Tek.no

Unboxing ZTE Nubia Z9 Mini

Spennende billigmobil

Vi fikk en sniktitt på Nubia Z9 Mini, som kommer i salg like over sommeren.

Espen Irwing Swang
29 Mai 2015 14:37

ZTE Nubia Mini har en Full HD-skjerm på 5 tommer, og er med andre ord ikke så «mini» som navnet tilsier. Den kommer med en Snapdragon 615-brikke, som jobber på 1,5 GHz. Arbeidsminnet er på 2 GB, mens lagringsminnet er på 16 GB.

Og jo, den støtter minnekort, selv om vi ikke umiddelbart så hvor det skulle plasseres. Det er nemlig en litt spesiell simkortholder i telefonen. Denne kan enten romme to nanosim, eller du kan bruke den med ett simkort og ett minnekort.

Om versjonen som støtter to nanosim kommer til Norge vet ZTE foreløpig ikke. Prisen er heller ikke helt klar, men trolig havner den på godt under 3000 kroner. Det er faktisk svært bra, sett i lys av at dette er en telefon som har flere gode egenskaper.

Vi fikk låne telefonen av ZTEs Hans-Jørgen Siljan, og under har vi satt sammen en liten video som viser førsteintrykket fra utpakkingen av Z9 Mini.

Plastfilm på skjermen

Det viste seg at det faktisk var to lag med plast på skjermen. I videoen fjerner jeg det ene, men tar ikke sjansen på å klore løs det andre. Den innerste plasten sitter såpass godt at det nok ikke er meningen at den skal tas av. Dette er samme strategi som Sony brukte på de første Xperia-modellene, og som har ført til at mange går rundt med skjermes som ser oppskrapet ut, mens ripene i realiteten bare sitter i plasten.

Da vi senere fjernet plastfilmen sammen med Siljan, oppdaget vi at skjermen under fungerer helt utmerket uten plastfilmen. På Sonys modeller opplevde vi at glasset under plasten var litt trådt å sveipe fingrene på, samtidig som det lett samlet fingermerker. Slik er det ikke på Nubia Z9 Mini.

Google har nettopp lansert ny Android – den kan du lese mer om her »

Se video av når vi pakker ut ZTE Nubia Z9 Mini her:

Les også
Dette tror vi Apple lanserer i kveld
Les også
ZTE slipper to rimelige men heftige modeller
Les også
Slik blir din neste Android-mobil
Les også
Gir bort telefoner til kunder med kontantkort
Les også
Microsoft Surface 3: Slik er Microsofts nye «studentbrett»
Les også
Panasonic TX-55CX725: Firefox OS viser muskler
annonse

Les også