Tek.no

Unboxing

Vi har pakket opp Surface Pro 3

Nye Surface har blitt langt tynnere.

Vegar Jansen
21 Aug 2014 17:24

Surface 3

Det er ikke mer enn 18 måneder siden Microsoft kom på banen med Surface RT og Surface Pro – datamaskinene som lignet vel så mye på nettbrett som på bærbare PC-er.

Men til tross for noen barnesykdommer fikk Surface-modellene en ganske god mottagelse, og snart fikk vi et par enda bedre etterfølgere. Her i Hardware.no hadde vi i det minste stor sans for Surface Pro 2.

Men designgjengen i Microsoft har på ingen måte lagt seg til å sove på laubærene, og i sommer slapp de Surface Pro 3 i USA og Canada. Nå har også kommet til Norge, og vi har fått inn et eksemplar til test.

Slippes om en uke

Microsoft Surface Pro 3 i innpakket tilstand.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

De fleste av dere må likevel smøre dere med tålmodighet en uke til. Den offisielle slippdatoen her på berget – og i 24 andre land – er nemlig torsdag den 28. august. Først da vil den være å finne i butikkhyllene. I mellomtiden kan dere kose dere med sniktitten vår og disse bildene – og vit at en full test er rett rundt hjørnet.

Det har også vært mulig å forhåndsbestille Surface Pro 3 en stund, og ifølge Microsoft har det vært et større forhåndssalg i Norge enn i noe annet marked. Dessuten er det tydelig at økonomien går greit her i landet, ettersom den mest populære forhåndsbestilte modellen har Intel Core i7-prosessor og 256 GB lagringsplass, som da koster i underkant av fjorten store lapper.

Spesifikasjonene er godt synlige på esken.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no

Vi har på vår side fått en litt mer «folkelig» testmodell med Intel Core i5, 4 GB minne og 128 GB SSD, som du får til under under 9000 kroner. Bare husk at tastaturdekselet kommer i tillegg – så totalt sett nærmer vi oss den magiske titusenkronersgrensen for hele pakka.

Det begynner fint med en stor og sort overflate pakket i glinsende plast.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Penn og AAAA-batteri til denne følger med. Microsoft har så stor tiltro til den nye pennen at de faktisk kaller den for det og ikke en «stylus».Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Strømforsyning er også med i pakka. Merk at denne er av en ny type som ikke er kompatibel med de tidligere Surface-modellene.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
For å virkelig kunne bruke Surface Pro 3 skikkelig trenger du et tastaur. Det nye Pro Type Coveret er det eneste du som passer i skrivende stund, men til gjengjeld får du den i fem forskjellige farger.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Uten tastatur er Surface Pro 3 kun ni millimeter tykk.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Det gjør den merkbart tynnere enn Surface Pro 2. Det er også hakket lettere.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no
Samtidig er det større, med 12 mot 10,1 tommer å by på.Foto: Vegar Jansen, Hardware.no