Tip

10 morsomme Google-triks

Utviklerne har hatt det moro på jobb, og lagt inn flere skjulte funksjoner.

10 - 6

At Google er glad i aprilspøker og finurlige påfunn er noe de fleste er klar over. Dette kommer også godt frem i tjenestene deres, som har en rekke funksjoner gjemt under overflaten.

Vi har trålet igjennom nettet for å finne Googles morsomste påfunnen, og laget en liste over våre favoritter.

Gå til Google, og gjør deg klar:

10: Binær-kode

Det er nok ingen hemmelighet at det er en gjeng glade nerder som jobber på Google-kontoret.

Dermed bør det ikke komme som noen overraskelse at hvis du søker på ordet «binary» på Google, vil antallet søkeresultatet vises i binærkode.

9: Livets gåte

Helt siden antikken har filosofer grublet over den samme gåten. Hvorfor lever vi? Hva er meningen med livet? Og når vi allerede er inne på vanskelige spørsmål, hva er svaret på universet og for den saks skyld alt mulig?

Google har selvfølgelig et svar. Skriver du inn «the answer to life, the universe and everything» får du et kanskje overraskende resultat: 42.

Svaret er en liten hilsen til den kjente boken «The Htchhikers Guide to the Galaxy» av Douglas Adams.

8: Moro med bokstaver

Bruker du engelsk Google får du opp forslaget "nag a ram", som er enda et anagram. Google liker å leke med ord og dårlige vitser. Skriver du derfor inn «anagram» inn i søkemotoren, spør Google: "Mente du Magnar A"? Magnar A er som du kanskje skjønte et anagram av ordet anagram.

7: Tullespråk

Google er et internasjonalt selskap, og alle tjenestene deres kommer i alle mulige språkdrakter. Her i Norge står det for eksempel «søk» på søkeknappen, og øverst i søkemotor-vinduet står det alt fra «bilder» til «kalender».

Men, siden Google er Google har de lagt inn språk som ikke egentlig er språk, som du kan bruke i søkemotoren.

Her finner du et par av dem:

Pig Latin

Hacker

Elmer Fudd

Klingon

Pirat

Swedish Chef (fra The Muppets)

6: Kruseduller

Vår favoritt er nok Pac-Man-logoen i 2010, hvor de feiret 30-årsdagen til det legendariske spillet. Google lagde en egen, spillbar versjon av spillet, som lot deg suse rundt i en Google-formet verden og spise de små gule prikkene. For å variere hverdagen til søkeglade mennesker, eller for å feire kulturelle hendelser, personer og historiske øyeblikk, pleier Google-logoen ofte å endre seg. Ikke alle har vært like spennende, men som oftest er de ikke bare spennende å se på, men også morsomme å leke med.

Prøv Google-Pac-Man selv

En annen herlig hyllest selskapet gjorde var da de feiret 46-årsdagen til den kjente Sci-fi-serien Star Trek. Her kunne du trykke deg rundt i logoen og utføre ulike oppdrag, og alt fra lyder og setting var ypperlig utført i tro Star Trek-stil.

Prøv Googles Star Trek-spill selv

Finn alle Googles morsomme logoer på Google.com/doodles

neste side tar vi for oss våre 5 favoritt-funksjoner i Google »