Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestBillige spillmus

Fantastiske PC-mus som ikke tømmer kontoen

Du trenger overhodet ikke punge ut for en fantastisk spillmus lenger.

Om du har en datamaskin, enten av den bærbare typen eller den stasjonære varianten, så er det to ting som er helt essensielt for å kunne bruke den: tastatur og mus. Eller pekeplate da, men denne har sine klare svakheter sammenlignet med tradisjonelle mus – ikke minst dersom du skal spille. Og spille skal vi, for i denne testen er det spillmus det skal dreie seg om. Dette er en kategori vi sjelden tester produkter i, og da vi begynte å lete på markedet var det en formidabel jungel av mus som tittet frem fra elektronikkhyllene.

Derfor måtte vi gjøre et lite utvalg, og forsøkte å hente inn de modellene vi hadde størst tro på sett ut fra prisnivået og funksjonaliteten.

Totalt fikk vi inn hele 11 ulike modeller mus til test, så «bear with us» i spesifikasjonslista under for her er det mye informasjon:

-
-
-
ProductPatriot Viper V570 RGBLogitech G ProCorsair Gaming Glaive Pro RGBXtrfy M4 RGBGlorious PC Gaming Race Model OLogitech G403 HeroMSI Clutch GM50Cooler Master MM830Patriot Viper V551Logitech G203 LightsyncSteelSeries Rival 3Lenovo Legion M500Deltaco GAM-019Deltaco GAM-020
annonsePris1342-799439599-751799377-33942680-
Antall knapper136766668766776
Bevegelsesoppløsning12000 dpi16000 dpi18000 dpi16000 dpi12000 dpi16000 dpi7200 dpi2400 dpi12000 dpi8000 dpi8500 dpi16000 dpi4000 dpi3200 dpi
SensorLaser, XtremeOptisk, Logitech HeroOptiskOptisk, Optical Pixart 3389OptiskOptisk, Logitech HeroOptiskOptiskOptiskOptiskOptiskOptiskOptisk, Avago ADNS-3050Optisk
ProgramvareKrysse avKrysse avKrysse avByttKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avByttBytt
Tilpasset håndHøyreBegge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreHøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)Begge (knapper for høyre hånd)HøyreHøyreBegge (knapper for høyre hånd)
Vekt (uten kabel, uten vekter)116 gram83 gram112g69 gram71 gram87,3 gram79 gram127 gram109 gram85 gram78 gram104 gram95 gram98 gram
AnnetJusterbar vekt, keramiske føtter-Utskiftbare sidepanelerEkstra lett tøyledningEkstra lett tøyledningJusterbar vekt-----Justerbar vektUtskiftbare sidepaneler-

Som du kan se er det bredt spenn i både pris og funksjonalitet her, men felles for alle musene er at de har belysning, er ment for spill og har en prislapp under 1.000 kroner. Dette er selvsagt et ganske bredt spenn, men det sørger også for at vi får dekket både billige og enkle mus og litt dyrere varianter (og forhåpentligvis finne noen uventede perler).

For testing har vi gått grundig til verks, nettopp fordi en mus er noe du må leve med i mange år og for mange er det den fremste måten de interagerer med datamaskinen på. Både til arbeid og til spill. Og da er det viktig at du har et redskap som er både ergonomisk og deilig å bruke, for du kan rett og slett pådra deg fysiske arbeidsskader med feil mus. Det samme gjelder selvfølgelig også tastaturer, som vi nylig samletestet.

Vi har derfor brukt alle musene av og på i vår hverdag i flere uker, både for arbeid og ikke minst til spilling. Dette har unektelig påført undertegnede både dødsfall (virtuelt) og massive mengder frustrasjon (ikke fullt så virtuelt), men det er den beste måten å finne ut hvilken mus som gir mest for pengene. Og ergonomisk er det helt klare – og til dels store – forskjeller på musene.

Alle musene ble også kjørt gjennom en programvare for å sjekke at sensorene fungerte som de skulle, og vi fant ingenting uvanlig i disse testene. Så selv om det er forskjeller på sensorene i musene, er ingen av dem direkte dårlige.

Slik er de å holde i

For å gi en pekepinn på de ergonomiske forutsetningene for testingen, har vi i karusellen over lagt inn bilder av undertegnedes håndstilling på alle spillmusene. Mine hender er ganske små for mannehender å være, og jeg foretrekker å holde hele håndflaten inntil PC-musa. Så ta hensyn til dette når du tolker produkttekstene for hvert produkt (det siste bildet er av Rival 650, modellen undertegnede vanligvis benytter).

Apropos: la oss rett og slett starte med de beste, og jobbe oss nedover.

De beste billig-spillmusene på markedet:

XTRFY M4 RGB - BEST I TEST

M4 RGB har belysning, noe navnet jo tilsier. Belysningen er imidlertid det aller minst viktige, og den kan ikke endres eller synkroniseres heller. Men den er stilig og ganske subtil, så det kan vi tilgi den. Nei, Xtrfy ønsker ikke å fokusere på programvare her. I stedet har de sett til Glorious og andre kompetitivt laserfokuserte mus, og raffinert formelen enda et par hakk.

Med en vekt på kun 69 gram (herlig) er dette en rekordlett mus, og det merkes i bruk. Det er også en av de aller mest responsive musene vi har brukt noensinne, takket være den moderne Pixart 3389-sensoren. Selv under svært hurtig spilling og «flikking» med musa holder den seg helt dønn stabil, og sjelden har vi følt at vi har hatt så god kontroll som med denne musa i bruk. Ettersom det ikke finnes noen programvare her, styres alt av innstillinger på musa via knapper på undersiden. Her kan du velge «polling rate» via en bryter, og DPI via en knapp og en LED-indikator. Dette fungerer godt, og er forfriskende lite komplisert. Ja, også slipper du jo enda et program på maskinen din som skal spise opp ressurser.

M4 er designet kun for høyrehendte, men det er også noe av det som løfter den over flere av konkurrentene for nettopp høyrehendte. Ergonomien er super, men om du har veldig store hender kan det nok hende at musa blir noe i minste laget. Foruten dette har vi ingenting å klage over. M4 er nære det vi vil beskrive som den «ultimate» musa for FPS-spill, selv om dette nok vil bli sagt og har blitt sagt om andre produkter også. Mindre flåsete sagt: den er knallbra. Og en klar anbefaling er fortjent. Ja, du får til og med med ekstra føtter og noen fancy knapper til tastaturet ditt. Frynsegoder, altså!

Xtrfy M4 RGB
9.5
Imponerende
Best i test

Xtrfy M4 RGB

sitatXtrfy gjør det aller meste riktig med M4; dette er den ultimate musa for FPS-spill.

Fordeler

 • +
  Superlett og responsiv, fantastisk for FPS-spill
 • +
  Ergonomisk og god i bruk
 • +
  Lett og tilpassbar tøyledning
 • +
  Enkel å sett opp; ingen programvare
 • +
  Solid belysning og gode knapper

Ting å tenke på

 • Null programvare gir færre muligheter

Steelseries Rival 3

Steelseries Rival 3 er en av de billigste musene Steelseries lager, men Steelseries er en produsent som er kjent først og fremst for dyrere produkter. Det merkes også i byggekvaliteten og finishen på musa; her er sømmene mer eller mindre plettfrie, og designet sitter som støpt. Knappene er også betydelig bedre enn de billigere musene i testen, ikke minst sideknappene. De er tydelige, de er store nok til at man finner dem uten for mye tilvenning og de er taktile og har nok motstand til at de ikke aktueres uten at man ønsker det.

Som de andre musene i testen har også Rival 3 belysning, som også kan konfigureres gjennom programvaren Steelseries Engine 3. Her får du også anledning til å fininnstille profiler, justere på DPI-en og tilpasse musa på andre ulike vis. Programvareløsningen er jevnt over veldig solid, og fungerer også med andre Steelseries-produkter du måtte ha. Rival 3 er i bunn og grunn samme totalpakke som Steelseries’ langt dyrere mus (undertegnede bruker en Rival 650 til vanlig), men i en enklere innpakning. Foruten lyset er det ikke mye fjas her, og musa er både lett og nokså enkel.

Men den får så absolutt jobben gjort, og den lave vekten kombinert med den lave profilen gjør musa godt egnet for personer med litt mindre hender. Responsiviteten i spill er også merkbart bedre enn de billigere alternativene i testen. Det skal også nevnes at den teknisk sett er like egnet for både venstre- og høyrehendte, men sideknappene er altså bare egnet for høyrehendte. Med prislappen Rival 3 har nå ser vi ingen grunn til å ikke anbefale den helhjertet. Dette er en enkel men bunnsolid mus, som vi tror de fleste vil like.

SteelSeries Rival 3
9
Imponerende
Anbefalt

SteelSeries Rival 3

sitatEn bunnsolid mus til en lav prislapp? Ja takk!

Fordeler

 • +
  Enkelt og godt design
 • +
  Lekker og subtil belysning
 • +
  Veldig mye mus for pengene
 • +
  Responsiv, gode knapper og sideknapper
 • +
  Fantastisk programvare

Ting å tenke på

 • Kroppen er liten; kanskje ikke den beste for store hender
 • Ingen ekstra knapper utover de to sideknappene

Cooler Master MM830

Dette er en av de mer moderne utseende musene i testen, på flere måter. Først og fremst vil vi påpeke at designet er matt og veldig subtilt, spesielt uten lysene på. Plasten som er brukt her er også en av de minst utsatte for å skape klamhet mellom hud og museoverflate over tid i testen, uten at musa blir vanskelig å holde. Plasten er nemlig ru, og kombinert med den kraftig gummierte venstresiden er det en behagelig mus å bruke.

Ja, ergonomi er ett av MM830s sterkeste kort, men med ett lite aber her. Vi mistenker nemlig at dette er en mus best egnet for noen med medium til store hender, først og fremst på grunn av sideknappene. Disse er nemlig bygget inn i selve det gummierte panelet, og på grunn av designvalget er de nokså små og har lang avstand. Dette er spesielt uvant for venstre- og høyreknappene, som for undertegnedes små herrehender var vanskelige å bruke normalt. I og med at det er fire knapper her kunne nok toppknappen og den ytterste knappen vært en løsning, ettersom disse sitter nærmere hverandre. For de fleste tror vi ikke dette vil være et stort problem, og mest av alt en tilvenningssak. At du får fire sideknapper er uansett et stort pluss, spesielt når de er såpass responsive og taktile som her.

De er også lette å sette opp via Cooler Masters programvare, og du får også avanserte makromuligheter og dedikerte spillfunksjoner knyttet til knappene. Ja, også kan du velge hva som skal vises på OLED-panelet (!) ved siden av knappene. Grafikkorttemperaturen, for eksempel. Bryterne på musa er jevnt over helt i toppsjiktet, og sensoren har større DPI-rekkevidde enn mange andre i testen. Verdt å påpeke er at musa er noe tung, så om du foretrekker fjærlette mus til FPS-spill bør du tenke over dette før kjøp. Men ellers: en knallgod mus med avansert funksjonalitet. Og langt lavere prislapp enn man skulle tenke for hele denne pakken. En klar anbefaling!

Cooler Master MM830
8.5
Meget bra
Anbefalt

Cooler Master MM830

sitatFantastisk på de fleste måter, og mer avansert enn de fleste. Men tenk på vekten og tilvenningen før du kjøper.

Fordeler

 • +
  Veldig lekkert, minimalistisk og moderne design
 • +
  Matte og svetteresistente paneler, ergonomisk super
 • +
  Svært gode sideknapper med gummiering
 • +
  Tilpassbar OLED-skjerm, lekker belysning
 • +
  Billig
 • +
  Super programvare

Ting å tenke på

 • Tung, og dermed ikke den beste for FPS-spill
 • Knappene kan være litt utfordrende å lære seg

Glorious PC Gaming Race Model O

«Glorious PC Master Race» er et uttrykk som på nettet er synonymt med en bevegelse av PC-entusiaster som anser seg selv som hevet over konsollspillere og (spesielt) mobilspillere. Dette er selvsagt først og fremst ment på en spøkende og humoristisk måte, men det er også noe alvor i det. Det er nemlig liten tvil om at du vil prestere enormt mye bedre i spesielt kompetitive skytespill på en PC enn på en konsoll som Xbox One eller PlayStation 4, og Glorious (selskapet) spiller på dette.

Denne musa var en av de aller første av sitt slag, med et laserfokus på vekt og ytelse i spillsituasjoner, og til FPS-titler som Fortnite, PUBG og Overwatch er dette et fantastisk valg. Knappene er superresponsive, vekten er lav og belysningen er lekker og spillorientert. Ja, også er programvaren både enkel og funksjonell. Glorious har bygget den utelukkende for å fungere for kompetitivt spill, og det betyr lite “fluff” og den viktigste funksjonaliteten i dagen. Men vi hadde store problemer med driverne til musa, som måtte installeres separat. Her var det en del knot. Model O er en av mange mus fra Glorious, og denne er designet for å fungere for både venstre- og høyrehendte.

Dog, knappene er kun egnet for høyrehendte, som så ofte er tilfellet. Byggekvaliteten er det imidlertid ingenting å utsette på, tross det hullete designet. Det vi vil trekke Model O for mest er ironisk nok at den er tilpasset både høyre- og venstrehendte. Det gjør den rett og slett noe mindre ergonomisk i bruk for høyrehendte, og trekker ned det som ellers er et steinhardt fokus på optimalisering og ytelse. Men for all del: Model O er en super mus.

Glorious PC Gaming Race Model O
7.5
Bra

Glorious PC Gaming Race Model O

sitatGlorious Model O er en kompetitiv genistrek, men det finnes bedre alternativer

Fordeler

 • +
  Fantastisk mus til FPS-spill
 • +
  Superlett og responsiv
 • +
  Gode brytere og sideknapper
 • +
  Fin belysning

Ting å tenke på

 • Ergonomien lider fordi musa er ment for både høyre- og venstrehendte
 • Programvaren er ikke den letteste å installere; wonky
 • Leverer mindre enn Xtrfy M4

MSI Clutch GM50

Det er umiddelbart mye å like med MSI Clutch GM50. Det er en nokså kompakt og lett mus, med en komfortabel form og en gummiert side med mye friksjon. Knappene er også lette å finne og komme i gang med, om enn kanskje noe lette å trykke inn. Igjen, en smakssak og helt sikkert noe man kan venne seg til. Det er ingen ekstra knapper eller slikt her, og musa fremstår noe enkel – spesielt med tanke på prisen du må betale for musa.

Det er også her MSI har sitt største problem: dette er en god mus, men den konkurrerer i feil prisklasse. Det er rett og slett billigere mus som leverer både like mye og mer, spesielt når vi også tar med i betraktningen at belysningen her er betydelige enklere enn på flere andre i testen. Programvaren til MSI er heller ikke på nivå med konkurrentene, om enn bedre enn Viper sin. Responsiviteten, knappene og hvor lett musa glir over musematten har vi imidlertid ingenting å utsette på. Totalt sett er det imidlertid vanskelig å anbefale MSIs mus, rett og slett fordi den koster litt for mye.

MSI Clutch GM50
7
Bra

MSI Clutch GM50

sitatEn mus det er vanskelig å være misfornøyd med, men til prisen er det vanskelig å rettferdiggjøre.

Fordeler

 • +
  Ergonomisk designet, gode sideknapper
 • +
  Lett vekt
 • +
  Super til FPS-spill
 • +
  Godt gummiert side

Ting å tenke på

 • MSIs programvare er ikke den mest intuitive
 • Litt vel dyr
 • Ikke den beste belysningen

Patriot Viper V570 RGB

Viper V570 er den definitivt mest avanserte musa i testen vår. Her får du hele 13 (!) knapper å velge mellom, og alle sammen sitter langs venstresida av musa. De to standardknappene Windows gjenkjenner av seg selv (som du ikke må koble opp selv i Vipers programvare) er de to aller fremste, som er ment å aktiveres med pekefingeren. Knappene er gode og responsive, men sitter tett inntil hverandre og er ikke voldsomt enkle å skille fra hverandre.

Dette gjør tilvenningskurven stupbratt, og vi hadde ikke nubbsjans til å innarbeide alle knappene i hverken spill- eller arbeidsflyten vår i testperioden. Med dette sagt: dette er en mus definitivt mest egnet for mer saktegående MMO-spill og slikt, ikke bare fordi flere knapper er en stor fordel i slike men også fordi musa er tung. Den kommer med vekter du kan legge til, men selv uten noen vekter overhodet veier den 116 gram. Det gjør den til den ubestridt tyngste musa i testen, og gitt funksjonaliteten kan vi tilgi den noe for dette. Ergonomisk er den også god å bruke, og responsiviteten er det lite å utsette på.

Vekten spenner imidlertid bein på opplevelsen, og vi spilte vesentlig dårligere med denne i FPS-spill enn de lettere konkurrentene. Programvaren til Viper er, igjen, ikke spesielt god heller. Og det er rett og slett ganske ødeleggende for en mus som trenger såpass mye oppsett som denne. Når Viper da også skal ha nærmere en tusenlapp for produktet, vel, da må vi nesten bare forsøke å henvise leserne våre andre steder. For Viper V570 er neppe verdt det, med mindre du er veldig sikker på at det er denne du vil ha. De fleste vil ha det bedre med andre mus.

Patriot Viper V570 RGB
6.5
Helt greit

Patriot Viper V570 RGB

sitatVanvittig avansert og full av knapper, men også svært dyr

Fordeler

 • +
  Følger med ekstra vekter
 • +
  Lekker belysning og unikt design
 • +
  Helt sinnsykt mange knapper og valg
 • +
  Ergonomisk utformet

Ting å tenke på

 • Veldig tung, selv uten vekter
 • Veldig dyr
 • Programvaren er ikke den beste
 • Ekstremt bratt tilvenningskurve

Patriot Viper V551

Viper V551 har en unik funksjon som gjør at den skiller seg fra de andre musene i testen: den har en toppstilt ekstraknapp ved siden av venstreknappen. Dette gjør at du i motsetning til andre mus med ekstra sideknapper kan bruke pekefingeren til å trykke på denne ekstra knappen. Om det er en fordel eller en ulempe, det vet vi neimen ikke helt. Pekefingeren er den kanskje aller viktigste fingeren i skytespill, og å måtte bruke denne til noe annet enn å, vel, skyte er ikke helt optimalt, for å si det mildt.

Dette var en av musene undertegnede brukte mest i testperioden, og selv etter flere uker med bruk av og på ble aldri toppknappen helt komfortabel å bruke til noe vettugt. En god del ganger endte også forsøkene med dobbelttrykk av både skyteknapp og ekstraknapp, med påfølgende skudd og resulterende død. En annen litt irriterende ting er at den glatte plasten og litt smale formen gjør at musa kan være vanskelig å få tak på og “glipper” når man løfter den raskt i stressende spillsituasjoner.

Ettersom det gummierte sidepanelet ikke gir like mye friksjon som en del av de andre musene hjelper det lite. Vi savner også noe på finishen av plastpanelene; det er tydelige gliper og ulikheter i sømmene her. Med alt dette sagt: musa har lekker belysning og er lett tross det heldekkende skallet. Men til prisen ser vi klart bedre alternativer her, ikke minst fra Cooler Master og Steelseries. Legg til at programvaren til Viper er tydelig mindre raffinert og vanskeligere i bruk, og det blir vanskelig å anbefale V551.

Patriot Viper V551
6
Helt greit

Patriot Viper V551

sitatEn helt grei mus med for mange skavanker til at den burde vurderes.

Fordeler

 • +
  Ekstra sideknapp for pekefingeren
 • +
  Fin belysning
 • +
  Gode sideknapper
 • +
  Pent design

Ting å tenke på

 • Unødvendig tung
 • Formen gjør at musa glipper under spilling
 • Ekstraknappen er vanskelig å bruke
 • Programvaren er ikke den beste

Deltaco GAM-020

GAM-020 har ikke det peneste designet, med plast rund baut og et ensfarget oransje lys som pulserer. Musa både ser og føles billig ut, men byggekvaliteten og ergonomien er det egentlig lite å utsette på (spesielt med tanke på prisen). Den blanke hardplasten kan bli ganske svett over tid, dog, og fordi dette er en symmetrisk mus er det ikke til å nekte for at andre mus nok er mer behagelige i bruk over tid. Knappene er dessuten kun for høyrehendte.

Apropos knapper: her får du det helt grunnleggende: rullehjulet, DPI-knapp, venstre- og høyreklikk og to sideknapper. De to sideknappene har vi en høne å plukke med. De er veldig lette å aktuere, sitter dessuten helt inntil hverandre. Ganske små er de også. Resultatet er uansett at man klikker dem inn når man ikke vil, og ofte klikker begge når man først forsøker å klikke en av dem. Ikke optimalt.

Optimalt er heller ikke DPI-situasjonen, for den kan kun styres i fastlåste trinn via en knapp på selve musa, og ikke trinnløst. Det gjør det vanskelig å finjustere sensitiviteten til ens vante sensitivitet, noe som definitivt påvirker deg i kampens hete. Totalt sett er dette en helt “okay” mus, men det er nokså store aber du må leve med så selv til prisen synes vi nok du burde se andre steder.

Deltaco GAM-020
5.5
Middelmådig

Deltaco GAM-020

sitatDeltaco har laget en billig mus, men den har ikke mye annet som taler for den heller.

Fordeler

 • +
  Veldig billig
 • +
  Helt greie knapper, god å holde

Ting å tenke på

 • Billige materialer og design
 • Lyset er alltid oransje
 • Sideknappene er vanskelige å bruke
 • Vanskelig å justere sensitiviteten

Corsair Gaming Glaive Pro RGB

Corsair Gaming Glaive Pro RGB er ingen lettvekter, hverken i navn eller i et fysisk perspektiv. Dette er en tung mus, og vi vet ikke helt om vi synes den har noen spesielt god grunn til å være så tung. Du får nemlig ingen ekstra knapper her, kun to sideknapper, og hverken design eller byggekvalitet kan heller helt forsvare dette aberet. Ikke det at Glaive Pro RGB er en dårlige designet eller bygget mus; tvert imot.

Men til prislappen på nesten 800 kroner (i skrivende stund) er det ganske lite for ganske mye, og i og med at musa ikke har noen umiddelbart tydelige fordeler over andre mus i testen er vi ganske skeptiske. Vi synes heller ikke den er veldig ergonomisk, men her skal vi ha et kjempestort forbehold på at undertegnede har relativt sett små herrehender og at dette er en ganske kraftig mus.

Du får også med tre ulike sidepaneler, så du kan gjøre musa enda større om du skulle foretrekke dette. Belysningen er også nokså raffinert, men ikke den aller beste i testen. Dette er egentlig oppsummeringen for hele musa; den er bra, men ikke best på noe. Og når prisen da er det dobbelte av bedre konkurrenter, vel, så blir den vanskelig å anbefale. Corsairs iCue-programvare er heller ikke hverken spesielt intuitiv eller lett å bruke.

Corsair Gaming Glaive Pro RGB
5
Middelmådig

Corsair Gaming Glaive Pro RGB

sitatFor dyr og leverer for lite. Og gæli svær og tung.

Fordeler

 • +
  Godt designet og bygget; ser bra ut
 • +
  Sidepaneler som kan byttes ut
 • +
  Responsive og gode knapper, også sideknappene

Ting å tenke på

 • Tilbyr lite ekstra for prisen
 • Dyr
 • Unødvendig stor og tung
 • Ikke eksepsjonell på noen måte

Lenovo Legion M500

Lenovo har gått for et ganske utradisjonelt design på M500, med en svært skarp kurvet side. Selv for undertegnedes ganske små hender er dette en mus som ligger veldig rart i hånden, der tommelen blir skvist merkelig innover om du forsøker å følge kurven, mens fingrene på høyre side leter desperat etter et sted å være. Det kan være at dette oppleves ulikt av andre, men undertegnede tviler i og med at de fleste nok vil ha større hender heller enn mindre enn testhendene brukt her. Og da vil nok ergonomien lide enda et par hakk.

Dette er den eneste musa i testen undertegnede følte et reelt ubehag av å bruke over tid, rett og slett fordi håndstillingen over tid blir så merkelig. Den merkelige ergonomien gjør også at sideknappene er vanskelige å nå, og knappene er ikke veldig lette å finne uansett. Ser vi bort fra dette, så er det imidlertid en ålreit mus som kommer til syne.

Programvaren som følger med, Legion Accessory Central, er veldig godt designet og lett å finne frem i. Du kan selv stille inn de fem DPI-modiene til ønsket sensitivitet, du kan enkelt velge farge og modus på RGB-belysningen og du kan også kalibrere musa til ulike overflater. Byggekvaliteten er det heller ingenting å utsette på, og designet er lekkert. Men bruken? Der tror vi de fleste vil bli frustrerte, ganske raskt.

Lenovo Legion M500
5
Middelmådig

Lenovo Legion M500

sitatEn ellers god mus som har en veldig uergonomisk formfaktor.

Fordeler

 • +
  Relativt rimelig
 • +
  Godt design, god belysning
 • +
  Bra programvare
 • +
  Godt gummiert

Ting å tenke på

 • Veldig merkelig form
 • Uergonomisk; gjør vondt i bruk
 • Vanskelige sideknapper å nå

Deltaco GAM-019

Deltacos GAM-019 har et design som nok vil tiltale de fleste. Den er matt, den er svart og den har nokså stilig lys langs sidene. I utgangspunktet er det ingenting galt med denne musa, ja, til prisen ville vi faktisk nokså umiddelbart sagt at dette er mye spillmus for pengene. Du får sågar med ekstra sidepaneler, så du kan faktisk endre ergonomien noe. Vekten er også god, og sideknappene er atskilte og tydelige.

Så hva er egentlig galt med denne musa? Vel, den er seig. Skikkelig seig. Ikke å ta på, altså, men å bruke. Gummiføttene på denne musa skaper rett og slett langt mer friksjon enn føttene på alle de andre musene i testen, slik at du nærmest føler du sitter fast under heftige spilløkter der presisjon og hurtighet er essensielt. Vi testet dette på en rekke ulike overflater, og GAM-019 var konsekvent langt seigere enn alle de andre i testen. Ja, bare ved å ta på gummiføttene kunne vi merke dette. Da hjelper det ikke at produktet ellers er ålreit; denne musa vil helt aktivt hindre deg i å spille bra. Så, styr unna.

Deltaco GAM-019
3
Dårlig

Deltaco GAM-019

sitatÅlreit mus, men føttene spenner fullstendig bein på kroppen.

Fordeler

 • +
  Finfint design og belysning
 • +
  God responsivitet og greie knapper
 • +
  Utbyttbare sidepaneler
 • +
  Billig

Ting å tenke på

 • Føttene gjør musa utrolig seig
 • Nesten helt ubrukelig på de fleste overflater

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse