Tip

Kjekke apper til sommerferien

Disse bør du ha med når du reiser på ferietur - Del 2.

Enten du reiser utenlands, ferierer i Norge eller nyter sommerferien på hjemplassen din, vil du sannsynligvis ha med deg mobiltelefonen din. Innenlands kan du selvsagt bruke mobilen slik du vanligvis gjør, men ikke glem at det finnes tilbehør og apper som kan gjøre norgesferien enda bedre.

I utlandet må du fortsatt tenke på hvordan og hvor hyppig du bruker smartmobilen din, særlig når det gjelder bruk av datatrafikk. Husk at enkelte apper også krever internettilkobling, og at du bør unngå å surfe med ditt norske abonnement i utlandet.

Ferietips del 1: Mobiltipsene som redder ferien din

Disse appene kan komme godt med i ferien:

Yr.no eller Storm.no

Nordmenn er etter sigende mer opptatt av været enn verdensbeboere flest. Heldigvis har vi to gode vær-apper i Yr.no og Storm.no, som begge gir deg oppdatert værvarsel for flere tusen steder rundt om i verden. Hvis du ikke klarer å velge en av dem, får du værvarsel fra begge to i VG Pent.no-appen. Alle appene er gratis å laste ned.

Ingen av de norsk vær-appene finnes til Windows Phone, det finnes flere utenlandske alternativer i Marketplace.

Oversetter

¿Cómo se dice ___? En oversetter kan være veldig nyttig hvis du reiser utenlands. Google Oversetter gjør susen, men det finnes også andre apper som gjør det enklere. Vi tenker særlig på iPhone-appen iTranslate Voice hvor du kan si noe i mobilmikrofonen og få det du sier oversatt til et annet språk. Appen er ikke feilfri, men du vil gjøre deg forstått, og du kan snakke norsk.

Valutakalkulator

Hvis du skal reise til flere land med ulik valuta i sommer, eller hvis du vakler litt når det gjelder hoderegning, så er en valutakalkulator kjekk å ha. Noen banker har dette som en egen funksjon i appene sine, men det finnes også plenty andre valutakalkulatorer i applikasjonsbutikkene. XE Currency er en av de beste, og den er gratis.

Flytider

Er flyet ditt i rute? Hvor lang er køen på Gardermoen? En app som viser oppdaterte flytider er uunværlig for mange norske turister på tur. Flere norske apper gir deg oppdatert informasjon på Avinors flyplasser, mens noen få også har støtte for Torp, Rygge, enkelte mindre flyplasser og svenske Swedavia-flyplasser. Den offisielle appen til Oslo Lufthavn viser for øvrig kontinuerlige bilder fra avgangshallen på Gardermoen.

Førstehjelp og sykdom

Ulykker skjer. Med en førstehjelpsapp på mobilen kan du raskt finne ut hva du burde gjøre når noen skader seg eller blir syke. Apotek1 har lansert en glimrende app som byr på blant annet reiseråd – alt fra flåttbitt, solkrem og gnagsår til malaria og feriemage – og førstehjelp, vaksineråd og innenlands UV-varsel. Det finnes også en rekke andre førstehjelpsapper i applikasjonsbutikkene.

Forsikringsapper

Det er dumt å reise på tur uten reiseforsikring. Noen av de norske forsikringsselskapene har lansert apper som kan være til hjelp hvis det oppstår problemer i ferien. Europeiske Forsikring har den mest informative appen, med mange gode råd og tips. Denne kan faktisk være grei å laste ned selv om du har reiseforsikring et annet sted.

I tillegg vil du kanskje nyte godt av apper som Facebook, Twitter, Google Maps (eller andre kart-apper), Instagram (og andre foto-apper), samt norske nyhetsapper i ferien.

Se også: Dette er de essensielle iPhone-appene og listen over de essensielle Android-appene

Har du tips til andre apper som kan komme godt med i ferien? Kommenter i forumet nederst på siden!

annonse