Omtale

Liten, men stor

Introduksion og litt om kameraet

Introduksjon

I begynnelsen av juni dukket det opp en pakke fra Olympus i posten. I pakken lå en E-620 med kit-objektiv, og oppgaven min var å finne ut hvordan dette kameraet oppfører seg. I tillegg ville jeg sammenligne kameraet mot Olympus E-420 og Canon EOS 30D; kameraene jeg selv har.

Det er lagt ut en del bilder i galleriet, og noen av dere har nok sett bildene som jeg har lagt ut i forumtråden min for juni-festen og andre steder.

Litt om kameraet

Olympus E-620 er et meget kompakt kamerahus, kun noen få millimeter lengre i høyden og bredden enn E-420. Og på den ekstra plassen har Olympus fått pakket inn vribar skjerm og IS. E-620 har arvet en del funksjoner fra E-30, som den nye 12MP sensoren, finjustering av autofokus og kunstfiltre.

Låve - 1/250s, f/7.1, 20mm, ISO 200, "Pin Hole"

Grepet er mer markert enn på E-420, men forskjellen er ikke så stor i mine hender. Olympus har et batterigrep til dette kameraet (HLD-5). Grepet har plass til to batterier.

Søkeren er litt større enn E-420, men fortsatt liten. På den positive siden, så er søkeren klar og ganske lys. Lukkertider osv er nå flyttet til under søkeren istedet for på siden, og også ISO verdien vises.

Autofokussystemet er nytt fra Olympus, med syv autofokuspunkter – en forbedring fra E-420 sine tre.

Kit-objektivet som følgte med er en Zuiko Digital 14-42mm f/3.5-5.6. Dette er en typisk normalzoom i den rimelige klassen; ikke så veldig lyssterk og med plastbajonett. I testperioden så har jeg også brukt ZD 35mm f/3.5 Macro, ZD 25mm f/2.8 (også kalt pancake) og ZD 70-300mm f/4-5.6. 35 mm-en har jeg lånt av Akam, men de to andre er mine egne objektiver.

Ettersom jeg har E-420 fra før, var det enkelt å finne frem i menyene og velge de funksjonene jeg var ute etter. En forbedring fra E-420 er at alle piltastene også fungerer som funksjonknapper for ISO, hvitbalanse osv. Dette kjenner vi fra E-520 og de rimeligere Canon-modellene. Det er kun ett hjul slik at det blir litt mer omstendig å justere innstillingene enn om det hadde vært to.

Nytt var muligheten for å gjemme unna de mer avanserte menyene. Da jeg mottok kameraet så var de slått av, men ettersom det meste av det som er morsomt var gjemt unna der, ble de fort aktivert.

E-620 bruker de samme batteriene som E-420 (BLS-1) og holder til ca 500 bilder før det må lades opp. Det er det samme som E-420, noe som passer med de erfaringene jeg har gjort. Bruker du mye liveview, så synker antall bilder ganske raskt. Noe jeg merket ved en lengre makroseanse...