Til hovedinnhold
Tip

Holder ikke batteriet ditt dagen ut?

Med en nødlader holder mobilen hele arbeidsdagen.

Mobilteknologien har kommet langt på kort tid. Det er egentlig bare én teknologi som ikke har blitt bedre i samme tempo – batteriteknologien.

Til tross for stadige nyheter om høykapasitetsbatterier og brenselsceller, er fortsatt batteriene våre basert på snart tretti år gammel teknologi. Selv om lithium-batteriene var siste nytt og kjempedyre på slutten av åttitallet er de i dag offer for jevnlige klager fra mobilbrukere.

Når kvelden kommer sigende, har gjerne batteriet en tendens til å nærme seg tomt – og det går gjerne tomt på verst tenkelig tidspunkt.

Bærbar lader

Én løsning på problemet kan være å kjøpe en telefon med ekstra stort batteri, men har du allerede telefon kan en bærbar lader være et alternativ.

Bærbare ladere er egentlig bare en kloss med et stort batteri og en tilkobling for mobilen du skal lade. I disse dager betyr det som regel en vanlig USB-kontakt. I tillegg får du en knapp som skrur laderen av og på.

Noen av disse nødladerne bruker vanlige AA-batterier, men de fleste har et innebygget batteri som du lader fra PC-en eller med en mobillader.

Mange størrelser

Det fins flere varianter av disse bærbare laderne. Noen med enorme batterier som tåler mellom to og fem oppladinger av en telefon, mens mange kun holder til én opplading. Dette har selvsagt sitt å si for størrelsen, og det er de mest kompakte som kun holder til én lading.

I tillegg fins det en rekke ulike alternativer som har solceller i tillegg. Mange av disse ekstrafunksjonene fremstår mer som gimmicker enn noe nyttig. Du trenger ganske mange soltimer for å lade opp et batteri på 1500 mAh.

Relativt billige

Bærbare ladere får du kjøpt i de fleste av landets dingseforretninger. Mange av dem går også under navnet nødstrøm eller nødlader, og du kan forvente å betale alt mellom 150 og 500 kroner, avhengig av type og størrelse.

Finn nødladere på Prisguide.no eller les om noen av batterifremskrittene som foreløpig ikke har dukket opp i butikken:

Her finner du alle våre mobiltriks

Mer om
annonse