Tek.no

Omtale

DIWA Gold til Olympus E-PL1

6 Okt 2010 10:04

DIWA (Digital Imaging Websites Association), som Akam nå er en del av, rangerer kameraer de har testet. Nå har Olympus PEN E-PL1 oppnådd så høy poengsum at den blir tildelt utmerkelsen DIWA Gold Award.

Kameraet er et speilløst systemkamera med 12 megapiksler og innebygd bildestabilisator på brikken. Kameraet utmerker seg blant annet på brukervennlighet uten at det går på bekostning av kreativiteten. Kameraet er godt utstyrt med funksjoner og muligheter, og når kameraet samtidig gir topp bildekvalitet var det utslagsgivende for at det ble en Gold Award.

Kai Thon, ansvarlig for testing hos DIWA Labs sier i en kommentar at "Men PEN-serien har Olympus bevist at det er mulig å kombinere et stystemkameras fleksibilitet og profesjonelle bildekvalitet med et svært kompakt kamerahus. Olympus PEN E-PL1 har også innebygd blits og funksjoner som gir kameraet svært fleksible bruksområder. Alt i alt er dette et komplett kamera for fotografer som ønsker et mer kompakt system ut å gå på komromiss med ytelse og bildekvalitet."

Om DIWA
Digital Imaging Websites Association (DIWA) er en organisasjon av utvalgte redaksjonelle nettsteder som har bevist sin ekspertise i å teste produkter relatert til digital bildeteknologi. Kombinasjonen av de erfaringer og den kunnskap som medlemmene i DIWA besitter, er fundamentale for å finne de aller beste produktene innen digital bildeteknologi. Fortløpende, gjennom hele året, vil en unik teknisk prosess, utviklet av DIWA, identifisere produkter, heriblant digitale kameraer, som gjør seg fortjent til en DIWA-medalje i gull, sølv eller bronse i ulike produktkategorier.

DIWA-kåringer
DIWA Awards deles ut utelukkende på bakgrunn av en lang rekke testresultater fra de ulike DIWA-sidene. En svært detaljert og omfattende testprosedyre, skreddersydd for hver produktkategori. Gjentattet tester utelukker muligheten for at et dårlig eksemplar,  feil i testingen eller en skjult agenda påvirker troverdigheten til det endelige resultatet. DIWA er alene om å dele ut priser gjennom hele året, oppsummert i en årlig kåring av årets beste produkter - "Platinum medal awards".

Les også: Akam blir medlem av DIWA

annonse

Les også