Tip

Slik unngår du kjemperegning

Denne innstillingen bør du sjekke hvis du har en Android-mobil.

Wi-Fi dvaletilstand er gjemt dypt inne i en Avansert-meny de færreste vet om. Du får den frem ved å trykke Meny-tasten når du befinner deg i skjermbildet for Wi-Fi-innstillinger.
I dette eksempelet fra en LG Optimus Black-telefon vil telefonen slutte å bruke det trådløse nettet til dataoverføring så snart skjermen slukkes.

Mange pleier å koble mobiltelefonen opp mot det trådløse nettverket hjemme eller på jobb, for å slippe å overføre mer enn nødvendig over 3G-nettet. Hvis du ikke har fastpris på data på mobilabonnementet ditt, kan du spare ganske mye penger på den måten.

Les også: Ny iPhone dobler dataforbruket

Enkelte Android-mobiltelefoner skrur imidlertid automatisk av kommunikasjon via trådløst nettverk (WLAN) for å spare strøm når mobilen ikke er i bruk. Dermed risikerer du at apper som laster ned data i bakgrunnen begynner å overføre data over 3G-nettet. Eksempler kan være for eksempel pushoppdateringer av e-post eller apper som for eksempel Facebook.

For å finne ut om telefonen din skrur av dataoverføring over trådløst nettverk, gjør du dette:

  • Gå til telefonens startskjermbilde (Trykk Hjem-tasten)
  • Trykk Menyknappen -> Innstillinger -> Trådløst og nettverk / Trådløse kontroller -> Wi-Fi-innstilinger.
  • Trykk Menyknappen på nytt og velg Avansert
  • Vanligvis vil du nå finne et menyvalg som heter Wi-Fi dvaletilstand eller Wi-Fi sovepolicy. Sjekk at dette valget er satt til "Aldri".

Valgene på din telefon kan se litt annerledes ut, avhengig av merke og programvareversjon. Noen telefoner mangler også helt dette valget.

Noen telefoner gir deg mulighet til å finne ut hvor mye datatrafikk du har brukt, og hvilke apper som har ansvaret for forbruket. Prøv for eksempel programmet 3G Watchdog, som du finner på Android Market. Har du en telefon med Android 4.0, for eksempel en Samsung Galaxy Nexus, finner du en oversikt over dataforbruket under Databruk i innstillingsmenyen.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Les også
Dette er nytt i Android 4.0 Ice Cream Sandwich
annonse