Til hovedinnhold
Tips

Ha notatene alltid tilgjengelig på mobilen

Med disse smarte appene kan du begynne notatene på mobilen, og fortsette på PC-en.

Med programmet Evernote eller OneNote vil du alltid ha tilgang til notatene dine, uansett om du bruker mobiltelefonen, nettbrettet eller PC-en. Mer om dette litt lenger ned i artikkelen.

Har du en Windows Phone-basert smarttelefon, eller en iPhone, har telefonen din allerede en innebygget funksjon for synkronisering av notater på tvers av ulike enheter. På iPhone får du riktignok ikke synkronisert notatene dine til PC-en, men har du en iPad og en iPhone, kan notatene automatisk synkroniseres mellom disse via Apples iCloud-tjeneste. For å aktivere synkronisering via iCloud gjør du som følger:

  • Gå til Innstillinger (på iPhone og iPad).
  • Har du ikke satt opp iCloud tidligere, må du først velge Mail, kontakter, kalendere -> Legg til konto. Logg deg så inn med din Apple-ID.
  • Gå til Innstillinger -> iCloud.
  • Skru på synkronisering av Notater.

Når du nå skriver inn notater i notat-appen, vil disse automatisk dukke opp på iPad-en din også.

OneNote

På Windows Phone følger det med en app som heter Microsoft OneNote, og appen kan også installeres på både iPhone, iPad og på Android-mobiler.

OneNote er etter vår mening ett av de absolutt beste programmene for notater. PC-versjonen som følger med i Office-pakken lar deg til og med ta lydopptak mens du skriver notater, og så vil du få en avspillingsknapp ved siden av notatene, som aktiverer avspilling fra det som ble sagt akkurat i det du skrev notatene. Det er dessverre ikke lydopptak i iPhone/iPad- eller Android-versjonene av OneNote, kun Windows Phone- og Windows-versjonene. Noen Mac-versjon finnes foreløpig ikke.

For å aktivere automatisk synkronisering av notater mellom enhetene dine, må du koble OneNote opp mot Microsofts Skydrive-tjeneste. I OneNote for Windows aktiverer du deling av notatblokken ved å gå inn på alternativene for deling, velge å dele via Web, og så logge deg inn med Windows Live-kontoen din. Har du ingen Windows Live-konto, må du opprette det.

På Windows Phone finner du OneNote inne i Office-huben, som du starter opp fra startskjermen. Så snart du er logget på Windows-mobilen med Live ID-en din, vil alle notatblokker du har delt dukke opp automatisk inne i OneNote-appen.

Har du en Android-mobil eller en iPhone/iPad, må du laste ned OneNote-appen fra Android Market eller Apple App Store.

EverNote

Fordelen med Evernote, er at denne notatblokk-appen finnes til nesten alle plattformer. Du kan installere den på PC-en (Windows eller Mac OS), iOS (iPhone/iPad), Android eller Symbian.

Når du har opprettet en konto og logget deg på i Evernote, vil notatene automatisk synkroniseres på tvers av alle enheter som har Evernote installert, så lenge du er logget inn med samme konto.

Notaten dine kan inneholde både tekst, bilder og lydopptak. I motsetning til OneNote er det støtte for lydopptak også på mobile enheter.

Flere smarte triks:

Mer om
annonse