Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestPanelovn med wifi-styring

Vinteren kommer! Vi har testet smarte panelovner

Etter en gloheit sommer med varmerekorder over hele landet er det lett å glemme at vinteren 2017/2018 var ulidelig lang og kald. For å forberede oss til årets vintermåneder har vi derfor hentet inn en samling panelovner som kan styres via apper til enten smarttelefon eller nettbrett.

Hovedpoenget med varmestyring er at man skal kunne redusere energiforbruket. Men det er også en stor fordel om systemet gjør det enklere å kontrollere varmen, spesielt hvis man bor et sted med mange rom og god plass. På den måten kan du få bedre kontroll på strømutgiftene uten å måtte dra på deg pelskåpa og Uggs-støvlene innendørs. Varmestyring er også en fordel om man for eksempel pendler mye og i perioder er lite hjemme.

Mer enn bare nattsenking

Panelovnene i denne testen har, med ett unntak, wifi-tilkobling ombord. Den siste kommuniserer direkte med en egen hub.

Panelovner med nattsenking har vi hatt i mange år. Ulempen med disse systemene er at de kan være kronglete å sette opp. Man er også avhengig av å ha en fast døgn- og ukesrytme for at de skal fungere optimalt. Slik trenger det heldigvis ikke være lenger. Alle løsningene i denne testen gjør det mye enklere å både sette opp og overstyre systemet ved behov. Vinneren i denne testen gjør det faktisk såpass enkelt at selv det mest teknofobe medlemmet av familien kan forstå det.

Fra og med 2018 gjelder også nye regler for panelovner. Alle modeller må kunne ha mulighet for å justere temperaturen gjennom blant annet et ukesprogram (her er det noen unntak, hvis modellen er sluppet før innføringen av forskriftene - såkalt «Placed on market»). Vi ser ingen gode grunner til ikke å skaffe seg en smartløsning hvis man er på utkikk etter nye panelovner nå. Det er lurt både fra et økonomisk og miljømessig perspektiv.

Først og fremst brukervennlighet

Ukesprogram er en viktig del av en smartovn. Her Nobøs løsning.

I denne omgang har vi ikke fokusert på varmeeffekten på ovnene. Det å finne sammenlignbare ovner både når det kommer til effekt, men også til utforming er en dristig affære som lett kunne endt i tilfeldige testresultater. Vi tenker også at de ulike produsentene har så mange ulike modeller der noen helt sikkert vil være mer effektive enn andre.

Det viktigste i denne testen er altså brukervennligheten på systemet. Hvor enkelt er det å legge inn enheter, sette opp ukeprogrammer og dele opp i soner? Hvor enkelt er det å overstyre systemet til å oppføre seg annerledes hvis man for eksempel kommer senere hjem eller ønsker å sove litt lenger? Hvor enkelt er det for andre i husstanden å bruke systemet? Hvor brukervennlige og intuitive er de ulike appene?

Et annet viktig kriterium vi ønsket å se på var responstiden – altså tiden fra man gir en

kommando i appen til ovnene skifter temperatur. I løpet av testen har vi imidlertid sett at dette ikke er så viktig, nettopp fordi responstidene generelt sett har vært veldig gode. De har variert mellom tilnærmet umiddelbart til maks et par sekunder. Vi tror neppe disse forskjellene har så mye å si for brukeren, og vil være viktigere for eksempel når det kommer til styring av smarte lyspærer. Det var dessuten ulike responstider i en og samme løsning.

Alle ovnene unntatt Beha ble testet i par. Dette har ikke vært utslagsgivende i nesten på noen måte, men kun gjort det enklere å undersøke hvor enkelt det er å sette ovnene i ulike soner med ulike innstillinger osv. I testen av Beha har vi simpelthen flyttet den ene ovnen rundt i ulike soner. Når det gjelder appene har vi testet Android-utgavene, men alle disse løsningene kommer også som iOS-varianter.

Slik har vi vurdert de ulike løsningene:

Adax NeoBeha WifiDimplex Alta Mill WifiNobø HUB
InstallasjonEnkelt, fungerte automatisk.Enkelt, fungerte automatisk.Enkelt, fungerte automatisk.Utfordrende, slet med både automatisk og manuell tilkobling.Enkel installasjon, men måtte gjøres manuelt.
Bruker-vennlighetIkke den mest intuitive løsningen. En del bugs i app.Vanskelig uten bruksanvisning.Fint designet, ikke like intuitiv.Fint designet, ikke like intuitiv.Svært god, veldig familievennlig.
Opprette ukesprogramFungerer greit, men savner bedre visuell fremstilling.Gjøres raskt og enkelt.Fungerer greit, men savner bedre visuell fremstilling.Ja, fungerer greit med litt prøving og feiling.Best i testen, svært intuitivt.
Bruks-anvisningGod og utfyllende.Brukbar, noe rotete bilder og tekst.Følger med en enkel, men savner mer dyptgående. Da vi testet var serveren til den komplette bruksanvisningen nede.God bruksanvisning.Best i test, mange gode eksempler på bruk. Lett tilgjengelig i appen.
FjernstyringJa.Ja.Ja.Ja.Ja.
OverstyringJa, men må gjøres for hver enkelt sone.Ja, men må gjøres for hver enkelt sone. Settes automatisk til 24 timer.Ja, men kan ikke lage unntak på et rom eller ovn.Lett å overstyre samtlige ovner, men kan ikke lage unntak på et rom eller ovn.Ja, «global overstyring» gir full kontroll. Best fungerende i testen.
Kaldras/"åpent vindu"-funksjonJa, sensor for åpent vindu.Ja.Nei.Ja.Ja, men må bruke ekstrautstyr.
FrostsikringJa.Ja.Ja.Ja.Krysse av
BarnesikringJa, låses i app.Ja, både på ovn og i app.Enkel tastelås på ovn.Ikke i app.Ja, men kun på enkelte termostater
ResponstidGod.God.God.God.God.
Pris 1000 watt ovn med stålfrontCa 1400,-Ca 1100,-Ca 1500,-Ca 1350,-Ca 1550,-. Krever egen hub til ca 1500,-.

Krever hub, men banker alle på brukervennlighet

Nobö Electro Top NTE2N 10 1000W (200x1325)

Nobø, som distribueres av det norske firmaet Glen Dimplex ,leverer en hel rekke el-varmeløsninger. I pakken vi fikk levert medfulgte det flere forskjellige dingser, noe som sikkert kan virke litt overveldende hvis man ikke har vært borti smarthus-løsninger tidligere. Her var det inkludert tre ulike termostater, en trådløs switch til å montere på veggen, en magnetbryter til å installere på vindu eller dør, og en Nobø HUB som det er meningen at skal kobles direkte i ruteren. Dette er ikke nødvendige hjelpemidler for alle, men det er fint å kunne ha mulighetene hvis man trenger dem.

Vi fant også fort ut at bruksanvisningene fra Nobø (som du finner både på nett og i appen) var av det helt geniale slaget. Her fikk vi en grundig oversikt over alle hjelpemidler og gode eksempler på bruk. En bruksanvisning av dette kaliberet gjør alt så mye enklere.

Selve hjernen i løsningen fra Nobø er hubben. Denne er helt nødvendig for å få løsningen til å fungere. Under testingen klarte ikke appen å finne panelovnene automatisk, og vi ble da nødt til å skrive inn termostatens ID-kode skrevet på undersiden av enheten. Backup-løsningen fungerte imidlertid utmerket, og vi kom kjapt i gang med de ulike enhetene.

Nobø-appen er visuelt sett veldig oversiktlig, og i tillegg brukervennlig.

Nobø kunne sikkert funnet et enklere navn, men «global kontroll» betyr simpelthen at man ved et enkelt trykk enten i appen eller kontrollpanelet kan ta styringen over samtlige ovner i huset (med unntak av de ovnene man selv velger vekk). Her kan man enkelt overstyre temperaturen til komfortvarme hvis man kommer tidligere hjem fra jobb, men samtidig velge å la for eksempel vaskerommet i kjelleren holde en jevn temperatur året rundt. Dette er utrolig enkelt å programmere inn i appen. Her kan man også sette timer på overstyringen både med nedtelling eller konkrete tidspunkter. Med andre ord: detaljert styring gjort på enkel måte.

Det er for øvrig ukomplisert for flere brukere å bruke samme system. Det er bare å laste ned appen og koble seg til samme hub. Etter det har man tilgang til akkurat de samme sonene og ukesystemene som er satt opp fra før. Ønsker man å endre på en innstilling blir dette kjapt oppdatert i alle apper uten at man må restarte.

Nobøs kontrollpanel fungerer fint for de i husstanden som ikke har tilgang til appen.

I appen kan man også sette opp soner og ukesprogrammer. Dette fungerer som en lek. Appen er uten tvil den mest intuitive av alle i testen. Oppsettet for ukesprogram er umulig å misforstå og vi tror at selv de mest teknofobe brukerne vil få dette til. Her kan man enkelt styre tiden med en slide og kopiere programmet til de dagene man selv ønsker. Å opprette soner og legge til enheter er like enkelt.

Det går også helt fint å ikke være tilkoblet hjemmenettverket, men fjernstyre eksternt. Man kan også velge vekk at enkelte brukere kan fjernstyre ovnene (så kan poden fint overstyre systemet hjemmefra, men ikke mens dere er på ferie). Det er med andre ord mange muligheter for å skreddersy systemet etter behov.

Ovnene har ikke kaldras- eller "åpent vindu-funksjon" som er ment for å sette ovnen i frostsikring når rommet blir raskt avkjølt. Men magnetkontakten (Nobø Sense) fungerer på samme måte, så her er det muligheter også for det, selv om det er noe mer tungvint.

Alt i alt er det tydelig at Nobø har utviklet et system fra bunnen som ikke bare gjelder for panelovner, men som sikter på et helt økosystem. Det virker også som de har vært bevisste på å lage en løsning som skal fungere for hele familien. Det er en holdning de vinner mye på.

Nobö Electro Top NTE2N 10 1000W (200x1325)
9
Imponerende
Best i test

Nobö Electro Top NTE2N 10 1000W (200x1325)

sitatMed et veldig familevennlig design leverer Nobø testens udiskutable vinner.

Fordeler

 • +
  Veldig familievennlig. Enkel og intuitiv app
 • +
  Enkelt å lage detaljert ukesprogram
 • +
  Spesielt god bruksanvisning
 • +
  Enkel å overstyre temperatur via "Global overstyring"
 • +
  Enkelt å bruke som del av en større smarthus-løsning

Ting å tenke på

 • Må ha ekstrautstyr for å bruke kaldras-funksjon
 • Må ha egen HUB

God, men når ikke helt opp på brukervennlighet

Adax Neo H 06 KWT 230V 600W (330x635)

Norske Adax er en produsent de aller fleste kjenner til og som først og fremst forbindes med nettopp panelovner. Det første vi blir bedt om etter å satt i gang appen er å opprette konto. Her savner vi kanskje noe mer informasjon om hvorfor vi må nettopp det, selv om det fort blir klart at det er for at flere brukere kan bruke den samme kontoen. Alle som har tilgang til kontoen kan styre systemet, men vi savner en funksjon for å kunne blokkere enkelte brukere (barn eller gjester for eksempel) fra å fjernstyre temperaturen.

Oppkobling av ovnene mot trådløst nettverk fungerte fint. Førsteinntrykket er at Adax sin app definitivt er den minst tiltalende i testen visuelt sett. Heldigvis er brukergrensesnittet i hvert fall bedre enn fargepaletten, selv om det må sies at dette ikke oppleves som den mest intuitive løsningen. Menystrukturen er tungvint og man må være forberedt på å bruke en god del tid for å sette seg inn i de ulike menyvalgene. Selv etter en god time inne i appen sliter vi med å få fullt overblikk. Å legge til enheter og opprette soner går greit nok. Å lage ukesprogram er heller ikke så vanskelig, selv om vi savner en mer nøyaktig grafisk fremstilling av tidslinjen.

Å lage ukeprogram i Adax-appen går fint, men den visuelle oversikten er ikke den beste. Her er også muligheter for manuell overstyring for hvert enkelt rom.

Noe av det vi fant mest praktisk hos testvinneren fra Nobø var en funksjon der man enkelt kunne overstyre alle soner om man for eksempel kommer tidligere hjem fra jobb. Hos Adax finner vi ikke muligheten til å gjøre det samme. Her må man manuelt overstyre hver enkelt sone. Det lar seg gjøre, men tar lengre tid og er mer upraktisk enn hos testvinner.

Appen har en soneoversikt, men mangler oversikt over hvilke ovner eller enheter som tilhører hvilke soner. Slik det er nå må man gjennom flere menyvalg for å komme frem til denne oversikten. Leter man litt på Adax sine hjemmesider finner man heldigvis en brukbar bruksanvisning for appen. Denne er helt nødvendig å bruke for å forstå all funksjonalitet.

Generelt sett er appen av det buggy slaget: Tekstelementer legger seg oppe på hverandre og enkelte funksjoner forsvinner frem til man setter i gang appen på nytt. Appen har allikevel mange funksjoner, som tastelås på sonene (fungerer som barnesikring på ovnene) og temperaturkalibrering (som gjør at man kan justere ovnen slik at den faktisk varmer opp til nøyaktig ønsket temperatur i rommet) som trekker en del opp. Her er det mange muligheter, men vi kunne ønsket oss en mer ryddig og intuitiv app.

Dette er nok en løsning som vil passe de som allerede er komfortable med smarthus-løsninger, men vi tror uerfarne brukere vil kunne slite mer. Et pluss er imidlertid at den ikke krever noen en egen hub, og dermed er billigere i innkjøp om du bare skal ha en ovn eller to.

Adax Neo H 06 KWT 230V 600W (330x635)
7.5
Bra

Adax Neo H 06 KWT 230V 600W (330x635)

sitatAppløsningen til Adax trenger en makeover, men har endel god funksjonalitet.

Fordeler

 • +
  Lett å installere
 • +
  Veldig god bruksanvisning
 • +
  Kaldras-funksjon, frostsikring og barnesikring

Ting å tenke på

 • Buggete app
 • En del begrensninger i appen
 • Tungvint brukergrensesnitt

God, men ikke for alle

Beha PGV 10 Wifi

Norske Beha har i en årrekke levert komfyrer og annen hjemmeelektronikk til norske husholdninger. De er også leverandører av en rekke ulike typer panelovner, der de fleste etter hvert kan styres via Beha sin app. Fra Beha har vi kun brukt én ovn, men det har ikke hatt noe å si på resultatet i testen.

Vi hadde ingen problemer med å koble ovnen opp til hjemmenettverket vårt, men vi måtte være nøye på å starte appen før vi slo på ovnen, siden ovnen automatisk settes i parringsmodus i tre minutter ved første gangs bruk (dette står også i bruksanvisningen). Det er enkelt å legge til soner og enheter, og vi får raskt opp temperaturen i rommet der ovnen er plassert. En fin detalj her er at man både får opp målt og ønsket temperatur side om side, noe som gjør det praktisk enklere å stille inn nøyaktig slik man ønsker. Når vi flytter ovnen til et annet rom, går det også fint å flytte denne over.

Behas app har mange funksjoner, men det er ikke alltid like lett å oppnå det man vil.

Appen stiller med tre default-programmer man kan bruke: ”Arbeid”, ”Hjemme” og ”Stue”. Det er oversiktlig og enkelt å sette opp egne program med tider. Setter man en temperatur for eksempel på «Arbeidsdag» vil denne temperaturen settes automatisk for de andre dagene man også har satt til arbeidsdag. Kategoriene «bortedag», «arbeidsdag» og «hjemmedag» er også gode og intuitive. Det tar noe tid ved første oppsett, men går raskere etter hvert.

Det som dessverre ikke fungerer like godt er overstyring av programmene. Det er mulig å gjøre dette for hver enkelt rom, men vi savner en funksjon for å overstyre alle rom samtidig. Hvis man overstyrer vil dessuten den nye temperaturen være gjeldende for 24 timer. Her savner vi også mulighet for å sette en timer for hvor lenge man ønsker å overstyre. Det er jo ikke sikkert man ønsker å overstyre temperaturen i et rom et helt døgn. I så fall må man gå tilbake til hvert enkelt rom og endre temperaturen manuelt på nytt. Det er tungvint.

Funksjonene er fint forklart i bruksanvisningen, men hadde vi kun hatt appen å forholde oss til ville det vært vanskelig å forstå. Hvordan vet vi at temperaturen som settes inne på rom-siden er manuell overstyring for eksempel? Og hvordan sletter man et helt område inne i appen? Heldigvis følger det med en brukbar bruksanvisning. Allikevel kunne vi ønske at det var lettere å forstå inne i appen, og generelt sett så opplever vi ikke dette som en spesielt intuitiv løsning.

Avslutningsvis er det greit å nevne at selv om appen ikke er spesielt intuitiv, er det allikevel mange gode funksjoner her og appen får både pluss for å kunne sette frostsikring og barnesikring på ovnene.

Behas løsning er god, men den passer kanskje ikke for de minst teknologiinteresserte.

Beha PGV 10 Wifi
7
Bra

Beha PGV 10 Wifi

sitatGrei løsning som det er helt nødvendig å bruke bruksanvisning for å forstå.

Fordeler

 • +
  Enkelt å installere
 • +
  Enkelt å lage ukesprogram
 • +
  Har barnesikring og frostsikring

Ting å tenke på

 • Tungvint å overstyre programmet
 • Ikke kaldras-funksjon
 • Ikke den mest intuitive appen

Fint design, ikke like intuitiv

Mill NE1200 WiFi 230V 1200W (400x1050)

Førsteinntrykket av panelovnene og appen til Mill er strålende. Appen er flott designet, ovnene likeså. Vi forsøker med automatisk tilkobling og følger bruksanvisningen. Etter flere mislykkede forsøk med begge ovnene går vi over til den manuelle tilkoblingen. Dette er ingen big deal i seg selv – også hos testvinneren slet vi med automatisk tilkobling – men her sliter vi også kraftig med den manuelle tilkoblingen, og da går frustrasjonsnivået naturlig opp.

Vi kan ikke utelukke at vi har mistolket bruksanvisningen eller at dette er et lokalt problem, samtidig var ovnene til Mill de vi slet mest med. Heldigvis fikk vi tilkoblet den ene ovnen til et annet trådløst nettverk som vi hadde tilgjengelig.

Inne i appen går det enkelt å opprette soner og legge til ovnen. Etter å ha lagt den til står ovnen oppført som «offline». Ovnen har falt ut, og vi slår den av og på. Da kommer den online igjen og problemet kommer tilbake ved et par anledninger. Her gjelder det å ha god wifi-dekning i huset. Vi åpner appen igjen og forsøker å lage eget ukesprogram. Appen har fine og funksjonelle slidere for valg av temperatur og designet forøvrig er både pent og brukervennlig. Å sette opp en velfungerende ukesplan er relativt enkelt med litt prøving og feiling.

Vi slet med å koble til ovnene fra Mill. Men etter oppsettet er det oversiktlig å lage ukesprogram, selv om det gjerne krever litt prøving og feiling.

Rom legger man til når man registrerer nye enheter, men det er vanskelig å finne en måte å legge til rom ellers i appen. Man kan slette rom, men dette vil samtidig slette alle enheter i rommet. Det burde vært mulig å gjøre dette separat, nemlig å slette rommet, men beholde ovnene i nettverket. Det står i bruksanvisningen at man kan legge til enheter uavhengig av soner og dette er riktignok mulig når man legger til enheten. Samtidig klarer vi ikke finne ut hvordan man tar en enhet ut av en sone og inn i en annen i appen. Man kan også overstyre ovnene i hele huset, men vi finner ikke mulighet for å utelate enkelte soner i overstyringen.

Løsningen får pluss for å både ha mulighet til å kalibrere den registrerte romtemperaturen i forhold til den faktiske temperaturen og å ha «åpent vindu»-funksjon der ovnen slår seg av hvis temperaturen faller kraftig.

Alt i alt leverer Mill både en pen app og en pen ovn, men vi synes ikke brukergrensesnittet var optimalt, og vi burde ikke hatt så mye trøbbel med å sette opp ovnene.

Mill NE1200 WiFi 230V 1200W (400x1050)
7
Bra

Mill NE1200 WiFi 230V 1200W (400x1050)

sitatMills løsning kommer med en pent designet app som dessverre ikke er spesielt intuitiv.

Fordeler

 • +
  Pent designet app
 • +
  Mulighet for kalibrering av temperatur og kaldras-funksjon
 • +
  God bruksanvisning

Ting å tenke på

 • Kan være vanskelig å koble til
 • Ikke spesielt intuitiv app
 • Endel begrensinger i appfunksjonene

Lite intuitiv, virker også litt «uferdig»

Dimplex DTD4R 10 1000W (400x725)

Glen Dimplex står for to løsninger i denne testen: En ment for elektrikerinstallasjon (Nobø, som kom seirende ut av denne testen) og Dimplex, som er ment for butikkmarkedet.

Denne løsningen ligner i mye større grad på de andre løsningene vi har testet. Istedenfor en hub som tilknyttes nettverket og kjører egen radiokommunikasjon mot ulike mottakere, tilknyttes hver enkelt ovn til ditt lokale nettverk.

Denne løsningen bruker en annen app («Dimplex Capa»). Oppkoblingen er noe annerledes, men fungerer allikevel svært godt. På baksiden av ovnen er det klistret både en produkt-ID og en QR-kode. Vi skannet QR-koden og oppkoblingen gikk lekende lett.

Det første vi blir bedt om er å opprette et sted, og så deretter en sone. Å legge ovnen inn i sonen er enkelt og det popper også opp en bruksanvisning underveis som blant annet forklarer hva en sone er og hvordan denne kan brukes. Det første som slår oss inne i appen er hvor ulikt grensesnitt Dimplex Capa-appen har i forhold til Nobø.

På hjemskjermen i appen får man mulighet til til å overstyre varmen i samtlige rom samtidig, og man kan velge mellom flere ulike moduser som øko, normal, komfort og borte. Samtidig savner vi sårt at «Global kontroll» fungerer slik det gjorde i Nobø-appen. Her var det enkelt å bortvelge rom. Dette ga mange flere valgmuligheter om man for eksempel ønsker at noen rom alltid skal holde samme temperatur, mens andre skal overstyres. Denne ferdiginnstillingen ville også gjort det enklere for dem i familien som ikke er like komfortable med systemet. På dette punktet var Nobø overlegen.

I Dimplex Capa kommer bruksanvisningen opp underveis. Det trengs, denne appen er nemlig langt unna den mest intuitive i vår test.

Det er i det hele tatt noe merkelig at Glen Dimplex ikke har brukt de samme gode løsningene fra Nobø-appen. Også det å lage ukesprogram er mer kronglete her. Her savner vi både slidere for å sette tiden og en bedre visuell oversikt.

Capa er jevnt over en grei løsning, men langt på vei så intuitiv som Nobø. Det vi kanskje irriterte oss mest over er at appen ikke har et eget sted der man kan stille temperaturen til «Øko», «Komfort» og så videre. Her må man stille inn egen øko-temperatur for hver enkelt sone, og det blir raskt uoversiktlig.

Vår spådom er at en privatperson vil ha større utfordringer med denne appen enn med løsningen fra Nobø. Oppkoblingen gikk fint, men både det å sette temperaturer og å overstyre programmet er mer intuitivt og ikke minst familievennlig på Nobø. Vi savner også en utfyllende bruksanvisning ("Hjelp"-knappen inne i appen fører oss rett til en død lenke, og et google søk gir lite resultater) og kaldras/åpent-vindu funksjonalitet. Igjen er imidlertid plusset at du ikke trenger noen egen hub, men bruker wifi-systemet du allerede har.

Dimplex DTD4R 10 1000W (400x725)
6.5
Helt greit

Dimplex DTD4R 10 1000W (400x725)

sitatGlen Dimplex burde lært av seg selv og brukt de gode løsningene fra sin egen Nobø-app

Fordeler

 • +
  Lett å installere
 • +
  Pent designet app

Ting å tenke på

 • Mangler kaldras/åpent vindu-funksjonalitet
 • Svak bruksanvisning
 • Ikke spesielt intuitiv app

Konklusjon

Testen har fem løsninger som alle fungerer godt. Det er generelt sett mye god funksjonalitet. I alle løsningene kan man naturligvis opprette soner, legge til ovner og lage ukesprogrammer. I noen av løsningene er dette løst bedre enn hos andre. Alle løsninger unntatt Nobø kommuniserer direkte mellom ovn og hjemmenettverk. Vi syntes allikevel Nobø hadde den beste løsningen, selv om noen sikkert vil synes at det er tungvint (og til dels dyrt) å ha en ekstra boks tilkoblet ruteren.

Testen viser at Nobø sin løsning skiller seg positivt ut når det kommer til brukervennlighet. Appen er både gjennomtenkt og intuitiv. Man kan dessuten bruke et kontrollpanel som monteres på veggen. Dermed blir dette en familievennlig løsning som også kan fungere for dem som ikke bruker smarttelefon, eller for andre som ikke har tilgang på selve appen. Utfordringen er selvfølgelig at den koster litt mer i innkjøp.

annonse
Nobö Electro Top NTE2N 10 1000W (200x1325)I samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

annonse