Tek.no

Samletest

Dette er de ti beste nettbrettene

Vi har testet dem. Sjekk oversikten her.

30 Apr 2014 10:00

Beste nettbrett

Vi i Amobil tester et stort antall mobiltelefoner og nettbrett i løpet av ett år, og nå har vi gjort det enda enklere å finne det beste kjøpet. Testoversikten er nemlig blitt enda bedre og mer oversiktlig.

Som mange av våre lesere allerede har fått med seg, byttet vi for en tid tilbake til en ny karakterskala som går fra 1-10. Men vi rangerer også alle mobiltelefoner og nettbrett vi tester innbyrdes, slik at vi kan gi deg en oversikt over hvilke produkter som er det beste kjøpet akkurat nå. For eksempel har både mobiltelefonene Sony Xperia Z2 og HTC One M8 fått toppkarakteren 10 av 10 poeng. Hvilken er det aller, aller beste kjøpet? Svaret finner du ved å besøke testoversikten for mobiltelefoner og sortere etter «Beste kjøp».

Disse nettbrettene mener vi er de beste kjøpene akkurat nå. Klikk på Prisguide-lenken for å se hvor du får kjøpt dem billigst, og for å sette opp prisvarsling.

Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

10. Asus Google Nexus 7 v2

Nye Nexus 7 er en oppdatert utgave av det som var Googles første nettbrett under egen logo. En av endringene er at det nye nettbrettet har blitt mer kompakt. Det er både tynnere og smalere enn forrige utgave, mens høyden er omtrent lik. Lettere har den også blitt. Innmaten er også kraftig – så kraftig at ytelsen nesten ikke kan sammenliknes med forrige modell. Til tross for at maskinvaren i nye Nexus 7 ikke er den aller heftigste på markedet, er vi positivt overrasket over ytelsen.

Les testen av Asus Google Nexus 7 v2 her »
Finn beste pris på Nexus 7 i Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

9. Samsung Galaxy Note 8.0

Samsungs utfordrer i segmentet for mellomstore nettbrett heter Galaxy Note 8.0. Men brettet har kvaliteter som skiller det fra andre nettbrett i denne gruppen. Den digitale pennen som følger med gir deg en brukeropplevelse ikke mange nettbrett på denne størrelsen kan matche. Men det er brukt mye plast, og rammen rundt skjermen er my bredere enn det vi er vant til på nye produkter. Likevel: Alt i alt et svært godt produkt.

Les testen av Samsung Galaxy Note 8.0 her »
Finn beste pris på Samsung Galaxy Note 8.0 på Prisguide »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

8. Sony Xperia Tablet Z 4G

Etter å ha bommet helt med sitt første nettbrett, kom Sony atskillig bedre ut av det på det andre forsøket. Men det er først med det tredje* brettet at Sony virkelig viser hvor skapet skal stå.

Forgjengeren til Xperia Tablet Z2 er fortsatt et veldig godt nettbrett, og du kan spare en tusenlapp på å velge dette fremfor Z2. Nettbrettet er syltynt og har lekker design, det har god ytelse, og det er vanntett.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z 4G »
Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z 4G i Prisguide »

7. LG G Pad 8.3

LG G Pad 8.3 har noe større skjerm enn Google Nexus 7, men befinner seg i omtrent samme prisklasse. Nettbrettet er tynt og lett, og baksiden i aluminium bidrar til å gi det et eksklusivt preg.

Alt i alt mener vi LG G Pad 8.3 er ett av de beste nettbrettene på markedet i denne prisklassen, enten du skal bruke det til film, musikk og underholdning, eller til mer nyttige formål.

Les testen av LG G Pad 8.3 »
Finn beste pris på LG G Pad 8.3 »

Foto: Espen Irwing Swang, Amobil.no

6. Sony Xperia Tablet Z2 LTE

Sony Xperia Tablet Z2 er verdens tynneste nettbrett, bare 6,4 millimeter tykt. Det har en fantastisk Full HD-skjerm på 10,1 tommer. Kombinasjonen av stilig design og ypperlige komponenter gjør dette til et nettbrett som blir lagt merke til. At det i tillegg er vanntett tar vi som en solid bonus.

Den lave vekten gjør brettet behagelig å bruke, og du kan lese e-bøker, se film eller spille spill i lang tid uten at brettet blir ubehagelig tungt å holde. Den brede rammen gjør at du kan ta et godt tak i kanten av brettet uten å få fingrene inn på skjermbildet.

Les testen av Sony Xperia Tablet Z2 LTE »
Finn beste pris på Sony Xperia Tablet Z2 »

Les også