Tek.no

Tip Test av restaurantguider til Android/iOS:

Finn det beste måltidet

Unngå restaurant-tabber med disse appene.

2 Nov 2012 15:13

Tyggo og Restauranter

Å finne en bra restaurant til enhver anledning kan være en utfordring. Før ville du kanskje lese restaurantanmeldelser i papiravisene eller spørre en bekjent om råd, men i disse dager har du andre hjelpemidler for hånden også. Vi snakker om apper til mobilen.

I applikasjonsbutikkene Apple App Store (til iPhone/iPad) og Google Play Store (til Android-mobiler og -nettbrett) finnes det veldig mange restaurantguider. Vi har testet noen av de mest kjente appenene som er aktuelle i Norge, og her er det mye snadder.

Tyggo

Tyggo til Android.

Tyggo er en restaurant-app kun for Oslo. Det første som slår oss er at menyen er enkel og oversiktlig, med få valg annet enn å begynne letingen etter et spisested. På forsiden får du automatisk opp et søkefelt øverst, og deretter en liste over de nærmeste spisestedene, når du starter appen. Bruk søkefeltet hvis du leter etter en bestemt restaurant eller en bestemt type mat. Dessverre kan du ikke søke via kartet eller søke etter en bestemt bydel i hovedstaden.

Det som derimot er veldig kjekt med Tyggo er at du får frem en fullverdig meny og prisliste direkte i appen for mange av hovedstadens restauranter og caféer. Dette mangler i alle andre apper vi har testet. Du blir heller ikke spurt om å registrere deg som bruker, eller logge inn med Facebook, noe vi setter stor pris på.

Når du trykker deg inn på en restaurant får du ofte også frem anmeldelser fra blant annet VG, Aftenposten, Dagens Næringsliv eller utvalgte Blogger, i tillegg til brukerkommentarer. Dette gir deg rask oversikt over hvorvidt denne restauranten kan passe anledningen. Anbefalte spisesteder merkes for øvrig med en blå "tommel opp" i resultatlisten. Dette betyr at anmeldelsene eller brukerkommentarene totalt sett har resultert i en score på over "2/3". Tilbud fra restauranter merkes med en grønn merkelapp som det står tilbud på, men dette fant vi ingen eksempler på da vi testet appen.

Det er enkelt å legge inn egne vurderinger, eller tipse Tyggo om en restaurant du ikke finner fra før i appen. Det vi savner er flere søkemuligheter, eller i alle fall at søkefeltet ikke forsvinner når vi scroller ned. Her burde det også være mulig å søke på "Sagene", "Gamlebyen" eller "Sentrum" i tillegg til spesifikke navn på spisesteder. I tillegg burde selvsagt en så bra app gjelde hele Norge, ikke bare Oslo. Alt i alt liker vi Tyggo, og kan trygt anbefale den hvis du er på jakt etter fôr i Tigerstaden.

Last ned Tyggo til iPhone eller Android

Karakter: 5/6

Les også: Lei av Grandiosa til middag? (test av Gojee)

Restauranter

Restauranter - til iPhone.

Appen som rett og slett bare heter Restauranter finnes dessverre kun til iPhone. Ifølge utgiver Oregano.no skal du finne detaljert informasjon om 1600 restauranter i hele Norge, og få muligheten til å reservere bord direkte via appen hos flere av dem.

Brukergrensesnittet i appen Restauranter ser bra ut, men vi opplever dem også som litt rotete. Du kan velge hvilken by du vil se , men da får du kun opp en lang liste med byer (heldigvis alfabetisert). Vi synes det hadde vært smidigere i kunne skrive inn by selv i tillegg. Det samme gjelder de mange kategoriene for kjøkkenets opphav. Du kan dessuten ikke velge flere kategorier på en gang, noe som kunne vært nyttig hvis du ikke vet om du vil ha thailandsk eller tapas.

Det vi egentlig liker aller best med Restauranter er at appen dekker hele Norge, ikke bare Oslo. Samtidig skal det sies at det er klart flere caféer og restauranter som er tatt med i de største byene. Ulsteinvik er for øvrig tatt med som et eget valg, til tross for at vi ikke får opp noen spisesteder her. Kartsøket er veldig rotete, og det samme må sies om brukeranmeldelsene. Vi registrerer også at Burger King likevel ikke har blitt byttet ut med Max Burger på Egertorget, ifølge Restauranter-appen, og det begynner vel å bli en stund siden? Norges beste restaurant heter for øvrig KICK Malt & Mat i Kristiansand, skal vi tro appen, med Oslos Alex Sushi på andreplass. Det kan godt stemme, men vi hadde for eksempel trodd at gourmetrestauranten til mesterkokk Terje Næss, Onda, ville nå Topp 25, noe den ikke gjør.

Inntrykket av Oregano.nos app er ikke kjempebra. Databasen virker stor og omfattende, men lite oppdatert. Menyene er dessuten kronglete, kartsøket er håpløst og kategoriene er mange og uoversiktlige. Vi fant utrolig nok ikke noen restauranter som lot oss bestille bord via appen heller. Denne appen finnes ikke til Android, men trøsten er at det gjør ingenting – det finnes nemlig bedre alternativer.

Last ned Restauranter til iPhone

Karakter: 2/6

Les også: Her er høstens nye iPhone-apper

Se neste side for test av Yelp og Foodspotting

Les også