Til hovedinnhold
Tips

Slik gjør du iPad-en til en altetende videospiller

Bytt ut videospilleren på iPad og iPhone, så kan du spille alle formater.

Shutterstock / 123890140 / montasje
PlayerExtreme har mange muligheter og spiller de fleste formater, men knapper og menyer kunne med fordel vært bedre tilpasset fingerbruk..

Apples iPad og iPhone er flotte produkter på mange måter, men bruker du Apple-produktene til å spille av video fra andre kilder enn iTunes eller Netflix, har du sikkert latt deg irritere over hvor tungvint det er å få videoene over på eple-dingsen. Apple har lagt opp til at du skal synkronisere videoer ved hjelp av iTunes, og støtten for ulike videoformater er mildt sagt elendig.

På denne siden finner du enda flere nyttige tips og guider »

Det finnes konverteringsprogrammer som enkelt lar deg konvertere videofiler til formater som kan leses av iTunes. Ett godt valg er Smart Converter Pro, som finnes til både Mac og Windows-PC-er. Denne kan konvertere fra de fleste formater, og i stedet for at du selv må ha full oversikt over hvilke formater de ulike enhetene foretrekker, så velger du bare for eksempel iPad eller iPhone fra en liste – og Smart Converter gjør resten.

Bytt videospiller

En annen mulighet er å installere en annen videoavspiller enn den som brukes som standard i iOS. Det finnes mange å velge mellom, to vi kan anbefale er VLC og PlayerExtreme HD.

Etter at du har installert en alternativ videospiller på iPad-en, så vil imidlertid ikke videofilene dine automatisk dukke opp i den nye videospilleren. I motsetning til på et Android-nettbrett, så kan du ikke bare kopiere videofiler over i en mappe for å gjøre dem tilgjengelige for alle apper som kan spille video. I stedet må du gå via iTunes.

Her skal vi vise deg hvordan du gjør det i PlayerExtreme:

1. Start opp iTunes, og koble så iPad-en (eller iPhone-en) til PC-en med den medfølgende kabelen.

2. Trykk på enheten din i iTunes.

I iTunes kan du overføre filer som skal gjøres tilgjengelig for kun en bestemt app på iPad eller iPhone.

3. Nesten øverst på skjermen har du en rekke valg (Oversikt, Programmer, Toner, Musikk, osv.). Trykk Programmer.

4. Under listen med alle programmene som er installert, finner du et valg som heter Fildeling. Her er det en liste over alle appene du har installert, som aksepterer at du overfører filer til dem.

PlayerExtreme på iPhone. .

5. Velg PlayerExtreme (eller en annen videoavspiller). Hvis appen ikke synes, er det fordi du ikke har synkronisert iPad-en med iTunes etter at du installerte appen på iPad-en. Trykk isåfall Synkroniser for å synkronisere.

6. Under PlayerExtreme-dokumenter trykker du Legg til og velger de videofilene du vil ha med. Trykk Legg til-knappen i dialogboksen for å legge til filene.

Filene skal nå ha dukket opp inne i PlayerExtreme.

PlayerExtreme har også en fin funksjon for å overføre filene over Wi-Fi, hvis du har en PC/Mac som er koblet til det samme nettverket. Da trykker du Wi-Fi-fanen inne i PlayerExtreme-appen og skrur på Wifi Transfer. Du får da opp en IP-adresse som du må taste inn i nettleseren på PC-en din. Dette er en rask, enkel og elegent måte å gjøre det på.

Et annet alternativ: Plex

Som nevnt finnes det mange ulike videospillerløsninger for iPad. Ett annet alternativ er Plex, hvor du kan synkronisere hele film- og tv-seriebiblioteket ditt fra PC-en, og få tilgang til det fra hvor som helst.

Hvis du blir betalende medlem kan du laste ned filene til iOS-enheten, og Plex tar seg av all konverteringen for deg. Videoen kan så ses uten nettilkobling.

Har du en favorittvideoavspiller på iPad? Del erfaringene dine med leserne i kommentarfeltet nedenfor.

På denne siden finner du enda flere nyttige tips og guider »

annonse