Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Gaming

Samletest3x GTX 1080 Ti på testbenken

Bare 300 kroner ekstra tar GTX 1080 Ti den ekstra mila 

Kraftigere ytelse, bedre kjøling og lavere støynivå er bare noe av det vi får smake på i dagens test.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Introduksjon og oppsummering »

Det ble rimelig god stemning på testlabben da Nvidia for en måneds tid siden lanserte sitt GTX 1080 Ti FE, et skikkelig monsterkort som vi målte til hele 35 prosent høyere ytelse enn GTX 1080.

Vi belønnet Nvidias nye ytelseskonge med den solide karakteren 9,5 av 10, noe som bare er seg hør og bør når alt vi fant å plukke på var temperatur og støynivået etter overklokking.

Hopp til ytelsestest »

Temperatur og støynivå er imidlertid ikke til å kimse av, og nettopp derfor så vi frem til Nvidias referansedesign skulle få selskap av tredjepartsmodeller med mer forseggjort kjøling.

Når vi nå nærmer oss midten av april er det også det vi har fått. På testbenken står i dag tre struttende kandidater fra Asus, Inno3D og MSI klare til dyst.

Deres Strix OC, iChill X3 Ultra og Gaming X skal alle få sjansen til å etter tur bevise sin overlegenhet over Founders Edition. Vi forventer selvsagt hakket høyere ytelse, men viktigst av alt blir nevnte kjøleløsninger ettersom dette var vårt eneste virkelige ankepunkt for Founders Edition.

Les om nyhetene og GP102-brikken, som er hovedingrediensen i GTX 1080 Ti, i vår test av Founders Edition »

Like under tar vi med oss et sammendrag av ytelsen til våre tre ekstra forseggjorte GTX 1080 Ti-kort og sammenligner denne med Founders Edition. Du finner imidlertid en langt mer omfattende gjennomgang, sammen med en kjekk «Kroner per FPS»-graf på de kommende sidene. Først ser vi på syntetisk ytelse, og deretter på ytelsen i våre fem testspill. Få ikke minst med deg målingene som viser hvor mye støy og varme de ulike kortene leverer.

Bedre ytelse

Byr egentlig våre tredjeparts GTX 1080 Ti-kort på bedre ytelse enn Founders Edition? Det korte svaret er «Ja». Ved 1440p-oppløsning beveger vi oss fra 105 FPS i snitt med FE til mellom 110- og 112 FPS hos tredjepartskortene. Dette er en økning på mellom 5 og 6,7 prosent.

Som vi så i den syntetiske 3DMark-målingen på forrige side er imidlertid forskjellene mellom dagens tre tredjepartskort i seg selv ikke særlig stor. I snitt snakker vi om et par FPS ved 1440p-oppløsning.

Ved overklokking ser vi også det samme som i vår syntetiske måling, nemlig at ytelsen mellom Founders Edition og det kraftigste tredjepartskortet skrumper inn med omtrent 50 prosent. Fra et overklokket FE til Inno3D iChill X3 Ultra (også med overklokking) skiller eksempelvis kun 2,7 prosent.

Se flere ytelsesdetaljer på side tre »

Fra venstre finner vi Asus Strix OC, Inno3D iChill X3 Ultra og MSI Gaming X.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Oppsummering og konklusjon

Samtlige tre kort byr på massive kjølere, og med unntak av iChill X3 Ultra kreves to åttepinners PCIe-strømkontakter.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

GTX 1080 Ti FE utmerket seg i vår test som det soleklare valget over GTX 1080 FE for deg med en rask 1440p-skjerm eller en 60Hz 4K-skjerm. Ut av boksen leverte det henholdsvis 105- og 70 FPS i disse oppløsningene.

Dagens tredjepartsmodeller lever enda noen knepp høyere ytelse enn FE, med henholdsvis 110- og 75 FPS – en økning på mellom 5 og 7 prosent.

Det tilsvarer ytelsen til et overklokket (og altså svært varmt og støyende) GTX 1080 Ti FE. Når vi skrur opp frekvensene også for våre tredjepartskort ser vi at ytelsesforskjellen opp fra Founders Edition blir mye mindre med eksempelvis bare 2,7 prosent opp til testens kraftigste kort som er Inno3D iChill X3 Ultra.

Det er ikke særlig overraskende ettersom kortene alle som en er basert på den samme GP104-brikken. Der tredjepartskortene imidlertid skiller seg vesentlig fra Founders Edition er når vi kommer til kjøleegenskapene.

Til tross for høyere ytelse leverer nemlig både Strix OC fra Asus, iChill X3 Ultra fra Inno3D og Gaming X fra MSI mye penere temperaturer og et langt lavere støynivå enn Nvidias Founders Edition.

De peneste temperaturene og det laveste støynivået er det Strix OC og Gaming X som leverer, men også iChill X3 Ultra leverer innafor på disse områdene. Særlig når en tar med i ligningen at dette er testens aller kraftigste kort både ut av esken og ved overklokking.

Med overbevisende og relativt like resultater fra våre tre tredjepartskort er det utfordrende å kåre en vinner. Heldigvis får vi hjelp av en annen faktor til å trekke frem det aller smarteste kjøpet, nemlig den ikke akkurat uvesentlige prisen.

Alle tredjepartskortene i testen vår er dyrere enn Nvidias Founders Edition til 7400 kroner. Men, der vi er vant med å måtte plusse på oppimot en tusenlapp for å få en tredjepartsmodell med god kjøling og lavere temperaturer overrasker testens ytelseskonge, iChill X3 Ultra, med sin svært pene prislapp. Bare 300 kroner mer skal Inno3D ha for å levere deg sin modell med høyere ytelse, lavere temperaturer og bedre kjøling enn Nvidias referansedesign.

Konkurrentene MSI og Asus skal på sin side ha henholdsvis 1100- og 1450 kroner mer enn Founders Edition for å levere deg sitt Gaming X eller Strix OC. Dette er begge kandidater som leverer enda litt bedre kjøling og en god del penere temperaturer enn den fra Inno3D, men om den ekstra kostnaden er verdt det stiller vi oss tvilende til.

Samtlige kort kommer med en bakplate. Denne er først og fremst dekorativ, men kan også hjelpe noe på distribusjon av varme og avstivning ettersom de massive kortene også er nokså tunge.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Best i test

Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3

Der Gaming X og Strix OC må regnes som en ekstra investering på et allerede kostbart kort, er det ikke engang noe å tenke på hvorvidt det å bla opp tre ekstra hundrelapper for iChill X3 Ultra er verdt det. For 4 prosent høyere pris får du omtrent 6,7 prosent høyere ytelse, hele 7 dBA lavere støynivå og 12 prosent lavere temperatur under last. Ved overklokking blir det bare enda mer verdt de ekstra kronene – i alle fall med tanke på de to sistnevnte egenskapene.

Inno3D iChill X3 Ultra vinner dermed vår samletest av GTX 1080 Ti-modeller med soleklar margin. Det er takket være best ytelse både ut av esken og ved overklokking, en svært attraktiv pris, god kjøling og – om ikke laveste temperaturer i klassen – så i alle fall lavere temperaturer enn Founders Edition. Om vi skal pirke på noe må det være byggekvaliteten som er virker hakket svakere enn konkurrentene og det som helt subjektivt sett vurderes som et noe kjedeligere design.

Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3
10
Fantastisk
Best i test

Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X3

10
Fantastisk
sitatIkke særlig mye dyrere, men totalt overlegent Founders Edition.

Fordeler

  • +
    Verdens kraftigste kort – nå på steroider
  • +
    Mye for pengene
  • +
    Jevn høy bildeflyt selv i 4K-oppløsning
  • +
    Lavt støynivå
  • +
    G-Sync-panel
  • +
    Lavere temperatur enn Founders Edition
  • +
    God ytelse selv uten overklokking

Ting å tenke på

  • Konkurrentene har enda lavere lasttemperatur
  • Noe svak byggekvalitet

Best på kjøling og støy

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X

Annenplassen går til MSI Gaming X. Dette kortet byr også på høyere ytelse enn Founders Edition, gir et par ekstra FPS ved overklokking og leverer svært overbevisende når det kommer til både støynivå og temperatur. Byggekvaliteten er også virkelig solid, og bedre enn den til iChill X3 Ultra. Gaming X er ikke dyrest i testen, men vi er likevel nødt til å straffe kortet for å koste hele 700 kroner mer enn testvinneren. Det er dermed prisen som sørger for at MSI må se seg slått denne gangen og vi ville bare vurdert kortet om du fant det på tilbud til omtrent 8000 kroner eller om støy og temperatur er helt kritisk for bygget ditt.

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X
9
Imponerende

MSI GeForce GTX 1080 Ti Gaming X

9
Imponerende
sitatImponerende kjøling og god ytelse, men ganske dyrt.

Fordeler

  • +
    Svært god ytelse
  • +
    Imponerende lavt støynivå
  • +
    Jevn høy bildeflyt selv i 4K-oppløsning
  • +
    G-Sync
  • +
    Svært god kjøling

Ting å tenke på

  • Dyrere enn enkelte konkurrenter

Solid kort med for stiv pris

Asus GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix OC

Asus leverer et kort som yter omtrent identisk med MSIs Gaming X, samtidig som det også leverer omtrent samme solide støynivå og temperatur. Strix OC er imidlertid i skrivende stund enda et hakk dyrere enn Gaming X, med en avstand på over tusen kroner ned til testvinneren. Det er en ekstrakostnad vi sliter med å finne et godt forsvar for.

Som for MSIs Gaming X ville vi gitt kortet en sjanse først om det kom på tilbud til nærmere 8000 kroner eller om støy- og temperaturforskjellen ned til testvinneren er særlig vesentlig for oppsettet ditt. Det kan jo også være at du ønsker å betale ekstra for det som undertegnede personlig mener er mer solide og penere designede kort fra Asus og MSI enn hva Inno3D kan vise til med sin iChill X3 Ultra.

Asus GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix OC
8
Meget bra

Asus GeForce GTX 1080 Ti ROG Strix OC

8
Meget bra
sitatSolid ytelse og kjøling, men alt for dyrt i forhold til konkurrentene.

Fordeler

  • +
    Svært høy ytelse
  • +
    Jevn høy bildeflyt selv i 4K-oppløsning
  • +
    Lave temperaturer
  • +
    Lavt støynivå
  • +
    Solid byggekvalitet

Ting å tenke på

  • Altfor dyrt i forhold til konkurrentene

3DMark »

Før vi går løs på spillmålingene tar vi en titt på ytelsen i Futuremarks syntetiske 3DMark. Den mest krevende testen er Time Spy, og mens Nvidias GTX 1080 Ti FE melder om 8350 poeng, ser vi at det sterkeste tredjepartskortet – som i akkurat dette tilfellet er Asus' Strix-modell – ut av boksen smeller til med solide 8790 poeng. Dette er en ytelsesgevinst på omtrent 5,3 prosent og tilsvarer artig nok ytelsen til Founders Edition når dette er overklokket.

Ikke overraskende havner alle tredjepartsmodellene over Nvidias Founders Edition ut av boksen. Dette er en tendens som holder seg når vi øker frekvensene manuelt, men som vi ser skrumper forskjellen noe inn.

Ved overklokking yter nemlig den beste tredjepartsmodellen, som nok en gang er Asus' Strix, kun 2,9 prosent bedre enn et overklokket Founders Edition-kort.

Mellom de tre tredjepartsmodellene skiller det med kun 1,1 prosent enda mindre når de alle er overklokket så langt som mulig uten at vi observerer feil eller ustabilitet.

SLI, Super SLI eller HB-SLI?
Vi tester om de dyre SLI-broene er bedre enn de billige »

Når det kommer til VR, eller virtuell virkelighet, har vi ikke gjort egne målinger av våre tre tredjepartskort. Du kan imidlertid sjekke hvor landet ligger i vår test av GTX 1080 Ti Founders Edition her.

Spillytelse »

Vi vet allerede at GTX 1080 Ti er verdens kraftigste. I vår test av Nvidias Founders Edition målte vi det til å være 2,3 prosent kraftigere enn det flere tusen kroner dyrere Titan X (Pascal) og hele 35 prosent kraftigere enn det tidligere toppkortet GTX 1080.

Verdens kraftigste til tross, nå som tredjepartsutgavene av 1080 Ti har ankommet forventer vi enda høyere ytelse. Det er jo nettopp dette vi loves av produsentenes «superkort» som skilter med høyere frekvenser og bedre kjøling slik at de kan holde klampen i bånn lengre enn Founders Edition. Spørsmålet er imidlertid ikke bare om vi får høyere ytelse, men om vi får dette uten å måtte betale alt for mye – noe vi vil få svar på i vår «ytelse per krone»-graf.

Vi begynner med ytelsen. Gir våre tredjepartskort fra Asus, Inno3D og MSI deg høyere ytelse enn Nvidias egen Founders Edition?

NB: Merk at vi har valgt å måle gevinsten fra overklokking kun ved 1440p-oppløsning grunnet tidshensyn.

Her er det korte svaret ja, men når en går nærmere inn i materien ser en også at det er mer nyansert enn som så. Ut av esken skilter dagens testkort alle som en med høyere ytelse enn Founders Edition. Ved 1440p-oppløsning beveger vi oss fra 105 FPS i snitt med FE til mellom 110- og 112 FPS hos tredjepartskortene. Dette er en økning på mellom 5 og 6,7 prosent.

Som vi så i den syntetiske 3DMark-målingen på forrige side er imidlertid forskjellene mellom dagens tre tredjepartskort i seg selv ikke særlig stor. I snitt snakker vi om 2 FPS ved 1440p-oppløsning.

Ved overklokking ser vi også det samme som i vår syntetiske måling, nemlig at ytelsen mellom Founders Edition og det kraftigste tredjepartskortet skrumper inn med omtrent 50 prosent. Fra et overklokket FE til Inno3D iChill X3 Ultra (også med overklokking) skiller kun 2,7 prosent.

Utover at forskjellen mellom FE og tredjepartskortene er større enn for tredjepartskortene seg imellom, samt at ytelsen stabiliserer seg ytterligere ved overklokking, er det imidlertid et par andre punkter som er verdt å nevne.

Det første er at Inno3D iChill X3 Ultra vinner vår sammenfattede ytelsesmåling både rett ut av esken og etter overklokking. Dette skyldes at kortet leveres med så høye frekvenser fra fabrikken at det til tross for minst prosentvis rom for ekstra overklokking også tar hjem seieren der.

Felles for alle våre testede kort er for øvrig at de byr på svært lite rom for overklokking. Kanskje ikke så rart med tanke på at vi har å gjøre med Nvidias absolutte toppbrikke, men det er likevel litt kjedelig å se artefakter og stabilitetsproblemer etter for eksempel å ha økt kjernehastigheten med kun 30 ekstra megahertz for iChill X3 Ultra. Gaming X og Strix OC kommer litt bedre ut, med henholdsvis 50- og 60 MHz ekstra kjernehastighet før stabiliteten trues. Forskjellen her skyldes i første rekke det ulike utgangspunktet til grafikkortene, som altså er klokket mer eller mindre aggressivt fra fabrikk.

For minnehastigheten ter det seg litt annerledes. Mens resultatet i bildeflyt, etter manuell overklokking, til slutt blir omtrent det samme for våre tre kandidater er det enkelte kort som har mer å gå på enn andre ut av boksen når det kommer til minnet. Eksempelvis kunne vi overklokke minnet på vårt Asus Strix OC med inntil 550 MHz, mens MSI Gaming X og iChill X3 Ultra satte strek etter en økning på henholdsvis 320- og 220 MHz.

Av dette kan vi konkludere med at tredjepartskortene gir en god del bedre ytelse enn Founders Edition ut av esken, men at dette gapet tettes ved overklokking. Inno3D iChill X3 Ultra stikker av med prisen for best ytelse, men ytelsesforskjellen mellom våre tre tredjepartskort vil vi ikke hevde er så stor at denne alene bør avgjøre hvilket du kjøper.

Vi har imidlertid en annen faktor å forholde oss til, nemlig ytelse per krone. Som sett yter kortene relativt likt, men prisen du må betale for våre testkandidater varierer veldig.

Utrolig nok, med tanke på den gode ytelsen, får vi Inno3D iChill X3 Ultra (7700 kroner) til bare 300 kroner mer enn Nvidias Founders Edition. MSI Gaming X koster med sine 8500 kroner hele 1100 kroner mer enn FE, mens Asus Strix OC selges for den nette sum av 8750 kroner. Det er voksne 1450 kroner mer enn FE, eller 1050 kroner mer enn Inno3Ds sprekere kandidat.

I og med at Inno3D iChill X3 Ultra er testen rimeligste og kraftigste kort, kommer det desidert best ut i vår kroner per FPS-måling. Faktisk gir Inno3Ds kandidat deg 12,6 prosent mer ytelse for pengene enn testens dyreste kort, Strix OC fra Asus. En forskjell som holder seg ganske greit også ved overklokking.

Selv om det begynner å tegne seg et bilde av hvilket kort som er et bedre kjøp enn de andre, har vi til gode å vurdere egenskaper som kjøling og støynivå. Egenskaper en absolutt ikke skal kimse av viktigheten til. Du finner lenken til denne informasjonen etter de individuelle FPS-målingene like under.

Strømbruk, temperatur og støy »

Produsentene av tredjepartskort skryter gjerne av at deres kort byr på bedre kjøling og et lavere støynivå – i tillegg til høyere ytelse – sammenlignet med referansedesignet.

Våre målinger viser da også at de har sitt på det rene. Der Nvidias FE måles til relativt høye 84 grader celsius, ligger dagens tredjepartskort stabilt på mellom 67- og 74 celsius.

Best ut kommer Asus' Strix og MSI Gaming X, med temperaturer som legger seg omtrent 17 grader lavere enn Founders Edition. Da skal vi i tillegg huske på at ytelsen er noen knepp høyere for førstnevnte.

Når det gjelder vår store overraskelse, den rimelige ytelseskongen fra Inno3D, iChill X3 Ultra, er det tydelig at kjøleløsningen sliter litt med å holde kreftene under kontroll. Selv med fabrikkfrekvenser er dette kortet varmere under last enn de øvrige kortene er selv når de overklokkes. Til gjengjeld holder kortet seg fortsatt mye kjøligere enn Founders Edition, og temperaturen stiger med bare en liten grad celsius når det overklokkes.

Så er spørsmålet selvsagt hvor mye viftene må jobbe for å holde temperaturen på nivåene vi har sett her. Har iChill X3 Ultras vifter holdt igjen, eller holder Asus og MSIs vifter på å sprenge lydmuren for å klare de imponerende temperaturene? Det kommer vi straks til.

Mens GTX 1080 Ti FE viste seg å både bli varm under last, og å være en skikkelig bråkebøtte ved overklokking, kan det samme ikke sies om noen av våre flotte tredjepartskort.

Den soleklare vinneren blir MSI Gaming X, som vi måler til maksimalt 44 dBA etter 40 minutter tung last. Ofte sliter støymåleren vår med å plukke opp lyder fra kortet, uten å blande inn den konstante støyen fra testmaskinen vår. Riktig nok blir det noe mer støy når kortet overklokkes, men på vår åpne testbenk kan vi egentlig ikke synes å legge særlig merke til det da heller.

På en god annenplass finner vi Asus' Strix OC, kun en liten dBA bak Gaming X på standardinnstillinger og når overklokket på nøyaktig samme nivå. Det er interessant å se at de to kortene skifter plass på vår støy- og temperaturmåling. Det betyr at kjølerene til de to kortene er omtrent like gode, men at produsentene har prioritert ørlite forskjellig når det kommer til viktigheten av støy i forhold til temperatur.

Av våre tre kandidater er iChill X3 Ultra fra Inno3D testens varmeste og mest støyende kort. Det blir likevel urimelig å si at kortet støyer, der vi i praksis hører liten forskjell på dette kortet i forhold til konkurrentene, og da særlig ved overklokking. Det er dermed kun temperaturen som trekker noe ned for vår ytelsesvinner, der det har mindre «å gå på» enn kortene fra MSI og Asus. Som temperaturen viser jobber kjøleren tettere opp mot grensen.

Alle våre strømmålinger er omtrentlige verdier, så ikke les alt for mye inn i vår strømmåling under her. Det viktige å ta med seg herfra er at GTX 1080 Ti skjuler en strømkrevende grafikkbrikke, og at tredjepartskortene ut av boksen alle som en krever mer strøm enn referansedesignet gjør etter overklokking.

Testoppsett »

Testoppsett

Vår testbenk.
Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Maskinvaren og rutinene vi tester med, samt en forklaring på hvorfor vi har valgt ut akkurat disse, er nærmere beskrevet i en egen sak om grafikkort-testriggen vår. Her følger likevel en kort oppsummering av de viktigste komponentene:

  • Hovedkort: MSI Xpower Gaming Titanium Edition
  • Prosessor: Intel Core i7 6700K
  • Minne: Corsair Vengeance 16GB @ 2400 MHz
  • Strømforsyning: Corsair AX 1200W
  • Lagring: OCX Vertex 460A SSD

Vi tester alltid nye grafikkort med nyeste stabile driver fra AMD eller Nvidia.

Dagens GTX 1080 Ti-modeller er testet med Nvidias GeForce Game Ready Driver 378.92.

Grafikkort lansert før mai 2016, da vi ettertestet flere av dem på vår nye testbenk, bruker følgende drivere:

  • AMD-kort: Radeon Software Crimson Edition 16.4.1
  • Nvidia-kort: GeForce Game Ready Driver 364.72

Last ned nyeste driver for:

Syntetisk ytelse måles med Futuremarks 3DMark DX12-test «Time Spy» og DX11-test «Fire Strike». I tillegg tester vi grafikkortenes VR-ytelse ved hjelp av VRMark fra samme selskap.

Spillytelse måles i Dragon Age: Inquisition (DX11), Grand Theft Auto V (DX11), The Witcher 3: Wild Hunt (DX11), Rise of the Tomb Raider (DX12) og Deus Ex: Mankind Divided (DX12).

Vi tester som regel i tre oppløsninger: 1920x1080, 2560x1440 og 3840x2160. For svært rimelige kort utelater vi imidlertid sistnevnte oppløsning, og for virkelig entusiastkort utelater vi den laveste oppløsningen av opplagte grunner. Bildeflyten måles med innebygde måleverktøy hvor tilgjengelig, eller i The Witchers tilfelle, ved hjelp av «Fraps». Samtlige spilltester kjøres minimum to ganger i hver oppløsning for å sikre at vi har stabile og representative resultater.

Temperaturmålinger gjør vi med GPU-Z, og temperaturen som måles er den høyeste som oppnås under ytelsesmålingen av Rise of the Tomb Raider i 2560x1440-oppløsning, som for øvrig er omtrent 40 minutter inn i testingen vår. Grafikkortene skal dermed ha rukket å «bli varme i trøya». Effektmålinger, altså hvor mange watt hele testsystemet vårt drar under last, overvåker vi og leser av ved stikkontakten i løpet av samme test.

På dette stadiet i testen gjennomfører vi også en støymåling, hvor vi måler desibeltrykket 20 cm fra grafikkortet på vår åpne testbenk. Målingen skjer så tett på fordi vi ellers ikke ville fått noe utslag på de mest støysvake grafikkortene.

Overklokking utføres på entusiastkort til omtrent 4000 kroner og oppover ved hjelp av MSI AfterBurner eller tilsvarende programvare fra hver spesifikk produsent om tilgjengelig.

Les mer om hvordan vi tester grafikkort her »

annonse