Sniktitt

Ultimate Ears lanserer ny partyhøyttaler i Boom-serien

Hyperboom er for deg som synes de mindre høyttalerne ikke bråker nok.

Ultimate Ears’ nye Hyperboom er en betydelig større høyttaler enn UE noen gang har tilbudt.

– Det vi hørte fra kunder var at de elsker Boom-høyttalerne, men at de ønsket at de spilte høyere og hadde mer bass, sier produktsjef Doug Ebert i Ultimate Ears til Tek.no.

Møt Hyperboom, selskapets nye og betydelig større bluetooth-høyttaler. Hyperboom er ment å være en solid hjemmehøyttaler som både skal kunne brukes i hverdagen og taes med ut i parken eller på fest. Den veier riktignok solide seks kilogram, så det er ikke akkurat en høyttaler du har med deg til enhver tid.

Hyperboom med en vanlig 9,7-tommers iPad for skala.

Forlater ølboks-formen

Størrelsesmessig fyller Hyperboom noe sånt som tre ganger volumet til Megaboom, men UE har forlatt sylinderformen for en kvadratisk base – rett og slett fordi en sylinder er veldig vanskelig å plassere flate elementer inni uten at mye av plassen blir bortkastet, skal vi tro Ebert. Høyttaleren er ment plassert med det ene hjørnet frem, og har en mikrofon som brukes til å «måle» omgivelsene og automatisk tilpasse lyden til dem.

Hyperboom har to 4,5-tommers basselementer, i tillegg til to 1-tommers diskanthøyttalere. Hele baksiden fungerer dessuten som en passiv radiator, som bidrar til at Hyperboom skal kunne levere seks ganger så kraftig bass som siste utgave av Megaboom.

Ultimate Ears HyperBoom
Bærehempe bak. Den kan det hende du trenger, for Hyperboom veier altså seks kilo.

Ingen wifi

Ultimate Ears har ikke falt for fristelsen til å utstyre Hyperboom med wifi slik vi har sett på portable høyttalere fra for eksempel Sonos og Bose i det siste, men Hyperboom har til gjengjeld to bluetooth-mottakere og kan være dermed være tilkoblet flere enheter samtidig.

En modusvelger på toppen lar deg enkelt velge mellom bluetooth-kildene, vanlig 3,5 mm minijack og en optisk inngang – for eksempel for tilkobling til en spillkonsoll. Når du bytter fra en av bluetooth-inngangene vil musikken på den du forlater pauses, og UE har dessuten lagt til en viss «fade» når du bytter, slik at overgangen ikke blir så brå.

Batterilevetiden er oppgitt til 24 timer på 50 prosent volum, men Ebert sier den vil overleve i rundt tre timer om du kjører på med alt hva remmer og tøy kan holde. Maksimalt volum er riktignok neppe nødvendig om du ikke tar den med deg ut – vi fikk nemlig høre på Hyperboom på et arrangement i Oslo i forkant av lanseringen, og kan skrive under på at den spiller høyt.

To blåtann-kilder kan kobles til samtidig. Denne knappen bytter mellom dem.

En kjapp lytt

Lyden fremsto som vi tidligere har blitt vant med fra de andre Boom-høyttalerne fra Ultimate Ears, bare større. Bassgjengivelsen er definitivt større enn før, men den virket fortsatt ikke å gå veldig dypt, noe vi også har bemerket i tidligere tester av de andre. Inne fremsto diskanten som noe slitsom i takt med at lyden ble høyere, men utendørs var dette som forduftet.

Vi har for øvrig nylig fått inn et testeksemplar, så vi får komme tilbake til akkurat den biten når vi har fått anledning til å lytte ordentlig på dem.

Bak et gummideksel bak finner du diverse innganger og en USB-A-utgang for å kunne lade andre enheter. Den øverste porten er kun for service.

Endelig en felles app

Nytt er også at Ultimate Ears endelig kommer med én felles app til Boom-høyttalerne (i stedet for én app per modell, slik det har vært frem til nå). Herfra vil du blant annet kunne skru høyttaleren av og på, og Hyperboom vil også støtte såkalt PartyUp med de andre Boom-høyttalerne.

Den har også USB-utgang, og kan brukes til å lade andre enheter, men høyttalerens egen lader er dessverre proprietær.

Hyperboom er ikke vanntett, men har såkalt IPX4-rangering. Det betyr at du skal kunne glemme den ute i regnet eller søle en drink uten at den skal ta skade av det, men du kan ikke regne med at det går bra om du mister den i bassenget, for eksempel.

Prisen? 3.990 kroner, altså på nivå med liknende partyhøyttalere fra for eksempel Sony. Høyttaleren skal være i salg 2. mars.

Ultimate Ears HyperBoom
annonse