Til hovedinnhold
Tips

Slik får du tilbake iPhone-kartene

De gamle Google-kartene er nærmere enn du tror.

Her kan du legge Google Maps til startskjermen.

En av nyhetene i iOS 6, operativsystemet som brukes på iPhone og iPad, er at Apple har byttet ut Googles kart med kart de har utviklet selv. Det viser seg imidlertid at de nye kartene er svært dårlige sammenlignet med kartene fra Google, og en av våre forumbrukere går så langt som å si at iOS 6-kartene har ødelagt telefonen hans.

De nye kartene har riktignok en del forbedringer, som blant annet at de er vektorbaserte og dermed tegnes opp raskere, samt at du har fått "sving-for-sving-navigasjon". Likevel har brukere over hele verden uttrykt sin misnøye. Nettet flyter over av skjermbilder som viser svært grove feil i kartene – som at hele byer ikke eksisterer, steder er plassert på feil sted, og elendige satellittbilder med skyer som dekker over viktige steder. Den nye 3D-funksjonen viser i mange tilfeller veier som ser ut som berg-og-dal-baner, og bygninger som ser ut til å være tatt etter et stort jordskjelv.

Det er enkelt å få tilbake Google Maps

Heldigvis er det enkelt å få tilbake Google Maps, og uten at du mister Apples nye kartløsning. Google har riktignok ikke en skikkelig iOS-app ennå, men de har laget en HTML5-basert web-app som ser ut og oppfører seg som en vanlig app.

For å legge til et Google Maps-ikon på startskjermen din gjør du som følger:

  • Start opp Safari på iPhone.
  • Gå til maps.google.com.
  • Du får nå mulighet til å legge til en snarvei til Google Maps på startskjermen. Gjør dette ved å trykke Delingsknappen (pilen) og velg Legg til på Hjem-skerm.

Når du trykker den nye snarveien får du i praksis opp nettsiden til Google Maps, men selve nettleseren skjules så snart siden er lastet. Du kan nå søke etter steder, og du kan trykke nedoverpilen helt øverst til høyre for å få tilgang til menyvalget "Lag", som lar deg vise blant annet satellittvisning, trafikkinformasjon og informasjon om kollektivtrafikk.

Les også: Nå kan Siri guide deg i Norge

Her finner du mer enn 40 flere tips

Mer om
annonse