Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

SamletestRobotklippere til under 20 000 kroner

Lei av å klippe gresset selv?

Vi har funnet den aller beste robotgressklipperen.

Ole Henrik Johansenx / Tek.no

Sommeren kan brukes til å nyte solen – men ofte må du trå til for å klippe plenen. Er du lei av å gjøre denne jobben selv finnes det en god løsning, nemlig en robotgressklipper.

Riktignok kreves det litt arbeid om du tar deg av installasjonen selv. Men med god planlegning og noen finjusteringer, kan du få et system som klarer seg fint på egen hånd uten at du trenger å gjøre mye innsats i sommer.

På denne måten kan du heller bruke tiden på andre ting, mens plenen din blir bedre enn noen gang.

Nå har vi tatt for oss syv robotgressklippere for å sjekke hvilken som er best. Kriteriene vi har satt er at roboten ikke må koste mer enn 20 000 kroner, og at den minst må kunne takle 1000 kvadratmeter med plen.

Modell: Husqvarna Automower 315Gardena R130Li Sileno+Robomow RC304 uHonda Miimo HRM 310Viking iMow MI632Stiga Autoclip 225 SRobomow RS615Viking iMow MI 422R
Arbeidsområde1500 m21300 m21000 m21500 m23000 m21100 m21500 m21000 m2
Maksimal stigning36,4 prosent35 prosent36 prosent45 prosent45 prosent45 prosent36 prosent40 prosent
Oppgitt støynivå60 dB60 dB69 dB62 dB63 dB70 dB69 dB62 dB
Klippebredde22 cm22 cm28 cm22 cm28 cm25 cm56 cm20 cm
Vekt9 kg9,8 kg11,4 kg11,6 kg13 kg9,8 kg20 kg9 kg
Mål i mm510 x 250 x 630509 x 248 x 627460 x 210 x 630635 x 550 x 287730 x 270 x 540420 x 252 x 533660 x 310 x 735430 x 270 x 600
Klippehøyde2 - 6 cm2 - 6 cm1,5 - 6 cm2 - 6 cm2 - 6 cm2,5 - 6 cm2 - 8 cm2 - 6 cm
Batteritid70 min65 min50 min40 min60 min120 min70 min60 min
Ladetid 60 min60 min70 min30 min60 min120 min110 min90 min
Cirkapris på nett17 500 kr16 000 kr10 000 kr17 995 kr19 000 kr14 000 kr18 500 kr12 500 kr

Fordeler med en robotgressklipper

 • Du slipper å klippe plenen din selv
 • Du får en jevn og flott plen
 • Du får mindre problemer med mose og løvetann i plenen
 • Du får mindre problemer med allergi fordi gresset er jevnt klippet
 • Du kan styre klipperen via telefonen din
 • Du slipper å plage naboen med en støyende, vanlig gressklipper
 • Du får langt mindre gressrester med inn enn med tradisjonelle bioklippere

Ulemper med en robotgressklipper

robotgressklippere jobber utrettelig gjennom dagen

 • Du må som regel gå over med kantklipper der roboten ikke kommer til
 • Du må betale langt mer for en robotgressklipper enn en vanlig gressklipper
 • Du må passe ekstra godt på at det ikke ligger igjen ting på plenen, som for eksempel lekene til barna
 • Du må være obs på dyr som ferdes der klipperen går
 • Du må belage deg på litt montering og feilsøking før systemet fungerer smertefritt
Illustrasjon: Niklas Plikk, Tek.no

Slik testet vi

Siden det er dårlig med plen her på VG-huset, ble testen utført i mer landlige omgivelser. I en hage på rundt 500 m2 har de ulike klipperne fått bryne seg rundt en ukes tid hver. Dette er halvparten av den overflaten klipperne skal kunne takle.

Plenen har en rekke hindringer, som for eksempel et lekestativ med sklie, trampoline, en trang passasje på rundt en meter, frukttrær og ikke minst et glatt svaberg hvor gresset går rundt. I tillegg har en av ytterkantene på plenen et ganske bratt stup, for kant-tråden er plassert slik at klipperen skal kjøre helt ut mot kanten.

Det ble lagt inn en pause mellom testene av de ulike modellene, slik at gresset fikk tid til å vokse litt mellom slagene. På den måten har alle klipperne tatt over en plen som trenger et lite skippertak i starten. Dette for å se hvordan klipperen dekker arealet, og ikke minst hvor godt den takler litt høyt gress.

Under testperioden har vi sett på:

 • Hvor godt roboten klipper
 • Hvor ofte den må kjøre for å holde plenen fin
 • Hvor god presisjon den har
 • Hvor god fremkommelighet klipperen har
 • Hvor mye den støyer under bruk
 • Hvor enkel den er å montere / sette opp
 • Pris

Resultatene kort oppsummert:

Modell: Husvarna Automower 315Gardena R130Li Sileno+Robomow RC304 uHonda Miimo HRM 310Viking iMow MI632Stiga Autoclip 225 SRobomow RS615Viking iMow MI 422R
KlipperesultatGodtGodtGodtGodtGodtGodtGodtGodt
MonteringEnkelEnkelEnkelMeget enkelEnkelEnkelEnkelEnkel
Brukervennlig maskinJa, stor og tydelig skjermJa, tydelig skjermNei, liten og kryptisk skjermJa, stor skjerm og lettfattelige menyerJa, stor og tydelig skjermNei, utydelig og dårlig skjermJa, men skjermen kunne vært størreJa, stor og tydelig skjerm
StøyMeget lavMeget lavHøyLavLavLavHøyLav
Satt seg fast under testNei, ingen problemerNei, ingen problemerJa, et par gangerJa, utløste stoppknappen under sklienNei, ingen problemerNei, ingen problemerJa, krysset kant-tråden en gangJa, et par ganger
Fant ladestasjonenKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avNei, bommet flere gangerKrysse avKrysse av
Får den lett riperKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse avKrysse av
PrisGanske dyrGreiBilligGanske dyrDyrGreiGanske dyrBillig

Og vinneren er:

Best i test

Husqvarna Automower 315

Husqvarna er testens vinner. Her får du en bunnsolid maskin som klarer seg på egen hånd uten at du trenger å hjelpe den. Maskinen i seg selv får lett riper om du sender den i nærheten av buskas og hekker, men utover det er det lite å sette fingeren på annet enn en litt stiv prislapp.

Installasjonen er enkel, og i tillegg til kanttråden må du legge en egen guidekabel som gjør det enklere for roboten å finne stasjonen. Det følger med gode kabel- og skjøtesko, den samme typen som du også får med Gardena- og Viking-klipperne.

Maskinen er enkel å sette opp, og du kan i tillegg styre den ved hjelp av en app som også viser deg posisjonen til klipperen. En funksjon som kan være hendig om klipperen for eksempel skulle komme på avveie. Klipperen har en stor skjerm som er enkel å tyde, selv i direkte sollys, samtidig som knappene er enkle og responsive i bruk.

Dette er en maskin som neppe kommer til å vekke naboen din. Den er faktisk så stillegående at vi må gå nærme den for å høre at den klipper. Under en grillfest tok det faktisk flere minutter innen den første gjesten la merke til at roboten var ute og gjorde sitt daglige ærend.

Samtidig er dette en robot som jobber effektivt, og som under hele testperioden klarte seg utmerket på egen hånd, uten at den satt seg fast eller fikk andre problemer. Med andre ord er dette en klipper som takler hellinger og ulikt underlag med bravur.

De sylskarpe barberbladene håndterer klippen av gresset på en mesterlig måte, og plenen forblir grønn. Disse bladene er dessuten enkle å skifte, hvor de løsnes ved hjelp av en stjernetrekker, og det koster heller ikke en formue å kjøpe nye blader. Og det er en grei ting å ta med seg, for du må regne med å skifte ut bladene i løpet av sesongen.

Alt i alt er det lite å sette fingeren på med denne modellen. Den koster riktignok mer enn de fleste andre modeller i testen, men her får du valuta for hver eneste krone du legger i maskinen.

Husqvarna Automower 315
9.5
Imponerende
Best i test

Husqvarna Automower 315

9.5
Imponerende
sitatDenne testvinneren gjør det aller meste riktig

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt og raskt
 • +
  Takler fint vått gress
 • +
  Meget stillegående
 • +
  Enkel app
 • +
  Tar seg godt frem i terrenget
 • +
  Guide-kabelen gir god presisjon
 • +
  Enkle å programmere
 • +
  Enkelt å skifte ut bladene
 • +
  Egen beskyttelse som tar av for de verste smellene på bladene
 • +
  Stor og tydelig skjerm

Ting å tenke på

 • Får lett riper

En god nummer to

Gardena Sileno+ 1300

Denne modellen er tett beslektet med testvinneren, og er i tillegg noe billigere. Likevel mangler den et par ting vi satte stor pris på med Husqvarna sin variant.

Modellen fra Gardena mangler den beskyttende platen som tar av for de verste smellene på bladene, og den har heller ikke en like stor skjerm. Annet enn det er denne modellen veldig lik testvinneren.

Heller ikke denne modellen støyer nevneverdig, hvor du må tett på maskinen for å høre at den faktisk jobber. Maskinen har også den samme gode fremkommeligheten som testvinneren, og hadde heller ingen store problemer med å finne ladestasjonen sin under vår testperiode.

Klippefunksjonen er også meget god. Bladene er små og og skarpe som barberblader, noe som gir en jevn og god klipp av gresset. Samtidig følger det med ekstra blader i esken, og jobben med å skifte disse er grei skuring.

En ting som kan tale til denne maskinens fordel er at den kan ta del i et større økosystem som Gardena har. Klipperen kan nemlig kommunisere med blant annet vanningssystemer, slik at hagen, plenen og blomstene dine alle får automatisk stell mens du hygger deg med ferien.

Også her er installasjonen enkel, og du trenger å legge den samme guide-kabelen som med Husqvarna sitt alternativ. Det følger med godt med kabel, kabelplugger og kontakter i pakken.

Alt i alt viser Gardena seg som et solid valg, og kun småting skiller denne fra testvinneren.

Gardena Sileno+ 1300
9
Imponerende
Anbefalt

Gardena Sileno+ 1300

9
Imponerende
sitatDenne modellen fra Gardena er en av testens beste klippere

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt og raskt
 • +
  Takler fint vått gress
 • +
  Meget stillegående
 • +
  Tar seg enkelt frem i terrenget
 • +
  Guide-kabelen gir god presisjon mot ladestasjonen
 • +
  Enkel å programmere
 • +
  Enkel å skifte ut bladene
 • +
  Tydelig skjerm

Ting å tenke på

 • Får lett riper
 • Bladene er mer utsatt for omgivelsene enn testvinneren

Den grønne kjempen

Viking iMow MI 632

Trenger du ekstra kapasitet får du dette med denne modellen. Denne modellen er blant annet utviklet for å tjenestegjøre på større plener, men har ingen problemer ta seg av en mindre plen heller.

Dette er testens dyreste modell, men her gjør du også et sikkert kjøp. Den store, grønne kjempen er ikke større enn at den fint klarer å ta seg inn i den smale passasjen vi har satt opp, og takler de fleste underlag uten problemer.

Også denne modellen er enkel å montere, hvor også bruksanvisningen er tydelig og enkel å forstå seg på. Selve maskinen har en stor og tydelig skjerm, og selve kontrollpanelet kan løsnes fra maskinen slik at du slipper å bøye deg når du skal tukle med menyene. I tillegg kommer batteriet som en egen enhet, som enkelt monteres på undersiden av klipperen.

Viking iMow MI 632 har som nevnt stor kapasitet, og den klipper også meget bra. Denne modellen har en slags bladpanne som verner som bladene, og som gjør at den ikke like ofte forsyner seg av gjenstander som er glemt igjen på plenen. Ved et par anledninger slapp noen små barnesko unna med skrekken.

Denne maskinen er ikke fullt så stillegående som testvinneren, men er heller ingen bråkebøtte.

Modellen har gode sensorer som fint reagerer på ting den dulter borti, og som varsler før den setter i gang med å klippe. Denne alarmen kan være litt masete om maskinen skal gå mye på en liten plen, hvor den treffer borti ting ofte, men lyden kan heldigvis slåes av i menyen.

I vår testperiode hadde heller ikke denne maskinen nevneverdige problemer med å komme seg tilbake til ladestasjonen, og den ble heller aldri sittende fast. Alt i alt er dette også en meget gjennomført klipper som foruten en stiv prislapp får jobben gjort på en meget god måte.

Viking iMow MI 632
9
Imponerende
Anbefalt

Viking iMow MI 632

9
Imponerende
sitatDette er et sikkert arbeidsjern som fint kan ta store plener

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt
 • +
  Takler fint vått gress
 • +
  Stillegående
 • +
  Enkel å montere
 • +
  God fremkommelighet
 • +
  Egen panne som beskytter bladene godt
 • +
  Enkelt å skifte batteri

Ting å tenke på

 • Får lett riper
 • Dyreste enn de andre modellene i testen

Meget enkel å montere

Honda Miimo HRM 310

Honda er en av aktørene som gjør det godt i denne testen. Her får du en solid maskin som blant annet er veldig enkel å sette opp, og som gir deg mange justeringsmuligheter.

Førstegangs-installasjonen er en av de aller enkleste i denne testen, hvor du steg for steg gjør unna alle justeringene du trenger på noen få minutter. På den store skjermen kommer alt du trenge å gjøre, og det hele er ryddig satt opp.

Maskinen er grei å bruke, men den har ikke støtte for app eller kontrollering via Bluetooth. Det er litt gammeldags, og denne muligheten får du kun om du går opp i modell hos produsenten. Utover det har knappene god respons, og skjermen er tydelig å lese – selv i sollys.

Denne maskinen bråker noe mer enn de aller beste i testen, men er ikke plagsomt støyende. Du må ganske nær den før du merker at den jobber, så heller ikke denne vil være til noe plage for naboen din. Honda Miimo HRM 310 jobber raskt og effektivt, hvor den setter opp farten når den merker at det er mulighet for det. Den justerer seg raskt etter underlaget, og klipper godt i hellinger. Klipperesultatet er like godt som testvinneren.

Også denne maskinen har små knivblader som er enkle å skifte. Disse må du skifte ut oftere enn større og mer robuste alternativer, men de koster heller ikke så svimlende mye å kjøpe.

Under testperioden oppdaget vi en slags «konstruksjonsfeil» på denne klipperen. Det øverste punktet på klipperen er nemlig nødstoppknappen, og i vårt tilfelle er det en sklie på testområdet. Denne kjørte klipperen under, og dermed utløste den nødstoppen, siden knappen var det første som kom i kontakt med sklien. Dette er nødvendigvis ikke et stort problem for folk flest, men verdt å nevne om du har noe tilsvarende på ditt klippeområde.

Alt i alt gjør denne modellen fra Honda en god figur. Det er et lite minus at den ikke har noe mulighet for appstyring, og at nødknappen sitter litt utsatt til. Men annet enn det hadde en ingen problemer med å klippe, og resultatet er blant de beste i testen.

Honda Miimo HRM 310
9
Imponerende
Anbefalt

Honda Miimo HRM 310

9
Imponerende
sitatHonda er en solid maskin som er meget enkel å bruke.

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt og raskt
 • +
  Takler fint vått gress
 • +
  Tar seg godt frem i terrenget
 • +
  Meget enkle å programmere
 • +
  Enkelt å skifte ut bladene
 • +
  Stor og tydelig skjerm
 • +
  Stillegående

Ting å tenke på

 • Ingen app
 • Nødstoppen sitter utsatt til
 • Får lett riper

Kraftplugg med stor klippebredde

Robomow RS615U

En annen maskin vi vil anbefale er denne kjempen fra Robomow. Denne har testens bredeste klippebredde, noe som gjør at den ikke trenger å kjøre like ofte som flere av konkurrentene i testen.

Også denne maskinen er grei å installere. Det følger med godt med kabel i esken, samt at du har rikelig med kabelplugger. Maskinen har en mindre skjerm enn for eksempel Husqvarna, Gardena og Viking, men den er lett å tyde. Grensesnittet er litt mer «gammeldags» i utformingen, men ellers kurant å bla frem og tilbake i.

Klipperen kan dessuten brukes med appen i stedet for direkte på klipperen, noe som gjør jobben enklere og mer oversiktlig når du skal justere den for plenen din.

Dette er en grovarbeider som har massivt med krefter når det kommer til å takle høyt og vått gress. Knivene under klipperen er laget i massivt stål, og tåler godt med juling. Samtidig er det nok mulig å slipe dem skarpe igjen når de blir sløve, fordi disse platene har mer «kjøtt på beinet» enn de andre i testen.

Robomow RS615 er en av klipperne som bråker mest av de vi har testet. Den plager nok neppe naboen i stor grad, men den gir fra seg mer langt mer støy enn de beste i testen. Spesielt om gresset har blitt litt høyt enkelte steder, eller om det har regnet i forkant, kjører klipperen på med fullt turtall på motoren, og da hviner det godt.

Maskinen klipper godt, og den tar som nevnt mye med seg i slengen. De to knivene sitter montert i en og samme panne, noe som gjør at den ikke takler de aller minste kulene i plenen like godt som for eksempel testvinneren. Et pluss er at du manuelt kan styre klipperen via appen, så du kan klippe kanter utenfor kabelen om det trengs.

Modellen fra Robomow krysset kant-tråden ved et tilfelle. Da hadde det regnet og den kjørte over kabelen der maskinen hadde gress på den ene siden og fjell på den andre. Altså hadde den litt problemer med ulikt grep, hvor gresset var langt glattere enn fjellet. Som et pluss varsler maskinen deg via appen når den står fast.

Alt i alt er dette en stor klipper som takler tunge oppgaver bedre en de andre i testen. Den bråker mer enn de andre, men utover dette er det et godt produkt som Robomow tilbyr deg.

Robomow RS615U
8
Meget bra
Anbefalt

Robomow RS615U

8
Meget bra
sitatStor maskin som takler store flater på kort tid.

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt
 • +
  Testens bredeste klippebredde
 • +
  Enkel å montere
 • +
  Kan styres manuelt via appen
 • +
  Takler godt høyt og vått gress

Ting å tenke på

 • Kjørte utenfor kantlinjen ved et par anledninger når det var vått ute
 • Støyer mer enn andre klippere
 • En av de dyreste i testen

Mye for pengene

Viking iMow MI 422P

En av overraskelsene i denne testen kommer fra Viking. Denne er testens nest billigste, og her får du mye for pengene.

I likhet med sin storebror iMow MI 632 er også denne enkel å montere, og selv om dette er en forholdsvis liten klipper, har den en stor skjerm. Oppsettet av klipperen foregår på samme måte som med storebror, og ved å følge instruksene på skjermen er klipperen klar til dyst innen få minutter.

Det finnes dessverre ingen god måte å løfte denne klipperen på. Problemet er at dekslet som registrerer når klipperen treffer noe, ikke kan løftes i. Ergo ender du opp med å ta tak i selve motordelen. Storebror 632 har på sin side et eget håndtak bak hvor du skal løfte den.

Likevel trenger du ikke løfte denne maskinen spesielt mye. Under testperioden satte den seg fast kun én gang, og det var under sklien som kommer ned fra det ene lekeapparatet. Under denne sklien har de større maskinene bare løftet opp sklien og kjørt under, men det klarte altså ikke denne modellen.

Utover det virker den å ha god fremkommelighet, og selv når den ble overrumplet av et kraftig regnbyge, klarte den fint å komme seg tilbake til stasjonen sin på egen hånd.

Også denne maskinen har den samme panne-konstruksjonen under klipperen som MI 632. Og heller ikke denne modellen støyer spesielt mye, hvor kun Husqvarna og Gardena lager mindre støy.

Med den smale klippebredden er dette en maskin som kommer godt til over alt, og plenen klippes like godt som de beste i testen. Så alt i alt er dette mye klipper for pengene.

Viking iMow MI 422P
7.5
Bra

Viking iMow MI 422P

7.5
Bra
sitatDenne modellen fra Viking gir deg mye klipper for pengene

Fordeler

 • +
  Mye for pengene
 • +
  Klipper jevnt
 • +
  Enkel å montere
 • +
  Støyer lite

Ting å tenke på

 • Satt seg fast ved et par anledninger
 • Får litt raptus når den treffer noe flere ganger på kort tid

Liten og hendig

Robomow RC304

Dette er testens billigste robotgressklipper, og den er også en av de svakeste på enkelte ting.

Installasjonen av denne klipperen er enkel, på samme måte som med sin storebror. Men du må ta frem bruksanvisningen dersom du ønsker å justere ting i menyene direkte på klipperen. Den har nemlig en ganske liten skjerm, som ofte viser beskjeder i koder. Her er du tjent med å ta innstillingene via appen.

Størrelsesmessig er denne modellen om lag like stor som Viking sin minste modell, og den er ganske stilig utformet sammenlignet med mange av konkurrentene. Skallet på toppen er ganske rundt, og har en blank plast som tiltrekker seg riper og skrammer. Rent funksjonsmessig betyr dette lite, men den ser raskt ut til å ha vært ute i hardt vær.

Klipperen har den samme konstruksjonen når det kommer til knivene som sin storebror, men den støyer enda et hakk mer når den går for fullt. Dette kunne vært en snikende liten sjarmør som kunne kjørt rundt i det stille mens naboen slapper av i solen, men i stedet kan den fort bli et irritasjonsmoment om plenen ligger tett på andre husstander.

Den lille modellen har en smal klippebredde som gjør at den bruker litt lenger tid på større overflater enn andre, men til gjengjeld klipper den jevnt og fint. Problemet oppstår når den skal prøve seg på litt lenger gress.

Klipperen kjører på med høyere turtall når den kjenner at gresset gir utfordringer, men dette er altså ikke nok. Sammenlignet med andre klippere må den derfor ta området veldig stykkvis hvor den kjører så langt den kommer, rygger ut og prøver på nytt.

Denne modellen hadde også litt vansker med sklien fra lekestativet, samt stigen som er montert på siden av trampolinen. Under stigen ble den sittende fast etter at det hadde regnet, altså hadde den ikke nok grep og krefter til å komme seg videre. Ellers hadde ikke modellen så alt for store problemer med å ta seg frem.

Alt i alt har denne klipperen en interessant størrelse om du ikke har så stor plen, men den bråker mer og sliter mer med fremkommeligheten enn den mindre modellen til Viking.

Robomow RC304
5.5
Middelmådig

Robomow RC304

5.5
Middelmådig
sitatEn liten og hendig maskin som har rom for forbedringer

Fordeler

 • +
  Klipper jevnt
 • +
  Enkel å montere
 • +
  Liten og hendig
 • +
  Enkel app

Ting å tenke på

 • Satte seg fast et par ganger
 • Støyer mye
 • Takler dårlig høyt gress
 • Får lett riper
 • Liten, kryptisk skjerm

Gammeldags og forvirret

Stiga Autoclip 225

Dårligst ut i testen kommer denne modellen fra Stiga. Roboten er både gammeldags og ganske dyr, og samtidig har den en tendens til å ikke finne veien hjem. Og når den først er hjemme, lader den ikke alltid.

Selve monteringen er grei skuring, hvor du stikker kantkabelen inn i hver sin kabel-klype. Her er det altså ingen kabelsko, uten at det får noen praktisk betydning. Selve ladestasjonen har ganske høye kanter på siden slik at roboten skal treffe riktig, samtidig som ladepunktene er fjærbelastede punkter som står i en V-form ut fra ryggen på stasjonen.

Hele brukeropplevelsen på denne modellen er ganske dårlig, hvor du møtes av en lavoppløst skjerm som har et litt «tåkete» glass foran seg som gjør den enda mer utydelig. Med bruksanvisningen for hånd går innstillingene relativt greit, men man føler hele tiden at dette er en utdatert modell rent brukermessig.

Klipperen har mye krefter å by på, for høyt gress har den ingen problemer med å takle. Den kjører også fortere enn de andre, hvor den på lange strekker drar på skikkelig. Samtidig klipper maskinen jevnt og bra, så dette er et pluss.

Et annet pluss er at modellen har en kompakt utforming, og et godt håndtak bak på enheten Og dette trenger den. Modellen er god til å ta seg frem, men det hjelper lite når den ikke finner veien til ladestasjonen. Ved flere anledninger fant vi klipperen stående forvirret midt ute på gresset.

Og om den først finner veien hjem er det ikke sikkert den lader. Systemet er nemlig ganske følsomt for hvordan klipperen treffer stasjonen, og at denne er så rett som mulig. Vrir klipperen seg litt er det ikke alltid at at en eller begge av ladestolpene treffer punktene på maskinen. Og det blir det ikke strøm av.

Alt i alt gjør denne maskinen noe riktig, men den har også et par store svakheter som gjør at du må passe på denne maskinen langt mer enn de andre robotgressklipperne i denne testen. Og hele poenget med en slik klipper er jo at du skal slippe å involvere deg så mye selv.

Stiga Autoclip 225
4
Svakt

Stiga Autoclip 225

4
Svakt
sitatDenne modellen er gammeldags sammenlignet med resten, og trenger ofte tilsyn

Fordeler

 • +
  Takler høyt gress godt
 • +
  Kjører raskt og klipper jevnt
 • +
  Kompakt
 • +
  Støysvak

Ting å tenke på

 • Tungvint menystyring
 • Utydelig skjerm
 • Fant ved flere anledninger ikke ladestasjonen
 • Får lett riper
 • Bommet et par ganger på ladepunktene i ladestasjonen

Oppdatert oktober 2017: La inn Honda Miimo HRM 310

annonse
Robomow RS615uI samarbeid med vår kommersielle partnerPrisjakt.no
Ikke på lager

Eier du noen av produktene i samletesten?

Hjelp andre ved å skrive en anmeldelse

StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Husqvarna Automower 315
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Gardena Sileno+ 1300
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Viking iMow MI 632
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Honda Miimo HRM 310
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Robomow RS615U
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Viking iMow MI 422P
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Robomow RC304
StjerneStjerneStjerneStjerneStjerne
Stiga Autoclip 225
annonse