Omtale

Akamtreff i Kristiansand Dyrepark

Gjengen samlet etter en vellykket ekspedisjon. Foto: sn0dig

En gruppe av Akams forumbrukere var nylig på eksursjon i Kristiansand dyrepark, og her er en liten rapport.

Det begynte med at sn0dig spurte i chattetråden om det var interesse for en tur til dyreparken nå som det er lavsesong. Det var det, så planleggingen fortsatte i en egen tråd. Og lørdag den 20. mars, så møtte 12 forventingsfulle fotografer til en begivenhetsrik dag.

Kristiansand dyrepark har mange forskjellige dyrearter, der de mest kjente er nok løvene og sjimpansene. Men vi møtte også andre eksotiske arter som flodsvin, lamaer, sebraer og tiger. I tillegg har parken en god del nordiske arter som gaupe, jerv, elg og ulv. Totalt er det over 120 forskjellige dyrearter.

Ivrige fotografer på jakt etter fotogene flodsvin. Foto: tomsi42
Et par av de nevnte flodsvin. Foto: bareanton

Ettersom det er lavsesong for dyreparken, var den kun åpen mellom 10:00 og 15:00. Så vi passet på å møte opp klokken 10 slik at vi fikk utnyttet hele dagen. Dagens første mål var tigrene, på vei dit stoppet vi opp og fotgraferte flodsvin og lamaaer (nærmere bestemt underarten guanako).

Sibirsk tiger slikker sol. Foto: mjhz

Tigrene var langt unna, så det var en fordel med lang brennvidde. I nærheten var det en del steinbukker og dådyr, godt beskyttet mot tigrene. Etter disse gikk ferden til den tropiske avdelingen, men først måtte vi forevige en guanako som poserte villig. Den var også veldig nysgjerrig, noe sn0dig fikk erfare.

Posøren og fotografen I. Foto: archongamer
Posøren og fotografen II. Foto: tomsi42

I den tropiske avdelingen fant vi mange forskjellige aper, krypdyr, slanger og fargerike fugler. Sjimpansene hadde relativt stor plass og det var ikke gitter mellom de og oss, slik at vi fikk gode fotomuligheter. I avdelingen for krypdyr var det lite lys, slik at lyssterk optikk og høy ISO var nødvendig.

Apestreker. Foto: mjhz
En døsig øgle. Foto: NothinDoin™

Etter dette var det tid for lunsj. På denne tiden var det kun et spisested som var åpent - Soko. Der kunne de tilby en afrikansk buffet, hamburgere eller pølser. Etter å ha styrket oss med mat og drikke, var det tid for løver.

Hver dag kl. 13:30 så holder en av dyrevokterene en presentasjon av løvene, og gir de litt å spise på (stort sett hestekjøtt). Selv om det var en del publikum var det greit å få plassert seg slik at man fikk tatt gode bilder.

Kongen på haugen. Foto: sn0dig
Kamp om maten. Foto: archongamer

Etter at vi var ferdig med løvene, så delte vi oss i to grupper. Hovedgruppen gikk opp til de nordiske dyrene, mens Eidar og tomsi42 valgte å fokusere på Kaptein Sabeltanns rike og Kardemommebyen. Av de nordiske dyrene, ble både ulv og rev observert og fotografert. Men en hyperaktiv jerv stjal showet.

Hyperaktiv jerv - for en gang skyld rolig. Foto: sn0dig

Over i fornøyelsespark-delen var det veldig stille. Det var mulig å gå rundt om kring, men det var en del snø slik at det var ufremkommelig enkelte steder. Men det ble en del fine bilder, med snødekte utgaver av kjente motiver. Mange maritime motiv i Kaptein Sabeltanns rike og i Kjuttaviga, mens Kardemomme by i snø ble en litt surrealistisk opplevelse, ettersom en forbinder Kardemomme by med sydligere trakter.

Tårn uten Tobias. Foto: tomsi42

Etter dette var det stengetid, og vi møttes utenfor dyrehagen til et gruppefoto for hver dro til sitt. Det ble en lang og litt slitsom dag, men alle var enige om at det hadde vært en flott tur, og at det frister til gjentagelse.

Flere bilder kan dere se her. Informasjon om dyrehagen finner dere på de offisielle sidene til dyreparken og wikipedia.

Les også: Alle dyrene...

Les også: Michael "Nick" Nichols

Les også: Med kamera på Afrikas savanner

Les også
Alle dyrene...
Les også
Michael "Nick" Nichols
Les også
Med kamera på Afrikas savanner
annonse