Alienwares nye OLED-spillskjerm er overlegen TV-en din

Har uendelig sortnivå, 4K-oppløsning og 120 Hz-panel.

Tek.no/Las Vegas: Under pressekonferansen sin på CES-messen dro Alienware en overraskende nyhet opp av hatten, nemlig at de straks er klare med en stor OLED-skjerm for spillere.

OLED-skjermen måler 55 tommer, har selvsagt støtte for 4K-oppløsning og er spesielt myntet på kravstore PC-spillere. Også konsollspillere skal imidlertid ha godt utbytte av teknologiene i skjermen, forteller Alienwares representant på messegulvet.

Uendelig sortnivå og rask oppdateringshastighet

Konsollspillere blir nevnt først og fremst fordi skjermen skal være overlegen mange av dagens TV-er når det kommer til kombinasjonen sortnivå og oppdateringshastighet. OLED-panelet sørger nemlig for et uendelig lavt sortnivå og høy kontrast, men panelet er også svært raskt. Det kan vise inntil 120 bilder i sekunder, noe som er dobbelt så mye som normale TV-er og på høyde med langt mindre spillmonitorer beregnet for å få plass på kontorpulten din.

Når skjermen er klar for markedet skal den ideelt sett gli inn som kronen på verket hos deg som har et eget rom dedikert for spill og underholdning, forteller Alienware-representanten. Det er nemlig ikke noen TV-«killer» vi har å gjøre med her, ettersom skjermen mangler mottaker for sendinger. Her i Norge kan imidlertid det være en hendig fordel for mange, da det også betyr at du ikke trenger å betale NRK-lisens for hvis du erstatter TV-en din med en skjerm som dette. I hvert fall frem til denne ordningen kanskje endres.

Imponerende kontrast og flyt

Baksiden av skjermen har samme type RGB-belysning som Alienwares nye spillbærbare.

Da vi fikk ta en tidlig versjon av skjermen i nærmere øyesyn var det et lyssterkt, sylskarpt og kontrastfylt bilde som møtte oss.

Særlig imponerende var lysstyrken, som normalt sett ikke er noe OLED-paneler setter på skrytelista, men også det dype sortnivået vil nok gjøre mye for stemningsfulle og dystrere spill.

Vi vikk se demovisninger av spill som Tomb Raider og Overwatch, og selv om man nok burde spilt selv for å si noe resposntiden også, var det umiddelbart lite å utsette på bildet. Det fløt rett og slett svært godt, og det var ganske herlig å se spillbilder spredd utover 55 tommer med såpass høy bildeoppdatering.

Verdt å merke seg er det imidlertid at OLED-skjermen ikke støtter noen form for anti-riving-teknologi, som G-Sync eller FreeSync.

Vil koste «halve lommeboka»

Ifølge Alienware skal OLED-skjermen deres nå markedet i løpet av noen måneder. Innen den tid håper vi å få på plass flere av spesifikasjonene som foreløpig manglet.

Alienware var ikke klare for å gå ut med noen pris, men ifølge en av gutta på messegulvet ville den koste omtrent «halve lommeboka». Uten at det egentlig er så overraskende å høre.

Alienwares spillskjerm vil møte hard konkurranse:
Til sommeren kommer endelig Nvidias enorme BFG-skjermer »

Les også
Alienware slipper gedigen spillskjerm
Les også
Denne kan bli en total fiasko eller starte en ny trend
Les også
Asus slår på stortrommen
Les også
Razer skal begynne å lage spillskjermer – viser frem lekker modell på CES
Les også
HP avslører ekstrem spillskjerm på 65 tommer med 144 hz
Les også
Vi har prøvd Asus' nye monsterskjerm på hele 65 tommer
annonse