av alle flatgrillene. Her ligger hele stekeanordningen fjellstøtt nedi grillen, i motsetning til den mer «slarkete» konstruksjonen fra Biltema.

FCC leverer en finfin grill her som er ekstra attraktiv for deg som ønsker at den skal være supernett å frakte rundt, og det helt uten søl og griseri takket være den inkluderte kofferten.

FCC BBQ Grab`N`Grill Gass
7.5
Bra

FCC BBQ Grab`N`Grill Gass

7.5
Bra
sitatEn god og litt oppgradert "flatgrill" med høyere pris.

Fordeler

 • +
  Utfellbare bein for ujevne overflater
 • +
  Gassboksen låses fast
 • +
  Solid konstruksjon på grillflate
 • +
  Følger med stekeplate
 • +
  God bærekoffert inkludert
 • +
  Grei varme
 • +
  Praktisk størrelse og vekt
 • +
  Lettvint fettoppsamler

Ting å tenke på

 • Hadde ønsket oss mer varme
 • Litt høy pris gitt typen grill
 • Følsom for vind

Grillmann Gas BBQ

Grillmann Gas BBQ, eller som Europris kaller den: «Grillmann gass sommergrill».
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Grillmann Gas BBQ heter denne grillen, eller Grillmann sommergrill som Europris kaller den. Dette er en av de mange vanlige «flatgrillene» i denne testen, og den har altså litt mer til felles med engangsgrillen enn Weber og Campingaz har.

Vi synes Grillmann-grillen er nokså godt sammensatt, og lite skranglete til å være en representant for denne typen griller. Den deler den egenskapen med varianten fra FCC. Det var litt omstendelig å sette inn gassflasken, men vi liker at den bruker standard smale og høye gassflasker.

Men i likhet med mange av disse flatgrillene er ikke grilleffekten voldsom. Den bruker litt tid på å bli varm, og den blir ikke veldig varm. Jevnt over brukte vi dobbelt så lang tid på å steke større kjøttstykker og fisk på denne grillen som på Campingaz-variantene.

Med god tid kan pølser og burgere likevel bli veldig gode fra Grillmann-grillen, men dette er ikke redskapen du henter frem når du skal gi en biff en god og rask omgang med høy varme. For kjempetemperaturen får du rett og slett ikke.

En annen likhet med andre griller av denne typen er at Grillmann er svært utsatt for å kjøles ned av vind. Her bør du finne deg le, eller velge grilldag med omhu, før du fyrer i gang. Blåser det jevnt sliter den med å varme skikkelig – selv på full effekt.

Prisen er også nokså høy her. Men vi liker tross alt den polstrede bærevesken, og at grillen er så solid satt sammen. Om ikke alle i grillfølget har svært dårlig tid blir det pølser og burgere etter hvert, og etterpå er den enkel å gjøre ren om du husket å helle på vann i bunnen før du begynte å grille.

Grillmann Gas BBQ
6.5
Helt greit

Grillmann Gas BBQ

6.5
Helt greit
sitatEn enkel og grei pølsegrill til parken, men hopp over de større prosjektene.

Fordeler

 • +
  Relativt velbygget
 • +
  God polstret bæreveske
 • +
  Bruker standard gassflasker
 • +
  Grei nok til pølser og burgere

Ting å tenke på

 • Lager litt lite varme
 • Utsatt for vind

Thermos 190 Gassgrill

Thermos 190 Gassgrill.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Grillen fra Thermos er en variant som minner litt om større griller, med lokk som gir et varmt ovnsrom og egner seg for større stykker kjøtt, så vel som de vanlige pølsene og burgerne.

Ulempen som åpenbarer seg med en gang er at denne grillen må bygges «fra scratch». Her får du med et helt lite sett skruer, mutre og skiver og den eneste delen av grillen der fler enn én bit henger sammen fra start er selve gassregulatoren. Alt det andre må skrus og kobles sammen. Det tar tid, og bruksanvisningen er ikke spesielt god.

Når vi er ferdige har vi imidlertid en greit portabel grill med stor grillflate, om litt under middels oppfattet byggekvalitet i de syltynne blikkveggene som ble levert med ferdige bulker i, og nok fikk et par til under montering.

Gassboksen skrus rett på gassregulatoren, men selv om grillen oppgis å kunne ta 450-gramsbokser blir disse boksene så lange at de løfter hele grillen. Det er de «halve» boksene som i praksis kan brukes.

Det er lettvint å tenne opp i grillen med piezotenner plassert i det ene håndtaket. Gassregulatoren må trykkes inn for at den skal kunne vris rundt – en grei og grunnleggende sikkerhetsfunksjon.

Det blir ikke veldig varmt i ovnsrommet, og grillen er veldig følsom for vind eller for løfting av lokket for pølsesnuing og lignende. Vi endte med å koke kjøttet mer enn vi grillet det i denne grillen. Den er svært billig gitt at det er en type med stor stekeflate og lokk over, men at du må bygge den en halvtime til time før du kan grille noe på den, og at resultatet ikke blir som forventet trekker kraftig ned.

Thermos 190 Gassgrill
5.5
Middelmådig

Thermos 190 Gassgrill

5.5
Middelmådig
sitatBillig, men leverer ikke på egenskaper og konstruksjon.

Fordeler

 • +
  Lett å bære med seg
 • +
  Praktisk piezotenner
 • +
  Stor grillflate
 • +
  Veldig billig
 • +
  Har lokk/ovnsrom

Ting å tenke på

 • Må bygges fra grunnen av
 • Kronglete bruksanvisning
 • Under middels byggekvalitet
 • Stativet er for kort for store gassbokser (450g)
 • Slerkete regulatorfeste
 • Blir ikke varm nok under bruk

Biltema Portabel Gassgrill

Biltema Portabel Gassgrill.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Grillen fra Biltema ble veldig varm ved oppstart, før den gradvis ble lunken igjen. Den virket ikke å klare å holde høy effekt over tid. Det er mulig den slukket underveis, men det var veldig vanskelig å si på grunn av varmesprederen under grillristen. Derfor var vi og utrygge på om det faktisk strømmet gass ut av den.

Gassbeholderen låses ikke på plass, men presses bare inn i et spor. Det skal ingen krefter til å løfte gassbeholderen ut av sporet sitt, og antageligvis skal det ikke mer enn et lite dytt borti grillen til før gassflasken kobles fra. Sammenlignbare griller har lås for gassflasken, og noen har hovedbryter og indikator for tilkoblet gassflaske i tillegg.

At det er uråd å vite om gassflasken er koblet til eller ikke er slett ikke bra for et produkt som går på brennbar gass under trykk. Slikt skal det ikke være tvil om.

Til sist kan vi nevne at grillen leveres uten fettoppsamler av noe slag, som leder til at den drypper glovarmt fett rett ned på underlaget den står på. Her spørs det om ikke brannfaren nærmer seg like høy som fra en engangsgrill – med tilleggsproblematikken at du ikke riktig vet om det strømmer gass fra grillen eller om den varmer under bruk.

Denne grillen stoler vi rett og slett ikke på. Og det er før vi kommer til grillresultatene og maten.

Biltema: – Vil undersøke produktet

Vi sendte vurderingen av Biltema-grillen til daglig leder i varehuskjeden, Asif Din.

– Det er ingen tvil om at vi er skuffet over resultatet og kommer til å undersøke det spesifikt testede produktet grundig da det ikke er meldt om slike feil eller mangler tidligere, forklarer Biltema-sjefen i en e-post til Tek.no.

Biltema bærbar gassgrill
1
Styr unna

Biltema bærbar gassgrill

1
Styr unna
sitatStyr unna!

Fordeler

 • +
  Bæreveske medfølger

Ting å tenke på

 • Svært raklete konstruksjon
 • Gassboksen sitter ikke fast
 • Vanskelig å vite om grillen er i drift eller ikke
 • Lite varme

Vil du sammenligne?

Velg produktene du er interessert i og se hvordan de skiller seg.

9 / 10Campingaz Party Grill 400 CV
Campingaz Party Grill 400 CV
9 / 10Campingaz Party Grill 200 CV
Campingaz Party Grill 200 CV
8.5 / 10Weber Go Anywhere Gass
Weber Go Anywhere Gass
7.5 / 10FCC BBQ Grab`N`Grill Gass
FCC BBQ Grab`N`Grill Gass
5.5 / 10Thermos 190 Gassgrill
Thermos 190 Gassgrill
annonse