Tek.no

Unboxing Oculus Rift

Vi pakker opp de herlige spillbrillene Oculus Rift

De mye omtalte brillene har landet hos oss.

Rolf B. Wegner, Hardware.no
16 Sept 2013 17:00

Bakgrunn og den utvendige boksen

Du må sovet i en hule uten noen som helst form for nett i ganske lang tid, for ikke å ha fått med deg alt snakket om Oculus Rift. Dette er produktet som skal trekke Virtual reality (VR) inn i varmen igjen, etter at hele VR-konseptet nærmest har ligget brakk siden 90-tallet.

Etter å ha testet produktet i mai var vi rimelig forelsket, men dessverre måtte vi den gangen levere brillene tilbake dit de kom fra. Nå har vi kjøpt vårt eget utviklersett, for å kunne skrive flere artikler om Virtual Reality og hvilke muligheter som finnes. Vi sparker det hele i gang med å pakke ut Oculus Rift.

Slik fungerer det

Oculus Rift ser ut som et par med digre slalombriller, ikke ulike mye annet som finnes av VR-utstyr. Du spenner settet fast over hodet, og foran deg får du da opp to bilder som ifølge selskapet selv skal gi større synsfelt enn noe annet VR-oppsett.

Brillene har også en ekstremt sensitiv bevegelsessensor. Disse lar synsfeltet følge hodebevegelsene, og oppdateres med en frekvens på rundt 700 målinger hvert sekund. Det gjør at du ikke opplever noen forsinkelser mellom når du vrir hodet, og når synsfeltet følger med.

Bildet forvrenges for hvert øye på en måte tilpasset det tilhørende øyets synsfelt. Dette skal gjøre at man ikke opplever å titte rett inn i to små skjermer, og er en av tingene som virkelig gjør Rift spennende. Fremfor å titte inn gjennom et flatt, avgrenset vindu til en annen verden, blir man heller transportert dit når man trekker Rift ned foran ansiktet – graden av innlevelse er rett og slett ekstrem.

Vi pakker ut

Utviklerutgaven kommer i en rimelig kjedelig eske, det eneste som er spennende er avsender.
Derfor er det bare å sprette opp pappeske og se hva som er på innsiden.

Bli med over på neste side, så pakker vi ut godsakene »

Les også