Til hovedinnhold
Tips

Tilpass startskjermen på mobilen

Slik skaper du din egen stil og gjør Android-mobilen enda mer nyttig.

Har du en Android-mobil behøver du ikke ta til takke med hvordan mobilen er satt opp fra produsenten.

Få mobiler har nemlig så store muligheter for egen tilpasning, som Android-mobiler. Hvilke muligheter du har, avhenger av hvilken telefonmodell du har og hva produsenten har gjort av eventuelle egne tilpasninger på toppen av standardbrukergrensesnittet i Android. Men du har normalt et antall startskjermer du kan bla mellom, og for hver startskjerm kan du fjerne eller legge til elementer.

Slik tilpasser du startskjermen:

  • Hold fingeren et par sekunder på bakgrunnen for å få opp en meny som lar deg legge til widgets (miniprogrammer), snarveier til apper, mapper eller endre bakgrunnsbilde.
  • Hold fingeren et par sekunder på et ikon eller annet element på startskjermen for å flytte elementet til et annet sted på skjermen, eller dra det til en søppelkasse for å slette det.

Når du installerer apper i Android, legger appen ofte til en egen widget som du må legge til på startskjermen manuelt. Det populære notatblokkprogrammet Evernote har for eksempel en widget som viser de siste notatene dine på startskjermen, og raskt lar deg opprette nye notater. Andre populære apper som har egne widgeter er blant annet Facebook og Youtube.

Har du mange apper, kan det være en fordel å lage mapper på startskjermene. I disse organiserer du apper som hører sammen. For eksempel én mappe for spill og én for nytteapper.

Flere smarte triks:

annonse