Til hovedinnhold
Tip

Aldri mer glemte passord

Er dette den nyttigste appen noensinne?

De fleste av oss har et stort antall passord og PIN-koder til ulike nettsteder og ulike bankkort. Mange velger derfor å benytte det samme passord flere steder, noe som ikke er noen god strategi hvis du er opptatt av sikkerhet. Skulle noen få tak i passordet til ett nettsted, vil nemlig vedkommende kunne teste det samme passordet mot et stort antall andre nettsteder. På den måten er det mulig for en med skumle hensikter å i løpet av kort tid overta kontrollen over brukerkontoen din på flere nettsteder hvor du har brukt det samme passordet.

Finnes til de fleste plattformer

Lastpass er en av de mest populære løsningene som hjelper deg med å huske passord. Programmet finnes som apper til blant annet Android, iPhone, Windows Phone og Symbian, i tillegg til at du også får det som nettlesertillegg til Firefox, Internet Explorer og Google Chrome.

Etter at du har installert Lastpass på mobiltelefonen, trenger du kun å huske ett brukernavn og passord for å få tilgang til passordene for alle nettstedene du bruker. NB! Det er viktig at du velger et komplisert "masterpassord", helst bestående av både store og små bokstaver, tall og spesialtegn. Passordene lagres i Lastpass' nettskytjeneste, krypterte med 256-bits AES-kryptering. Også lokalt på mobiltelefonen eller på PC-en er passordene kryptert, og selvfølgelig er også dataoverføringen sikret med SSL.

Del passord mellom enheter

Det vi liker best med Lastpass, er at programmet er enkelt å bruke, og at det finnes til alle mulige plattformer. Når du bruker programmet på PC-en, vil det automatisk kunne huske passord til nettsteder du logger deg inn på. Logger du deg senere inn med mobilversjonen, får du opp hele passorddatabasen. Lastpass kan så logge deg automatisk inn på det aktuelle nettstedet, via sin egen integrerte nettleser.

Passordene kan organiseres i grupper, og i tillegg til å automatisk lagre nettstedpassord kan du også manuelt lagre opplysninger om for eksempel kredittkort, PIN-koder, og andre ting du vil lagre på et trygt sted.

Du kan laste ned Lastpass herfra.

Flere smarte triks:

annonse