Tek.no

Unboxing

Endelig har GeForce GTX 690 kommet

Nvidia tar ingen sjanser, skjermkortet vi har fått levert er pakket inn i en skikkelig trekasse.

Jørgen Elton Nilsen
7 Mai 2012 19:30

Side 1

For litt over en uke siden annonserte Nvidia sitt nye flaggskip, det tokjernede skjermkortet GeForce GTX 690. Den offisielle lanseringen fant sted torsdag forrige uke.

Dette er det råeste skjermkortet du kan få kjøpt for tiden. Det består i prinsippet av to GeForce GTX 680-kort sveiset sammen, pakket inn i en solid kjøleløsning av aluminium og magnesium. Prisen er på hele 8000 kroner.

For to uker siden mottok vi et relativt anonymt brekkjern, sendt fra Nvidia selv. Hvorfor visste vi ikke på det tidspunktet, men allerede mandagen etter – altså forrige uke – var det meningen at vi skulle motta GTX 690 til testing.

Det skjedde imidlertid ikke. I en uke har skjermkortet ligget godt plantet hos tollvesenet i Oslo. Men nå har vi endelig fått GeForce GTX 690 i hus for testing.

Solid innpakking

Vanligvis når vi mottar testeksemplarer av nye skjermkort kommer de bare pakket ekstra godt polstret boblekonvolutt. En gang i blant har de fått en anonym pappeske rundt seg, men når Nvidia skulle sende ut GTX 690 til testing tok de ingen sjanser.

Skjermkortet ble levert i en solid trekasse, og plutselig skjønte vi hvorfor vi fikk et brekkjern tilsendt for to uker siden – kassen var spikret godt sammen. Under ser dere et lass med bilder fra minuttene vi brukte for å få ut lekkerbisken.

I skrivende stund kverner GTX 690 igjennom spill etter spill på testrommet vårt, sammen med to andre testrigger. Én satt opp med to Radeon HD 7970 i CrossfireX, mens den andre koser seg med to GeForce GTX 680 i SLI. De tygger unna test etter test for å bygge opp et nytt testgrunnlag for nettopp GeForce GTX 690.

Om få dager kommer testen av de to SLI- og CrossfireX-oppsettene, før testen av GTX 690 vil komme dagen etter – forhåpentligvis onsdag kveld.

Stay tuned, så kommer vi tilbake med mer!

Brekkjernet blir hendig

Se flere bilder av det vi fant på innsiden, på neste side »

Les også