Til hovedinnhold
Tip

Bytt raskere mellom apper

Disse tastetrykkene for iPhone, Android- og Windows-mobiler bør du vite om.

En av fordelene med moderne smarttelefoner er at du kan kjøre mange apper samtidig. Apper blir riktignok ofte satt i en slags "pausemodus" når du bytter til en annen app, og hvordan dette fungerer avhenger av om du har en Android-mobil, en iPhone eller en Windows-mobil. For eksempel vil en musikkapp kunne fortsette å spille musikk selv om du starter opp en annen app.

I stedet for å gå tilbake til oversikten over installerte apper og så trykke på ikonet for en annen app for å starte opp den, kan du spare tid ved å bruke mobiltelefonens innebygde funksjon for å raskt veksle mellom apper. Slik gjør du det:

Windows Phone:

Hold inne Tilbake-tasten (pilen som går mot venstre). Du får nå opp miniatyrer av de fem siste appene du har kjørt, og kan bla sidelengs med fingeren for å bytte til en av disse appene.

iPhone:

Trykk raskt to ganger på Hjem-knappen. Nå vises en liste over alle de siste appene du har kjørt (du kan bla sidelengs for å vise flere apper). Vil du avslutte en app, holder du fingeren på ikonet til appen et par sekunder. Trykk minustegnet ved de appene du vil avslutte.

Android:

På mobiltelefoner med Android-versjoner før 4.0 får du frem oppgavebehandling ved å holde inne Hjem-tasten et par sekunder. Du vil da se de siste appene du har kjørt, og kan raskt bytte til en annen app. Ofte har du også et valg for å avslutte apper. Begynner telefonen å gå tregt, eller oppføre seg merkelig, kan det være en idé å forsøke å avslutte noen av appene som kjører i bakgrunnen. Eller rett og slett bare starte mobilen på nytt.

På Android 4-mobiler er det i mange tilfeller en egen knapp i menylinjen som viser alle de siste appene. I andre tilfeller må du holde inne Hjem-knappen for å få opp listen.

Flere smarte triks:

annonse