Til hovedinnhold
Tip

Slik bør du sikre mobilen

Disse sikkerhetsinnstillingene bør du vite om.

Sikkerhetsbransjen snakker mye om spionprogrammer, trojanere og annen "ondsinnet programvare" som kan forårsake all verdens problemer om mobiltelefonen din blir infisert. Men i virkeligheten er det største sikkerhetsproblemet med mobiltelefoner, at telefoner ofte mistes eller blir stjålet. Dermed risikerer du at sensitiv informasjon kommer på avveie.

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

Her er noen grunnleggende tips for hvordan du sikrer mobilen din:

1. Skru på autolås på skjermen. På iPhone finner du dette under Innstillinger -> Generelt -> Autolås. På en Android-mobil går du først til Hjem-skjermen og trykker Meny-tasten. Trykk så Innstillinger -> Sted og sikkerhet -> Angi skjermlås (menyelementene kan ha litt ulikt navn avhengig av hvilke telefon du har).

2. Skru på kodelås, slik at du må bruke pinkode for å låse opp mobilen etter en bestemt tid. På iPhone finner du det under Innstillinger -> Generelt -> Kodelås. Du kan velge om du vil at mobilen skal kreve kodelås umiddelbart etter at skjermen er låst, eller om kode kun skal være nødvendig etter en gitt tid. På en Android-mobil finner du dette under Innstillinger -> Sted og sikkerhet -> Angi passord. Det kan være en fordel å velge samme kode som PIN-koden til SIM-kortet ditt, så har du én ting mindre å huske på.

3. Lagrer du kontaktlisten din hos Google (på en Android-mobil) eller på bedriftens Exchange-server (e-postserver) i stedet for kun på mobilen, mister du ikke kontaktene selv om mobiltelefonen skulle komme på avveie. På iPhone kan du også prøve Apples iCloud-tjeneste, for å lagre kontakter, notater, bilder og annen informasjon online – slik at du ikke mister det om telefonen skulle bli borte.

4. Ikke koble deg til usikrede trådløse nettverk.

5. Skulle en mobiltelefon komme på avveie, finnes det løsninger for å spore telefonen eller fjernslette den. På iPhone kan du benytte den medfølgende Find my iPhone-tjenesten, har du en Android-mobil finnes det tilsvarende tredjeparts løsninger. Vi vil komme nærmere inn på denne typen løsninger i en artikkel senere denne løsningen.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Har du noen smarte mobiltriks du vil dele med leserne? Bruk kommentarfeltet under artikkelen, eller send et tips til tips@mobilen.no

annonse