Til hovedinnhold
Tips

Nå kan Siri guide deg i Norge

Få hjelp til å finne restauranter og attraksjoner med iPhone og iOS 6.

Siri kan finne restauranter i Norge.
Siri benytter informasjon fra anbefalingstjenesten Yelp.

Apples Siri-tjeneste har inntil nylig først og fremst vært nyttig for brukere utenfor Norge, men nå er det endelig mulig også for brukere her til lands å bruke Siri til å finne blant annet restaurantanbefalinger eller finne kinoer i nærheten.

NB! Dette forutsetter at du har oppdatert telefonen din til iOS 6.

Siri er integrert med anbefalingstjenesten Yelp, som er verdens største byguide. Yelp er basert på at det er brukerne selv som legger inn anbefalinger. Mens tjenesten tidligere kun var tilgjengelig i USA, finnes den nå i store deler av Europa – inkludert Norge. Det er foreløpig tynt med anmeldelser utenfor Oslo, men det kommer seg.

Spør du Siri om for eksempel nærmeste kino, vil Siri sende spørsmålet videre til Yelp og så presentere svaret. Har du Yelp-appen installert kan du trykke på svaret for å få opp flere detaljer, og brukeranmeldelser. Dette fikk vi bare til å fungere på kinoer, for de restaurantene vi fikk opp i Oslo så det ikke ut til å være Yelp-lenker – men vi fikk opp blant annet plassering på kartet.

Slik bruker du Siri:

Først må du sjekke at Siri er aktivert. Gå til Innstillinger. Generelt og Siri. Skru på Siri, og sjekk at språk står på "Engelsk" – eventuelt ett av de andre språkene du behersker. Norsk er foreløpig ikke tilgjengelig. For å få søk nær deg må du også skru på GPS-støtte. Det gjør du ved å gå til Innstillinger, Personvern og Stedstjenester.

  • Hold inne Hjem-knappen et par sekunder.
  • Det dukker nå opp et mikrofonsymbol, og meldingen "What can I help you with".
  • Nå kan du spørre om det du lurer på, men du er foreløpig nødt til å snakke på engelsk.
  • Prøv for eksempel "Sushi restaurants in Oslo?" eller bare "restaurants in Oslo".
  • Hvis Siri forsto hva du sa, får du opp en liste over restauranter. Trykk på en restaurant for mer informasjon.

Vi har foreløpig ikke gjort noen omfattende test av hva Siri kan fortelle oss om norske restauranter og attraksjoner, men etter en kjapp stikkprøve kan vi slå fast at den finner både restauranter og kinoer i flere av de største byene.

Her kan du lese hva som er nytt i iOS 6.

Her finner du mer enn 40 andre tips

annonse