Tek.no

Tip

5 e-post-uvaner du bør slutte med

Lurer du på hvorfor ingen leser mailene dine?

iStock Photo
Vegard Ottervig
19 Okt 2012 11:56

Selv om de fleste bruker Facebook-chatten for uformelle samtaler over nett i dag, er fremdeles den gode, gamle e-posten et svært viktig kommunikasjonsmiddel i jobbmessig sammenheng.

Internett har tatt mye av det formelle ut av den enda eldre versjonen for kommunikasjon vi kaller fysiske brev, men det betyr på ingen måte at du bør bruke e-posten uforstandig i profesjonell sammenheng.

Folkene over hos CNN har kokt sammen en fy-liste over ting du absolutt ikke burde gjøre i e-post-kommunikasjonen. Om det først og fremst gjelder amerikanske forhold er ikke godt å si, men det er uansett punkter å ha i bakhodet neste gang du setter i gang med å skrive til dine kontakter.

Her er fem uvaner du bør legge av deg:

1. Slappe emnefelt

Emner på e-poster er like viktige som titler på nyhetssaker: De må dra deg inn og fortelle deg noe umiddelbart og essensielt om hva e-posten din handler om. I motsetning til nyheter på nett, har e-poster vanligvis ikke ingresstekst for å fylle ut med nødvendig informasjon, så her gjelder det å tenke seg ekstra nøye om.

Vi får så mye spam hver dag i innboksen, at det er alfa og omega at emnefeltet både skiller seg ut, er konkret og virker menneskelig. Dårlige og lite informative emnefelt fører som regel til én ting: At e-posten din blir ignorert eller nedprioritert. Og det vil du vel ikke?

2. Alt er ikke like viktig

Når du bruker en e-post-klient i jobbmessig sammenheng (som for eksempel Microsoft Outlook), kan du flagge en melding som «viktig».

Her gjelder selvsagt prinsippet om «ulv, ulv». Roper du høyt for ofte, vil det miste sin effekt fullstendig. I tillegg oppfattes det som spam å skrike om noe som ikke er ytterst viktig.

3. Navneslurv

Dine profesjonelle kontakter liker ikke at du skriver navnet deres feil. Verken sjefen din, forretningspartneren din eller andre lar seg imponere over dette, så før ekstra nøye korrekturlesing på navn spesielt.

4. Masseutsending av e-post

Hvis du søker etter en ny jobb eller ønsker å utvide ditt profesjonelle nettverk, vær personlig. De fleste klarer lett å gjenkjenne en masseprodusert e-post, så hvorfor skulle ikke en potensiell arbeidsgiver eller forretningsforbindelse gjøre det samme?

Vil du ha kontakt med noen, skriv til akkurat han eller henne. Legg inn observasjoner som gjelder akkurat det firmaet du retter deg mot, eller lignende. Masseutsending blir fort satt i samme bås som spam, og det vil du unngå.

5. Ikke del alt

Har du et humoristisk bilde (som også er på kanten) du «bare må» dele? Del det til vennene dine, og ikke til sjefen.

Har du noen flere tips til hvordan du ikke bør fare fram digitalt i profesjonell sammenheng? Del dem gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

(Kilde: CNN)

Les også
Ikke åpne denne e-posten!
Les også
Google vil gi deg e-post-treff når du søker
Les også
Nå kan du sjekke om e-postene dine blir lest
annonse

Les også