Tek.no

Unboxing Asus Zenbook UX 303LN

Vi sendte Asus' nyeste ut på «Catwalken»

Slank, lekker og solid.

Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Anders Brattensborg Smedsrud

Vi pakker ut

Asus har akkurat lansert en splitter ny ultrabærbare maskin i form av Zenbook UX 303LN. Vi fikk den egentlig inn for å teste den, men da vi reiv av all den klamme plastikken som var surret rundt den mente en samstemt redaksjon at denne godsaken kunne passe like godt på catwalken som på testbenken.

Dermed lot vi blitslyset regne, og ut av det hele kommer så en bildespesial, mens vi venter på en skikkelig test som vil foreligge på et litt senere tidspunkt

Dønn solid

UX 303LN prydes av en skinnende og ringformet metallutførelse i topplokket. Videre er hele datamaskinen konstruert i aluminium, så i tillegg til å ha utseende med seg er kroppen med andre ord dønn solid.

Vi måtte selvsagt klå litt, og kan dermed melde om at Asus virker å ha skutt gullfuglen også når det kommer til pekeplaten og tastaturet. Men, mer om dette i testen som kommer om ikke så alt for lenge.

Størrelsesmessig synes vi ikke UX303 har noe å skamme seg over. Over baken måler den 2 centimeter men blir tynnere mot fronten som bare måler en brøkdel. Vektnålen stopper også på den godkjente siden, med bare 1,45 kilogram.

Om du er bekymret for riper og fingermerker er det omtenksomt av Asus å legge med en transportbag i imitert skinn med maskinen. Denne er ganske så stilig, lett å åpne og lukke ved hjelp av en borrelås i lokket, og har et mykt materiale på innsiden.

Godt trimmet

Inne i skjønnheten finner vi en tokjernet Intel Haswell Core i7 4510U-prosessor med integrert HD 4400-grafikk. Denne grafikkløsningen er ikke mye å skryte av, men nettopp derfor har Asus også klemt inn et dedikert grafikkort i form av Nvidia GeForce GT 840. Dette skal by på nok krefter til å hamle opp med selv nye spill, om enn kanskje ikke på topp innstillinger eller de høyeste oppløsningene. Zenbook UX 303LN har nemlig hele 3200 x 1800 bildepunkter fordelt på den 13,3-tommer store skjermen sin. Dermed ser du ikke enkeltpiksler på normal sitteavstand og du har godt med boltreplass til programmene dine.

Filene dine kan du lagre på den 256 gigabyte store SSD-en, og ellers slår åtte gigabyte minne følge med de øverige komponentene, noe som skulle holde lenge for de fleste bruksområder.

Asus Zenbook 303LN kan anskaffes for rett i underkant av 11 000 kroner ifølge vår Prisguide.

Maskinen kommer i en elegant og solid eske. Det er nesten en synd om du kaster den.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Asus holder det lite og enkelt.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no
Vi ble gledelig overrasket over at Asus inkluderer to adaptere for henholdsvis ethernet og VGA. Dette er ingen selvfølge i dag.Foto: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no

Les også